Biographies

Γνωρίστε την ομάδα μας

Ιδρυτές της σελίδας

vag777@windowslive.com

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, αλλά έλκω τις ρίζες μου από τον Βόλο και την Κρήτη. Συνδιαλέγομαι χρόνια με αυτό που συμβατικά έχουμε ονομάσει "αλλόκοτο" και το απολαμβάνω σε όλες τις καλλιτεχνικές του εκφάνσεις. Μέσα από τη φιλοσοφία, τη μουσική και τη λογοτεχνία προσπαθώ να εξερευνήσω τον εαυτό μου και τον εξωτερικό κόσμο. Παράλληλα, είμαι λάτρης της horror αισθητικής και των ταινιών τρόμου, ενώ ασχολήθηκα για χρόνια ενεργά με τη μουσική - όντας μέλος του rock συγκροτήματος The Drains. Η συγγραφή είναι μια ενασχόληση η οποία πραγματώνει το πάθος μου για δημιουργία στον ύψιστο βαθμό και έχω τη χαρά να έχουν εκδοθεί διηγήματά μου μέσω των εκδόσεων Νίκας, Πηγή, Ανάτυπο, Συμπαντικές Διαδρομές, Ελκυστής και Δυάς εκδοτική. Οι πρώτες σπουδές μου είναι πάνω στην ηχοληψία, είμαι απόφοιτος του Τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του ΕΑΠ και μεταπτυχιακός φοιτητής του Π.Μ.Σ. "Φιλοσοφία" του ΕΚΠΑ. Από τότε που γνώρισα τα υπόλοιπα άξια μέλη και πήραμε την απόφαση να ιδρύσουμε τη σελίδα και να αναλάβω την αρχισυνταξία, μεγάλο μέρος της δημιουργικής μου ενέργειας έχει διοχετευθεί σε αυτήν.

petroskoutrou@gmail.com

Κατάγομαι από τα Άνω Λιόσια, το Αϊβαλί και την Αγία Ευθυμία, ενώ έχω μεγαλώσει στην Αθήνα. Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη συγγραφή στα τέλη του γυμνασίου και από τότε αγάπησα τον κόσμο της λογοτεχνίας και, ιδιαίτερα, τη μαγεία του φανταστικού. Από τότε μέχρι και σήμερα δεν έχω σταματήσει να γράφω κυρίως αστυνομικά, τρόμου και φαντασίας έργα. Λατρεύω, επίσης, το ποδόσφαιρο και τη μουσική, ενώ είμαι και μανιώδης συλλέκτης βινυλίων. Σπουδάζω στο Τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το διήγημά μου, "Ο Παράλυτος", έχει διακριθεί σε διαγωνισμό της Δυάς Εκδοτικής, όπου έλαβε την τρίτη θέση και συμμετείχε στην έκδοση του συλλογικού έργου. Το 2019 πήρα την πρώτη θέση στα Βραβεία Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven με το διήγημα ''Η Ανάσταση της Φύσης" στην κατηγορία Φαντασία. Το 2020 κυκλοφόρησε το πρώτο μου προσωπικό βιβλίο, "Οι Υποθέσεις του Επιθεωρητή Μάρτιν", από τις Εκδόσεις Πηγή. Η σελίδα όπως και η γνωριμία μου με τα παιδιά-και καλούς μου φίλους πλέον- της σελίδας ήρθε πολύ αναπάντεχα για μένα, σχεδόν καρμικά, όπως άλλωστε και όλα τα όμορφα πράγματα στη ζωή μας.

darkfire707@hotmail.com

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καλαμάτα. Είμαι καλλιτεχνική φύση με υπερβολική φαντασία! Ξεκίνησα να γράφω από πολύ μικρή χωρίς να γνωρίζω ότι αυτό ήταν σημάδι ότι θα γινόμουν κάποτε συγγραφέας. Όταν διακρίθηκε το πρώτο μου διήγημα το 2011 πραγματικά δεν το πίστευα! Αυτό μου έδωσε θάρρος να συμμετέχω και σε άλλους διαγωνισμούς αλλά και να μοιραστώ τις ιστορίες μου με τον κόσμο γιατί μέχρι τότε τις διάβαζαν μόνο φίλοι και συγγενείς. Η πορεία στη συνέχεια ήταν όλο και πιο εξελικτική! Σε αυτήν την πορεία λοιπόν γνώρισα πολύ αξιόλογα άτομα με τα οποία μοιραστήκαμε το ίδιο πάθος για τη συγγραφή, το fantasy και το horror και στη συνέχεια μαζί με τους τρεις από την παρέα δημιουργήσαμε το TWSD. Βάλαμε όλη μας την αγάπη και την δημιουργικότητα για να μοιραστούμε μαζί σας τον δικό μας ιδιαίτερο, παράξενο κόσμο! Μαζί με τη δικιά σας φαντασία και στήριξη μπορούμε να μεγαλώσουμε κι άλλο τον απέραντο κόσμο μας! *********** *Link επίσημης σελίδας της Συγγραφέως - Artist: https://bit.ly/30qDCsV

aggelikipapanikita@gmail.com

Κάτοικος του Πειραιά, της πόλης που αγκαλιάζεται από το υδάτινο στοιχείο, βρίσκω σε αυτό την ψυχική μου ηρεμία. Η ιστιοπλοΐα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πάθη μου σε συνδυασμό με την ορειβασία. Το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς μου ωστόσο το περνώ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου αναζητώ τη βιολογική βάση της ζωής. Όταν δεν βρίσκομαι στο βουνό, τη θάλασσα ή το Πανεπιστήμιο η συγγραφή αποτελεί τη ψυχοθεραπεία μου. Αν και ξεκίνησε ως ένα χόμπι σε νεαρή ηλικία έχω καταφέρει να διακριθώ σε έξι λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Η συνίδρυση της σελίδας μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά που τυχαία γνωριστήκαμε όταν διακριθήκαμε στον ίδιο λογοτεχνικό διαγωνισμό, αποτελεί μία υπέροχη εμπειρία που έχει καταφέρει να εξάψει την φαντασία και την δημιουργικότητά όλων μας.

Αρθρογράφοι

henriksmir@yahoo.gr

Ο Έρικ Σμυρναίος είναι κατά το ήμισυ Έλληνας και κατά το ήμισυ Φινλανδός, και γεννήθηκε στην Αγγλία το 1970, όπου και σπούδασε Νομικά. Από το 1993 ζει και εργάζεται στην Ελλάδα όπου, στον ελεύθερο χρόνο του, αρέσκεται να γράφει διηγήματα και μυθιστορήματα που κινούνται στο χώρο του φανταστικού, όπως και σχετικές έρευνες. Παρά το ότι η μητρική του γλώσσα δεν είναι τα ελληνικά, τα έργα του είναι γραμμένα σε αυτήν τη γλώσσα, την οποία ο ίδιος θεωρεί "την τελειοτέρα όλων των γλωσσών". Τίτλοι στη βάση Βιβλιονέτ: (2019) Τα μυστικά της Λέσχης των Ξωτικών, Locus 7 - Άλλωστε (2018) "Και ζησαν αυτοί καλά", Εκδόσεις Locus 7 - Άλλωστε (2017) Χαστουριτσάκι Gate, Locus 7 - Άλλωστε (2016) Κθούλου... Φτουνγκ!, Locus 7 - Άλλωστε (2014) "Δεσμοί Αίματος", Εκδόσεις Locus 7 - Αλλωστε (2013) Η κυρά της πόλης, Locus 7 - Άλλωστε.

m.skampardoni@gmail.com

Ονομάζομαι Μαρία Σκαμπαρδώνη και είμαι δημοσιογράφος. Είμαι λάτρης του διαβάσματος και ειδικότερα μου αρέσει να μελετώ φιλοσοφία και ψυχολογία από πολύ μικρή ηλικία. Γνωρίζω Αγγλικά, Γαλλικά και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το γράψιμο είναι για εμένα η φυγή μου, όλη μου η ζωή. Είμαι ευγνώμων γιατί έχω τη χαρά να έχω εργαστεί στον χώρο του βιβλίου, αποκομίζοντας όσα περισσότερα μπορώ από αυτό τον μαγικό χώρο. Έχω καταφέρει μέχρι στιγμής να αποκτήσω μαύρη ζώνη στο Taekwondo, να εκδώσω ένα βιβλίο μου, ενώ έχω διανύσει έναν μεγάλο δρόμο στην αρθρογραφία. Είμαι αρθρογράφος σε πολλά μεγάλα sites (E Psychology, Ο Κλόουν, Εναλλακτική Δράση, Flow magazine, School time, Tempo. Gr, Healing Effect, TKD mag, Ιδεοστρόβιλος). Λογοτεχνικά μου κείμενα και ποιήματα έχουν δημοσιευτεί σε πολλές λογοτεχνικές σελίδες (Λόγω Γραφής, Περιοδικό Fractal, My story). Κείμενα μου έχουν συμπεριληφθεί στα περιοδικά Pet City, Intellectum, Μονοπάτι για τις πολεμικές τέχνες. Όσο ζω, θα γράφω για κάθε τι που με προβληματίζει και θέλω αυτή μου την αγάπη να την αισθανθούν και άλλοι άνθρωποι.

