Το Τρίγωνο του Bennington- Το πτώμα στο ξέφωτο

Συνεχίζοντας την έρευνα για τις αλλόκοτες εξαφανίσεις που συμβαίνουν στο βουνό Glastenbury, σε αυτό το άρθρο εξετάζεται η τελευταία από τις βασικές εξαφανίσεις που διαδραματίστηκαν. Η πεζοπόρος Frieda Langer χάθηκε μυστηριωδώς, χωρίς να αφήσει ίχνη μέχρι την ανακάλυψη του άψυχου σώματός της λίγους μήνες έπειτα. Αλλά ακόμα και αυτό κατάφερε να περιπλέξει την υπόθεση ακόμα περισσότερο, αφήνοντας περισσότερα κενά παρά εξηγήσεις.

Η τελευταία παράδοξη εξαφάνιση που οδήγησε στη γένεση του όρου «Το Τρίγωνο του Bennington» είναι αυτή της πεζοπόρου Frieda Langer, στις 28 Οκτωβρίου του 1950, ακριβώς δεκαέξι μέρες έπειτα από την επίσης αλλόκοτη και ανεξήγητη υπόθεση του νεαρού Paul Jepson, όπως περιγράφηκε σε προηγούμενο άρθρο.

Τα γεγονότα που περιβάλλουν αυτό το μυστήριο έχουν τρομακτική ομοιότητα με τις υπόλοιπες τέσσερις εξαφανίσεις, σε σημείο που θα νόμιζε κανείς πως η ιστορία επαναλαμβάνεται με διαφορετικό τραγικό πρωταγωνιστή κάθε φορά. Βέβαια, εδώ υπάρχει μια πολλή βασική διαφορά η οποία ωστόσο δεν αρκεί για να ρίξει το παραμικρό φως στα γεγονότα που συμβαίνουν στα αχανή δάση του όρους Glastenbury.

Η Frieda Langer, μια γυναίκα 53 χρονιών με χρόνια εμπειρία πεζοπορίας στα δάση του Vermont και καλές γνώσεις επιβίωσης φύση, αποφάσισε να κάνει εναλλακτικές όπως θα της χαρακτηρίζαμε σήμερα, διακοπές με την οικογένειά της. Έχοντας κατασκηνώσει στο δάσος, κοντά στην τεχνητή λίμνη Somerset, περνούσαν τη μέρα τους απολαμβάνοντας την παρθένα φύση μέσα από πεζοπορίες και βόλτες κάτω από τα αιωνόβια έλατα. Τη μοιραία μέρα, η Frieda και ο ξάδελφός της Herbert Elsner, εγκατέλειψαν την μικρή τους κατασκήνωση για να κάνουν πεζοπορία, στην περιοχή του μονοπατιού Long Trail (αν σας θυμίζει κάτι γνωστό…). Αυτός ήταν και ο λόγος εξάλλου που είχαν πάει στο Glastenbury. Ο σύζυγός της, έχοντας χτυπήσει το γόνατό του δεν τους ακολούθησε.

Δεν είχαν απομακρυνθεί πάνω από μισό μίλι από την κατασκήνωση όταν η Frieda παραπάτησε και βρέθηκε να πέφτει μέσα σε ένα ρυάκι. Δεδομένης της εποχής, και όντας ακόμα κοντά στην κατασκήνωση αποφάσισε πως δεν θα ήταν σοφό να συνεχίσει την πεζοπορία με βρεγμένα ρούχα και παπούτσια. Έτσι, ζήτησε από τον ξάδελφό της να την περιμένει για λίγο μέχρι να επιστρέψει στη σκηνή της για να αλλάξει ρούχα και να συνεχίσουν έπειτα. Εκείνος προφανώς και συμφώνησε. Του φαινόταν πολύ λογικό. Ήταν πολύ λογικό.

Ο Herbert λοιπόν έμεινε να περιμένει την ξαδέλφη του. Η ώρα περνούσε όμως και εκείνη δεν φαινόταν. Όταν θεώρησε πως την είχε περιμένει αρκετά, αποφάσισε να επιστρέψει και εκείνος στην κατασκήνωση για να διαπιστώσει για ποιο λόγο καθυστερούσε τόσο. Αυτό που δεν είχε φανταστεί ωστόσο ήταν πως θα έβρισκε τον άντρα της Frieda να τον κοιτάζει με απορία όταν του εξηγούσε για την επιστροφή της Frieda. Γιατί η πεζοπόρος δεν είχε εμφανιστεί στην κατασκήνωση. Δεν θα το έκανε ποτέ ξανά. Είχε εξαφανιστεί, για λίγο καιρό τουλάχιστον…

Τα παρελθοντικά γεγονότα βοήθησαν στο να κινητοποιηθούν πολύ πιο άμεσα οι αρχές. Σύντομα, ελικόπτερα από το Connecticut, ο στρατός από την γειτονική Πολιτεία Massachusetts, οι τοπικές δυνάμεις και εθελοντές όργωναν ουρανό και γη για να βρουν την αγνοούμενη πεζοπόρο που τόσο μυστηριωδώς είχε χαθεί χωρίς να δει ή να ακούσει κανείς τίποτα. Πάνω από 400 άτομα κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια με την ελπίδα πως αυτή τουλάχιστον η εξαφάνιση θα έληγε αίσια. Φυσικά, αν τα πράγματα ήταν έτσι δεν θα αναφερόταν κανείς στην συγκεκριμένη υπόθεση και δεν θα αποτελούσε αναπόσπαστο τμήμα του μυστηρίου που περιβάλει το Glastenbury.

