Το Τρίγωνο του Bennington- Η αγνοούμενη φοιτήτρια

Η αυλαία δεν έπεσε με την ανεξήγητη εξαφάνιση του Middie Rivers, όπως περιγράφηκε σε προηγούμενο άρθρο. Αντίθετα, τα αλλόκοτα γεγονότα είχαν μόλις αρχίσει. Η Paula Welden ήταν το επόμενο άτομο που χάθηκε μυστηριωδώς στο βουνό Glastenbury, χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος, εντείνοντας την άποψη πως κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει στο Τρίγωνο του Bennington…

Εάν οι εξαφανίσεις στην περιοχή του Bennington είχαν λήξει με την περίπτωση του Middie Rivers που περιγράφηκε σε προηγούμενο άρθρο, ίσως κανείς δεν θα έδινε περισσότερη σημασία στο μέρος, δεδομένου πως παρόμοιες αλλόκοτες υποθέσεις υπάρχουν σε κάθε γωνιά της γης. Ωστόσο, η αυλαία δεν είχε πέσει. Αντίθετα, τα μυστηριώδη συμβάντα είχαν μόλις αρχίσει.

Το 1946 η μόλις 18 χρονών Paula Welden, κόρη γνωστού σχεδιαστή, σπούδαζε στο κολέγιο του Bennington με κύρια κατεύθυνση την τέχνη. Ήταν μια τυπική φοιτήτρια. Παρακολουθούσε τις διαλέξεις, είχε μια δουλειά μερικής απασχόλησης και αναμφίβολα πολλά όνειρα για το μέλλον της. Ό,τι και αν οραματιζόταν όμως, δεν μπόρεσε ποτέ να υλοποιηθεί καθώς την 1η Δεκεμβρίου του 1946 ο χρόνος πάγωσε για την Paula.

«Διαβάζω όλη την ώρα, θα κάνω ένα μεγάλο περίπατο», ήταν τα λόγια της προς την συγκάτοικό της Elizabeth Johnson όταν επέστρεψε από τη δουλειά της, χωρίς ωστόσο να της δώσει περαιτέρω πληροφορίες για το που θα πήγαινε.

Η Johnson δεν είχε κανένα λόγο να την αποτρέψει από το να το κάνει. Ίσως πίστευε πως μια βόλτα στο δάσος θα βοηθούσε την φίλη της να καθαρίσει το μυαλό της από την κούραση. Την είδε να φοράει το έντονο κόκκινο παλτό της, ένα ζευγάρι λεπτά παπούτσια και να φεύγει από το δωμάτιο.

Οι χειμωνιάτικες νύχτες στο Vermont είναι κάτι περισσότερο από απλά ψυχρές. Όταν ο ήλιος έπεσε και η Paula, η οποία είχε ομολογουμένως ντυθεί πολύ ελαφριά ακόμα και για μια βόλτα υπό το φως του ήλιου, δεν εμφανίστηκε στον κοιτώνα, η Elizabeth Johnson είχε κάθε λόγο να ανησυχεί πως κάτι μπορεί να είχε συμβεί στη συγκάτοικό της. Ωστόσο πιστεύοντας ίσως πως είχε επιστρέψει και διάβαζε λίγο στη βιβλιοθήκη πριν έρθει στον δωμάτιο, η Johnson δεν ειδοποίησε τους αρμόδιους του κολεγίου μέχρι την επόμενη μέρα, όταν η Paula δεν έδωσε κανένα ίχνος ζωής, απουσιάζοντας από τις διαλέξεις και τον χώρο του κολεγίου.

Οι αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα, ξεκινώντας με ένα τηλεφώνημα στους γονείς της για να διαπιστώσουν εάν η Paula είχε επιστρέψει στο πατρικό της. Με την αρνητική απάντηση των γονιών, ήταν πλέον προφανές πως η ζωή της Paula βρισκόταν σε κίνδυνο, αν βέβαια ζούσε ακόμα. Τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο ακυρώθηκαν και όλοι οι φοιτητές ενώθηκαν με τις τοπικές αρχές και τους κάτοικους της περιοχής για να αναζητήσουν την χαμένη φοιτήτρια στο δάσος. Ταυτόχρονα, οι πρώτες μαρτυρίες είχαν αρχίσει να καταγράφονται.

Η Danny Fager ανέφερε πως είχε δει μια κοπέλα που ταίριαζε με την περιγραφή να τρέχει κατά μήκος ενός λάκκου από χαλίκια, ο οποίος έπειτα ερευνήθηκε με τη βοήθεια μιας μπουλντόζας για να διαπιστωθεί εάν η Paula είχε ταφεί ζωντανή.

