Biographies

Γνωρίστε την ομάδα μας

Ιδρυτές της σελίδας

aggelikipapanikita@gmail.com

Κάτοικος του Πειραιά, της πόλης που αγκαλιάζεται από το υδάτινο στοιχείο, βρίσκω σε αυτό την ψυχική μου ηρεμία. Η ιστιοπλοΐα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πάθη μου σε συνδυασμό με την ορειβασία. Το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς μου ωστόσο το περνώ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου αναζητώ τη βιολογική βάση της ζωής. Όταν δεν βρίσκομαι στο βουνό, τη θάλασσα ή το Πανεπιστήμιο η συγγραφή αποτελεί τη ψυχοθεραπεία μου. Αν και ξεκίνησε ως ένα χόμπι σε νεαρή ηλικία έχω καταφέρει να διακριθώ σε έξι λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Η συνίδρυση της σελίδας μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά που τυχαία γνωριστήκαμε όταν διακριθήκαμε στον ίδιο λογοτεχνικό διαγωνισμό, αποτελεί μία υπέροχη εμπειρία που έχει καταφέρει να εξάψει την φαντασία και την δημιουργικότητά όλων μας.

vag777@windowslive.com

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, αλλά έλκω τις ρίζες μου από τον Βόλο και την Κρήτη. Συνδιαλέγομαι χρόνια με αυτό που συμβατικά έχουμε ονομάσει "αλλόκοτο" και το απολαμβάνω σε όλες τις καλλιτεχνικές του εκφάνσεις. Μέσα από τη μουσική, τη λογοτεχνία και τη φιλοσοφία προσπαθώ να εξερευνήσω τον εαυτό μου και τον εξωτερικό κόσμο. Παράλληλα, είμαι λάτρης της horror αισθητικής και των ταινιών τρόμου. Μέχρι πρότινος, η μουσική μονοπωλούσε το ενδιαφέρον μου, όντας μέλος συγκροτήματος (The Drains) με ενεργή δράση. Η συγγραφή είναι κάτι που προέκυψε σχετικά πρόσφατα στη ζωή μου. Ωστόσο, έχω τη χαρά να έχουν εκδοθεί κάποια από τα διηγήματά μου μέσω των εκδόσεων Ανάτυπο, Συμπαντικές Διαδρομές, Ελκυστής και Δυάς εκδοτική. Οι πρώτες σπουδές μου είναι πάνω στην ηχοληψία και είμαι απόφοιτος του Τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του Ε.Α.Π. Από τότε που γνώρισα τα υπόλοιπα άξια μέλη και πήραμε την απόφαση να ιδρύσουμε τη σελίδα, μεγάλο μέρος της δημιουργικής μου ενέργειας έχει διοχετευθεί σε αυτήν.

darkfire707@hotmail.com

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καλαμάτα. Είμαι καλλιτεχνική φύση με υπερβολική φαντασία! Ξεκίνησα να γράφω από πολύ μικρή χωρίς να γνωρίζω ότι αυτό ήταν σημάδι ότι θα γινόμουν κάποτε συγγραφέας. Όταν διακρίθηκε το πρώτο μου διήγημα το 2011 πραγματικά δεν το πίστευα! Αυτό μου έδωσε θάρρος να συμμετέχω και σε άλλους διαγωνισμούς αλλά και να μοιραστώ τις ιστορίες μου με τον κόσμο γιατί μέχρι τότε τις διάβαζαν μόνο φίλοι και συγγενείς. Η πορεία στη συνέχεια ήταν όλο και πιο εξελικτική! Σε αυτήν την πορεία λοιπόν γνώρισα πολύ αξιόλογα άτομα με τα οποία μοιραστήκαμε το ίδιο πάθος για τη συγγραφή, το fantasy και το horror και στη συνέχεια μαζί με τους τρεις από την παρέα δημιουργήσαμε το TWSD. Βάλαμε όλη μας την αγάπη και την δημιουργικότητά για να μοιραστούμε μαζί σας τον δικό μας ιδιαίτερο, παράξενο κόσμο! Μαζί με τη δικιά σας φαντασία και στήριξη μπορούμε να μεγαλώσουμε κι άλλο τον απέραντο κόσμο μας!