erwdith.papapostolou@gmail.com

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Θεσσαλονίκη και είμαι πτυχιούχος οικονομικών και μάρκετινγκ. Μου αρέσει ο κλάδος μου. Εκείνο όμως που μου αρέσει πιο πολύ, είναι να βρίσκω τρόπους να ξεφεύγω από την πραγματικότητα. Ξεκίνησα διαβάζοντας βιβλία. Λάτρευα να ταξιδεύω μαζί τους καθώς γυρνούσα τις σελίδες. Και τελικά, στα πρώτα εφηβικά μου χρόνια, άρχισα να γράφω ιστορίες και στίχους τραγουδιών. Με ενθουσίαζε το γεγονός ότι μπορούσα να δημιουργώ ολόκληρους κόσμους όπως ακριβώς τους φανταζόμουν﮲ κόσμους που χωρίς εμένα απλά δεν θα υπήρχαν. Έτσι το 2014, δημοσίευσα την πρώτη μου ιστορία με τίτλο «Όταν Ένα Μολύβι Μικραίνει», για να ακολουθήσει στη συνέχεια το διήγημά μου «Στα Τρένα». Το 2015, κατάφερα επιτέλους να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα και να εκδώσω το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο: «Ομίχλη και Τριαντάφυλλα». Αγαπώ το μυστήριο, το φανταστικό και τον τρόμο, κι αυτός ήταν ο λόγος που θέλησα να ενταχθώ στην ομάδα του The Weird Side Daily, όταν είδα την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει τα παιδιά που ίδρυσαν τη σελίδα﮲ κι έτσι ακολούθησα τα βήματά τους κι άρχισα να περιπλανιέμαι κι εγώ στο μαγικό κόσμο που έχουν δημιουργήσει. Αν θα μπορούσα να περιγράψω την ιστορία της ζωής μου, θα χρησιμοποιούσα ένα τετράστιχο από ένα τραγούδι που έχω γράψει: «Growing up with fairytales, Growing up with books, I imagined stories outside my window, I imagined witches, flying on their brooms”

mpoure546@gmail.com

Γεννηθείς το 2000 στην Αθήνα. Στην ηλικία των 16 άρχισα να ασχολούμαι -σαν συλλέκτης και αναγνώστης- με την ένατη τέχνη (comics) και έκτοτε η ζωή μου και η καθημερινότητά μου άλλαξαν για πάντα. Σύντομα το πάθος για τα comics έγινε λατρεία για οτιδήποτε αφορά την ποπ κουλτούρα (βιβλία, ταινίες, σειρές, φιγούρες κλπ) και φυσικά μέσα στο ανανεωμένο ενδιαφέρον για την ανάγνωση & μελέτη δεν έλειψε η μεριά του παράξενου, του ανεξήγητου, του ασυνήθιστου και του φανταστικού. Από τότε ασχολούμαι με τη συγγραφή άρθρων για ό,τι αφορά όλα αυτά αλλά σαν αυτόνομος, μέχρι που γνώρισα την ομάδα του The Weird Side Daily. Σπουδάζω Δημοσιογραφία σε ΙΕΚ και είμαι ενεργό μέλος και στον χώρο του pro wrestling. Άλλα μου χόμπι είναι η εκγύμναση, η κατανάλωση μπύρας με ροκ ατμόσφαιρα, η ενασχόληση με την προσωπική μου instagram σελίδα ποπ κουλτούρας και η μελέτη για διατροφή και βοτανολογία.

ioanna_ianna@yahoo.gr

Γεννήθηκα μια νύχτα του Δεκέμβρη στον Πειραιά της Αττικής, όπου και διαμένω μέχρι σήμερα. Το 2012 αποφοίτησα από τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, από το τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, με ειδίκευση στην Ψυχολογία. Η συγγραφή είναι το πάθος μου. Πιο συγκεκριμένα, το fantasy και τα παραμύθια αποτελούν το προσωπικό μου απόρθητο καταφύγιο. Εκτός από τη λογοτεχνική συγγραφή, έχω ασχοληθεί κατά καιρούς και με την αρθρογραφία. Το 2014 έλαβα έπαινο από την Αμφικτυονία Ελληνισμού για τον Δ’ Παγκόσμιο Ποιητικό Διαγωνισμό, ενώ το 2016 έλαβα το πρώτο βραβείο στην κατηγορία νουβελέτα φαντασίας, στον διαγωνισμό «Larry Niven». Συνεργάζομαι επίσης με το μουσικό συγκρότημα Lacrymosa Aeterna, στην επίσημη σελίδα των οποίων θα βρείτε παραμύθια μου, βασισμένα στα ομότιτλα κομμάτια τους. Έργα μου έχουν φιλοξενηθεί κατά καιρούς στις σελίδες Nyctophilia, Moonlight Tales και στο Easywriter. Το 2017 συμμετείχα στην ανθολογία «Σκοτάδι» (εκδ. Συμπαντικές Διαδρομές), ενώ το 2019 στο λογοτεχνικό περιοδικό Horror Zine και στις ανθολογίες «Κυρές των ονείρων», «Ανθολογία Βραβείων Larry Niven για τη λογοτεχνία του Φανταστικού 2015», αλλά και Σκοτάδι ΙΙ (εκδ. Συμπαντικές Διαδρομές). Το μυθιστόρημα «Χρυσσαλίς» είναι το πρώτο που εκδόθηκε από τις εκδόσεις Κίτρο, 2019.

luniktd@gmail.com

Γέννημα θρέμμα Αθηναίος (από τις εξωτικές Μπραχάμες –ΑΚΑ Άγιος Δημήτριος) και με ρίζες από Κεφαλλονιά (και ένα σκασμό άλλα μέρη), σπουδάζω στο τμήμα Μαθηματικών του ΕΚΠΑ. Λάτρης των μαθηματικών και των φυσικών επιστημών, (self proclaimed) γνώστης της ποπ κουλτούρας, και αιώνιος εραστής της 4ης, της 6ης και ιδίως της 7ης τέχνης. Ασχολούμαι με τη συγγραφή κριτικών και την (υπερ)ανάλυση ταινιών, βιβλίων και ενίοτε σειρών, ξεκινώντας πιο σοβαρά από το Λύκειο. Επίσης ασχολούμαι με επιτραπέζια παιχνίδια ρόλων (tabletop RPGs) και με την ψυχολογία φανταστικών και υπαρκτών χαρακτήρων (στην σχολή μου χρειάζεται και αυτό καλώς ή κακώς). Συχνός θαμώνας σε site κριτικών και στο TV Tropes, λατρεύω να επεξεργάζομαι κάθε μικρή και ασήμαντη ή μεγάλη και σημαντική λεπτομέρεια στα διάφορα Μέσα και στα αντίστοιχα έργα τους, όπου και πάντα προσπαθώ να βρω το καλύτερο –όσο και αν προσπαθούν για να με πείσουν για το αντίθετο μερικά από αυτά- ενώ κάνω μερικά βήματα πάνω στη συγγραφή μυθιστορημάτων. Α, και έχω και σκύλο και με έχει μία γάτα (και ζωόφιλος ο κύριος). Με την Φαντασία (Επιστημονική και Μη) και τον Τρόμο έχω ιδιαιτέρως καλές σχέσεις, με αυτά τα είδη να περιλαμβάνουν τα στοιχεία που λατρεύω περισσότερο να βρίσκω σε ταινίες και βιβλία. Και βασικά αυτά. Θα τα πούμε στις κριτικές αισίως. Μέχρι τότε, καλή σινέ-χεια! (Ναι, αυτό το κάνω πάντα).

p.matzikas@gmail.com

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου και εργάζομαι ως κομμωτής. Ξεκίνησα να διαβάζω λογοτεχνικά βιβλία από πολύ μικρή ηλικία και ακόμα θυμάμαι πως το πρώτο πράγμα που έκανα μόλις φτάναμε με τους γονείς μου στον προορισμό των διακοπών μας, ήταν να αναζητώ το τοπικό βιβλιοπωλείο. Μου αρέσει μία ευρεία γκάμα ειδών, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια προτιμώ, κυρίως, τη λογοτεχνία φαντασίας και τρόμου. Εδώ και περίπου έναν χρόνο έχω ξεκινήσει να γράφω τις πρώτες μου ιστορίες και μία από αυτές εκδόθηκε στο βιβλίο "The Weird Side Tales-Ονειρικές Αφηγήσεις", μέσα από τον λογοτεχνικό διαγωνισμό του The Weird Side Daily. Ελπίζω να καταφέρω να συνεχίσω να γράφω και οι ιδέες να μη σταματήσουν να έρχονται όσο περνά ο καιρός.