Ο Louis Knapp, ένας οδηγός αυτοκινήτου που βρισκόταν κοντά στο πανεπιστήμιο είχε σταματήσει και είχε πάρει στο αμάξι του μια κοπέλα που έκανε οτοστόπ, η οποία ταίριαζε απόλυτα με τις περιγραφές, οδηγώντας έτσι στο συμπέρασμα πως επρόκειτο για εκείνη. Η Paula, του είπε πως θα πήγαινε για πεζοπορία στο Long Trail (εκεί όπου είχε εξαφανιστεί και ο Middie Rivers ένα χρόνο νωρίτερα) και ο οδηγός πρόθυμα την άφησε στον Route 9, λίγα μίλια μακριά από το μονοπάτι.

Ο Ernie Whitman, δασοφύλακας της περιοχής, είδε την Paula και την προειδοποίησε πως το ντύσιμό της δεν ήταν κατάλληλο για τέτοια εποχή, ιδιαίτερα εκείνη την περίοδο όπου το σκοτάδι έπεφτε από νωρίς. Η φοιτήτρια δεν έδωσε σημασία στον Whitman και συνέχισε την πεζοπορία της στο μονοπάτι.

Ένας πεζοπόρος ανακάλεσε μια νεαρή γυναίκα να τον ρωτάει που κατέληγε το Long Trail και εκείνος της απάντησε πως έφθανε ως τον Καναδά. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, στις 16:00 τοπική ώρα, τα ίχνη της χάθηκαν. Μία ώρα αργότερα είχε αρχίσει να νυχτώνει και να χιονίζει, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να παίρνει αρνητικές τιμές.

Το πρόβλημα που προέκυψε έπειτα από την βεβαιότητα πως η Paula είχε χαθεί στο δάσος ήταν πως δεν υπήρχε στο Vermont ανεξάρτητη πολιτειακή αστυνομία για να αναλάβει άμεσα δράση, οπότε οι διαδικασίες οργάνωσης της έρευνας στερούσαν σε συνεννόηση και πόρους ενώ ήταν εξαιρετικά αργές, αν αναλογιστεί κανείς πως ακόμη και τα δευτερόλεπτα ήταν κρίσιμα για τον εντοπισμό της. Το αποτέλεσμα ήταν πολλές μεμονωμένες ομάδες να ψάχνουν στα ίδια μέρη ενώ άλλες περιοχές δεν ερευνούνταν καθόλου. Τελικά αναγκάστηκαν να ζητήσουν την βοήθεια της πολιτειακής αστυνομίας του Connecticut. Η αμοιβή για όποιον κατάφερνε να εντοπίσει ζωντανή την Paula ή να παρέχει αξιόπιστες πληροφορίες που θα οδηγούσαν σε αυτή ήταν 5.000 δολάρια.

Κάνοντας τα πράγματα ακόμα πιο περίπλοκα, μια σερβιτόρα σε εστιατόριο του Fall River στην πολιτεία Massachusetts, υποστήριξε πως είχε εξυπηρετήσει την Paula, η οποία φαινόταν ταραγμένη. Μαθαίνοντας αυτή την πληροφορία ο πατέρας της, ο οποίος έως τότε συμμετείχε ενεργά στην έρευνα, εξαφανίστηκε για 36 ώρες. Υποστήριξε πως ήθελε να εκμεταλλευτεί αυτό το νέο στοιχείο και να επιταχύνει την έρευνα. Καθώς ωστόσο ήταν μόνος του εκείνη την περίοδο, αυτή του η κίνηση γέννησε έντονες υποψίες για το πρόσωπό του, κάνοντάς τον κύριο ύποπτο. Ήδη μάλιστα υπήρχαν φήμες πως η Paula είχε προβλήματα με τους γονείς της τα οποία της προκαλούσαν θλίψη, σύμφωνα με τη συγκάτοικό της. Ο πατέρας της τις αντέκρουσε δηλώνοντας πως γι αυτή της την συναισθηματική κατάσταση έφταιγε ένα αγόρι που της άρεσε.

Δεν μπόρεσαν να συλλεχθούν ικανοποιητικά στοιχεία ούτε εναντίον του πατέρα ούτε του αγοριού. Παράλληλα, έπειτα από μέρες εξονυχιστικής έρευνας κανείς δεν είχε μπορέσει να εντοπίσει έστω το πτώμα της ώστε να δοθεί μια λύση στο μυστήριο. Έτσι, τα σενάρια της υποθερμίας, του αποπροσανατολισμού, της επίθεσης από ζώα ή του τραυματισμού έμοιαζαν όλο και πιο απίθανα. Κάποιοι υπέθεσαν πως η Paula είχε φύγει στον Καναδά μαζί με κάποιον φίλο της, μακριά από την οικογένεια και την καθημερινότητά της ενώ ορισμένοι μίλησαν και για αυτοκτονία. Ωστόσο, τόσο η οικογένειά της όσο και οι φίλοι της υποστήριξαν έντονα πως ακόμα και αυτή η θλίψη δεν ήταν ικανή για να κάνει αυτή την όπως εμφανιζόταν ευτυχισμένη φοιτήτρια να δώσει τέλος στη ζωή της.

