Μασκαράτα

“Ήξερε ότι είχε την ικανότητα να εισχωρήσει στο μυαλό τους μέσα από τις σχισμές που υπήρχαν στις μάσκες στις θέσεις των ματιών τους και να διαβάσει την ψυχή και τους πιο ενδόμυχους φόβους τους…”
Ένα μεσονύχτιο πάρτι μασκέ παίρνει μια απρόσμενη τροπή όταν ένας από τους παρευρισκόμενους με μια όχι και τόσο ψεύτικη μεταμφίεση σκορπίζει το χάος, δίνοντας τη δική του νότα τρόμου στο βράδυ.

29 Φεβρουαρίου 2020

Εκείνος καθόταν σε ένα τραπεζάκι στη γωνία του μαγαζιού δίπλα στο παράθυρο. Κούνησε τις σερπαντίνες που κρέμονταν με τα μακριά του δάχτυλα και παρατήρησε τον κόσμο που περπατούσε πάνω στο πλακόστρωτο δρομάκι μέσα στη νύχτα. Ήταν η γιορτή του καρναβαλιού και όλοι τους ήταν μασκαρεμένοι. Κάγχασε. Τράβηξε το βλέμμα του, όταν μια σερβιτόρα ντυμένη κουνελάκι τον πλησίασε για να του σερβίρει το ποτό του. Της χαμογέλασε και τα δόντια του άστραψαν στο μισοσκόταδο. Εκείνη, που δεν παραξενεύτηκε καθόλου λόγω της ημέρας, του ανταπέδωσε το χαμόγελο, κι απομακρύνθηκε.

Πήρε το ποτήρι στο χέρι του και το στριφογύρισε. Το κόκκινο κρασί φαινόταν υπερβολικά αραιό για τα γούστα του. Έβγαλε ένα μικρό φιαλίδιο από την τσέπη του παλτού του, κι έσταξε μέσα μερικές σταγόνες. Στριφογύρισε και πάλι το ποτήρι και χαμογέλασε ικανοποιημένος. Τώρα ήταν ακριβώς όπως έπρεπε για να το πιει κάποιος σαν αυτόν. Κόκκινο και πηχτό. Ρούφηξε λαίμαργα μια μεγάλη γουλιά, κι έκανε ένα γύρο με το βλέμμα του στο στολισμένο μαγαζί.

Το μόνο φως που υπήρχε, προερχόταν από τα ρετρό φωτιστικά που βρίσκονταν πάνω σε κάθε τραπέζι και από τα κεριά που ήταν τοποθετημένα στις ειδικές θήκες του παλιού πολυέλαιου που κρεμόταν από το ταβάνι. Μάσκες περασμένες σε κορδόνια έπεφταν από την οροφή και κομφετί αιωρούνταν συνεχώς μέσα από ένα ειδικό μηχανισμό. Η μουσική που έπαιζε ήταν της δεκαετίας του ’80.

Παρατήρησε τον κόσμο γύρω του. Όλοι φορούσαν μάσκες και συζητούσαν ζωηρά. Όλοι, εκτός από αυτόν, που φαινόταν πως δεν είχε ντυθεί τίποτα το αποψινό βράδυ. Μόνο που δεν μπορούσαν να κρυφτούν από εκείνον. Ήξερε ότι είχε την ικανότητα να εισχωρήσει στο μυαλό τους μέσα από τις σχισμές που υπήρχαν στις μάσκες στις θέσεις των ματιών τους και να διαβάσει την ψυχή και τους πιο ενδόμυχους φόβους τους. Ήξερε ότι μπορούσε να δει μέσα τους, και το καλύτερο, ήξερε ότι μπορούσε να τους αναγκάσει να κάνουν ό,τι ήθελε…

Οι σκέψεις του διακόπηκαν όταν είδε το βλέμμα μιας νεαρής κοπέλας που ήταν ντυμένη catwoman, καρφωμένο πάνω του. Η ηλικία της φυσικά δεν φαινόταν, αλλά εκείνος μπορούσε να τη διαβάσει. Εκείνος μπορούσε να διαβάσει τα πάντα﮲ ακόμα και τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε όταν ήταν μόλις δεκαπέντε χρονών και την είχε βιάσει ο νεανικός της έρωτας, γιατί δεν ήταν έτοιμη να προχωρήσει μαζί του﮲ και μπορούσε να την αναγκάσει να τις ζήσει και πάλι. Μπορούσε να την κάνει, να δει στο πρόσωπο του άντρα που ήταν ντυμένος βασιλιάς και καθόταν στο τραπέζι απέναντι από εκείνη, τον βιαστή της – ενώ στην πραγματικότητα δεν ήταν – και να την τρελάνει. Και το έκανε.
Τα ουρλιαχτά τρόμου διέκοψαν την ευχάριστη ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο μαγαζί, τη στιγμή που η catwoman, είχε επιτεθεί στο βασιλιά και προσπαθούσε να τον σκοτώσει με ένα μαχαίρι.