verpap9559@yahoo.com

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, αλλά έχω μείνει σε τρία διαφορετικά σπίτια, το ένα πιο στοιχειωμένο από το άλλο. Είμαι απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, έχω ασχοληθεί με το μπαλέτο, αλλά η συγγραφή είναι η μεγάλη μου αγάπη. Από μικρό παιδί δημιουργούσα φανταστικούς κόσμους μέσα στο μυαλό μου και στα 10 μου, ξεκίνησα να γράφω «τρομακτικές ιστορίες» εμπνευσμένες από περιστατικά της καθημερινότητάς μου και φυσικά από διάφορες ταινίες, ούσα από τότε φαν των θρίλερ. Η πτυχιακή μου εργασία αφορούσε τη μουσική και τον ήχο για κινηματογραφικές ταινίες τρόμου και μυστηρίου και επιχειρώ να γράφω κριτικές για ταινίες, βιβλία και σειρές. Γενικά σπανίως θα περάσει περίοδος που να μη γράψω κάτι, είτε αυτό σημαίνει να μοιράζομαι κείμενα στα social media, είτε στο ημερολόγιό μου. Όπως και πολλοί άλλοι από εμάς, θεωρώ τη συγγραφή ψυχοθεραπεία και ένα ασυνείδητο μοίρασμα του προσωπικού μας εσωτερικού κόσμου. Αγαπημένη μου εποχή είναι το φθινόπωρο και ύστερα ο χειμώνας, εποχές που με βοηθούν να διαβάζω περισσότερο και να συγκεντρώνομαι/εμπνέομαι για να γράφω, παρέα με το γατί μου. Στόχος μου είναι κάποια στιγμή να καταφέρω να ασχοληθώ επαγγελματικά με τη συγγραφή.

hara.fk.p@gmail.com

Γεννήθηκα στη Πάτρα κι είχα την τύχη να μεγαλώσω στο περιβάλλον ενός υπέροχου βιβλιοπωλείου, που υπήρξε απ’ τα πρώτα της πόλης (δεκαετία του 20). Οι επιρροές απ’ την οικογένειά μου, ως προς την αγάπη μου για τη λογοτεχνία, ήταν καταλυτικές. Σπούδασα Καλές Τέχνες αποφοιτώντας με Bachelor (Honors) Degree in Fine Arts and Technology (Middlesex University of London) και συνέχισα τις σπουδές μου, στο Design of Printed and Digital Media, μιας κι η λογοτεχνία συνδέεται άμεσα με τη τυπογραφία. Απ’ το 2004, έχω συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και καλλιτεχνικά φεστιβάλ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Αρχισυντάκτρια του παιδικού περιοδικού Γοργοχελίδονο, (Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού) κατά τη χρονική περίοδο 2009-2012, δημοσίευσα παραμύθια και άλλα παιδαγωγικά κείμενα. Δουλειές και άρθρα μου, δημοσιεύονται σε αγγλόφωνα κυρίως, περιοδικά (artzines). Ιστορίες μου (μία εκ των οποίων διακρίθηκε με βραβείο Larry Niven, στη κατηγορία του Τρόμου, για το έτος 2018), έχουν δημοσιευτεί σε Δυστοπικές Ανθολογίες .

marinakikidou28@gmail.com

Γεννήθηκα στο Αφράτι Ευβοίας ένα μεσημέρι του Δεκέμβρη 2005. Δεκατέσσερα χρόνια αργότερα, βρίσκω τον εαυτό μου να γράφει μυθιστορήματα, ποίηση και μπαλάντες. Μέσα από τη γραφή εξυμνώ τις ιστορίες που δεν ειπώθηκαν και χάθηκαν στο πέρασμα του χρόνου. Αυτές που ίσως να μη συνέβησαν ποτέ κι όμως ξεχάστηκαν τόσο γρήγορα… Αγαπώ τις αυθόρμητες περιηγήσεις σε ανεξερεύνητα βουνά, αναζητώντας τη μεγάλη περιπέτεια που σε βρίσκει πριν την ψάξεις. Εκφράζομαι μέσω της μουσικής και του θεάτρου, το οποίο η ταλαντούχα ομάδα του καλλιτεχνικού εργαστηρίου βασιλικού με έκανε να αγαπήσω ακόμη περισσότερο. Τα τελευταία έξι χρόνια εξασκούμαι στο ταεκβοντό ενώ από το 2018 κάνω παραδοσιακή τοξοβολία. Μετά από δώδεκα χρόνια ερασιτεχνικής γραφής εκδόθηκε το πρώτο μου βιβλίο «Οι Υπερασπιστές της Σελκούθια», βιβλίο φαντασίας, από τις εκδόσεις Φυλάτος.

vangelisvenizelos@hotmail.com

Έχω σπουδάσει οικονομικά στο Η.Β. και τώρα στο πολυτεχνείο και γράφω συχνά σε προσωπικά μπλογκ. Είμαι εδώ και δεκαετίες ακόλουθος του φανταστικού, του μυστηρίου και του τρόμου σε όλες τις μορφές, βίντεο, ταινίες, λογοτεχνία και τα τελευταία χρόνια δοκιμάζω και σαν ενεργός δημιουργός περιεχομένου και σχολιαστής για το genre, ως πρώην και νυν φανατικός θεατής του είδους. Με ενδιαφέρει και η ανάλυση του είδους του φανταστικού, του τρόμου και του μυστηρίου, σαν μεγάλο και πολύ σημαντικό κομμάτι της ποπ κουλτούρας, που αποκαλύπτει και μιλάει για τον ανθρώπινο ψυχισμό και την ιστορικότητα του, μέσα στην κοινωνία, ίσως περισσότερο από σοβαρές ακαδημαϊκές αναλύσεις και θεωρίες. Έχω γράψει και μια νουβέλα, και ένα μυθιστόρημα, που έχουν σχέση με το genre της Ε.Φ. και του μυστηρίου, αλλά είναι στο συρτάρι μου.

kotsiliti@gmail.com

Ονομάζομαι Έλενα Κοτσιλίτη και χρησιμοποιώ το Elena Savva Kotsile για τα κείμενά μου στα αγγλικά. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Κορυδαλλό και είμαι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών, τμήμα Βιολογίας. Από το 2014 μένω μόνιμα στο Μόναχο όπου και ολοκλήρωσα το διδακτορικό μου, ενώ συνεχίζω να εργάζομαι ερευνητικά στην ακαδημία. Όπως οι περισσότεροι συγγραφείς που γνωρίζω, έτσι κι εγώ γράφω από μικρή ηλικία. Ωστόσο, η συναναστροφή μου με μια ομάδα συγγραφέων στο Μόναχο (Munich Creative Writers collective) μου έδωσε την ώθηση να ασχοληθώ πιο σοβαρά με την τέχνη της συγγραφής. Ποιήματα και κείμενά μου έχουν εμφανιστεί σε ελληνικά και αμερικάνικα περιοδικά ενώ πρόσφατα εκδόθηκε η πρώτη Ελληνική post-apocalyptic Ανθολογία από τις Συμπαντικές διαδρομές, όπου συμμετέχω με την ιστορία μου «Οικολογικά Σκουπίδια». Ασχολούμαι με την ποίηση και το speculative fiction & fantasy ενώ παράλληλα δουλεύω μία μεγαλύτερη ιστορία που ανήκει στο χώρο του slipstream fiction. Περισσότερες λεπτομέρειες για τη δουλειά μου μπορείτε να βρείτε στο blog μου elenakotsilewriter.wordpress.com. Γράφω για οτιδήποτε με προβληματίζει ή μου προσελκύει το ενδιαφέρον υπό το πρίσμα της φαντασίας και του παράξενου. Όπως άλλωστε είπε και η Ursula K. Le Guin: “People who deny the existence of dragons are often eaten by dragons. From within.”

grennoob@gmail.com

Το όνομα μου είναι Άγγελος Θεοδωρόπουλος και γεννήθηκα στην Αθήνα το 1989. Ξεκίνησα να γράφω από πολύ μικρή ηλικία, όμως τα πρώτα μου σοβαρά βήματα έγιναν σε μεγαλύτερη ηλικία, γύρω στο 2012. Μου αρέσει να διαβάζω μυθιστορήματα (κυρίως επιστημονικής φαντασίας), διηγήματα και ποιήματα. Ως προσωπικές μου δουλειές, έχω στο ενεργητικό μου μια μικρή ιστορία φαντασίας και μια ανέκδοτη ποιητική συλλογή. Τα ποιήματα, συλλέχθηκαν σταδιακά καθ’ όλη την διάρκεια της ασχολίας μου με τη συγγραφή. Πέρα από τη συγγραφή, πέρασα στη σχολή αυτοματισμών του ΤΕΙ Πειραιά το 2006 κάτι που δεν κατάφερα ποτέ να τελειώσω. Από τότε ασχολούμαι με διάφορες μορφές τέχνης, όπως γλυπτική, ζωγραφική, πολεμικές τέχνες. Δεν έχω σπουδάσει τίποτε από τα παραπάνω, οτιδήποτε κάνω γίνεται ερασιτεχνικά και εμπειρικά.

