Ο ασυνήθιστος θάνατος του Christopher Case

Ο Christopher Case φαινόταν να είναι ένας αρκετά επιτυχημένος επιχειρηματίας. Όταν όμως δεν επέστρεψε στη δουλειά του, οι φίλοι του είχαν κάθε λόγο να ανησυχούν πως κάτι κακό του είχε συμβεί. Ερευνώντας το διαμέρισμά του, οι αρχές έκαναν μια ιδιαιτέρως μακάβρια ανακάλυψη. Τα στοιχεία που βρήκαν εκεί και ιδιαίτερα τα χειρόγραφα, μαρτυρούσαν μια σκοτεινή ιστορία γεμάτη μαγεία, ξόρκια και μυστήριο…

13 Μαρτίου 2020

Τον Απρίλιο του 1991, ο τριανταπεντάχρονος Christopher Case είχε κάθε λόγο να νιώθει ευχαριστημένος με τον εαυτό του: Ήταν ένας επιτυχημένος ατζέντης μουσικών καλλιτεχνών στην ευημερούσα μουσική βιομηχανία του Seattle, έβγαζε πολλά χρήματα και έμοιαζε πολύ ευτυχισμένος και απόλυτα ικανοποιημένος από την καθημερινότητα και από τη δουλειά του. Δεν είχε εχθρούς, όλοι οι συνάδελφοί του τον συμπαθούσαν πολύ και το εισόδημα του έφτανε και περίσσευε για να απολαμβάνει τα δώρα μιας άνετης και ξέγνοιαστης ζωής.

Στις 18 Απριλίου του 1991, ο Case δεν πήγε στη δουλειά του και δεν απαντούσε σε κανένα τηλεφώνημα. Έτσι λοιπόν οι φίλοι του ανησύχησαν και ειδοποίησαν τις αστυνομικές αρχές. Ένας αστυνομικός που πήγε στο διαμέρισμά του Case για να ελέγξει αν ήταν καλά, αποχώρησε άπρακτος καθώς κανείς δεν άνοιξε την κλειδωμένη πόρτα παρά τις επίμονες προσπάθειές του. Την επόμενη μέρα που ο παραπάνω αστυνομικός ξαναπήγε εκεί για να ρίξει μια ματιά στο κλειδωμένο διαμέρισμα, πάλι δε βρήκε κανέναν άνθρωπο να του ανοίξει την πόρτα. Αυτή τη φορά η πόρτα παραβιάστηκε, και οι αστυνομικοί που μπήκαν στο διαμέρισμα ανακάλυψαν κάτι που ήταν πολύ πιο αναπάντεχο από όσο θα περίμενε ίσως κανείς: Μέσα σε μια άδεια μπανιέρα βρίσκονταν το νεκρό σώμα του Christopher Case, ντυμένο κανονικά, γονατιστό και σε στάση προσευχής. Το σώμα δεν έφερε σημάδια τραυματισμού ή πάλης αλλά τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο παράξενα καθώς η έρευνα προχώρησε:

Καταρχήν το διαμέρισμα βρισκόταν σε μια πολύ ασυνήθιστη κατάσταση: Γύρω από το σώμα του νεκρού Case υπήρχαν δέκα καμένα κεριά που σχημάτιζαν κύκλο ενώ εδώ και εκεί είχαν τοποθετηθεί σταυροί, στους τοίχους και στο πάτωμα. Επίσης, ολόκληρο το υπόλοιπο διαμέρισμα ήταν γεμάτο με φυλαχτά, σταυρούς, φιαλίδια και μαγικά προστατευτικά σύμβολα. Κατά μήκος της βάσης των τοίχων και στις πόρτες βρέθηκαν προσεκτικά τοποθετημένες σειρές από αλάτι ενώ στην είσοδο του διαμερίσματος υπήρχε ένα παράξενο γεωμετρικό σχέδιο, επίσης φτιαγμένο από αλάτι. Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν τον όλο χώρο ανακάλυψαν μια πληθώρα βιβλίων των οποίων το περιεχόμενο είχε να κάνει με τη μαγεία, τις μάγισσες και το υπερφυσικό αλλά το πιο παράξενο από όλα ήταν μια σειρά χειρόγραφων επιστολών που αφηγούνταν μια αλλόκοτη ιστορία η οποία έμοιαζε βγαλμένη από κάποια σκοτεινή ταινία τρόμου:

