Betty και Barney Hill – Μια weird υπόθεση εξωγήινης απαγωγής

Στις 19 Σεπτεμβρίου του 1961, ο Barney και η Betty Hill επέστρεφαν μέσα στη νύχτα στο σπίτι τους, στο Πόρτσμουθ, διασχίζοντας μια δασική περιοχή του Νέου Χάμσαϊρ. Αυτό που δεν περίμεναν ήταν πως αυτό που συνέβη εκείνο το βράδυ θα κατάφερνε να κάνει πολλούς να αναθεωρήσουν τις ιδέες τους περί ύπαρξης ζωής σε άλλους πλανήτες.

03 Ιανουαρίου 2021

19 Σεπτεμβρίου του 1961. Ο Barney Hill και η σύζυγός του Betty επέστρεφαν από το ολιγοήμερο ταξίδι τους στο Μόντρεαλ και τους γειτονικούς καταρράκτες του Νιαγάρα, στο σπίτι τους, στο Πόρτσμουθ. Αυτό το μικρό κενό ήταν ένας τρόπος και για τους δύο να ξεφύγουν από την δύσκολη καθημερινότητά τους, έστω και για μερικές μέρες. Καθώς όμως οι διακοπές δεν μπορούν να κρατήσουν για πάντα, όσο ωραίο και αν ήταν αυτό, οι Hill έχοντας πιεί αρκετό καφέ για να τους κρατήσει ξύπνιους για ώρες, διέσχιζαν μια δασική περιοχή του Νέου Χάμσαϊρ με προορισμό το σπίτι τους.

Η Betty ήταν η πρώτη που έκανε την  παρατήρηση πως μέσα στο σκοτάδι που τους κάλυπτε, μπορούσε να δει ένα περίεργο φως στον ουρανό που έμοιαζε να τους ακολουθεί. Για λίγο κράτησε το στόμα της κλειστό με τα μάτια της ωστόσο στυλωμένα στον καθρέφτη, προσπαθώντας να διαπιστώσει αν την γελούσαν οι αισθήσεις της ή αν αυτό που έβλεπε ήταν πραγματικό και όχι κάποια ψευδαίσθηση. Το αλλόκοτο φως όμως δεν σταμάτησε να τους καταδιώκει. Μάλιστα, έμοιαζε να γίνεται όλο και πιο φωτεινό, σαν να τους πλησίαζε όλο και πιο πολύ.

Κάποια στιγμή η Betty αποφάσισε να μοιραστεί την ανησυχία της με τον Barney. Εκείνος, βλέποντας επίσης το φως, τη διαβεβαίωσε ψύχραιμα πως δεν έπρεπε να ανησυχεί. Της εξήγησε πως πιθανώς ήταν κάποιος δορυφόρος κοντά στη γη ή κάποιο αεροσκάφος της αεροπορίας. Η Betty προσπάθησε να υιοθετήσει αυτή την ιδέα. Η σκέψη και μόνο να ήταν κάτι άλλο, κάτι μη ανθρώπινο, της προκαλούσε τρόμο.

Τώρα και οι δύο παρατηρούσαν με τα φώτα με αυξανόμενη ανησυχία. Ό,τι και αν ήταν εκείνο το πράγμα στον ουρανό έμοιαζε να παίζει μαζί τους. Περνούσε ανάμεσα από τα δέντρα, έκανε ζιγκ ζαγκ, τους πλησίαζε, εμφανιζόταν μπροστά τους με ένα μικρό προβάδισμα και έμενε πίσω τους ξανά. Η Betty και ο Barney είχαν πια ένα καλό λόγο για να ανησυχούν. Υπήρχε κάτι πολύ αλλόκοτο σε εκείνα τα φώτα. Δεν θύμιζαν με τίποτα δορυφόρο αλλά ούτε και αεροσκάφος…

Ο Barney έπειτα από την πρόταση της συζύγου της να βγάλουν τον σκύλο τους να ξεμουδιάσει, σταμάτησε το αμάξι στο έρημο δάσος ελπίζοντας κυρίως πως θα έβρισκε κάποιον να του κάνει κάποιου είδους διεστραμμένη φάρσα. Τι άλλο θα μπορούσε να είναι εξάλλου, στη μέση της νύχτας, στο σιωπηλό δάσος;

Έβγαλε τα κιάλια που είχε μαζί του, και ενώ η Betty πρόσεχε τον τετράποδο σύντροφός τους, εκείνος προσπάθησε να καταλάβει τι είδους αεροσκάφος ήταν εκείνο που τους ακολουθούσε. Δεν χρειάστηκε πολύ ώρα μέχρι να συνειδητοποιήσει με τρόμο πως δεν ήταν κανέναν από τα γνωστά του. Το αεροσκάφος είχε ένα αλλόκοτο σχήμα και μια σειρά από έντονα πολύχρωμα φώτα. Ξαφνικά του ήταν τρομακτικά ξεκάθαρο. Αυτοί που τόση ώρα τους ακολουθούσαν παίζοντας μαζί τους ήταν κάθε άλλο παρά άνθρωποι.