dimitristaskou99@gmail.com

Ονομάζομαι Τάσκου Δημήτριος και είμαι προπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από τον Οκτώβριο του 2017, ασχολούμαι με τη σύνταξη κειμένων που αφορούν τον κινηματογράφο και την τηλεόραση στο breakroom.gr. Αγαπώ τη λογοτεχνία και το σινεμά, με ιδιαίτερη προτίμηση στο είδος του φανταστικού.

dominik.k@outlook.com

Ο Κωνσταντίνος Δομηνίκ γεννήθηκε στο Βερολίνο και ζει στην Κατερίνη. Άρθρα και διηγήματά του, έχουν δημοσιευτεί στον έντυπο και στον ηλεκτρονικό τύπο ενώ έχουν συμπεριληφθεί και σε ανθολογίες. Έχει κάνει σπουδές Διοίκησης Ξενοδοχειακών Μονάδων και Επικοινωνιολογίας. Στο παρελθόν, εκτός από την ενασχόληση του με την παραγωγή ηλεκτρονικής μουσικής, υπήρξε και διαχειριστής blog, στο οποίο παρουσίαζε τις «Ιστορίες του Δρόμου», μιας σειράς σατυρικών, πειραματικών κειμένων. Μέσα από το ενδιαφέρον και την αγάπη του για τη Λογοτεχνία, το Φανταστικό και το Παράδοξο, ελπίζει πως κάποτε θα καταφέρει να μετουσιώσει τις πραγματικότητές του σε όνειρα.

manosplatias@gmail.com

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα.Το πλοίο για την ανακάλυψη νέων κόσμων, μέσω της λογοτεχνίας και εν γένει της τέχνης, σάλπαρε κατά την εφηβική μου ηλικία και πλέει ακόρεστο ως σήμερα. Αν και όχι μυημένος από το χέρι κάποιου υπεραιωνόβιου δρυΐδη στο χώρο της φανταστικής λογοτεχνίας, είμαι λάτρης της γοτθικής μυθοπλασίας σε όλες τις εκφάνσεις της. Σε αυτήν την τελευταία, θα έλεγα ότι μπορεί και εκφράζεται παραστατικά η αρχέγονη πάλη φωτός και σκότους που συντελείται μέσα μας. Τα τελευταία χρόνια ορμώμενος από ένα εσωτερικό κάλεσμα γράφω προσωπικές σκέψεις επί οριακών ερωτημάτων, καθώς και ποιήματα διαφόρων θεματικών - οι σπουδές μου συνέβαλαν σημαντικά στη συνειδητοποίηση και στην ανάπτυξη της εν λόγω πνευματικής ανησυχίας. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Ε.Κ.Π.Α. και μεταπτυχιακός φοιτητής του Π.Μ.Σ. “Φιλοσοφία” του ιδίου Πανεπιστημίου. Ο συγγραφικός σκοπός μου έγκειται στο πάντρεμα της ποίησης με τη φιλοσοφία ή, με άλλα λόγια, στην εναρμόνιση του πάθους, του λόγου και της ενόρασης.

Linath@outlook.com.gr

Ονομάζομαι Λίνα Αθανασίου, έχω γεννηθεί στην Θεσσαλονίκη και ζω στην Αθήνα. Είμαι νοσηλεύτρια με εξειδίκευση στην κτηνιατρική νοσηλευτική και ο λόγος που ασχολήθηκα με τον κλάδο αυτό είναι για να μπορώ να θεραπεύσω και να ανακουφίσω τον πόνο του σώματος και της ψυχής. Αλληλεπιδρώ από βρεφική ηλικία με τον μη ορατό κόσμο αλλά και με το απόκρυφο και το αλλόκοτο. Ασχολούμαι επίσης ενεργά με την Wicca, είμαι επίσημα μέλος του κύκλου αυτού της Κορρελλιανής παράδοσης, σε μια προσπάθεια εξέλιξης του ψυχικού μου κόσμου και του ανώτερου εαυτού μου. Είμαι καλλιτεχνική φύση, ασχολούμαι με την μουσική και το θέατρο. Η συγγραφή δεν είναι το επάγγελμα μου, είναι όμως ένας τρόπος να μεταφέρω τα βιώματα αυτά σε όσους ανθρώπους είτε βίωσαν τα ίδια με εμένα, είτε απλά αναζητούν το μονοπάτι τους. Με τη συγγραφή μου εύχομαι πάντα να μπορώ να σάς μεταφέρω όλους σε έναν διαφορετικό κόσμο. Τον δικό μου...

gtriglidis@live.com

Ο Γρηγόρης Τριγλίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη τον Ιούλιο του 1977. Τον Ιανουάριο του 2016 έγινε μέλος της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας, ανέλαβε το επίσημο Blog και το κανάλι της ένωσης στο Youtube όπως και την επίσημη ιστοσελίδας της στο Google μαζί με τις φιλολόγους, Ευγενία Κορτσάρη και Γιώτα Παπαδοπούλου. Τον Μάιο του 2017 έγινε τακτικό Μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος. Το ταλέντο του στη γραφή φάνηκε σε μικρή ηλικία, καθώς άφηνε παντού χαρτάκια με τις σημειώσεις του. Το βιβλίο με τίτλο «Όνειρα ξεχασμένα» από τις εκδόσεις Ίτανος, είναι η πρώτη του συγγραφική προσπάθεια. Έχει πάρει μέρος στο ποιητικό ανθολόγιο «Η ποίηση στις ράγες Θεσσαλονίκη - Κατερίνη 2017» με το ποίημα «Ουράνια Αντιπαράθεση» (http://www.easywriter.gr/ebooks/item/1613). Τον Μάιο του 2018 έκδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο «Συλλεκτικές Εντυπώσεις» από τις εκδόσεις Όστρια. Τον Απρίλιο του 2019 έγινε Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στην πόλη της Κατερίνης με την πολιτική ομάδα Ανατροπή - Αναγέννηση, με υποψήφιο δήμαρχο τον δημοσιογράφο Ευγένιο Παπαδόπουλο. Από τον Ιούνιο του 2019 διαχειρίζεται την διαδικτυακή ομάδα στο Facebook: Απόσταξη κι Ουσία. Η ηλεκτρονική της διεύθυνση είναι: https://www.facebook.com/groups/gtriglidis/?ref=bookmarks. Τον Αύγουστο του 2019 ξεκίνησε το Blog με ονομασία «13 ερωτήσεις» ως επέκταση της ομάδας του στο Facebook και φιλοξενεί διάφορες συνεντεύξεις. Τον Σεπτέμβριο του 2019 έγινε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας και ανέλαβε καθήκοντα του ταμία. Από τις 26 Ιουνίου έγινε αρθρογράφος του site «The Weird Side Daily».

georgina89@hotmail.it

Ονομάζομαι Τζωρτζίνα Κουρουσιακλή και μου αρέσει να γράφω ιστορίες φαντασίας και τρόμου. Αγαπημένος μου συγγραφέας είναι ο Έντγκαρ Άλαν Πόε αλλά με εξιτάρει και ο κθούλου μύθος, δηλαδή ο κόσμος που έχει δημιουργήσει ο Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ. Αγαπημένοι χαρακτήρες σε βιβλίο είναι η Καρμίλλα, το θηλυκό βαμπίρ που ενέπνευσε τον Μπραμ Στόουκερ να γράψει τον Δράκουλα όπως και το τέρας του Φρανκενστάιν. Έχω σπουδάσει κοινωνική θεολογία στο Ε.Κ.Π.Α., συμβουλευτική ψυχολογία στο Mediterranean College, έχω Master στην ειδική εκπαίδευση όπως και ένα δίπλωμα στην τέχνη του μακιγιάζ.

xristinaatmatzidoyauthor@gmail.com

Η Χριστίνα Ατματζίδου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Φλώρινα. Σπουδάζει στο πρώτο έτος της Παιδαγωγικής σχολής Δημοτικής εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ενώ έχει ξεκινήσει ήδη τα πρώτα της βήματα στον χώρο της συγγραφής με συνοδοιπόρο της τον εκδοτικό οίκο Anima. Στον ελεύθερό της χρόνο, ασχολείται με τη συγγραφή λογοτεχνικών έργων καθώς και ποιημάτων, ενώ απολαμβάνει να αντλεί γνώσεις για το παραφυσικό και το ανεξήγητο.