petroskoutrou@gmail.com

Κατάγομαι από τα Άνω Λιόσια, το Αϊβαλί και την Αγία Ευθυμία, ενώ έχω μεγαλώσει στην Αθήνα. Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη συγγραφή στα τέλη του γυμνασίου και από τότε αγάπησα τον κόσμο της λογοτεχνίας και, ιδιαίτερα, την μαγεία του φανταστικού. Από τότε μέχρι και σήμερα δεν έχω σταματήσει να γράφω κυρίως αστυνομικά, τρόμου και φαντασίας έργα. Λατρεύω, επίσης, το ποδόσφαιρο και την μουσική, ενώ είμαι και μανιώδης συλλέκτης βινυλίων. Σπουδάζω στο Τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το διήγημά μου, "Ο Παράλυτος", έχει διακριθεί σε διαγωνισμό της Δυάς Εκδοτικής, όπου έλαβε την τρίτη θέση και συμμετείχε στην έκδοση του συλλογικού έργου. Το 2019 πήρα την πρώτη θέση στα Βραβεία Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven με το διήγημα ''Η Ανάσταση της Φύσης" στην κατηγορία Φαντασία. Η σελίδα όπως και η γνωριμία μου με τα παιδιά-και καλούς μου φίλους πλέον- της σελίδας ήρθε πολύ αναπάντεχα για μένα, σχεδόν καρμικά, όπως άλλωστε και όλα τα όμορφα πράγματα στη ζωή μας.

Αρθρογράφοι

grennoob@gmail.com

Το όνομα μου είναι Άγγελος Θεοδωρόπουλος και γεννήθηκα στην Αθήνα το 1989. Ξεκίνησα να γράφω από πολύ μικρή ηλικία, όμως τα πρώτα μου σοβαρά βήματα έγιναν σε μεγαλύτερη ηλικία, γύρω στο 2012. Μου αρέσει να διαβάζω μυθιστορήματα (κυρίως επιστημονικής φαντασίας), διηγήματα και ποιήματα. Ως προσωπικές μου δουλειές, έχω στο ενεργητικό μου μια μικρή ιστορία φαντασίας και μια ανέκδοτη ποιητική συλλογή. Τα ποιήματα, συλλέχθηκαν σταδιακά καθ’ όλη την διάρκεια της ασχολίας μου με τη συγγραφή. Πέρα από τη συγγραφή, πέρασα στη σχολή αυτοματισμών του ΤΕΙ Πειραιά το 2006 κάτι που δεν κατάφερα ποτέ να τελειώσω. Από τότε ασχολούμαι με διάφορες μορφές τέχνης, όπως γλυπτική, ζωγραφική, πολεμικές τέχνες. Δεν έχω σπουδάσει τίποτε από τα παραπάνω, οτιδήποτε κάνω γίνεται ερασιτεχνικά και εμπειρικά.

artemis_zaharaki@yahoo.gr

Αυτό είναι το προφίλ μου! Ονομάζομαι Ζαχαράκη Άρτεμις και γεννήθηκα στη Λάρισα το 1996. Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Θα έλεγε κανείς ότι θα έπρεπε να έχω μάθει πώς να μην είμαι Κοινωνικά άβολη μέχρι τώρα, χα χα αστείο (παρακαλώ γελάστε, πραγματικά το χρειάζομαι). Έχω λάβει δύο βραβεύσεις στην ποίηση καθώς και ορισμένες σε πεζά μου έργα. Στον ελεύθερο μου χρόνο γράφω πολλών ειδών ιστορίες τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και σε πλατφόρμες συγγραφής στο διαδίκτυο με το ψευδώνυμο: Mythsaredestiny. Όνειρο μου είναι να εκδώσω τα έργα μου. Όταν δεν γράφω, ασχολούμαι ερασιτεχνικά με το τραγούδι (περήφανο μέλος της Χορωδίας Παντείου Πανεπιστημίου εδώ και 4 χρόνια!) και βγάζω μεγάλες βόλτες το σκυλάκι μου, τη Νάλα! Επίσης φλυαρώ, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε αυτή τη στιγμή και μόνοι σας. Λάτρης των μιούζικαλ (και της Ντίσνεϋ, δε το κρύβω) αλλά ταυτόχρονα της παλιάς (και νέας ) ροκ μουσικής καθώς και σχεδόν όλων των ειδών λογοτεχνίας και ταινιών (ναι προσπαθώ να κάνω το γεγονός ότι είμαι nerd να φανεί κουλ ). Το παρόν χρονικό διάστημα κατοικώ στην Αθήνα όπου σπουδάζω και εργάζομαι. Ελπίζω να απολαύσετε τις ιστορίες και τα άρθρα μου και παρακαλώ αισθανθείτε ελεύθεροι να μου πείτε το οτιδήποτε! Χαίρομαι να παίρνω κριτικές (καλές μόνο, χα χα δεύτερο αστειάκι). Ευχαριστώ όλους τους αναγνώστες μου και ιδιαίτερα όποιον κάθισε και διάβασε όλο αυτό το βιογραφικό!

