Το Συνεργείο Καθαρισμού

“Είμαστε οι Εξαγνιστές. Οι σωτήρες του πολιτισμού μας. Εκείνοι που ανοίγουν τους δρόμους της ζωής. Πλάθουμε κόσμους. Μεταμορφώνουμε κοσμικές κολάσεις σε φιλόξενους παραδείσους.”

01 Δεκεμβρίου 2020

Είμαστε οι Εξαγνιστές. Οι σωτήρες του πολιτισμού μας. Εκείνοι που ανοίγουν τους δρόμους της ζωής. Πλάθουμε κόσμους. Μεταμορφώνουμε κοσμικές κολάσεις σε φιλόξενους παραδείσους. Λειτουργούμε ως εξής: Οι εξερευνητές ανακαλύπτουν πλανήτες μέσα στο απρόσωπο σύμπαν που κάποια από τα χαρακτηριστικά τους, η μάζα για παράδειγμα ή η απόστασή τους από τον ήλιο γύρω από τον οποίο περιστρέφονται, ταιριάζει με τις δικές μας προδιαγραφές. Και τότε επεμβαίνουμε εμείς. Αλλάζουμε την ατμόσφαιρά τους, τη χημική σύσταση της αν χρειαστεί, και τους μετατρέπουμε σε φιλικές οάσεις.

Εκτελούμε αυτό το ιερό λειτούργημα εδώ και αμέτρητα χρόνια, από τότε που σπάσαμε για πρώτη φορά τα δεσμά της βαρύτητας. Μεταλαμπαδεύουμε τη ζωή του λίκνου μας  σε νέα αστέρια και αναπτύσσουμε πανέμορφες νησίδες που ανθίζουν μέσα στο κοσμικό χάος. Τηρούμε μια παράδοση που οι ρίζες της χάνονται βαθιά μέσα στο χρόνο.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μια φορά και έναν καιρό, το είδος μας ήταν περιορισμένο σε έναν μόνο κόσμο. Κάποτε, δεν είχαμε αναπτύξει την τεχνολογία της κατάκτησης των άστρων. Η επιβίωσή μας στηριζόταν αποκλειστικά στην λειτουργία ενός πλανητικού οικοσυστήματος, το οποίο, εξαιτίας των αφρόνων πράξεων των μακρινών προγόνων μας, απειλήθηκε με ολοκληρωτική κατάρρευση. Ωστόσο, χάρη σε κάποια σωτήρια συγχρονικότητα, καθώς παραπαίαμε στο χάος της εξαφάνισης, ανακαλύψαμε το μυστικό της αντιβαρύτητας και μαζί του, το μέσο της κατάκτησης των άστρων. Και ναι, τα κατακτήσαμε. Υπερβήκαμε νικηφόρα τα εμπόδια των αποστάσεων και των ξένων περιβάλλοντων, τα αλλάξαμε και πολλαπλασιαστήκαμε εκθετικά. Τώρα, η επικράτειά μας καλύπτει πάνω από δυο χιλιάδες κόσμους που έχουν πλέον γίνει κατοικήσιμοι. Αλλαγμένοι. Από μας.

Ωστόσο, συνεχίζουμε να αυξανόμαστε σε αριθμό. Οι πλουτοπαραγωγικοί πόροι των πλανητών που μας ανήκουν δεν αρκούν για όλους. Χρειαζόμαστε ζωτικό χώρο, καινούργια εδάφη και νέα σύνορα. Το θαύμα της μεταμόρφωσης του πρώτου κόσμου πρέπει να επαναλαμβάνεται ξανά  και ξανά.

Αυτό είναι το έργο που έχουμε αναλάβει εμείς. Οι υπόλοιποί, οι εξερευνητές, οι επικονιαστές και οι άποικοι, μας αποκαλούν-με μια νότα συγκαταβατικής στοργής-«Το συνεργείο καθαρισμού», ίσως γιατί ενδόμυχα αναγνωρίζουν τη ζωτική σημασία του έργου μας αλλά παράλληλα, δεν επιθυμούν να το συγκρίνουν με το ρόλο που παίζουν εκείνοι στην εξάπλωση του αστρικού μας είδους.

Ωστόσο, αυτό έχει πολύ λίγη σημασία για μας. Είμαστε περήφανοι για το έργο που επιτελούμε και για το όνομα που μας έχει δοθεί.

Τώρα, καθώς παρατηρούμε τον καινούργιο κόσμο που έχουμε ανακαλύψει και που πρόκειται να μετατραπεί σε μια στοργική αγκαλιά, νιώθουμε τη βαθιά ικανοποίηση που πλημμυρίζει μόνο εκείνους που νιώθουν πως επιτελούν ένα λειτούργημα το οποίο  υπερβαίνει τα στενά όρια των μικρών τους εαυτών.

Από τούτη την απόσταση μοιάζει παράξενος, τυλιγμένος από μια γαλάζια ακτινοβολία. Η ατμόσφαιρά του είναι τοξική, πλημμυρισμένη από οξειδωτικά αέρια όπως το οξυγόνο, αλλά αυτό θα αλλάξει πολύ γρήγορα.

Σύμφωνα με τις εκπομπές των ιθαγενών κατοίκων του που σε λίγο θα πάψουν να υπάρχουν, ονομάζεται Γη.

Tags: earth , fantasy , other worlds , sci-fi , scifi , short-story , stars , The Weird Side Daily , universe , world , worlds , αστέρια , άστρα , Ατμόσφαιρα , Γη , διήγημα , διήγημα φαντασίας , εξαγνιστές , Επιστημονική Φαντασία , Έρικ Σμυρναίος , κόλαση , κόσμοι , κόσμος , κόσμους , μεταμόρφωση , παράδεισος , σύμπαν , συνεργείο καθαρισμού

Έρικ Σμυρναίος

Δημοσιεύτηκε 1 Δεκεμβρίου, 2020

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.