sofiasimela.thoidi@gmail.com

Ονομάζομαι Σοφία Σιμέλα Θωίδη και είμαι είκοσι ετών. Σπουδάζω Κλασσική Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είμαι στον Τομέα της ΜΝΕΦ (Μεσαιωνικής και Νεοελληνική Φιλολογίας). Γνωρίζω την Αγγλική και τη Γαλλική γλώσσα και έχω παρακολουθήσει μερικά σεμινάρια ψυχολογίας, ενώ ακόμη, έχω εργαστεί και ως βοηθός ψυχολόγου σε ομαδικές ψυχοθεραπείες μέσω του θεατρικού παιχνιδιού. Παίζω τρία μουσικά όργανα, βιολί, πιάνο και ποντιακή λύρα και σπάνια συνθέτω μουσική. Ασχολούμαι εδώ και έξι χρόνια με τη συγγραφή βιβλίων, κυρίως δράσης και ψυχογραφήματα, καθώς και άρθρων. Η ηθοποιία είναι άλλο ένα πάθος μου και για αυτό το λόγο είμαι μέλος θεατρικής ομάδας, όπου και ανεβάζουμε θεατρικές παραστάσεις κάθε χρόνο. Το σκάκι είναι μια ακόμα ασχολία μου. Παίζω σκάκι από τα οκτώ μου χρόνια και κατά τη συμμετοχή μου σε αγώνες είχα σημαντικές διακρίσεις. Επιπλέον, λατρεύω τον εθελοντισμό τόσο ώστε να γίνει ένα από τα χόμπι μου. Τέλος, η ανάγνωση αλλόκοτων και παραφυσικών ιστοριών είναι από τις αγαπημένες μου ασχολίες και για αυτό θέλησα να γίνω μέλος του The Weird Side Daily.

gmpelaouris@yahoo.gr

Ο Γιώργος Μπελαούρης γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα, έχει πτυχίο Μουσειολογίας, μεταπτυχιακό Κλινικής Κοινωνιολογίας και Τέχνης και ξεκίνησε να γράφει στα 7 του. Πρώτη φορά παρουσίασε κείμενό του σε κοινό τον Οκτώβριο του 2011, στη Μυτιλήνη, ως σύνεδρος στο 5ο Διεθνές Συνέδριο Λογοτεχνίας. Έκτοτε είναι μόνιμα ενεργός, στο καλλιτεχνικό χώρο. Κατά τη διάρκεια της 27μηνης δράσης του blog του "Ροδοπέταλα, αίμα και στάχτη", ανάρτησε 9 βιβλία του προς ελεύθερη ανάγνωση. Έχουν παιχτεί 16 θεατρικά κείμενά του σε σκηνές της Αθήνας και της Μυτιλήνης, με τα περισσότερα σε σκηνοθεσία του ιδίου. Οχτώ κείμενά του έχουν πάρει έντυπη μορφή, σε διάφορες εκδόσεις, αποτέλεσμα διαγωνισμών και συνεργασιών. Πρόλογοί του υπάρχουν σε τέσσερα κόμιξ. Από το 2021 αρθρογραφεί στα περιοδικά "Αλλόκοσμες Ιστορίες", “Passcode Magazine" και ‘’Epifany’’. Η σειρά νουβελών του με τίτλο "Baphometa" κυκλοφορεί μαζί με τις "Αλλόκοσμες Ιστορίες". Έχουν εκδοθεί 6 βιβλία του από τις εκδόσεις Rising Star Promotions, ενώ η νουβέλα του Memento Mori, διατίθεται δωρεάν σε ebook από το nyctophilia.gr. Είναι ο «μπαμπάς/βιογράφος» της Λενόρ Κορπς, ο δημιουργός της Μυθολογίας Ψυχοπλάνης και του art project LC DLVI.Τo βιβλίο του Lenore Corpse#1 βρίσκεται στη βιβλιοθήκη του Παντείου Πανεπιστημίου, έπειτα από έγκριση επιτροπής. Το LC DLVI art project αριθμεί 91 guest καλλιτέχνες και 135 guest artworks μέχρι στιγμής.

dimitrageorg2001@gmail.com

Ονομάζομαι Δήμητρα Γεωργακοπούλου και κατάγομαι από τη Μεσσηνία. Από μικρή είχα μια ιδιαίτερη αδυναμία για τον κόσμο του φανταστικού και του ανεξήγητου. Μεγαλώνοντας άρχισα να διαβάζω βιβλία φαντασίας, μυστηρίου και τρόμου αλλά και να γράφω δικές μου ιστορίες. Πάντα έψαχνα να βρω μια διέξοδο από αυτό τον κόσμο και αυτό το κατάφερνα βυθισμένη στον κόσμο των βιβλίων της φαντασίας και των ονείρων. Πιστεύω πως ό,τι δεν μπορείς να δεις με τα μάτια του υλικού κόσμου μπορείς να το δεις με τα μάτια της ψυχής σου και σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Πάντα λάτρευα τη μαγεία, το απόκρυφο και δεν σταματούσα και ούτε έχω σταματήσει μέχρι σήμερα να το αναζητώ. Είναι ωραίο να ταξιδεύεις σε άλλους κόσμους που όλα μπορούν να συμβούν κι ακόμα πιο όμορφο το να τους δημιουργείς εσύ γράφοντας τις δικές σου ιστορίες. Χαίρομαι που βρήκα μια ομάδα όπως το The Weird Side Daily όπου μου αρέσει και με εκφράζει η θεματολογία του! Επίσης μου αρέσουν πολύ οι βόλτες στην θάλασσα και το να βλέπω ταινίες.

alextrian2@gmail.com

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Ταξιδεύω πολύ, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Με αεροπλάνα, με πλοία, με τρένα και βιβλία. Δηλώνω λάτρης της λογοτεχνίας του φανταστικού. Ένα χειμερινό απόγεμα του 2015, καθόμουν στο γραφείο του σπιτιού μου στο Λονδίνο. Έχοντας τελειώσει μια ακόμα αίτηση για εργασία, διάβασα τα τελευταία κεφάλαια ενός από τα αγαπημένα μου βιβλία. Παρασυρμένος από τις ιστορίες, ξεκίνησα να σχεδιάζω πόλεις και βουνά, μέχρι που σχηματίστηκε ένας ολόκληρος κόσμος γεμάτος μύθους που περιμένουν να ειπωθούν. Κάστρα στην Αγγλία, κανάλια στην Ιταλία, άγριες πεδιάδες στην Κρήτη, βουνά στις Άλπεις είναι μερικές από τις εικόνες που ενώθηκαν για να μεταφέρω μέσα από τα κείμενά μου όλη τη μαγεία του κόσμου που είδα εκείνο το απόγεμα στη βρετανική πρωτεύουσα.

vxenos83@windowslive.com

Γεννήθηκα το 1983 στη Θεσσαλονίκη. Την πόλη όπου μεγάλωσα, σπούδασα πολιτικός μηχανικός και πλέον δουλεύω. Παράλληλα δημιουργώ άλλους κόσμους που μοιάζουν με τον δικό μας. Η πραγματικότητα και η φαντασία τρέφουν η μία την άλλη σε ιστορίες και, πιο σπάνια, ποιήματα. Ασχολούμαι με την φιλοσοφία, τον διαλογισμό, την ψυχολογία και έχω εκδώσει το βιβλίο «Εσωτερικός Λόγος: Μέθοδος & Πρακτική Διαλογισμού» με το ψευδώνυμο ‘Αλέξανδρος Παπαδόπουλος’ από τον εκδοτικό οίκο i-write publications. Έχω γράψει ένα Post-apocalyptic μυθιστόρημα που εξελίσσεται στη Θεσσαλονίκη με τον τίτλο «Είμαι ο εχθρός μου» και το οποίο αυτοέκδωσα ψηφιακά μέσω του blog μου. Παράλληλα έχω εκδώσει έναν αριθμό διηγημάτων, κάποια εκ των οποίων σε ιστοσελίδες. Το αφηγηματικό δοκίμιο «Το όνειρο ενός αστέγου» δημοσιεύτηκε σε ψηφιακή μορφή από τις εκδόσεις 24 γράμματα. Τα διηγήματα «Έρως», «Φαντάσματα Ενός Μελλοντικού Κόσμου», «Η Κατερίνα Των Νεκρών» στην ιστοσελίδα The Weird Side Daily και τα διηγήματα «Η κραυγή της Ίριδας» & «Ο χαμένος άνθρωπος» στην ιστοσελίδα Nyctophilia.gr. Το διήγημα «Η Γαλάζια Θύελλα» δημοσιεύτηκε στο συλλογικό έργο επιστημονικής φαντασίας «Αναζητώντας Μιαν Άλλη Γη» από τις εκδόσεις Πηγή. Τον Φλεβάρη του 22 θα κυκλοφορήσει σε έντυπη μορφή η πρώτη μου ποιητική συλλογή. Για ένα διάστημα έγραφα για το rockoverdose και κάποιες κριτικές μου έχουν ανέβει στην ιστοσελίδα No Clean Singing. Κάποτε διατηρούσα και ένα blog για την metal μουσική, και το οποίο ελπίζω να αναβιώσω.