Μπήκαν γρήγορα στο αμάξι σε κατάσταση πανικού. Ο Barney πίεζε το αμάξι τους στα όρια του ώστε να διασχίσουν το δάσος όσο πιο γρήγορα μπορούσαν και να βγουν στην πιο κοντινή πόλη, με την ελπίδα πως ό,τι και αν ήταν εκείνο που τώρα τους καταδίωκε δεν θα μπορούσε να τους πειράξει ανάμεσα σε τόσους ανθρώπους. Οι κάτοχοι των φώτων ωστόσο είχαν διαφορετικές προθέσεις.

Το αεροσκάφος σταμάτησε στη μέση του δρόμου κάνοντας τον Barney να σταματήσει απότομα το αμάξι για να αποφύγουν τη σύγκρουση. Από απόσταση σχεδόν τριάντα μέτρων, ο Barney έβγαλε ξανά τα κιάλια του και μπόρεσε πια να κοιτάξει μέσα στο αεροσκάφος. Αυτό που είδε τον έκανε να αμφισβητήσει πολλά απ΄ όσα πίστευε έως τότε για την ζωή σε άλλους κόσμους και πλανήτες.

Δεν ήταν ένας ο πιλότος αλλά πολλοί, τουλάχιστον οκτώ και κανείς τους δεν ήταν άνθρωπος. Γκρίζα πλάσματα με μαύρες στολές τον κοιτούσαν πίσω από το τζάμι. Η κινητικότητα ήταν έντονη στο πιλοτήριο εκείνη τη στιγμή γιατί εκείνα τα πλάσματα ετοιμάζονταν να αποβιβαστούν από το αεροσκάφος τους και να τους πλησιάσουν.

Ο Barney βρισκόταν σε κατάσταση εγρήγορσης, παραδομένος ωστόσο στο σοκ και τον πανικό. Ετοιμαζόταν να κατεβάσει τα κιάλια του και να αρπάξει το όπλο που κρατούσε στο πίσω κάθισμα για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τη σύζυγό του από εκείνους τους αλλόκοτους επισκέπτες όταν μια φωνή μέσα στο κεφάλι του που δεν άνηκε στον ίδιο όμως, τον συμβούλευσε να μην βγάλει τα κιάλια από τα μάτια του. Ήταν σίγουρος πως αυτή άνηκε σε έναν από τους όπως χαρακτήρισαν έπειτα εξωγήινους.

Σε μια αγωνιώδη κατάσταση, ο Barney επιχείρησε να στρίψει το αμάξι και να οδηγήσει μακριά από το σκάφος. Εκείνο όμως συνέχισε να τους ακολουθεί. Ενώ η Betty είχε το παράθυρό της κατεβασμένο για να παρακολουθεί τις κινήσεις τους και να καθοδηγεί τον Barney στο ξέφρενο κυνηγητό που διαδραματιζόταν, μια σειρά από περίεργους ήχους που θύμιζαν βόμβους άρχισαν να αντηχούν μέσα στο αμάξι. Σύντομα, έχασαν κάθε αίσθηση του χώρου και του χρόνου.

Όταν βρήκαν ξανά τις αισθήσεις τους, συνειδητοποίησαν με τρόμο πως είχαν διασχίσει σχεδόν πενήντα χιλιόμετρα μέσα σε δύο ώρες αλλά κανείς από τους δύο δεν μπορούσε να επαναφέρει στη μνήμη του εκείνες τις στιγμές, αφότου είδαν τα φώτα. Ήταν σαν οι μνήμες τους να είχαν διαγραφεί, αφήνοντας ένα ανατριχιαστικό κενό δύο ωρών.

Έχοντας πια φτάσει στο σπίτι τους σε κατάσταση σύγχυσης άρχισαν να παρατηρούν μικρές αλλόκοτες λεπτομέρειες πάνω τους. Τα ρολόγια τους είχαν χαλάσει και δεν θα δούλευαν ποτέ ξανά. Το αμάξι τους είχε νέες γρατζουνιές. Υπήρχαν ανεξήγητες εκδορές στο δέρμα τους. Το λουρί από τα κιάλια του Barney είχε ξεσκιστεί σαν να το είχε τραβήξει κάποιος απότομα, το ίδιο και ένα μέρος από το φόρεμα της Betty. Και κανένας από τους δύο τους δεν είχε ιδέα τι ακριβώς είχε συμβεί εκείνο το βράδυ.

