Οι δολοφονίες των προσκόπων στη στοιχειωμένη έπαυλη Dunlora

“Η περιέργειά σας και οι αλλόκοτες ιστορίες που ίσως να έχετε διαβάσει μπορεί να σας κάνουν να διασχίσετε το κατώφλι της εγκαταλελειμμένης έπαυλης και να ρίξετε μια γρήγορη ματιά μέσα. Επειδή όμως βρίσκεστε στο Charlottesville της Virginia, θα σας συμβουλεύαμε να μην το κάνετε. Ίσως είναι αυτή που, σύμφωνα με τον μύθο, έξι νεαροί πρόσκοποι δολοφονήθηκαν από μια σατανική μάγισσα…”

Αν ποτέ βρεθείτε στο Charlottesville της Virginia, το όμορφο δάσος γεμάτο φυλλοβόλα δέντρα, τα ξέφωτα από καταπράσινο γρασίδι και τα μικρά ποτάμια ίσως σας παρακινήσουν να εγκαταλείψετε για λίγο την όμορφη πόλη και να κάνετε μια πεζοπορία στο δάσος. Ίσως μάλιστα, κάπου ανάμεσα στα δέντρα, χαμένο μέσα στις σκιές να παρατηρήσετε ένα ετοιμόρροπο σπίτι που μοιάζει να έχει εμφανιστεί από το πουθενά. Η περιέργειά σας και οι αλλόκοτες ιστορίες που ίσως έχετε διαβάσει στη μέση της νύχτας μπορεί να σας κάνουν να διασχίσετε το κατώφλι του και να ρίξετε μια γρήγορη ματιά μέσα. Επειδή όμως βρίσκεστε ακριβώς στο Charlottesville της Virginia θα σας συμβουλεύαμε να μην το κάνετε. Ίσως είναι αυτή που σύμφωνα με τον μύθο έξι νεαροί πρόσκοποι δολοφονήθηκαν από μια σατανική μάγισσα. Σίγουρα δεν θα θέλατε να είστε εσείς ο επόμενος.

Το καλοκαίρι του 1920, μια ομάδα από έξι πρόσκοπους μαζί με τον ομαδάρχη τους αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν τις διακοπές τους και τη φύση του Charlottesville οργανώνοντας μια μικρή εκδρομή στο δάσος. Το πλάνο τους ήταν να κάνουν μια μικρή πεζοπορία, να βρουν ένα ωραίο σημείο να στήσουν τις σκηνές τους και όπως όλοι οι πρόσκοποι, να ανάψουν μια φωτιά, ίσως να ψήσουν κάτι και να πουν ιστορίες γύρω της πριν επιστρέψουν στους υπνόσακούς τους για ένα ήσυχο βράδυ.

Ο ομαδάρχης ήταν νέος και δεν γνώριζε πως στην περιοχή όπου αποφάσισαν να κατασκηνώσουν για το βράδυ την απέφευγαν συστηματικά όσοι ήθελαν να περάσουν το βράδυ τους στο δάσος. Υπήρχε ένας πολύ καλός λόγος γι’ αυτό. Σε κοντινή απόσταση βρισκόταν το εγκαταλελειμμένο σπίτι μιας αλλόκοτης γυναίκας την οποία χαρακτήριζαν ως μάγισσα. Ζούσε εκεί μέχρι περίπου το 1900 αλλά το στίγμα της έμεινε ανεξίτηλο μετά το θάνατό της. Οι περίεργες σκιές, οι ανατριχιαστικές φωνές, τα ανεξήγητα φώτα στον ουρανό και οι υποψίες για τελετές μαύρης μαγείας ήταν αρκετές για να κάνουν τους πεζοπόρους και κατασκηνωτές να αποφεύγουν την περιοχή. Εξάλλου, κανείς τους δεν ήθελε να βρεθεί αντιμέτωπος με το πνεύμα της μάγισσας το οποίο πιστευόταν ότι στοιχειώνει το μέρος.

