Το Στοιχειωμένο Πάρκο Hummel

“Υπάρχει πολύ καλός λόγος που το πάρκο Hummel κοντά στην πόλη Omaha της Νεμπράσκα θεωρείται ως ένα από τα πιο στοιχειωμένα μέρη της Πολιτείας. Δολοφονίες, κακόβουλα πνεύματα, εκτελέσεις και μυστηριώδεις τελετές υπό το φως του φεγγαριού λέγεται πως έχουν συμβεί στο φαινομενικά ήσυχο πάρκο…”

Υπάρχει πολύ καλός λόγος που το πάρκο Hummel κοντά στην πόλη Omaha της Νεμπράσκα θεωρείται ως ένα από τα πιο στοιχειωμένα μέρη της Πολιτείας. Δολοφονίες, κακόβουλα πνεύματα, εκτελέσεις και μυστηριώδεις τελετές υπό το φως του φεγγαριού, λέγεται πως έχουν συμβεί στο φαινομενικά ήσυχο πάρκο όπου πολλοί κάτοικοι της γειτονικής πόλης καταφεύγουν για να παίξουν ντισκ γκολφ, να πεζοπορήσουν ή να απολαύσουν ένα ωραίο γεύμα κάτω από τα δέντρα με θέα τον ποταμό Μισισιπή.

Το πρώτο πράγμα που θα αντικρίσει κανείς μπαίνοντας στην είσοδο, είναι μια μακρόστενη πλίνθινη επιγραφή που φέρει το όνομα του πάρκου. Κάποιος που είχε ακούσει τις ιστορίες για το πάρκο και τα περίεργα γεγονότα που συμβαίνουν σε αυτό, δεν θα είχε άδικο να την προσομοιάσει με μια ταφόπλακα. Εξάλλου, πράγματι, για κάποια άτομα το τελευταίο μέρος στο οποίο βρέθηκαν ποτέ τους ήταν το πάρκο Hummel.

Ξεκινώντας την πεζοπορία δεν θα μπορέσει κανείς να μην παρατηρήσει πως τα δέντρα που βρίσκονται στα δεξιά και αριστερά του κεντρικού μονοπατιού έχουν μια περίεργη στάση. Για την ακρίβεια, αν και δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια παρεμπόδιση μέσω σκίασης από διπλανά δέντρα, αυτά γέρνουν πάνω από το δρόμο, σαν κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής τους να ήταν κάτι κρεμασμένο πάνω τους που τα έκανε να υιοθετήσουν αυτή την περίεργη στάση. Σύμφωνα με το θρύλο, αυτό ακριβώς έγινε. Περίπου το 1900, όταν οι άνθρωποι έδιναν περισσότερη σημασία στο χρώμα κάποιου παρά στο αν ήταν άνθρωπος, μια ομάδα εξαγριωμένων κατοίκων από την Omaha είχε κυνηγήσει μια ομάδα Αφροαμερικανών στο πάρκο όπου και τελικά τους λίντσαρε και τους κρέμασε από τα δέντρα. Το γεγονός αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί ιστορικά αλλά λέγεται πως τα πτώματα των άτυχων Αφροαμερικανών ήταν αυτά που έκαναν τα δέντρα να έχουν την αλλόκοτη αυτή κλίση. Άλλη επιστημονική εξήγηση επί του ζητήματος δεν έχει δοθεί.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο πάρκο, θα συναντήσει κανείς και άλλα σημεία που συνδέονται με σκοτεινούς μύθους. Ένα από τα πιο γνωστά είναι οι Σκάλες της Κόλασης ή Σκάλες που Μεταμορφώνονται. Και αυτές, μοιάζουν φυσιολογικές, λίγα πέτρινα σκαλοπάτια, ταλαιπωρημένα από το χρόνο, τις βροχές, τα χιόνια και τα πολλά παπούτσια που έχουν πατήσει πάνω τους. Οι επισκέπτες όμως λεν πως κάθε άλλο παρά φυσιολογικές είναι. Όταν κάποιος ανέβει τις σκάλες και μετρήσει τα βήματά του και έπειτα κατέβει και κάνει ξανά το ίδιο, θα παρατηρήσει με έκπληξη πως τα νούμερα στις δύο περιπτώσεις είναι διαφορετικά, σαν σκαλοπάτια να χάθηκαν ή να εμφανίστηκαν από το πουθενά. Οι θρύλοι συνεχίζουν λέγοντας πως αν κάποιος μετρήσει τον ίδιο αριθμό σκαλιών σε ανέβασμα και κατέβασμα θα πρέπει να είναι κάθε άλλο παρά χαρούμενος γιατί ο διάβολος ο ίδιος θα εμφανιστεί μπροστά του και θα τον ρωτήσει τι είναι αυτό που θα ήθελε περισσότερο στον κόσμο. Το μοναδικό αντάλλαγμα που θα ζητήσει θα είναι η ψυχή σας.