michaelstar755@gmail.com

Γεννήθηκα στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1997 και μεγάλωσα στον Πειραιά. Σπουδάζω στο τμήμα Ναυπηγών Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Από μικρή ηλικία είχα μεγάλη φαντασία και μια ιδιαίτερη αγάπη στο να δημιουργώ ιστορίες. Είμαι λάτρης της λογοτεχνίας του φανταστικού, κυρίως του J.R.R Tolkien και του Michael Moorcock, της Γοτθικής λογοτεχνίας, των κόμικς, καθώς και της μυθοπλασίας μυστηρίου και τρόμου, ιδιαίτερα των έργων του H.P. Lovecraft. Η πρώτη μου πραγματική απόπειρα στη συγγραφή ήταν στην εφηβεία και τα πρώτα διηγήματα που δημοσίευσα ήταν: μια ιστορία φαντασίας στην εφαρμογή Wattpad, όπου έχω το ψευδώνυμο Michael Modivar, και ένα μικρό διήγημα τρόμου με το όνομα "Κάτι αφύσικο που μας συνέβη τη Πρωτοχρονιά" εδώ, στο The Weird Side Daily. Άλλα χόμπι μου πέρα από τη συγγραφή είναι τα επιτραπέζια παιχνίδια ρόλων (πιο συγκεκριμένα : Dungeons and Dragons, Vampire the Requiem και Hunter the Vigil). Δεν επιδιώκω να ασχοληθώ επαγγελματικά με την συγγραφή, όχι ακόμα τουλάχιστον. Προς το παρόν τη βλέπω περισσότερο ως έναν τρόπο διαφυγής , θεραπείας και χαλάρωσης.

jimpsomadellis@yahoo.gr

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Μυτιλήνη ενώ σπούδασα Οικονομικά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Απολαμβάνω να διαβάζω μυθιστορήματα φαντασίας, μυστηρίου και αστυνομικά. Είμαι μανιώδης συλλέκτης αστυνομικών και μη, μυθιστορημάτων, τόσο που πρέπει να μετακομίσω σε μεγαλύτερο χώρο! Διηγήματά μου φιλοξενούνται στις συλλογές «Τα Μπλουζ της Πόλης» και «Η Κατάρα του Ασημένιου Φεγγαριού» των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές, στην ανθολογία «Χωρίς Οξυγόνο» της ομάδας “Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών”, η ιστορία μου «The Magic Circle» που θα κυκλοφορήσει σε συλλογή διηγημάτων στο εξωτερικό στα αγγλικά, με μεγαλύτερη επιτυχία την 2η θέση στον διαγωνισμό με θέμα το “World of Darkness” που διοργανώθηκε από το Inner Circle Storytelling Group και εκδόθηκε σε e-book. Η συμμετοχή μου στη συλλογή “Ιστορίες Τρόμου και Μυστηρίου” των εκδόσεων Δυάς αποτέλεσε την αφορμή για να γνωρίσω τα υπόλοιπα μέλη του site TWSD, και πλέον να τα θεωρώ πολύ καλούς μου φίλους.

xrysatsom10@hotmail.com

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Είμαι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και αγαπώ αυτό που έχω σπουδάσει, καθώς μέσα από τα παιδιά ανακαλύπτω ξανά τον κόσμο. Τον τελευταίο έναν χρόνο, έχω αρχίσει να δημιουργώ ποιήματα με αυθόρμητη και άμεση γραφή. Η ποίηση είναι για μένα τρόπος έκφρασης των βαθύτερων σκέψεων και συναισθημάτων μου. Παράλληλα, αποτελεί καταφύγιο όπου ηρεμώ όταν βιώνω μια αγχωτική ή πιεστική κατάσταση στην καθημερινότητά μου. Αυτός ενδεχομένως είναι και ο λόγος που τα περισσότερα ποιήματά μου έχουν μια σκοτεινή ή μελαγχολική διάσταση. Όταν δειλά δειλά ξεκίνησα τη συγγραφή, ένιωθα ότι αυτό είναι κάτι προσωπικό και δεν ήθελα να το μοιραστώ με τους γύρω μου. Στην πορεία, η γνωριμία μου με κάποια από τα αξιόλογα ιδρυτικά μέλη της σελίδας με ώθησε να καταλάβω πόσο ωραίο και μαγικό είναι να «επικοινωνείς» με τους άλλους ανθρώπους μέσα από τα έργα σου. Όταν δεν ασχολούμαι με την ποίηση, μου αρέσει να περπατάω στη φύση, να ταξιδεύω και να παρακολουθώ θεατρικές παραστάσεις.

minerboh31@hotmail.gr

Ο Μηνάς Τσαμπάνης ζει στον Γέρακα Αττικής. Εργάζεται σαν Νοσηλευτής σε γνωστό νοσηλευτικό ίδρυμα των Αθηνών καθώς επίσης προσφέρει σε ασθενείς νοσηλεία κατοίκων. Από μικρός λατρεύει τα κόμικς με υπέρ ήρωες και τα λογοτεχνικά είδη της Επιστημονικής Φαντασίας, του Τρόμου και του αισθηματικού δράματος, καθώς και τα μάνγκα. Είναι ερασιτέχνης σκιτσογράφος, αυτοδίδακτος. Επίσης γράφει στίχους για λαϊκά τραγούδια και βρίσκεται σε αναζήτηση συνθέτη για μελοποίηση τους. Σαν συγγραφέας έχει κυκλοφορήσει το μυθιστορήματα Η Θλιμμένη Πριγκίπισσα των Ωκεανών και Ο Κόκκινος Μαχητής της Γης από τις Εκδόσεις Ανάτυπο ενώ εγκαινίασε πρόσφατα τη συνεργασία του με τον Εκδοτικό Οίκο Ζενίθ με το μυθιστόρημα τρόμου Μωβ Το Χρώμα της Λύπης το οποίο συνυπογράφει μαζί με τον ξάδελφό του, Εμαννουήλ Κομπάνη.

matelvayia@yahoo.gr

Η Ματίνα Μαντά, σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στην Αθήνα. Εργάστηκε σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών και πρόσφατα επέστρεψε από Σαουδική Αραβία, όπου εργάστηκε για κάποιο διάστημα ως αεροσυνοδός. Αγαπά από μικρή τη λογοτεχνία, την έρευνα και οτιδήποτε σχετίζεται με το μυστήριο και το Fantasy.

kir_ath@yahoo.com

Ξεπρόβαλα στον κόσμο μια Πέμπτη απόγευμα του 2001 σε μια κλινική στην πόλη των Σερρών. Κατοικώ σε ένα χωριό του νομού Σερρών, την Νέα Ζίχνη. Σπουδάζω Κοινωνική Πολιτική στην πόλη της Κομοτηνής από το 2019 και η συγγραφή είναι το πάθος μου το οποίο και εξωτερικεύω όλο και πιο συχνά τώρα τελευταία. Έχω δημοσιεύσει ένα διήγημά μου στο έκτο περιοδικό ‘Crime and Horror’ (Ιστορίες τρόμου και περιπέτειας) που δημοσιεύθηκε τον Μάιο του 2021 και έχω γράψει πολλά ακόμα τα οποία τα έχω στο ντουλάπι της βιβλιοθήκης μου. Το The Weird Side Daily και η όμορφη παρέα του μου δίνει την ευκαιρία να ανοίξω αυτό το ντουλάπι και να απλώσω τα χαρτιά μου για να τα μοιραστώ μαζί σας. Ελπίζω να είμαστε συνοδοιπόροι σε αυτό το όμορφο ταξίδι που μόλις ξεκινάει.

dritsakouk@gmail.com

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Πειραιά. Γι’ αυτό μάλλον μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια. Το διάβασμα με ταξιδεύει κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ήταν μάλιστα το βασικό κριτήριο για να επιλέξω τη δουλειά μου. Είμαι μεταφράστρια και μου αρέσει να μελετώ ξένες γλώσσες, στόχος μου είναι να τις γνωρίσω όλες! Μου αρέσει πολύ το διάβασμα και ακόμη περισσότερο το γράψιμο και η αρθρογραφία. Μου αρέσει πολύ το μυστήριο και η φαντασία, με βοηθούν να ταξιδεύω όταν αυτό πρακτικά δεν γίνεται. Θεωρώ το γράψιμο δημιουργία και το διάβασμα άνοιγμα ενός παραθύρου σε καινούριους κόσμους. Μ’ αρέσει να βλέπω τα παράθυρα που άνοιξαν άλλοι γράφοντας αλλά και ν’ ανοίγω κι εγώ τα δικά μου παράθυρα στους άλλους.