Η βραδιά έμοιαζε να κυλά ομαλά για την ομάδα. Ο καιρός ήταν ιδανικός και η παρέα καλή. Τα παιδιά έφαγαν με όρεξη και κάθισαν γύρω από τη φωτιά, ίσως λέγοντας τρομακτικές ιστορίες, όπως τόσο αρέσει στους πρόσκοπους. Τίποτα όμως δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε λίγες ώρες έπειτα, μια όχι απλά τρομακτική αλλά φρικιαστική ιστορία με πρωταγωνιστές τους ίδιους.

Όταν τα κεφάλια τους άρχισαν να βαραίνουν από την κούραση, αποφάσισαν να επιστρέψουν στις σκηνές τους για να κοιμηθούν. Μια μεγάλη μέρα τους περίμενε, ή τουλάχιστον έτσι πίστευαν ότι θα γινόταν.

Ο ομαδάρχης είχε αποκοιμηθεί και εκείνος όταν μια σειρά περίεργων ήχων τον έκαναν να ξυπνήσει, κάτι σαν κοφτές ανάσες και γρατζουνίσματα. Εκνευρισμένος, σηκώθηκε και βγήκε από τη σκηνή του έτοιμος να επιπλήξει τα παιδιά που έμοιαζαν να μένουν ξύπνια μέχρι τέτοια ώρα και να παίζουν. Προς μεγάλη του έκπληξη, δεν προκαλούσαν τα παιδιά αυτόν τον ήχο. Για την ακρίβεια, δεν υπήρχαν καν παιδιά. Οι σκηνές ήταν ανοιχτές και οι έξι πρόσκοποι είχαν εξαφανιστεί μέσα στη μαύρη νύχτα.

Για λίγα λεπτά, ίσως νόμιζε ότι τα παιδιά έπαιζαν μαζί του. Ίσως είχαν κρυφτεί γύρω από τα δέντρα και περίμεναν να τον δουν να τρελαίνεται από το γεγονός ότι αυτά είχαν φαινομενικά εξαφανιστεί στη μέση της νύχτας. Άρχισε να τα φωνάζει σχετικά ήρεμα στην αρχή, ελπίζοντας πως θα τα έκανε εν τέλει να πεταχτούν ανάμεσα από τους θάμνους. Όταν αυτό δεν έγινε, οι παραμικρές υπόνοιες που μπορεί να είχε περί φάρσας εξανεμίστηκαν. Κάτι είχε συμβεί στα παιδιά.

Τώρα, σε κατάσταση πανικού εγκατέλειψε την κατασκήνωση και άρχισε να περιφέρεται στο δάσος φωνάζοντας τα αγόρια. Δεκάδες σενάρια πρέπει να πέρναγαν από το μυαλό του καθώς έδιωχνε κλαδιά από το πρόσωπό του και καλούσε τα παιδιά χωρίς να βρίσκει ανταπόκριση. Και τότε, για μια στιγμή, ένα φως εμφανίστηκε στη μέση της νύχτας λίγα πόδια μακριά και χάθηκε ξανά τόσο αιφνίδια όσο είχε φανεί.

Το φως του έδωσε κάποια ελπίδα. Μπορεί να ήταν από τον φακό των παιδιών. Ίσως είχαν χαθεί και προσπαθούσαν τώρα να βρουν το δρόμο να γυρίσουν στην κατασκήνωση. Ποιες οι πιθανότητες εξάλλου το φως να άνηκε σε κάποιον άλλο που έτυχε να είναι στο ίδιο σημείο του δάσους μέσα στη νύχτα;

Άρχισε να κατευθύνεται προς το μέρος απ’  όπου είχε εμφανιστεί το φως. Πίστευε ότι θα τον οδηγούσε στα παιδιά. Πράγματι, κάτι τέτοιο συνέβη αλλά δεν βρήκε τα παιδιά όπως θα περίμενε να τα βρει.

Ο ομαδάρχης βγήκε σε ένα ξέφωτο. Στη μέση του υπήρχε ένα παλιό εγκαταλελειμμένο σπίτι. Οι ξύλινες σανίδες είχαν ξεφτίσει και κρέμονταν χαλαρά από τις πρόκες, τα παράθυρα ήταν σπασμένα ή έλλειπαν, η βεράντα είχε καταρρεύσει. Ήταν ακριβώς το σπίτι που δεν θα τολμούσε ποτέ κανείς να μπει στη μέση της νύχτας. Ο ομαδάρχης όμως το έκανε γιατί ένα μικρό κερί σιγοέκαιγε μέσα στο σπίτι. Επιστρατεύοντας όλο του το θάρρος, μπήκε μέσα στην έπαυλη  Dunlora, το πρώην σπίτι της υποτιθέμενης μάγισσας.