Πολλοί έσπευσαν να ελευθερώσουν τον σαστισμένο άντρα από τα χέρια της, αλλά εκείνος δεν τους έδινε σημασία. Είχε στρέψει την προσοχή του σε ένα ζευγάρι που καθόταν στο τέρμα του μαγαζιού και κοιτούσαν αποσβολωμένοι το σκηνικό. Μπορούσε να διαβάσει στα μάτια του άντρα που ήταν ντυμένος Ζορό, τη ζήλια που ένιωθε για τη γυναίκα του που ήταν ντυμένη Τζασμίν. Και μπορούσε να την βγάλει προς τα έξω και να τον κάνει να μεταμορφωθεί στο «τέρας» που γινόταν πάντα κάθε φορά που νόμιζε πως εκείνη τον προκαλούσε. Η οθόνη του κινητού της γυναίκας άναψε. Εκείνη έριξε μια φευγαλέα ματιά και το αγνόησε στρέφοντας και πάλι την προσοχή της προς τον σύζυγό της. Εκείνος όμως τυφλωμένος από τη ζήλια του και νομίζοντας πως ήταν κάποιος εραστής, όρμησε κατά πάνω της και προσπάθησε να την πνίξει. Οι υπόλοιποι θαμώνες, που είχαν καταφέρει να ηρεμήσουν την catwoman, τώρα έτρεξαν προς το μέρος του ζευγαριού για να απελευθερώσουν την Τζασμίν από τα χέρια του Ζορό.

Εκείνος χαμογέλασε κι ετοιμάστηκε για το τελειωτικό του χτύπημα. Έστρεψε το βλέμμα του προς τον barman που ήταν ντυμένος αρχαίος Έλληνας. Κοίταξε βαθιά μέσα στα μάτια του και διάβασε τους πιο ενδόμυχους φόβους του. Διάβασε, ότι είχε λίγο καιρό που είχε βγει από την ψυχιατρική κλινική στην οποία νοσηλευόταν κι έτρεμε μήπως μάθουν το μυστικό του και τον απολύσουν. Εισχώρησε ακόμα πιο βαθιά μέσα του και είδε τις παραισθήσεις του, εκείνες που τον στοίχειωναν για πολύ καιρό μέχρι να θεραπευθεί. Κι όταν η σερβιτόρα – κουνελάκι τον πλησίασε για να του δώσει μια παραγγελία, εκείνος είδε στο πρόσωπό της το κουνέλι από την ταινία Donnie Darko και την έσπρωξε με δύναμη μακριά του, ρίχνοντάς την πάνω σε ένα τραπέζι. Στη συνέχεια, άρχισε να ουρλιάζει υστερικά, αφού έβλεπε στα πρόσωπα των θαμώνων τα τέρατα που τον κυνηγούσαν τόσα χρόνια να παίρνουν σάρκα και οστά. Κι όταν δυο άντρες έτρεξαν να τον ηρεμήσουν, είδε κέρατα και γλώσσες φιδιών να βγαίνουν μέσα από το κεφάλι τους και αποκτώντας υπεράνθρωπη δύναμη που δεν φαινόταν ότι είχε, ακινητοποίησε τον έναν και μαχαίρωσε τον άλλον στο λαιμό. Το αίμα άρχισε να αναβλύζει και ο κόσμος έτρεχε έντρομος ουρλιάζοντας και προσπαθώντας να βγει από το μαγαζί, αλλά η πόρτα ήταν κλειδωμένη.

Εκείνος βρισκόταν εδώ και ώρα έξω από το μαγαζί και παρακολουθούσε από το παράθυρο. Χαμογέλασε στραβά τη στιγμή που ο αφηνιασμένος barman βρισκόταν εκτός ελέγχου και απομακρύνθηκε από την πολύβουη πλατεία. Βρέθηκε σε ένα σκοτεινό, έρημο δρομάκι, κι αφού ήταν σίγουρος ότι δεν τον έβλεπε κανένας, τράβηξε απότομα την ανθρώπινη μάσκα που φορούσε. Δυο μυτερά κέρατα ξεπρόβαλαν και το πρόσωπό του απέκτησε την τερατόμορφη, πραγματική του μορφή. Οι κυνόδοντές του – εκείνοι που είχε δει η σερβιτόρα και δεν της είχε φανεί περίεργο λόγω της ημέρας – άστραψαν μέσα στο μισοσκόταδο. Ετοιμάστηκε να γίνει ένα με τις σκιές της νύχτας, όταν η δυνατή μουσική που ερχόταν από ένα μαγαζί μετά τη γωνία του δρόμου, τράβηξε την προσοχή του. Έβαλε και πάλι την ανθρώπινη μάσκα του, χαμογέλασε πονηρά και κατευθύνθηκε προς τα εκεί.

 

Main Image Reference

Tags: 80 , 80's Πάρτι , barman , catwoman , dark , death , Donnie Darko , fantasy , horror , monster , mystery , scary , Spooky , story , weird , αλλόκοτο , ανατριχίλα , βασιλιάς , βιασμός , βιαστής , βράδυ , γιορτή , γλώσσα , γλώσσες , διήγημα , δολοφονία , δρόμος , Έλληνας , εραστής , ζορό , θάνατος , ιστορία , καρναβάλι , κέρας , κέρατα , κινητό , κλινική , κόκκινο , κουνέλι , κρασί , κυνόδοντας , κυνόδοντες , λαγός , μαγαζί , μάσκα , μάσκες , μάτι , μάτια , μαχαίρι , μεταμφίεση , Μουσική , μυστικό , νύχτα , οθόνη , οστά , ουρλιαχτό , παράθυρο , πόρτα , ποτό , ρετρό , σάρκα , σάρκα και οστά , σερπαντίνες , Σκιά , σκιές , σκοτάδι , σταγόνα , τέρας , τέρατα , Τζασμίν , τραπέζι , τρέλα , τρόμος , φίδι , φίδια , Φόβος , φως , χτύπημα , Ψυχή , ψυχιατρική κλινική , ψυχολογία

Ερωδίτη Παπαποστόλου

Δημοσιεύτηκε 29 Φεβρουαρίου, 2020

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.