Το πλέον πιθανό λογικό σενάριο ήταν η δολοφονία. Οι περιπτώσεις όπου δολοφόνοι επιτίθενται σε πεζοπόρους ξεφορτώνονται πτώματα στο δάσος δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα των ΗΠΑ. Ένας άντρας μάλιστα είχε προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα έπειτα από καταγγελίες των φίλων του πως είχε παραδεχτεί ότι γνώριζε που βρισκόταν το πτώμα της Paula. Ωστόσο, έπειτα από τη σύλληψή του, δεν κατάφερε να οδηγήσει τις αρχές στο υποτιθέμενο σημείο έτσι χωρίς πτώμα και στοιχεία, αφέθηκε τελικά ελεύθερος. Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν βρέθηκε ούτε αίμα, ούτε η μυρουδιά της Paula ή οποιοδήποτε άλλο ίχνος που να αποδεικνύει ότι η κοπέλα είχε περάσει από το μονοπάτι.

Λίγα χρόνια αργότερα ένας σκελετός βρέθηκε σε περιοχή κοντινή του μονοπατιού όπου οι μάρτυρες είχαν δει την Paula. Για λίγο καιρό όλοι ήταν πεπεισμένοι πως άνηκε στην φοιτήτρια και το μυστήριο που απασχολούσε τόσα χρόνια την τοπική κοινωνία είχε λήξει, έστω και με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Έπειτα από ιατροδικαστική μελέτης τους όμως αποδείχθηκαν αρκετά παλιά για να ανήκουν στην Paula.

Σήμερα, η υπόθεση είναι παγωμένη και αποτελεί τη μεγαλύτερη περίπτωση εξαφάνισης της πολιτείας του Vermont. Κανείς δεν έχει καταφέρει να εξηγήσει τι συνέβη στην Paula αφότου συναντήθηκε με τον τελευταίο πεζοπόρο. Αυτό που προβληματίζει περισσότερο από όλα είναι η παντελής έλλειψη στοιχείων, ένα κοινό χαρακτηριστικό όλων των ατόμων που έχουν εξαφανιστεί στην περιοχή, εντείνοντας την άποψη πως στο βουνό δρουν ασύλληπτες για τους ανθρώπους μεταφυσικές δυνάμεις…

Σε επόμενα άρθρα θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες αλλόκοτες υποθέσεις εξαφάνισης στα σκοτεινά δάση του Glastenbury.

 

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε για τις υπόλοιπες υποθέσεις που σχετίζονται με το απόκοσμο μυστήριο του Τρίγωνου του Bennington:

Το Τρίγωνο του Bennington- Τα ανεξήγητα φαινόμενα και οι αλλόκοτες εξαφανίσεις και οντότητες

Το Τρίγωνο του Bennington- Μυστήριο στο δάσος του Hells Hollow

 

 

 

Main Image Reference

Tags: Danny Fager , Elizabeth Johnson , Ernie Whitman , Long Trail , Louis Knapp , Massachusetts , Middie Rivers , Paula Welden , Αγόρι , αλλόκοτο , αμάξι , αμοιβή , ανεξήγητο , άρθρο , αρμόδιοι , αρχές , Αστυνομία , αυτοκίνητο , αυτοκτονία , Βερμόντ , βιβλιοθήκη , βόλτα , βράδυ , γονείς , δάση , δάσος , δολοφονία , δολοφόνος , δύναμη , εξαφάνιση , εποχή , έρευνα , ζωή , ΗΠΑ , θλίψη , ιατροδικαστής , ιατροδικαστική μελέτη , ίχνη , ίχνος , Καναδάς , κίνδυνος , κοινωνία , κοιτώνας , κολέγιο , κομητεία , κοπέλα , κούραση , μάρτυρες , μαρτυρίες , μελέτη , μεταφυσικό , μονοπάτι , μυστήριο , νεκρός , νύχτα , οδηγός , ομάδα , ομάδες , όνειρο , οργάνωση , οτοστόπ , πανεπιστήμιο , παραφυσικό , πεζοπορία , περιοχή , περίπατος , πληροφορία , Πολιτεία , πτώμα , ρούχα , σενάρια , σενάριο , σερβιτόρα , σκελετός , σκοτάδι , στοιχεία , στοιχειό , συγκάτοικος , συμβάν , τάφοι , τέχνη , Το Τρίγωνο του Bennington , Τρίγωνο του Bennington , υποθερμία , υπόθεση , ύποπτος , φίλοι , φοιτητές , φοιτήτρια , χειμώνας , χιόνι

Αγγελική Παπανικήτα

Δημοσιεύτηκε 19 Απριλίου, 2020

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.