Έψαξε μέσα στο ετοιμόρροπο σπίτι αλλά δεν βρήκε κάτι που να μαρτυρά πως τα αγόρια ήταν εκεί . Το μόνο στοιχείο που υποδείκνυε πως κάποιος είχε περάσει πρόσφατα από εκεί ήταν το αλλόκοτο κερί. Ετοιμάστηκε να φύγει καθώς δεν ήθελε να περνά περισσότερο χρόνο απ΄ όσο ήταν αναγκαίο σε εκείνο το ανατριχιαστικό σπίτι, όταν μια σιγανή παιδική φωνή τον έκανε να παγώσει. Έμοιαζε να έρχεται από το υπόγειο, εκεί που δεν είχε κοιτάξει ή είχε επιλέξει να μην κοιτάξει.

Δεν μπόρεσε να αγνοήσει τη φωνή. Ίσως τελικά πράγματι τα αγόρια να ήταν εκεί και να του είχαν οργανώσει κάποια μεγάλη φάρσα. Κατέβηκε τις σκάλες. Με το φακό έριχνε φως για να βλέπει που πάει και να μην σκοντάψει πάνω σε ένα από τα παρατημένα έπιπλα που υπήρχαν τριγύρω. Κάπως έτσι είδε το καπέλο ενός από τους πρόσκοπους πεσμένο στο πάτωμα. Όταν σήκωσε τον φακό του για να φωτίσει το βάθος συνειδητοποίησε πως δεν ήταν καθόλου μόνος στην έπαυλη Dunlora.

Μπροστά του, σε απόσταση ανάσας στεκόταν μια γυναίκα η οποία ενσάρκωνε κάθε μια περιγραφή περί σατανικής μάγισσας του δάσους. Φρικαλέο παραμορφωμένο πρόσωπο παγωμένο σε ένα διαβολικό χαμόγελο, κίτρινα γαμψά δόντια, μάτια που γυάλιζαν τρελά μέσα στο σκοτάδι αποκαλύπτοντας μια πτυχή της κόλασης. Η μάγισσα στεκόταν εκεί, στο σκοτεινό υπόγειο και κοιτούσε τον ομαδάρχη με το δαιμόνιο πρόσωπό της.

Δεν χρειάστηκε πολύ περισσότερο για να τρομοκρατηθεί τελείως ο ομαδάρχης. Ουρλιάζοντας σε κατάσταση πανικού άρχισε να τρέχει προς την κατεύθυνση της εξόδου. Βγήκε στο έρημο ξέφωτο και ακολούθησε τον χωματόδρομο που περνούσε μπροστά από την έπαυλη. Κάθε φορά που γύριζε το κεφάλι του προς τα πίσω, μπορούσε να δει τα μάτια της σατανικής μάγισσας να λάμπουν στο σκοτάδι. Αυτό όμως τον εμπόδιζε να κοιτάζει μπροστά του καθώς έτρεχε πανικόβλητος.

Σχεδόν έπεσε όταν τα πόδια του μπλέχτηκαν σε ένα εμπόδιο. Αυτό ήταν το άψυχο σώμα ενός από τους έξι προσκόπους. Η μάγισσα είχε ανοίξει την κοιλιά του και τα σωθικά του παιδιού ήταν βγαλμένα στο πλάι, πεσμένα σε μια λίμνη αίματος και σκόνης. Λίγο πιο δίπλα, ήταν παρατεταγμένα τα επίσης ξεκοιλιασμένα πτώματα των άλλων πέντε προσκόπων. Η μάγισσα είχε δολοφονήσει όλα τα αγόρια.