Άλλα στοιχεία που ενισχύουν τη φήμη του στοιχειωμένου, είναι το γεγονός πως κάποιοι υποστηρίζουν ότι πριν δημιουργηθεί το πάρκο, το ίδιο μέρος αποτελούσε τόπο ταφής Ινδιάνων. Σύμφωνα με την ιδέα αυτή, τα πνεύματά τους ακόμα περιφέρονται ανάμεσα στα δέντρα και τα εδάφη που μέχρι λίγους αιώνες πριν ανήκαν σε εκείνους και τις φυλές τους. Επίσης, αν κάνει κανείς μια βόλτα στα διάφορα κτίσματα που υπάρχουν στο πάρκο θα βρει ζωγραφισμένα πάνω τους πολλά αλλόκοτα και μυστικιστικά σύμβολα, όπως πεντάλφες που υποδεικνύουν ότι στο πάρκο Hummel συμβαίνουν ενδεχομένως σκοτεινές τελετουργίες όταν το σκοτάδι πέφτει και οι τελευταίοι επισκέπτες φεύγουν. Φυσικά, δεν αποκλείεται όλα αυτά να είναι κάποιο κακόγουστο αστείο και να μην έχουν καμία σχέση με πραγματικές σατανιστικές τελετές.

Μια άλλη ομολογουμένως πολύ περίεργη και πρωτότυπη ιστορία που υπάρχει είναι αυτή μια ομάδας αλμπίνων που ζουν κρυμμένοι στο πάρκο, οργανωμένοι σε κάποιου είδους μικρή κοινότητα. Προφανώς δεν έχει βρεθεί τίποτα που να υποστηρίζει την ιδέα πως για κάποιο πραγματικά ακατανόητο λόγο άτομα με αλμπινισμό ζουν σαν τους προγόνους μας, κρυμμένοι σε σπηλιές και συλλέγοντας τροφή από το δάσος για να επιβιώσουν. Παρόλα αυτά, υπάρχουν αρκετοί που θα ορκίζονταν ότι έχουν δει αλμπίνους να τριγυρνούν στο δάσος σε μικρές ομάδες αλλά δεν έχουν κάποια φωτογραφία ή βίντεο που να υποστηρίζει τα λεγόμενά τους. Το μόνο σίγουρο είναι πως κάτω από τα δέντρα το ελάχιστο φως του ήλιου καθιστά τις συνθήκες ιδανικές για άτομα με ευαισθησία στον ήλιο.

Δεν είναι όμως όλα όσα λέγονται για το δάσος και τους θανάτους που έχουν συμβεί σε αυτό κομμάτι της σφαίρας του φανταστικού, με την αλήθεια να μπλέκεται με το ψέμα δημιουργώντας μια ιστορία που είναι αδύνατο να πιστέψει ή να απορρίψει κανείς. Υπάρχουν ανατριχιαστικές ιστορίες που κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν συνέβησαν ποτέ.