Σύμφωνα λοιπόν με αυτές τις επιστολές ο Case είχε κάνει πρόσφατα ένα επαγγελματικό ταξίδι στο San Francisco, στη California. Εκεί, είχε συναντήσει τυχαία μια γυναίκα η οποία ισχυριζόταν ότι ήταν γνώριζε πολλά για την αρχαία Αιγυπτιακή μουσική. Ο Case το είχε βρει όλο αυτό πολύ συναρπαστικό γιατί ένα από τα hobbies του ήταν η μελέτη της μουσικής των αρχαίων πολιτισμών οπότε οι δυο τους άρχισαν να συζητούν με θέρμη γύρω από το αντικείμενο του ενδιαφέροντος του. Σύμφωνα με τα γράμματα που άφησε πίσω του ο Case, η γυναίκα τον πλησίασε ερωτικά αλλά εκείνος αρνήθηκε ευγενικά να υποκύψει στις προσεγγίσεις της γιατί κάτι επάνω της του είχε φανεί πολύ δυσοίωνο και τρομακτικό. Η γυναίκα τότε θύμωσε πολύ, του αποκάλυψε ότι ήταν μια μάγισσα και τον απείλησε ότι θα έριχνε επάνω του μια κατάρα. Αν και δεν πίστευε τότε σε όλα αυτά, η συμπεριφορά της τον είχε αναστατώσει πάρα πολύ οπότε αποχώρησε βιαστικά από τη συνάντηση.

Ύστερα από εκείνη την απρόβλεπτη συναναστροφή, ο Case είχε αρχίσει να νιώθει όλο και πιο σίγουρος ότι η γυναίκα τον είχε όντος καταραστεί γιατί παράξενα πράγματα συνέβαιναν στο σπίτι του: Σύμφωνα με τις επιστολές που ανακάλυψε η αστυνομία, έβλεπε σκιώδεις φιγούρες να κινούνται μέσα στο διαμέρισμα, ξυπνούσε τα βράδια γεμάτος ανεξήγητες μελανιές και κοψίματα, διάφορα αντικείμενα μετακινούνταν από μόνα τους εδώ και εκεί ενώ μια νύχτα «κάτι» κάθισε επάνω στο στήθος του και προσπάθησε να τον στραγγαλίσει.

Το αποτέλεσμα όλων εκείνων των τρομακτικών παρενοχλήσεων ήταν να αρχίσει να διαβάζει και αυτός βιβλία για το παραφυσικό προκειμένου να ανακαλύψει τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να προστατεύσει τον εαυτό του από εκείνες τις υπερφυσικές επιθέσεις. Επισκέφτηκε καταστήματα που πουλούσαν μαγικά αντικείμενα, συμβουλεύτηκε χριστιανούς ιερείς, αγόρασε αντίγραφα της Βίβλου και έναν μεγάλο αριθμό από σταυρούς. Στις επιστολές που έγραψε ανάφερε επίσης ότι προσπάθησε να βρει κάποιον επαγγελματία για να τον βοηθήσει να απαλλαχτεί από το πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Στο μεταξύ είχε πάψει να νιώθει ασφαλής στο σπίτι του και διανυκτέρευε σε ξενοδοχεία προκειμένου να αποφεύγει αυτές τις παρενοχλήσεις, χωρίς όμως πρακτικό αποτέλεσμα. Οι σκιώδεις εκείνες μορφές, ότι και αν ήταν, τον ακολουθούσαν όπου και αν πήγαινε. Σύμφωνα με τους ειδικούς που διαβάσανε εκείνα τα γράμματα, ο Case είχε όντως τρομοκρατηθεί από όλα αυτά που του συνέβαιναν και αναζητούσε απεγνωσμένα κάποια βοήθεια.

Φίλοι και γνωστοί εξάλλου, ανέφεραν ότι είχαν δεχτεί μια σειρά παράξενων τηλεφωνημάτων από τον Case ο οποίος έμοιαζε να είναι τρομοκρατημένος από κάτι που δεν μπορούσαν να καταλάβουν. Σε αυτά τα τηλεφωνήματα τους έλεγε ότι κάποιοι ή κάτι τον κυνηγούσε, ότι είχε γίνει στόχος μιας κατάρας και ότι δεχόταν τις επιθέσεις μιας μάγισσα η οποία διέθετε υπερφυσικές δυνάμεις και του έκανε ξόρκια. Ένας φίλος του, ο Sammye Souder, κάτοικος του Fayetteville στη Βόρεια Carolina, αργότερα μίλησε για αυτά τα παράξενα τηλεφωνήματα και δήλωσε τα ακόλουθα:

«Μου έλεγε το εξής: “Με κυνηγάνε. Φοβάμαι πάρα πολύ. Μπορεί να με σκοτώσει αυτό το πράγμα”. Ισχυριζόταν ότι τον επισκέπτονταν μια μάγισσα κατά τη διάρκεια ολόκληρης της νύχτας και ότι τον έκοβε. Ξυπνούσε με μικρές τομές στις άκρες των δακτύλων του.»