Δεν χρειάστηκε τίποτα περισσότερο για να αποτρελαθεί τελείως ο ομαδάρχης. Όταν ξημέρωσε στο Charlottesville της Virginia η αστυνομία τον βρήκε σε άθλια κατάσταση. Παραληρούσε ασταμάτητα και έμοιαζε να έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Οι αρχές έσπευσαν να αναζητήσει τα αγόρια διαισθανόμενοι πως κάτι κακό τους είχε συμβεί. Τελικά, τα βρήκαν ξεκοιλιασμένα μέσα στις σκηνές τους. Το φονικό όπλο, το μαχαίρι του ομαδάρχη, ήταν ακουμπισμένο δίπλα στα απομεινάρια της χθεσινοβραδινής φωτιάς. Πάνω στη λεπίδα του είχε πήξει το αίμα των παιδιών.

Ο ομαδάρχης συνελήφθη άμεσα και κατηγορήθηκε για το φόνο των έξι προσκόπων. Κανείς τους δεν μπορούσε να πιστέψει την απίστευτη ιστορία που τους έλεγε σε φρενήρη κατάσταση. Πίστεψαν ότι εκείνος ήταν υπεύθυνος για τον φόνο, όχι κάποια υποτιθέμενη μάγισσα στην οποία προσπαθούσε τώρα να τα φορτώσει. Κανείς τους δεν έδωσε σημασία στα έξι μικρά ίσια δέντρα και στο ένα στρεβλό που εμφανίστηκαν ως δια μαγείας γύρω από την εγκαταλελειμμένη έπαυλη Dunlora μέσα σε ένα βράδυ. Τελικά, τα γεγονότα της μοιραίας εκείνης νύχτας επηρέασαν τόσο πολύ τον ομαδάρχη ώστε κατέληξε σε άσυλο για φρενοβλαβείς.

Όπως θα περίμενε κανείς, η περιοχή έχει κάθε λόγο να θεωρείται στοιχειωμένη. Αν και πολύ υποστηρίζουν ότι η ιστορία των προσκόπων ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας, πολλοί έχουν τολμήσει να την επισκεφτούν σε αναζήτηση της έπαυλης όπου άνηκε στην μάγισσα καθώς αυτή δεν εμφανίζεται σε κανένα χάρτη. Κατά τις εξορμήσεις αυτές έχουν αναφέρει πως άκουσαν παιδικά ουρλιαχτά ή ένιωσαν πως παρακολουθούταν. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι επίδοξοι κυνηγοί φαντασμάτων έφυγαν τρέχοντας από το δάσος και την έπαυλη Dunlora.

 

Main Image Reference

Tags: article , Charlottesville , Creepy , death , Eerie , mystery , The Weird Side Daily , Virginia , witch , Αγγελική Παπανικήτα , Αγόρι , αγόρια , αλλόκοτη , αλλόκοτο , άρθρα , άρθρο , άρθρο τρόμου , αρχές , Αστυνομία , Άσυλο , βράδυ , γρασίδι , γυναίκα , δάση , δάσος , διακοπές , δολοφονία , δολοφόνος , δόντια , εγκαταλελειμμένο , εκδρομή , ελπίδα , έπαυλη  Dunlora , έπιπλα , έπιπλο , ήχοι , ήχος , θάνατος , Θρύλος , ιστορία , ιστορία τρόμου , ιστορίες , καλύβα , καπέλο , κατασκήνωση , κατασκηνωτές , κατηγορία , κατώφλι , κερί , κόλαση , κούραση , μαγεία , μάγισσα , μάτια , μαχαίρι , μύθος , μυστήριο , νύχτα , ξεκοιλιασμένα , ξέφωτο , ομάδα , ομαδάρχης , ουρανός , Παιδί , παιδιά , πανικός , παράθυρα , παράθυρο , πεζοπορία , πεζοπόρος , περιοχή , πνεύμα , πνεύματα , πρόσκοποι , πρόσκοπος , πτώμα , σατανική , σατανικό , σκάλα , σκάλες , σκηνή , Σκιά , σκιές , σκοτάδι , σπίτι , στοίχειωμα , στοιχειωμένη , στοιχειωμένο , σωθικά , σώμα , τρέλα , τρελός , τρόμος , ύπνος , υπνόσακος , υπόγειο , Φάντασμα , Φαντάσματα , φόνος , φρενοβλαβής , φρικαλέο , Φρίκη , φωνές , φωνή , φως , φώτα , φωτιά , ψυχιατρικό άσυλο

Αγγελική Παπανικήτα

Δημοσιεύτηκε 8 Απριλίου, 2021

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.