dyxtakias@gmail.com

Το όνομά μου είναι George Tselempor. Μου αρέσει να γράφω όταν όλα γύρω μου είναι στενάχωρα. Δηλαδή πάντα. Η «ευτυχία» της στεναχώριας μου πιστεύω ότι οφείλεται στο ότι γεννήθηκα και κατοικώ στην Πτολεμαΐδα. Μια πόλη, όπου είναι ταυτόχρονα γνωστή και άγνωστη. Εκεί, μέσα στους γνωστούς και άγνωστους περιφέρομαι τα τελευταία 44 χρόνια. Μου αρέσει η μουσική, και παίζω ηλεκτρικό μπάσο. Τον περισσότερο χρόνο της ημέρας τον περνάω με το να σκέφτομαι. Να σκέφτομαι ιστορίες που θα μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα. Όταν ξυπνάω κάθε πρωί και δεν έχω δει κάποιο όνειρο, θλίβομαι.

jimpsomadellis@yahoo.gr

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Μυτιλήνη ενώ σπούδασα Οικονομικά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Απολαμβάνω να διαβάζω μυθιστορήματα φαντασίας, μυστηρίου και αστυνομικά. Είμαι μανιώδης συλλέκτης αστυνομικών και μη, μυθιστορημάτων, τόσο που πρέπει να μετακομίσω σε μεγαλύτερο χώρο! Διηγήματά μου φιλοξενούνται στις συλλογές «Τα Μπλουζ της Πόλης» και «Η Κατάρα του Ασημένιου Φεγγαριού» των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές, στην ανθολογία «Χωρίς Οξυγόνο» της ομάδας “Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών”, η ιστορία μου «The Magic Circle» που θα κυκλοφορήσει σε συλλογή διηγημάτων στο εξωτερικό στα αγγλικά, με μεγαλύτερη επιτυχία την 2η θέση στον διαγωνισμό με θέμα το “World of Darkness” που διοργανώθηκε από το Inner Circle Storytelling Group και εκδόθηκε σε e-book. Η συμμετοχή μου στη συλλογή “Ιστορίες Τρόμου και Μυστηρίου” των εκδόσεων Δυάς αποτέλεσε την αφορμή για να γνωρίσω τα υπόλοιπα μέλη του site TWSD, και πλέον να τα θεωρώ πολύ καλούς μου φίλους.

kotsiliti@gmail.com

Ονομάζομαι Έλενα Κοτσιλίτη και χρησιμοποιώ το Elena Savva Kotsile για τα κείμενά μου στα αγγλικά. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Κορυδαλλό και είμαι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών, τμήμα Βιολογίας. Από το 2014 μένω μόνιμα στο Μόναχο όπου και ολοκλήρωσα το διδακτορικό μου, ενώ συνεχίζω να εργάζομαι ερευνητικά στην ακαδημία. Όπως οι περισσότεροι συγγραφείς που γνωρίζω, έτσι κι εγώ γράφω από μικρή ηλικία. Ωστόσο, η συναναστροφή μου με μια ομάδα συγγραφέων στο Μόναχο (Munich Creative Writers collective) μου έδωσε την ώθηση να ασχοληθώ πιο σοβαρά με την τέχνη της συγγραφής. Ποιήματα και κείμενά μου έχουν εμφανιστεί σε ελληνικά και αμερικάνικα περιοδικά ενώ πρόσφατα εκδόθηκε η πρώτη Ελληνική post-apocalyptic Ανθολογία από τις Συμπαντικές διαδρομές, όπου συμμετέχω με την ιστορία μου «Οικολογικά Σκουπίδια». Ασχολούμαι με την ποίηση και το speculative fiction & fantasy ενώ παράλληλα δουλεύω μία μεγαλύτερη ιστορία που ανήκει στο χώρο του slipstream fiction. Περισσότερες λεπτομέρειες για τη δουλειά μου μπορείτε να βρείτε στο blog μου elenakotsilewriter.wordpress.com. Γράφω για οτιδήποτε με προβληματίζει ή μου προσελκύει το ενδιαφέρον υπό το πρίσμα της φαντασίας και του παράξενου. Όπως άλλωστε είπε και η Ursula K. Le Guin: “People who deny the existence of dragons are often eaten by dragons. From within.”

