Τα Πιο Ανατριχιαστικά Τέρατα των Ινδιάνικων Μύθων

“Οι ιστορίες που λεγόντουσαν από τους Ινδιάνους τα βράδια γύρω από μια αναμμένη φωτιά και κάτω από το μαύρο πέπλο της νύχτας, μπορούσαν να φέρουν ανατριχίλα ακόμα και στους πιο δυνατούς ακροατές. Οι ψυχές όλων πάγωναν και οι καρδιές τους σταματούσαν στο άκουσμα των ονομάτων εκείνων των παράξενων και διψασμένων για θάνατο πλασμάτων…”

Οι Ινδιάνοι από τα πρώτα στάδια της ύπαρξής τους ήταν γνωστοί για τους μυστηριώδεις και αλλόκοτους θρύλους που περιτριγυρίζουν την ιστορία τους. Πολλές φορές έχουμε ακούσει για άγριες μάχες, αιματηρές συγκρούσεις, μυστηριώδεις εξαφανίσεις και μαγικές υπερδυνάμεις στους μύθους τους. Οι ιστορίες που λεγόντουσαν από τους Ινδιάνους τα βράδια γύρω από μια αναμμένη φωτιά και κάτω από το μαύρο πέπλο της νύχτας, μπορούσαν να φέρουν ανατριχίλα ακόμα και στους πιο δυνατούς ακροατές. Οι ψυχές όλων πάγωναν και οι καρδιές τους σταματούσαν στο άκουσμα των ονομάτων εκείνων των διψασμένων για θάνατο και παράξενων πλασμάτων. Ιστορίες για τέρατα που δεν τα χωράει καν ο ανθρώπινος νους, δολοφονίες και διαμελισμοί που θα παραλύσουν τα άκρα ακόμα και των πιο αγέρωχων χαρακτήρων. Αυτά τα τέρατα είναι έτοιμα να συρθούν ανάμεσα μας και να μας συντροφέψουν στο πιο ανατριχιαστικό ταξίδι. Είστε έτοιμοι;

Chenno: Ο γιγαντιαίος πάγος

Η Chenno ήταν ένα μικρό κορίτσι γνωστό για τα εγκλήματα που διέπραττε. Παρά το νεαρό της ηλικίας της, είχε διαπράξει κάποιες από τις χειρότερες δολοφονίες σκοτώνοντας μικρά κορίτσια και αγόρια και πετώντας τα σώματα τους σε απόκρημνες λίμνες. Όπως λέγεται, ζητούσε το θάνατο στο πέρασμα της, ενώ φαίνεται πως επρόκειτο για μια παλιά καταραμένη ψυχή που κουβαλούσε πολλά αμαρτήματα. Κάποια στιγμή οι θεοί θύμωσαν λόγω των κατά συρροή δολοφονιών που διέπραττε και την καταράστηκαν. Τότε η Chenno μετατράπηκε σε ένα γιγαντιαίο τέρας, ενώ η καρδιά της πάγωσε και σταδιακά όλη μεταμορφώθηκε σε ένα παγωμένο πλάσμα. Η Chenno σύμφωνα με του θρύλους εμφανίζεται το χειμώνα για να καταβροχθίσει ανθρώπους. Είναι γνωστή για τους διαπεραστικούς ήχους που βγάζει και για την τρομακτική όψη της. Ένας άλλος μύθος αναφέρει πως δεν την καταράστηκαν οι θεοί, αλλά ένα μαγεμένο αγόρι που την είχε ερωτευτεί. Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή, η μικρή Chenno μετατράπηκε σε τέρας λόγω της κατάρας του αγοριού, επειδή η ίδια δεν τον αγάπησε. Ο μόνος τρόπος για να πεθάνει το συγκεκριμένο τέρας είναι να καταναλώσει αλάτι και έπειτα να κομματιαστεί.