Μετά από λίγο καιρό ακολούθησαν οι εφιάλτες… Μια σειρά ονείρων με ανατριχιαστική λεπτομέρεια έκαναν την Betty να ξυπνάει κάθιδρη, έχοντας πλήρη ανάμνηση των όσων είχε δει. Όλα τους σχετίζονταν με το περιστατικό της 19ης Σεπτεμβρίου και τους αλλόκοτους επισκέπτες που τους είχαν καταδιώξει στο δάσος. Ταυτόχρονα, αϋπνίες και πόνοι άρχισαν να βασανίζουν τον Barney…

Με τα ζοφερά όνειρα της Betty και τους έντονους πονοκέφαλους του Barney να τους απασχολούν, το ζευγάρι αποφάσισε να απευθυνθεί στον Benjamin Simon, νευρολόγο και ψυχίατρο, ο οποίος εφάρμοσε την τεχνική του υπνωτισμού ελπίζοντας να εκμαιεύσει τα αληθινά γεγονότα  που οι Hill έμοιαζαν να έχουν ξεχάσει. Κάπως έτσι αναδύθηκαν οι λεπτομέρειες της απαγωγής των Hill.

Φαίνεται πως τα εξωγήινα πλάσματα αφότου υπνώτισαν το ζευγάρι με τον βόμβο, τους μετέφεραν στο αεροσκάφος τους όπου τους αφαίρεσαν τα ρούχα και τους τοποθέτησαν σε ένα τραπέζι εξέτασης. Πήραν δείγματα από το δέρμα τους, τα νύχια τους και διάφορους ιστούς. Στην Betty μάλιστα έκαναν χρήση μιας βελόνας με την οποία τρύπησαν την κοιλιά της για να διαπιστώσουν αν ήταν έγκυος. Η μασέλα δε του Barney κατάφερε να εκπλήξει τους εξωγήινους που δεν μπορούσαν να διανοηθούν πως όλα του τα δόντια μπορούσαν να αφαιρούνται μαζί.

Κάποια στιγμή, ο εξεταστής όπου μέχρι τότε συνέλεγε τα βιολογικά δείγματα αποχώρησε, αφήνοντας την Betty μόνη με αυτόν που αργότερα θα χαρακτήριζε ως “αρχηγό”. Όπως ήταν φυσικό, αυτό που τον ρώτησε ήταν από που έρχονταν. Ο Αρχηγός πρόθυμα της έδειξε ένα βιβλίο με ακατανόητα σύμβολα όπου περιείχε έναν αστρικό χάρτη. Πάνω σε αυτόν της έδειξε το σημείο απ’ όπου είχαν ξεκινήσει το μακρινό τους ταξίδι για να φτάσουν στη γη. Κατά τη διάρκεια της ύπνωσης, η Betty μπόρεσε να ανακαλέσει αμυδρά ορισμένα από εκείνα τα αστέρια που είδε στον χάρτη και να τα σχεδιάσει σε έναν δικό της χάρτη.

Τα πλάσματα έμοιαζαν να επικοινωνούν μεταξύ τους σε μια περίεργη γλώσσα μέσω τηλεπάθειας αλλά το ζευγάρι μπορούσε να τους κατανοήσει, ακόμα και εκείνη η γλώσσα τους ήταν τελείως άγνωστη. Κανένας από τους δύο δεν θυμόταν το στόμα των εξωγήινων να κινείται καθώς μιλούσαν μαζί τους.

Αν και ο Benjamin Simon δεν πείστηκε απόλυτα για την αξιοπιστία των υποτιθέμενων αναμνήσεων του ζεύγους, δεν ίσχυε το ίδιο και για εκείνους. Ο Barney και η Betty είχαν πια πειστεί πως εκείνο το βράδυ είχαν απαχθεί από εξωγήινους.

Οι Hill δεν επιδίωξαν την έντονη δημοσιοποίηση της αλλόκοτης υπόθεσής τους αλλά δεδομένης της φύσης της, ήταν σίγουρο ότι δεν θα αργούσε να στρέψει την προσοχή ολόκληρου του κόσμου πάνω τους. Βιβλία άρχισαν να γράφονται γράφονται για τα ανεξήγητα περιστατικά εκείνης της νύχτας. Ένα από αυτά, το Interrupted Journey, έφτασε στα χέρια της ερασιτεχνίας αστρονόμου Marjorie Fish.