erwdith.papapostolou@gmail.com

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Θεσσαλονίκη και είμαι πτυχιούχος οικονομικών και μάρκετινγκ. Μου αρέσει ο κλάδος μου. Εκείνο όμως που μου αρέσει πιο πολύ, είναι να βρίσκω τρόπους να ξεφεύγω από την πραγματικότητα. Ξεκίνησα διαβάζοντας βιβλία. Λάτρευα να ταξιδεύω μαζί τους καθώς γυρνούσα τις σελίδες. Και τελικά, στα πρώτα εφηβικά μου χρόνια, άρχισα να γράφω ιστορίες και στίχους τραγουδιών. Με ενθουσίαζε το γεγονός ότι μπορούσα να δημιουργώ ολόκληρους κόσμους όπως ακριβώς τους φανταζόμουν﮲ κόσμους που χωρίς εμένα απλά δεν θα υπήρχαν. Έτσι το 2014, δημοσίευσα την πρώτη μου ιστορία με τίτλο «Όταν Ένα Μολύβι Μικραίνει», για να ακολουθήσει στη συνέχεια το διήγημά μου «Στα Τρένα». Το 2015, κατάφερα επιτέλους να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα και να εκδώσω το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο: «Ομίχλη και Τριαντάφυλλα». Αγαπώ το μυστήριο, το φανταστικό και τον τρόμο, κι αυτός ήταν ο λόγος που θέλησα να ενταχθώ στην ομάδα του The Weird Side Daily, όταν είδα την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει τα παιδιά που ίδρυσαν τη σελίδα﮲ κι έτσι ακολούθησα τα βήματά τους κι άρχισα να περιπλανιέμαι κι εγώ στο μαγικό κόσμο που έχουν δημιουργήσει. Αν θα μπορούσα να περιγράψω την ιστορία της ζωής μου, θα χρησιμοποιούσα ένα τετράστιχο από ένα τραγούδι που έχω γράψει: «Growing up with fairytales, Growing up with books, I imagined stories outside my window, I imagined witches, flying on their brooms”

m.skampardoni@gmail.com

Ονομάζομαι Μαρία Σκαμπαρδώνη και είμαι δημοσιογράφος. Είμαι λάτρης του διαβάσματος και ειδικότερα μου αρέσει να μελετώ φιλοσοφία και ψυχολογία από πολύ μικρή ηλικία. Γνωρίζω Αγγλικά, Γαλλικά και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το γράψιμο είναι για εμένα η φυγή μου, όλη μου η ζωή. Είμαι ευγνώμων γιατί έχω τη χαρά να έχω εργαστεί στον χώρο του βιβλίου, αποκομίζοντας όσα περισσότερα μπορώ από αυτό τον μαγικό χώρο. Έχω καταφέρει μέχρι στιγμής να αποκτήσω μαύρη ζώνη στο Taekwondo, να εκδώσω ένα βιβλίο μου, ενώ έχω διανύσει έναν μεγάλο δρόμο στην αρθρογραφία. Είμαι αρθρογράφος σε πολλά μεγάλα sites (E Psychology, Ο Κλόουν, Εναλλακτική Δράση, Flow magazine, School time, Tempo. Gr, Healing Effect, TKD mag). Λογοτεχνικά μου κείμενα και ποιήματα έχουν δημοσιευτεί σε πολλές λογοτεχνικές σελίδες (Λόγω Γραφής, Περιοδικό Fractal, My story). Κείμενα μου έχουν συμπεριληφθεί στα περιοδικά Pet City, Intellectum, Μονοπάτι για τις πολεμικές τέχνες. Όσο ζω, θα γράφω για κάθε τι που με προβληματίζει και θέλω αυτή μου την αγάπη να την αισθανθούν και άλλοι άνθρωποι.