s4stavros@gmail.com

Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στο Ίλιον Αττικής. Κατοικώ στην Λυκόβρυση μαζί με την σύζυγό μου Κωνσταντίνα και τις κόρες μας Άννα Μαρία και Ραφαηλία. Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α. και έχω δουλέψει με ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες, παιδικές αλλά και ενηλίκων. Δουλεύω ως καθηγητής αγγλικών και αγαπάω να διδάσκω εξίσου με την συγγραφή. Γράφω από πολύ μικρός, δοκιμάζοντας πολλά διαφορετικά είδη. Δηλώνω βιβλιοφάγος, καθώς δεν αντιστέκομαι σε κανένα βιβλίο. Διαβάζω τα πάντα και μου αρέσει να συλλέγω παλιότερες εκδόσεις. Έχω εκδώσει ένα μυθιστόρημα (Σκιές, εκδόσεις Bookstars) και ένα θεατρικό έργο και έχω λάβει μέρος σε συλλογές διηγημάτων. Έχει κυκλοφορήσει επίσης και η πρώτη μου ιστορία μικρού μήκους στα αγγλικά με τίτλο The box in the yard. Διακρίθηκα με την Α' θέση στον διαγωνισμό διηγήματος τρόμου και μυστηρίου των εκδόσεων ΔΥΑΣ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε και την προσωπική μου σελίδα.

marili_b-19@hotmail.com

Μεγάλωσα και ζω στη Νεάπολη Λακωνίας. Αν και στα παιδικά μου χρόνια ασχολήθηκα πολύ με τη μουσική, τελικά σπούδασα στο Πάντειο πανεπιστήμιο, στο τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας. Από μικρή με γοήτευε η λογοτεχνία του τρόμου και του φανταστικού, δεν περίμενα όμως ποτέ πως η ζωή θα με έφερνε στα μονοπάτια της συγγραφής. Αυτό συνέβη αρκετά πρόσφατα, μετά κρίσης, σε μια περίοδο όπου είχα και αρκετό ελεύθερο χρόνο. Έτσι, ένα ωραίο βράδυ του Σεπτέμβρη του 17, αποφάσισα να πάρω μέρος στον πρώτο μου λογοτεχνικό διαγωνισμό. Το διήγημά μου ‘’ Οι σάλπιγγες του ολέθρου’’ κατάφερε να συμπεριληφθεί στην ανθολογία ‘’Ιστορίες Τρόμου και Μυστήριου’’, από τη Δυάς εκδοτική και εκεί κέρδισα το καλύτερο βραβείο που θα μπορούσε να αποκτήσει κανείς. Αξιόλογους φίλους. Έκτοτε, συνεχίζω να γράφω. Η ιστορία μου ‘’Τα ουρλιαχτά του Whitechapel’’συμπεριλήφθηκε στην ανθολογία ‘’Η κατάρα του ασημένιου φεγγαριού’’, από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές και ένα ακόμα διήγημά μου, το ‘’Ταξίδι προς το φως’’, διακρίθηκε σε διαγωνισμό του Eyelands και τις Εκδόσεις παράξενες μέρες. Και η συγγραφή συνεχίζεται…

dhajiyorgi3@gmail.com

O Ντίνος Χατζηγιώργης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1963. Ζει στη Χαλκίδα. Απόφοιτος σχολής κινηματογράφου, ασχολήθηκε επαγγελματικά με το σενάριο από το 1988. Το 1994 κέρδισε το Κρατικό Βραβείο Σεναρίου για την ταινία του Γιάννη Τυπάλδου Terra Incognita (1993). Μέχρι το 2005 συνεργάστηκε με στούντιο κινουμένων σχεδίων ως σεναριογράφος, με την Artoon του Νίκου Βεργίτση στην Αθήνα, στη σειρά «Πανδώρα και Πλάτωνας», και την Hahn Film στο Βερολίνο, για τη σειρά “School for Little Vampires”. Διηγήματα του έχουν τυπωθεί στο ένθετο “9” της Ελευθεροτυπίας, στο “Φανταστικά Χρονικά”, το ελληνικό “Asimov’s”, “Συμπαντικές Διαδρομές” και “ΕΦ ΖΙΝ”. Το διήγημα του «Πικρό Χώμα» έχει βραβευτεί στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό του περιοδικού ΥΦΟΣ το 2008. Συμμετείχε σε τρεις ανθολογίες με διηγήματα του φανταστικού. «Προς την Ελευθερία» στη συλλογή Ονείρων Σκιές το 2008, «Χιροσίμα Μπαχαλάκι» στη συλλογή Εφαρμοσμένη Μυθομηχανική το 2014 και «Εξιλέωση» στη συλλογή «Αλλόκοσμοι» (Ρενιέρη – 2017). Κυκλοφόρησε διαδικτυακά προσωπική ανθολογία τρόμου, «Νυχτερινή Παράδοση» το 2011 και «Crows and Other Stories», στα Αγγλικά, το 2012. Το βιβλίο του «Στάχτη στα Μάρμαρα» κυκλοφόρησε το 2019 από τις Εκδόσεις Πηγή.

penelopetsikala1982@gmail.com

Ονομάζομαι Πηνελόπη Τσικαλά, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, αλλά εδώ κι αρκετά χρόνια μένω μόνιμα σ' ένα χωριό κοντά στη Θήβα. Από την πρώιμη εφηβική μου ηλικία ξεκίνησα να γράφω μικρές ιστορίες, οι οποίες με την πάροδο του χρόνου έγιναν μεγαλύτερες και πιο άρτιες. Από το 2017 γράφω σε γνωστή ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπου οι ιστορίες μου έχουν μεγάλη απήχηση στο αναγνωστικό κοινό κι έχω λάβει δεκάδες θετικά σχόλια. Το βιβλίο, "Η κατάρα του λύκου" είναι το πρώτο μου μυθιστόρημα φαντασίας που εκδίδεται από τις εκδόσεις Anima.

rafaelbeleniotis@gmail.com

Γεννημένος το 1999. Σπούδασε Ιστορία στα Γιάννενα, όμως περισσότερο αγαπάει τις προφορικές αφηγήσεις και τις προσωπικές ιστορίες του κάθε ανθρώπου. Έχει ολοκληρώσει πρακτική άσκηση στην Τουρκία, πάνω στην αρχειακή εργασία και την διαχείριση βιβλιοθήκης (Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης) όπου έζησε για ένα διάστημα, και τώρα ζει στη Θεσσαλονίκη, και επιθυμεί να ασχοληθεί με την πολιτισμική διαχείριση και τη Μουσειολογία.

mihgeorg@gmail.com

Γεννημένη στην Αθήνα, πέρασα τα παιδικά μου χρόνια στις γειτονιές της Νέας Φιλαδέλφειας, παίζοντας και διοργανώνοντας παραστάσεις παραμυθιών μαζί με άλλα συνομήλικα παιδάκια. Αγαπούσα τα παραμύθια με τις καλές μάγισσες και τους καλούς δράκους, αλλά αφού δεν υπήρχαν τέτοια, αποφάσισα να αρχίσω να γράφω εγώ. Αργότερα ασχολήθηκα με το θέατρο, το χορό και τη μουσική. Η προφορική αφήγηση με κέρδισε μετά από γνωριμία και συναναστροφή με storytellers της Γηραιάς Αλβιόνας. Ωστόσο αποφάσισα να αναπτύξω μια δική μου τεχνική, το spontaneous taleweaving. Δηλαδή την αυτοσχεδιαστική δημιουργική αφήγηση. Την οποία εφάρμοσα και εφαρμόζω σε παραστάσεις είτε ομαδικές είτε ατομικές. Εργάστηκα στον τομέα των τηλεπικοινωνίων από το 2000, αλλά πλέον ασχολούμαι μόνο με όσα αγαπά η ψυχή μου να ξενυχτά, δηλαδή τα βιβλία, τα άστρα, τη μυθολογία, τη φύση, την ψυχολογία, την ιστορία, για να αναφέρω μερικά μόνο. Ζω στην Αθήνα με τον σύντροφό μου, το σκύλο και τα γατιά μας. Συνεχίζω να γράφω πάντα. Ιστορίες μικρές ή μεγαλύτερες. Το Έπος της Έρενυξ παραμένει ως τώρα ο μεγάλος στόχος ζωής μου. Ωστόσο επεκτείνω συνεχώς το πεδίο της συγγραφικής μου δραστηριότητας, με αποτέλεσμα να δείτε στο άμεσο μέλλον βιβλία με πολλές και δυνατές εκπλήξεις. Κυρίως fantasy, αλλά και θεατρικά και έτερα παράξενα... και μη. Μπορείτε να τα απολαύσετε από τις εκδόσεις «Άλλωστε».