Mishipeshu: Ο πάνθηρας από νερό

Το Mishipeshu είναι ένα τέρας που εμφανίστηκε πρώτη φορά χιλιάδες χρόνια πίσω. Πρόκειται για ένα πελώριο αιλουροειδές με κατακόκκινα μάτια και μακριά φιδίσια ουρά. Το Mishipeshu ζει μέσα στη θάλασσα, ενώ η όψη του μπορεί να σε μπερδέψει. Μοιάζει με διασταύρωση φιδιού με πάνθηρα με σήμα κατατεθέν την εξαιρετικά μακριά και μυτερή φιδίσια ουρά του. Το συγκεκριμένο τέρας είναι υπαίτιο της εμφάνισης καταιγίδων. Το  Mishipeshu εμφανίζεται κάνοντας τα νερά των λιμνών πράσινα.

Camazotz: Η θανατηφόρα Νυχτερίδα

Το Camazotz είναι ίσως από τα πιο τρομακτικά υπερφυσικά όντα που έχει πλάσει ποτέ η μυθολογία των Αρχαίων Ινδιάνων. Το Camazotz είναι μια νυχτερίδα βαμπίρ με ανθρώπινο σώμα και φτερά και πρόσωπο νυχτερίδας. Λατρεύει να σκοτώνει ανθρώπους αποκεφαλίζοντάς τους και τρώγοντας τα κεφάλια τους. Συχνά απεικονίζεται να κρατά στο ένα χέρι ένα μαχαίρι και στο άλλο ένα ανθρώπινο κεφάλι. Έχει συνδεθεί με το θάνατο και το σκότος, ενώ από όπου περνάει αφανίζει ολόκληρους πολιτισμούς. Ζει στο βασίλειο του Xibalba και συγκεκριμένα σε ένα σπήλαιο που ονομάζεται “The house of bat” μαζί με άλλες νυχτερίδες βαμπίρ.

Kanontsistonties: Τα κεφάλια που πετάνε

Πρόκειται για ιπτάμενα κρανία που έχουν δεξιά και αριστερά του κρανίου φτερούγες δράκουλα. Τα Kanontsistonties είναι πεθαμένες ψυχές που επιβιώνουν ακόμα ζητώντας εκδίκηση. Παλιά ήταν άνθρωποι, οι οποίοι κανιβαλίστηκαν, αποκεφαλίστηκαν και πλέον, καταραμένα όπως είναι, διψάνε για θάνατο και εκδίκηση, επειδή τα ίδια δεν έχουν πλέον σώμα όπως οι άνθρωποι. Για να παγιδέψουν τα θύματά τους δημιουργούν ανεμοστρόβιλους γύρω από τους ανθρώπους και έπειτα τους σκοτώνουν πετώντας βίαια και με τεράστια ταχύτητα προς τα πάνω τους. Ο μεγαλύτερος εχθρός τους είναι η φωτιά, καθώς μπορεί να τα σκοτώσει ακαριαία.

Teihiihan: Οι μικροί κανίβαλοι

Οι Teihiihan είναι μικροί σκουρόχρωμοι νάνοι που διψάνε για ανθρώπινο αίμα. Όπως αναφέρει ο μύθος, πρόκειται για όντα με υπερφυσικές δυνάμεις που τρέχουν εξαιρετικά γρήγορα και κυνηγούν αποκλειστικά τους ανθρώπους. Αν το επιθυμούν μπορούν να γίνουν και αόρατα. Οι Teihiihan έχουν ως ανώτερο σκοπό της ζωής τους να σκοτώνουν ανθρώπους και να τους αφαιρούν τις καρδιές τους. Λέγεται πως το κάνουν αυτό για να πάρουν εκδίκηση επειδή στην προηγούμενη ζωή τους είχαν νικηθεί από μια αρχαία φυλή Ινδιάνων.

Skadegamutc: Η μάγισσα φάντασμα

Πρόκειται για μια δαιμονική ψυχή, η οποία κατοικεί σε σώματα μάγων που έχουν περάσει στην αντίπερα όχθη, στη μαύρη μαγεία. Η Skadegamutc εισβάλει στα σώματα όσον μάγων έχουν διαπράξει μαύρη μαγεία με σκοπό να σκοτώσει κάθε τι ζωντανό. Κυκλοφορεί το βράδυ μέσα στα δάση και ψάχνει για τα θύματά της. Έχει μόνο δολοφονικά ένστικτα και δεν τρέφει κανένα ευχάριστο αίσθημα πέρα από το μίσος. Αν τύχει κάποιος να την δει ή να την ακούσει και να καταφέρει να επιβιώσει, τότε γίνεται καταραμένος αιώνια και η ψυχή του δεν θα βρει ποτέ ησυχία. Ο μοναδικός εχθρός της είναι η φωτιά. Σύμφωνα μάλιστα και με έναν μύθο, κάποιοι χωρικοί προσπάθησαν να τη σκοτώσουν όταν εκείνη εμφανίστηκε εμπρός τους, πετώντας της φωτιά.