Για ακόμη μια φορά ήταν αδιανόητο πως μπόρεσε να χαθεί μια γυναίκα που γνώριζε πάρα πολύ καλά την περιοχή. Ακόμη περισσότερο, η περιοχή του δάσους στην οποία είχαν κατασκηνώσει και θα πεζοπορούσαν σε αντίθεση με τις άλλες περιπτώσεις ήταν αρκετά ανοικτή συνεπώς πίστευαν πως ανεξάρτητα από τον τρόπο που κατάφερε τελικά να χαθεί, θα ήταν πολύ εύκολο να την εντοπίσουν. Αυτό όμως δεν συνέβη ποτέ, ή τουλάχιστον όχι έγκαιρα.

Αφότου οι έρευνες εγκαταλείφτηκαν χωρίς να έχει βρεθεί κανένα ίχνος της Frieda, αφήνοντας τις συνωμοσίες όχι άδικα να οργιάζουν, έξι μήνες από τα συμβάντα εκείνου του Νοεμβρίου έγινε μια αλλόκοτα μακάβρια ανακάλυψη. Η Frieda, σε αντίθεση με όλες τις άλλες περιπτώσεις που αναλύθηκαν, είχε βρεθεί. Ωστόσο, η ανακάλυψη του πτώματός της σε ένα ξέφωτο κατάφερε μόνο να περιπλέξει την υπόθεση ακόμα περισσότερο, αφήνοντας περισσότερα κενά παρά εξηγήσεις.

Αυτό που προβλημάτισε ιδιαίτερα ήταν το μέρος όπου είχε βρεθεί. Το σώμα της ήταν εντελώς εκτεθειμένο και δεν υπήρχαν ίχνη πως είχε καλυφθεί ή θαφτεί. Εκτός από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σημείο ήταν ανοιχτά και συνεπώς θεωρητικά εύκολα θα την είχαν εντοπιστεί από τον αέρα ή τη χέρσο, στο συγκεκριμένο μέρος είχαν γίνει έρευνες από τους διασώστες. Μάλιστα, ήταν από τα σημεία που είχε ερευνηθεί ενδελεχώς κατά την περίοδο της αγωνιώδους αναζήτησής της χωρίς ωστόσο να βρεθεί κάποιο ίχνος. Αναφορικά με το σώμα της, η αποσύνθεση ήταν σε τόσο προχωρημένο στάδιο που κανένα πόρισμα δεν ήταν δυνατό να διεξαχθεί από αυτό αφήνοντας έτσι ουσιαστικά το μυστήριο ανοικτό, να εγείρει το ενδιαφέρον μέχρι και σήμερα.

Σε επόμενο άρθρο θα ακολουθήσουν ορισμένες θεωρίες που προσπαθούν να ερμηνεύσουν τα αλλόκοτα συμβάντα στο βουνό Glastenbury.

 

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε για τις υπόλοιπες υποθέσεις που σχετίζονται με το απόκοσμο μυστήριο του

Τρίγωνου του Bennington:

Το Τρίγωνο του Bennington- Τα ανεξήγητα φαινόμενα και οι αλλόκοτες εξαφανίσεις και οντότητες

Το Τρίγωνο του Bennington- Μυστήριο στο δάσος του Hells Hollow

Το Τρίγωνο του Bennington- Η αγνοούμενη φοιτήτρια

Το Τρίγωνο του Bennington- Εξαφάνιση από το λεωφορείο

Το Τρίγωνο του Bennington- Ένα παιδί στο σκοτεινό δάσος

 

Main Image Reference

Tags: Connecticut , Frieda Langer , Glastenbury , Herbert Elsner , Long Trail , Massachusetts , Paul Jepson , Somerset , αλλόκοτο , αναζήτηση , ανακάλυψη , αποσύνθεση , άρθρο , αρχές , Βερμόντ , βουνό , γυναίκα , δάση , δάσος , διακοπές , διάσωση , διασώστες , εθελοντές , εθελοντής , έλατα , εξαφάνιση , επιβίωση , έρευνα , ΗΠΑ , ιατροδικαστής , ιστορία , ίχνη , ίχνος , κατασκήνωση , κορμί , μακάβριο , μονοπάτι , μυστήριο , ξάδελφος , ξέφωτο , οικογένεια , όρος , πεζοπορία , πεζοπόρος , Πολιτεία , πόρισμα , πρωταγωνιστής , πτώμα , ρούχα , ρυάκι , σκηνή , σύζυγος , συνωμοσία , συνωμοσίες , σώμα , Το Τρίγωνο του Bennington , Τρίγωνο του Bennington , υπόθεση , φύση , φως

Αγγελική Παπανικήτα

Δημοσιεύτηκε 7 Μαΐου, 2020

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.