marili_b-19@hotmail.com

Μεγάλωσα και ζω στη Νεάπολη Λακωνίας. Αν και στα παιδικά μου χρόνια ασχολήθηκα πολύ με τη μουσική, τελικά σπούδασα στο Πάντειο πανεπιστήμιο, στο τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας. Από μικρή με γοήτευε η λογοτεχνία του τρόμου και του φανταστικού, δεν περίμενα όμως ποτέ πως η ζωή θα με έφερνε στα μονοπάτια της συγγραφής. Αυτό συνέβη αρκετά πρόσφατα, μετά κρίσης, σε μια περίοδο όπου είχα και αρκετό ελεύθερο χρόνο. Έτσι, ένα ωραίο βράδυ του Σεπτέμβρη του 17, αποφάσισα να πάρω μέρος στον πρώτο μου λογοτεχνικό διαγωνισμό. Το διήγημά μου ‘’ Οι σάλπιγγες του ολέθρου’’ κατάφερε να συμπεριληφθεί στην ανθολογία ‘’Ιστορίες Τρόμου και Μυστήριου’’, από τη Δυάς εκδοτική και εκεί κέρδισα το καλύτερο βραβείο που θα μπορούσε να αποκτήσει κανείς. Αξιόλογους φίλους. Έκτοτε, συνεχίζω να γράφω. Η ιστορία μου ‘’Τα ουρλιαχτά του Whitechapel’’συμπεριλήφθηκε στην ανθολογία ‘’Η κατάρα του ασημένιου φεγγαριού’’, από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές και ένα ακόμα διήγημά μου, το ‘’Ταξίδι προς το φως’’, διακρίθηκε σε διαγωνισμό του Eyelands και τις Εκδόσεις παράξενες μέρες. Και η συγγραφή συνεχίζεται…

s4stavros@gmail.com

Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στο Ίλιον Αττικής. Κατοικώ στην Λυκόβρυση μαζί με την σύζυγό μου Κωνσταντίνα και τις κόρες μας Άννα Μαρία και Ραφαηλία. Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α. και έχω δουλέψει με ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες, παιδικές αλλά και ενηλίκων. Δουλεύω ως καθηγητής αγγλικών και αγαπάω να διδάσκω εξίσου με την συγγραφή. Γράφω από πολύ μικρός, δοκιμάζοντας πολλά διαφορετικά είδη. Δηλώνω βιβλιοφάγος, καθώς δεν αντιστέκομαι σε κανένα βιβλίο. Διαβάζω τα πάντα και μου αρέσει να συλλέγω παλιότερες εκδόσεις. Έχω εκδώσει ένα μυθιστόρημα (Σκιές, εκδόσεις Bookstars) και ένα θεατρικό έργο και έχω λάβει μέρος σε συλλογές διηγημάτων. Έχει κυκλοφορήσει επίσης και η πρώτη μου ιστορία μικρού μήκους στα αγγλικά με τίτλο The box in the yard. Διακρίθηκα με την Α' θέση στον διαγωνισμό διηγήματος τρόμου και μυστηρίου των εκδόσεων ΔΥΑΣ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε και την προσωπική μου σελίδα.

xristos.xag95@yahoo.com

Μεγάλωσα στο Π. Φάληρο και σπουδάζω στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Μου αρέσουν πολύ οι βόλτες με φίλους και τα λογοτεχνικά βιβλία - όταν δεν είμαι σε κάποιο εργαστήριο δηλαδή! Η αρθρογραφία ήρθε τελείως τυχαία στη ζωή μου αλλά μου αρέσει ιδιαίτερα, διότι είναι ένας τρόπος να μοιράζομαι τα βιώματα και τις σκέψεις μου. Ακόμα, είναι ένας τρόπος διαφυγής όταν αναφέρομαι στο παραφυσικό-μεταφυσικό το οποίο με γοήτευε από μικρή ηλικία. Πάντα ήθελα να μαθαίνω περίεργες ιστορίες και τώρα πια μπορώ να λέω τις δικές μου, με βασικές αρχές τη λογική και το μυστήριο!

Φίλοι της σελίδας

Άρθρα, ιστορίες, διηγήματα και σκέψεις ταλαντούχων ανθρώπων, που θέλησαν να μοιραστούνε μαζί μας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.

;