Tah-tah-kle’-ah: Οι παλιές γυναίκες

Οι Tah-tah-kle’-ah ήταν πέντε αδερφές- τέρατα. Ήταν εξαιρετικά επικίνδυνες, καθώς αναζητούσαν το θάνατο. Κατοικούσαν μέσα σε μια πελώρια σπηλιά και τρέφονταν μόνο με βατράχια, φίδια και ποντίκια. Είχαν μια ξεχωριστή αδυναμία στα παιδιά. Σκοπός της ύπαρξής τους ήταν να δολοφονούν μικρά παιδιά και να τα τρώνε. Οι πέντε αυτές αδερφές μοιάζανε με κουκουβάγιες. Λέγεται πως όταν μια ανώτερη δύναμη τις σκότωσε, το ένα μάτι μιας από τις αδερφές έπεσε σε μια λίμνη. Από εκεί γεννήθηκε η πρώτη κουκουβάγια και έπειτα άρχισαν να εμφανίζονται όλα τα είδη αυτού του πτηνού. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι αρχαίοι Ινδιάνοι θεωρούσαν την κουκουβάγια ως σύμβολο του θανάτου.

Αυτά τα τέρατα ήταν μερικά μόνο δείγματα της απέραντης φαντασίας ενός μυστήριου και τόσο ενδιαφέροντος πολιτισμού, του πολιτισμού των Ινδιάνων. Ταξιδέψαμε μέσα στους λαβύρινθους της φαντασίας τους και γευτήκαμε μια μικρή μόνο γεύση των μύθων τους. Ένα είναι σίγουρο: οι ιστορίες τους μπορούν να μας κόψουν την ανάσα!

Tags: Camazotz , Chenno , Creepy , Eerie , Indians , Kanontsistonties , Mishipeshu , mystery , Skadegamutc , Tah-tah-kle’-ah , Teihiihan , The Weird Side Daily , weird , Xibalba , αγόρια , αδελφές , αιλουροειδές , αίμα , αίματα , αλάτι , αμάρτημα , ανάσα , ανατριχίλα , ανεμοστρόβιλος , Άνθρωπος , άρθρα , άρθρα τρόμου , άρθρα φαντασίας , άρθρο , άρθρο τρόμου , Βαμπίρ , βάτραχος , βία , δάση , δάσος , διαμελισμός , δολοφονία , δολοφονίες , δολοφόνος , δράκουλας , Έγκλημα , εκδίκηση , ένστικτο , εξαφάνιση , εχθρός , ζωντανό , ήχος , θάλασσα , θάνατος , Θρύλοι , Θρύλος , θύμα , θύματα , ιθαγενείς , ιθαγενής Αμερικάνος , Ινδιάνοι , Ινδιάνος , ιπτάμενο , ιστορία , κανιβαλισμός , καρδιά , καταιγίδα , κεφάλι , κόκκινο , Κορίτσι , κουκουβάγια , κουκουβάγιες , κρανία , κρανίο , λίμνη , μαγεία , μάγοι , μάγος , μάτι , μάτια , μαύρη μαγεία , μαχαίρι , μεταφυσικό , μίσος , μύθοι , μύθος , νάνοι , νάνος , νεκρός , ον , όντα , ουρά , Παιδί , παιδιά , πάνθηρας , παραφυσικό , πλάσμα , πλάσματα , πολιτισμός , ποντίκι , πράσινο , Πτηνά , πτηνό , πτώμα , σκότος , Σοφία Θωίδη , σπήλαιο , Σπηλιά , σύγκρουση , σώμα , ταξίδι , ταχύτητα , τέρας , τέρατα , Υπερφυσικό , φαντασία , φίδι , φόνος , φτερά , φωτιά , χειμώνας , ψυχές , Ψυχή

Σοφία Σιμέλα Θωίδη

Δημοσιεύτηκε 31 Μαΐου, 2021

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.