Όπως είναι αναμενόμενο, το δικό της ενδιαφέρον μαγνήτισε ο αστρικός χάρτης που είχε φτιάξει η Betty. Έτσι, η Marjorie προσπάθησε να διαπιστώσει αν το σχέδιο αυτό αντανακλά κάποιο γνωστό για την επιστήμη σημείο στο σύμπαν. Έπειτα από χρόνια δύσκολης αλλά επίμονης έρευνας, επιχείρησε να δείξει πως τα άστρα που είχε σχεδιάσει η Betty δεν ήταν τυχαίες κουκίδες στο χαρτί αλλά αναπαριστούσαν το σύστημα  Zeta Reticuli. Κάποια από τα αστέρια μάλιστα που είχε σχεδιάσει η Betty ανακαλύφθηκαν πολλά χρόνια αργότερα, δημιουργώντας έτσι εύλογες απορίες για το πως ένας απλός άνθρωπος όπως η Betty, κατείχε τέτοια γνώση. Ωστόσο, σύγχρονες έρευνες αμφισβήτησαν την αξιοπιστία αυτής της μελέτης αφήνοντας ένα πέπλο αβεβαιότητας να αιωρείται.

Στα χρόνια που ακολούθησαν την δημοσιοποίηση των γεγονότων της 19ης Σεπτεμβρίου του 1961, πολλά ακόμα άτομα σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ άρχισαν να ισχυρίζονται πως έπεφταν θύματα απαγωγής από εξωγήινους. Αυτές οι συναντήσεις δεν ήταν πια αθώες, όπως τα παλαιότερα χρόνια. Τώρα, οι εξωγήινοι βίαια μετέφεραν τους ανθρώπους στα διαστημόπλοιά τους και τους υπέβαλλαν σε αλλόκοτα, συχνά επίπονα πειράματα. Αξίζει να αναφερθεί πως σήμερα μπορεί να ασφαλιστεί κανείς για απαγωγή ή βιασμό από εξωγήινους…

Αν και πολλοί φανατικοί κατέδειξαν αυτή την υπόθεση ως έμπρακτη απόδειξη της ζωής σε άλλους πλανήτες, υπήρξαν και υπάρχουν πολλοί άλλοι όπου την χαρακτηρίζουν ως ψευδή, μια καλοστημένη φάρσα για να κερδίσουν δημοσιότητα οι Hill. Για να στηρίξουν αυτή τους την άποψη, φέρνουν στο προσκήνιο τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας που προβάλλονταν εκείνη την εποχή και μοιράζονταν ύποπτα πολλά στοιχεία με τις μαρτυρίες των Hill. Έτσι, θεωρούν πως μια μίξη αϋπνίας, κούρασης και υποσυνείδητων εικόνων από ταινίες της εποχής κατάφεραν υπό τις συνθήκες της ύπνωσης να δημιουργήσουν μια αναληθή ιστορία που εν τέλει αγκαλιάστηκε με ιδιαίτερη ζέση από τους λάτρεις της συνωμοσιολογίας.

 

Main Image Reference

Tags: Barney Hill , Benjamin Simon , Betty Hill , Interrupted Journey , Marjorie Fish , The Weird Side Daily , ufo , Zeta Reticuli , αεροσκάφος , αισθήσεις , αλλόκοτο , Αμερική , απαγωγή , άρθρα , άρθρο , άρθρο φανταστικού , αρχηγός , άστρα , αστρικός χάρτης , αστρονομία , αστρονόμος , ασφάλεια , ΑΤΙΑ , αϋπνία , βιβλία , βιβλίο , βιολογικά δείγματα , βόμβος , βράδυ , γεγονός , γεγονότα , γκρίζα , γλώσσα , δάση , δάσος , δείγμα , δέντρα , δέντρο , δέρμα , δορυφόρος , έγκυος , εκδορές , ελπίδα , εξέταση , εξεταστής , εξωγήινη απαγωγή , εξωγήινος , εξωγήιονοι , επικοινωνία , Επιστημονική Φαντασία , εφιάλτες , ΗΠΑ , ήχοι , ήχος , ιστοί , ιστός , καθρέφτης , καταρράκτες , κιάλια , κοιλιά , κούραση , λουρί , Μαρτυρία , μαρτυρίες , μασέλα , μνήμη , Μόντρεαλ , μυστήριο , Νέο Χάμσαιρ , Νιαγάρας , νύχια , Όνειρα , όνειρο , όπλο , ουρανός , παιχνίδι , πανικός , πείραμα , πειράματα , πειράξει , περίεργο , πλανήτες , πλανήτης , πλάσμα , πλάσματα , Πόρτσμουθ , ρολόι , ρούχα , σκάφος , σκοτάδι , σκότος , σοκ , σπίτι , σύγκρουση , σύγχυση , σύμβολα , σύμβολο , συνωμοσιολογία , σχέδιο , σχήμα , ταινία επιστημονικής φαντασίας , ταξίδι , τζάμι , τρόμος , υπνωτισμός , υπόθεση , φανατικοί , φανατικός , φάρσα , Φόβος , φως , φώτα , χάρτης , Χορός , χρόνος , ψευδαίσθηση , Ψυχίατρος

Αγγελική Παπανικήτα

Δημοσιεύτηκε 3 Ιανουαρίου, 2021

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.