Το Τρίγωνο του Bennington- Λογικές και εξωπραγματικές θεωρίες για ένα από τα πιο μυστηριώδη μέρη της γης

Έχοντας αναλύσει τις πέντε γνωστότερες περιπτώσεις ανεξήγητων εξαφανίσεων στο βουνό Glastenbury, έφτασε πλέον η στιγμή να αναζητήσουμε ορισμένες πιθανές ή λιγότερο πιθανές, λογικές ή λιγότερο λογικές υποθέσεις που θα μπορέσουν να εξηγήσουν τα αλλόκοτα γεγονότα…

Σε προηγούμενα άρθρα είχαν αναλυθεί οι πέντε κυρίαρχες και πιο γνωστές εξαφανίσεις που σημειώθηκαν μεταξύ 1945 και 1950, στο περίφημο Τρίγωνο του Bennington. Με αυτή τη σύντομη αναφορά στα γεγονότα που περιβάλλουν τις ανεξήγητες μέχρι σήμερα εξαφανίσεις, είναι σχεδόν αποδεκτό πως κάτι συνέβαινε και πιθανώς συνεχίζει να συμβαίνει μέχρι σήμερα στις ερημιές του Glastenbury.

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές υποθέσεις για να εξηγήσουν με τη λογική τι μπορεί να συνέβη σε εκείνους τους πέντε ανθρώπους που χάθηκαν χωρίς να αφήσουν κανένα ίχνος πίσω τους ή τα ίχνη που εντοπίζονταν σε ορισμένες περιπτώσεις περιέπλεκαν τα γεγονότα ακόμα περισσότερο, θάβοντας την αλήθεια κάτω από τα έλατα του Glastenbury.

Μια από τις επικρατούσες θεωρίες είναι η δράση ενός πρώιμου κατά συρροή δολοφόνου που δρούσε στην περιοχή του Long Trail το διάστημα 1945 με 1950. Όπως στην περίπτωση του Paul Jepson που τα ίχνη του σταμάτησαν στον αυτοκινητόδρομο, γρήγορα κανείς καταλήγει στο συμπέρασμα πως δεν υπάρχει κάποια σατανική μεταφυσική δύναμη, παρά ορισμένα διαταραγμένα άτομα με σκοτεινές φαντασιώσεις. Όσο δελεαστική και αν μοιάζει αυτή η υπόθεση, τα κενά είναι πολλά. Το μοναδικό κοινό χαρακτηριστικό των αγνοούμενων είναι η περιοχή που χάθηκαν και η εποχή του χρόνου, δηλαδή τέλη φθινοπώρου προς αρχές του χειμώνα. Το προφίλ των ατόμων όμως διαφέρει σημαντικά. Ο Middie Rivers ήταν ηλικιωμένος άντρας, η Paula Welden νεαρή γυναίκα, ο Paul Jepson μικρό αγόρι και η Frieda Langer μεσήλικη γυναίκα (ο James Tedford δεν εξαφανίστηκε άμεσα στο δάσος). Όπως είναι προφανές, δεν υπάρχει κανένα απολύτως κοινό φυλετικό, ηλικιακό ή εμφανισιακό χαρακτηριστικό που να μας επιτρέπει να σχηματίσουμε το προφίλ ενός δράστη που επιλέγει τα θύματά του με συγκεκριμένα κριτήρια, όπως έχει παρατηρηθεί στην συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων. Επίσης, πρέπει να σημειωθεί πως σε κάποιες εξαφανίσεις οι εκπαιδευμένοι σκύλοι της αστυνομίας δεν κατάφεραν να ανιχνεύσουν καθόλου τη μυρωδιά των θυμάτων. Ακόμη περισσότερο όμως, πως θα μπορούσε να απαγάγει κανείς ανθρώπους ενώ βρίσκονταν τόσο κοντά σε άλλα άτομα-μάρτυρες χωρίς να γίνει αντιληπτός;

Άλλη μια θεωρία με πραγματικό ενδιαφέρον στηρίζεται στην παλαιότερη ιστορία του βουνού. Για αρκετά χρόνια οι πόλεις που υπήρχαν γύρω από το Glastenbury στηρίζονταν οικονομικά στην υλοτομία και την εξόρυξη άνθρακα. Εστιάζοντας το ενδιαφέρον μας στο τελευταία, εκτεταμένα δίκτυα υπόγειων σηράγγων διατρέχουν κάποιες περιοχές του βουνού. Υποτέθηκε λοιπόν πως σε ορισμένα σημεία, το έδαφος ενδεχομένως να είχε διαβρωθεί με αποτέλεσμα εάν κάποιος πατούσε πάνω του να βρισκόταν να πέφτει από ύψος πολλών μέτρων μέσα στα εγκαταλελειμμένα ορυχεία. Αυτό σίγουρα εξηγεί το πώς τα άτομα εξαφανίστηκαν «από προσώπου γης» αλλά όχι το πώς δεν βρέθηκε ποτέ κάποια τρύπα ή ακόμα και ίχνη από τη μυρωδιά των ατόμων.