atheatosaster@yahoo.com

Ο Γιώργος Χατζηκυριάκος γεννήθηκε το 1983 και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και Υποκριτική με υποτροφία στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος. Εκτός από ηθοποιός έχει εργαστεί σε διάφορα επαγγέλματα, μεταξύ των άλλων ως βιβλιουπάλληλος, ραδιοφωνικός παραγωγός, ξεναγός, ανιματέρ και εκπαιδευτής Jedi για λογαριασμό της Disney Hellas. Έχει γράψει μυθιστορήματα φαντασίας, τρόμου και παραμύθια για παιδιά, με πιο γνωστό το "Τραγούδι του Χρόνου" μια νεανική περιπέτεια που διαδραματίζεται στη Νοέλα, έναν κόσμο όπου τα Χριστούγεννα δεν τελειώνουν ποτέ. Το 2015 η θεατρική κωμωδία του "The Irish Bastard!" απέσπασε το πρώτο βραβείο στο 1o Athens Comedy Festival. Το 2016, το διήγημα του "Η Πασαχού" κέρδισε την πρώτη θέση στον λογοτεχνικό διαγωνισμό "Κόρες της Νύχτας" του Diavasame.gr και των εκδόσεων Night-Read. Την ίδια χρονιά το "Ταξίδι του Βάρδου" κέρδισε το πρώτο βραβείο της κατηγορίας του στο διαγωνισμό Ασημένια Σελίδα ΙΙ. Από το 2017 ξεκίνησε να αρθρογραφεί τακτικά στο Will o' Wisps του οποίου αποτελεί ιδρυτικό μέλος. Την περίοδο 2017-19 πρωταγωνίστησε στην θεατρική παράσταση "Προμηθέας" του folk metal συγκροτήματος Aherusia ενώ από το 2018 ενσαρκώνει το ρόλο του πειρατή στο escape room “Release the Kraken” της Great Escape. Έχει εμφανιστεί σε ξένες παραγωγές όπως το Pilgrimage, το Little Drummer Girl και το Assasin's Creed Odyssey. Γράφει ιστορίες εμπνευσμένες από την μουσική, την μυθολογία, τις λαικές παραδόσεις, τα Χριστούγεννα, το Halloween, το καλοκαίρι και τον Πειραιά. Το τελευταίο του βιβλίο είναι η Άνυα, μια περιπέτεια που συνδυάζει το φανταστικό με τις διακοπές και το ελληνικό καλοκαίρι. Βιβλία: Άνυα – Το Κάλεσμα της Ακτής (εκδ. Πηγή), Το Γελαστό Πνεύμα των Γιορτών (εκδ. Μωραίτης), Το Ταξίδι του Βάρδου (εκδ. Μωραίτης), Το Τραγούδι του Χρόνου – Η Χώρα των Χαμένων Ευχών (Βορειοδυτικές Εκδόσεις, εκδ. Όστρια), Το Τραγούδι του Χρόνου – Το Ρολόι του Κόσμου (εκδ. Lulu). Συμμετοχή σε ανθολογίες: Ο Μικρός Κλέφτης και τα Όνειρα των Ανθρώπων (Του Χειμώνα Ψίθυροι, εκδ. Πηγή), Ο Άγιος Δράκοντας (Ιστορίες της Γιαγιάς Ιτιάς, εκδ. Πηγή), Ο Αλαφροίσκιωτος από τα Τρυπιά (Ιστορίες της Γιαγιάς, εκδ. Πηγή), Η Πασαχού (Οι Κόρες της Νύχτας εκδ. Nightread), Η Νύχτα στον Παλιό Ελαιώνα (Μετά τις 9, ιδιωτική έκδοση), Ο Άπιστος της Αετέρνα (Ονείρων Σκιές, εκδ. Συμπαντικές Διαδρομές), Ο Όρκος και το Τραγούδι (Θρύλοι του Σύμπαντος, εκδ. Συμπαντικές Διαδρομές).

artemis_zaharaki@yahoo.gr

Αυτό είναι το προφίλ μου! Ονομάζομαι Ζαχαράκη Άρτεμις και γεννήθηκα στη Λάρισα το 1996. Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Θα έλεγε κανείς ότι θα έπρεπε να έχω μάθει πώς να μην είμαι Κοινωνικά άβολη μέχρι τώρα, χα χα αστείο (παρακαλώ γελάστε, πραγματικά το χρειάζομαι). Έχω λάβει δύο βραβεύσεις στην ποίηση καθώς και ορισμένες σε πεζά μου έργα. Στον ελεύθερο μου χρόνο γράφω πολλών ειδών ιστορίες τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και σε πλατφόρμες συγγραφής στο διαδίκτυο με το ψευδώνυμο: Mythsaredestiny. Όνειρο μου είναι να εκδώσω τα έργα μου. Όταν δεν γράφω, ασχολούμαι ερασιτεχνικά με το τραγούδι (περήφανο μέλος της Χορωδίας Παντείου Πανεπιστημίου εδώ και 4 χρόνια!) και βγάζω μεγάλες βόλτες το σκυλάκι μου, τη Νάλα! Επίσης φλυαρώ, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε αυτή τη στιγμή και μόνοι σας. Λάτρης των μιούζικαλ (και της Ντίσνεϋ, δε το κρύβω) αλλά ταυτόχρονα της παλιάς (και νέας ) ροκ μουσικής καθώς και σχεδόν όλων των ειδών λογοτεχνίας και ταινιών (ναι προσπαθώ να κάνω το γεγονός ότι είμαι nerd να φανεί κουλ ). Το παρόν χρονικό διάστημα κατοικώ στην Αθήνα όπου σπουδάζω και εργάζομαι. Ελπίζω να απολαύσετε τις ιστορίες και τα άρθρα μου και παρακαλώ αισθανθείτε ελεύθεροι να μου πείτε το οτιδήποτε! Χαίρομαι να παίρνω κριτικές (καλές μόνο, χα χα δεύτερο αστειάκι). Ευχαριστώ όλους τους αναγνώστες μου και ιδιαίτερα όποιον κάθισε και διάβασε όλο αυτό το βιογραφικό!

gregorydim@yahoo.com

Ο Γρηγόρης Κ. Δημακόπουλος είναι πολιτικός μηχανικός που ζει κι εργάζεται στην Καρδίτσα. Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1980, μα έχει καταγωγή από την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα. Σπούδασε στο Α.Π.Θ. Θεσσαλονίκης, την περίοδο 2000-2006, όπου και εδραιώθηκε η ιδιαίτερη αγάπη του για τη συμπρωτεύουσα. Από πολύ μικρή ηλικία καλλιεργήθηκε μέσα του το ενδιαφέρον του για τη λογοτεχνία, κυρίως μετά την επαφή του με την Ιστορία Χωρίς Τέλος του Μιχαήλ Εντέ και τα έργα του Ιούλιου Βερν. Στη Θεσσαλονίκη αναπτύχθηκε η αγάπη του για την κλασσική λογοτεχνία και τη λογοτεχνία του φανταστικού. Αγαπημένο του βιβλίο είναι το Σιλμαρίλλιον, του Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν. Το τρίτομο έργο φαντασίας η Εποχή των Θρύλων είναι ένα έργο που δουλεύει εντατικά τα τελευταία έξι χρόνια. Το πρώτο μέρος της τριλογίας, η Κόκκινη Αυγή, εκδόθηκε από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή τον Μάιο του 2019. Τo βραβευμένο διήγημα Το εκκρεμές, ήταν το πρώτο έργο του που είδε το φως της έκδοσης, λαμβάνοντας την τρίτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό Φαντασία 2018, στα πλαίσια του φεστιβάλ Fantasmagoria της Θεσσαλονίκης (Έπος της Φαντασίας ΙΙ, εκδόσεις I Write, 2018). Στον ελεύθερο χρόνο του γράφει διηγήματα για την ιστοσελίδα της Λέσχης Φανταστικής Λογοτεχνίας Καρδίτσας και αρθρογραφεί για τη σελίδα The Weird Side Daily.

dm_farma@yahoo.gr

Γεννήθηκα στην Αθήνα, σπούδασα νομική κι έγινα δικηγόρος. Μου αρέσει η φιλοσοφία, τα νοητικά πειράματα και η εκταφή σκελετών – ιδεών που διαψεύστηκαν, ουτοπιών που απέτυχαν και θεών που λησμονήθηκαν. Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη σπηλαιολογία και τη δυτική καλλιγραφία. Έχω υπάρξει ενθουσιώδης παίκτης και τελειομανής αφηγητής AD&D και γι’ αυτό αντιπαθώ τους υπολογιστές που αντικατέστησαν τα ζάρια και τα μολύβια. Εξασκούμαι στη μορφή του δοκιμίου, σε βαθμό που ώρες ώρες διερωτώμαι αν έχει κάποια σημασία το περιεχόμενο. Φανατικός του Lovecraft, των φιλμ νουάρ και της ιδέας του κατεστραμμένου αστικού παρία, που βλέπει όσα οι άλλοι παραγνωρίζουν για να είναι ήσυχοι.

Φίλοι της σελίδας

Άρθρα, ιστορίες, διηγήματα και σκέψεις ταλαντούχων ανθρώπων, που θέλησαν να μοιραστούνε μαζί μας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.

;