Και άλλοι φίλοι του έλαβαν παρόμοια αλλόκοτα τηλεφωνήματα από έναν Case που ακουγόταν εντελώς παρανοϊκός και ο οποίος ισχυριζόταν ότι του είχε μείνει μόνο μια βδομάδα ζωής. Είχαν ανησυχήσει πολύ. Όλα αυτά τους φαινόταν πολύ παράξενα γιατί ο Case δεν είχε εκφράσει ποτέ κάποιο ενδιαφέρον για τον κόσμο του παραφυσικού και ήταν πάντα ένας ψυχικά υγιής και καλοδιάθετος άνθρωπος.

Στο μεταξύ, η αυτοψία που έγινε στο νεκρό σώμα του Case απέδειξε ότι το αίτιο του θανάτου του ήταν «οξεία μυοκαρδίτιδα» δηλαδή έμφραγμα. Αυτό ήταν από μόνο του επίσης πολύ ασυνήθιστο γιατί ο Case ήταν ένας νέος άνδρας σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, ο οποίος ζούσε μια ζωή χωρίς καταχρήσεις ενώ στην οικογένεια του δεν υπήρχε ιστορικό καρδιακών παθήσεων αλλά ούτε και διανοητικών διαταραχών.

Τι μπορεί να πει κανείς για όλα αυτά;

Κανείς δεν θα μπορεί ν’ αρνηθεί ότι υπάρχουν αμέτρητες περιπτώσεις μυστηριωδών θανάτων που προκαλούν αναπάντητα ερωτήματα. Από τους πιο εντυπωσιακούς από αυτούς είναι εκείνοι που σχετίζονται με κάποιο στοιχείο παραφυσικού, έτσι ώστε να εκπέμπουν μια αύρα σκοτεινής συνομωσίας. Η περίπτωση του Christopher Case αποτελεί χαρακτηριστικότατο παράδειγμα.

Σύμφωνα με τις έρευνες της αστυνομίας, πριν συμβούν όλα αυτά ο Case δεν πίστευε καθόλου σε μάγισσες ούτε στο παραφυσικό ενώ ήταν ένας πεζός και λογικός επιχειρηματίας. Τι ήταν λοιπόν αυτό που τον έκανε να βυθιστεί σ’ εκείνον τον παρανοϊκό εφιάλτη όπου βασανιζόταν από τα ξόρκια και τις κατάρες μιας άγνωστης γυναίκας η οποία δεν εντοπίστηκε ποτέ; Μήπως είχε υποστεί κάποιο αιφνίδιο ψυχωσικό επεισόδιο; Μήπως όντως εκείνη η γυναίκα τον είχε καταραστεί; Ή μήπως η μυστηριώδης εκείνη γυναίκα είχε καταφέρει με κάποια άγνωστη σε μας μέθοδο να τον πείσει σε διάστημα λίγων μόλις ωρών ότι θα τον κυνηγούσε μια παράξενη κατάρα;

Δυστυχώς, δεν θα μάθουμε ποτέ.

Πηγές:
1) https://mysteriousuniverse.org/2020/01/the-mysterious-paranormal-death-of-christopher-case/
2) https://www.lifedeathprizes.com/spooky-stuff/was-christopher-case-cursed-64749
3) https://medium.com/@scarestreet/top-5-mysterious-deaths-1933218faa5a
4) https://www.youtube.com/watch?v=yEpyA3fk2o4

Tags: Christopher Case , San Francisco , Seattle , αλάτι , αρχές , Αστυνομία , αστυνομικές αρχές , ατζέντης , βιβλία , βιβλίο , βιομηχανία , βράδυ , γράμμα , γράμματα , γυναίκα , δάκτυλα , δάκτυλο , διαμέρισμα , διαταραχή , δουλεία , εισόδημα , έμφραγμα , επιστολές , έρευνα , ζωή , θάνατος , ιερέας , ιερείς , καθημερινότητα , κατάρα , κεριά , κόψιμο , κύκλος , μαγεία , μάγισσα , μάγισσες , μελανιές , Μουσική , μουσική βιομηχανία , Μπανιέρα , νεκρός , νύχτα , ξόρκι , ξόρκια , οξεία μυοκαρδίτιδα , παράνοια , παραφυσικό , πολιτισμός , πόρτα , προσευχή , πτώμα , Σκιά , σκιές , σκοτάδι , σπίτι , σταυροί , στήθος , σύμβολα , σύμβολο , συνωμοσία , σώμα , ταινία , ταινία τρόμου , τηλεφώνημα , τηλέφωνο , τομή , τρόμος , Υπερφυσικό , φιγούρα , φιγούρες , φίλοι , φίλος , φυλαχτά , χειρόγραφα , χειρόγραφο , ψυχωσικό επεισόδιο

Έρικ Σμυρναίος

Δημοσιεύτηκε 13 Μαρτίου, 2020

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.