Ανάμεσα σε ορισμένες επίσης συζητημένες υποθέσεις, υπήρξε η επίθεση από κάποιο άγριο ζώο του δάσους, η οποία όμως εγκαταλείφθηκε σύντομα. Κανείς δεν άκουσε ποτέ τα θύματα να αναζητούν βοήθεια, δεν υπήρχαν ίχνη μάχης, αίματος ή οσμές που να υποδεικνύουν πως τα θύματα ήταν βορά θηρευτών. Επίσης, δεδομένης της εποχής κάποιοι αναφέρουν και την πιθανότητα υποθερμίας όμως ξανά δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η απουσία πτώματος και άλλων στοιχείων.

Καθώς η λογική εξαντλείται και μοιάζει να οδηγεί μόνο σε αδιέξοδο, τη σκυτάλη παίρνουν όλο και πιο αλλόκοτες, θεωρίες που περιέχουν έντονα το στοιχείο του μεταφυσικού. Οι ιθαγενείς Αμερικάνοι παραδείγματος χάριν, υποστήριζαν έντονα την ύπαρξη ενός ανθρωποφάγου βράχου που καταπίνει τους ανθρώπους.

Μπορεί μια τέτοια θεωρία να ακούγεται σχεδόν ανόητη, ωστόσο αν αλλάξει κανείς την οπτική του θα συνειδητοποιήσει πως είναι μια πρώιμη εκδοχή του «μεταφέρθηκε σε κάποιο άλλο σύμπαν από μια πύλη μεταξύ των κόσμων». Στην περίπτωση του James Tedford τουλάχιστον, όπου χάθηκε από τη θέση του λεωφορείου του αυτή, όσο απίστευτη και αν ακούγεται, θα μπορούσε να είναι η μοναδική «λογική» λύση στο μυστήριο. Σίγουρα θα εξηγούσε την έλλειψη στοιχείων. Φυσικά, τέτοιες παραφυσικές εξηγήσεις είναι αδύνατο να τεκμηριωθούν με απτά στοιχεία και γι αυτό αντιμετωπίζονται με τόση καχυποψία αλλά κυρίως αρνητικότητα.

Συνεχίζοντας με τις weird, αλλόκοτες υποθέσεις, δεν θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε μια πιθανή απαγωγή από ΑΤΙΑ ή κοινώς εξωγήινους. Οι πρώτοι κάτοικοι του Glastenbury εξάλλου ήδη από το 1800 μιλούσαν για μυστηριώδη φώτα που εμφανίζονταν στον ουρανό. Με βάση σύγχρονα στοιχεία, το Vermont κατατάσσεται τρίτο στη λίστα με τις πολιτείες των ΗΠΑ με τις περισσότερες αναφορές για θεάσεις UFOs. Θα μπορούσαν λοιπόν πλάσματα από κάποιον άλλο πλανήτη ή ίσως και γαλαξία να έχουν βάλει στο στόχαστρο το συγκεκριμένο βουνό; Ίσως ναι, ίσως και όχι. Δεν υπάρχουν στοιχεία ούτε για να το υποστηρίξουν αλλά ούτε και να το απορρίψουν. Σίγουρα πάντως η δραστηριότητα φαίνεται να είναι πολλή έντονη στην περιοχή.

Κάποιοι δεν διστάζουν να θεωρήσουν υπεύθυνο τον γνωστό σήμερα ως bigfoot για τις εξαφανίσεις. Πολύ πριν υιοθετηθεί το συγκεκριμένο όνομα, ήταν απλά το Τέρας του Vermont, ένα τριχωτό ογκώδες πλάσμα. Ήδη από τον 19ο αιώνα εμφανίζονται αναφορές για ένα «τέρας με τρίχες από την κορυφή ως τα πόδια», που κρυβόταν στα δέντρα και το έβλεπαν περιστασιακά από απόσταση ή σε κάποιες περιπτώσεις αρκετά κοντά ώστε να τους επιτεθεί, χωρίς όμως να τους σκοτώσει. Παρόμοια με τις θεάσεις ΑΤΙΑ, το Vermont σήμερα είναι στην κορυφή της κατάταξης των Πολιτειών αναφορικά με τις υποτιθέμενες θεάσεις του θρυλικού bigfoot αφήνοντάς μας να αναρωτιόμαστε αν μπορούμε να επιρρίψουμε την ευθύνη για τις μυστηριώδεις εξαφανίσεις σε ένα επίσης μυστηριώδες πλάσμα.

Τελικά όμως, ακόμα και οι πιο αλλόκοτες λύσεις δεν μπορούν να δώσουν μια «λογική» εξήγηση για το τι συμβαίνει τελικά σε αυτό το βουνό. Πώς εξηγείται η, όπως περιγράφεται από τον πατέρα του Paul Jepson, εμμονή του λίγες μέρες πριν την εξαφάνιση του, να επισκεφτεί τα βάθη του βουνού; Πώς έμπειροι πεζοπόροι όπως ο Middie Rivers και η Frieda Langer δεν μπόρεσαν να βρουν το δρόμο τους στα δάση που τόσα χρόνια γνώριζαν και χάθηκαν με ανθρώπους να είναι τόσο κοντά τους; Γιατί η Paula Welden έφυγε ντυμένη τόσο ελαφριά και συνέχισε να ανεβαίνει στο βουνό ακόμα και όταν η νύχτα κόντευε να πέσει; Πώς κανείς δεν είδε ή δεν άκουσε τον James Tedford πριν χαθεί από τη θέση του μεταξύ του Bennington και του τερματικού σταθμού; Πώς οι ιθαγενείς Αμερικάνοι και οι πρώτοι έποικοι έπειτα ανέφεραν τότε όλα εκείνα τα ανεξήγητα φαινόμενα και πλάσμα τα οποία αποτελούν σήμερα επίκεντρο έντονης διαμάχης;

Μάλλον δεν θα βρούμε σύντομα τις απαντήσεις τις οποίες αναζητούμε. Ο Joseph A. Citro φαίνεται τελικά πολύ πετυχημένα απέδωσε στην περιοχή το όνομα “Τρίγωνο του Benningotn” αφήνοντάς μας να αναρωτιόμαστε τι είδους δυνάμεις και πλάσματα μπορεί να συνυπάρχουν κρυμμένα στον κόσμο μας, απλώνοντας έτσι ένα βαρύ πέπλο μυστηρίου…

 

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε για τις υπόλοιπες υποθέσεις που σχετίζονται με το απόκοσμο μυστήριο του
Τρίγωνου του Bennington:

Το Τρίγωνο του Bennington- Τα ανεξήγητα φαινόμενα και οι αλλόκοτες εξαφανίσεις και οντότητες

Το Τρίγωνο του Bennington- Μυστήριο στο δάσος του Hells Hollow

Το Τρίγωνο του Bennington- Η αγνοούμενη φοιτήτρια

Το Τρίγωνο του Bennington- Εξαφάνιση από το λεωφορείο

Το Τρίγωνο του Bennington- Ένα παιδί στο σκοτεινό δάσος

Το Τρίγωνο του Bennington-Το πτώμα στο ξέφωτο

Tags: bigfoot , Frieda Langer , Glastenbury , James Tedford , Joseph A. Citro , Long Trail , Middie Rivers , Paul Jepson , Paula Welden , ufo , weird , Αδιέξοδο , αίμα , αλλόκοτο , αναφορά , ανεξήγητο , άνθρακας , ανθρωποφάγος βράχος , άντρας , άποικοι , άρθρο , ΑΤΙΑ , αυτοκίνητο , αυτοκινητόδρομος , Βερμόντ , βοήθεια , βουνό , Βράχος , γαλαξίας , γυναίκα , δάση , δάσος , δολοφονία , δολοφόνος , δράστης , έλατα , εμμονή , εξαφανίσεις , εξαφάνιση , εξόρυξη , εξωγήινοι , εξωγήινος , επίθεση , Ζώο , ΗΠΑ , θεωρία , θηρευτής , Θρύλος , θύμα , ιθαγενείς , ιθαγενείς Αμερικάνοι , ιστορία , ίχνη , ίχνος , κατά συρρόη δολοφόνος , κάτοικοι , κάτοικος , κενά , κενό , κόσμος , λεωφορείο , λογική , μάρτυρας , μάρτυρες , μεταφυσικό , μυρουδιά , μυρωδιά , μυστήριο , όρος , ορυχεία , ορυχείο , οσμή , ουρανός , παραφυσικό , περίπτωση , πλανήτης , πλάσμα , πλάσματα , Πολιτεία , προφίλ , πτώμα , σατανικό , σήραγγα , σκύλοι , στοιχεία , στοιχειό , σύμπαν , τέρας , Το Τρίγωνο του Bennington , Τρίγωνο του Bennington , τρύπα , υλοτομία , υποθερμία , υποθέσεις , υπόθεση , φαντασίωση , φθινόπωρο , φώτα , χειμώνας

Αγγελική Παπανικήτα

Δημοσιεύτηκε 17 Μαΐου, 2020

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.