Μια από αυτές είναι του Jacob Clatanoff. Ήταν Γερμανός και από τους πρώτους που εγκαταστάθηκε στην περιοχή της Omaha. Είχε φτιάξει για εκείνον και τη γυναίκα του Laurinda μια καλύβα στα εδάφη που τώρα ανήκουν στο πάρκο. Σύμφωνα με την ιστορία, μια μέρα η γυναίκα του αποφάσισε ότι δεν ήθελε να ζει άλλο μαζί του αλλά αντί απλά να τον εγκαταλείψει και να κλεφτεί με τον αγαπημένο της, σκότωσε τον Jacob και έθαψε το σώμα του σε κάποια περιοχή του δάσους, του σημερινού πάρκου Hummel. Κάποιοι επισκέπτες υποστηρίζουν πως έχουν δει τον άτυχο άντρα να περιφέρεται αιώνια ανάμεσα στα δέντρα αναζητώντας τη γυναίκα του και παρακαλώντας τη να μην τον αφήσει.

Υπάρχουν όμως και πολύ πιο πρόσφατοι θάνατοι που έχουν συνδεθεί με το πάρκο. Η νεαρή Amber Harris είχε εξαφανιστεί τον Νοέμβριο του 2005. Την τελευταία φορά που είδαν ζωντανή τη δωδεκάχρονη, κατέβαινε από το σχολικό λεωφορείο. Σχεδόν έξι μήνες μετά, οι επισκέπτες του πάρκου ήρθαν αντιμέτωπη με μια μακάβρια ανακάλυψη. Η Amber κειτόταν νεκρή σε ένα ρηχό τάφο, με ένα σταυρό περασμένο στον άψυχο λαιμό της. Ο δολοφόνος της, Roy Ellis, συνελήφθη και καταδικάστηκε σε θάνατο.

Το 1983, μια ιερόδουλη είχε πέσει θύμα ληστείας και είχε ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου λίγα μέτρα έξω πάρκο από άλλες δύο συναδέλφους της. Το 1992 ένας μαθητής έπεσε θύμα απαγωγής και δολοφονήθηκε στο πάρκο. Το 2008 ο David Murillo πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα εντός του πάρκου… Υπάρχουν δεκάδες ακόμα περιπτώσεις όπου γυναίκες έπεσαν θύματα βιασμού στο πάρκο και άλλες με άτομα που βρήκαν τραγικό θάνατο σε αυτό. Μάλιστα, στην περιοχή υπάρχουν ορισμένα αρκετά απότομα βράχια τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί από άτομα που θέλουν να διαπράξουν αυτοκτονία ή να ξεφορτωθούν κάποιο πτώμα.

Είναι λοιπόν αναμενόμενο με όλα όσα έχουν αναφερθεί να υπάρχουν εκατοντάδες αναφορές για μεταφυσική δραστηριότητα. Οι επισκέπτες μιλούν κυρίως για μακρινές κραυγές, σιγανά κλάματα, αλλόκοτες φιγούρες ή έντονα αρνητικά αισθήματα. Αρκετοί ερευνητές μεταφυσικού το έχουν επισκεφτεί και μάλλον τείνουν να επιβεβαιώσουν πως το πάρκο δεν μένει ποτέ άδειο, ακόμα και όταν φαινομενικά δεν υπάρχουν άτομα να κάνουν πικνίκ ή να κάνουν ποδήλατο….

Main Image Reference

Tags: Amber Harris , Creepy , David Murillo , death , Eerie , ghost , Humme , Jacob Clatanoff , Laurinda , mystery , Omaha , Roy Ellis , The Weird Side Daily , Αγγελική Παπανικήτα , άδειο , αλμπίνοι , αλμπίνος , Αμερική , Ανατριχιαστικό , Άνθρωπος , αντάλλαγμα , άντρας , απαγωγή , άρθρα , άρθρα τρόμου , άρθρο , άρθρο τρόμου , άρθρο φαντασίας , αριθμός , αυτοκινητιστικό δυστύχημα , αυτοκτονία , Αφροαμερικανοί , βήμα , βήματα , βιασμός , Βίντεο , βράδυ , βράχια , Βράχος , Γερμανός , γκρεμός , γυναίκα , δάση , δάσος , δέντρα , δέντρο , διάβολος , δολοφονία , δολοφόνος , εδάφη , έδαφος , εκτέλεση , επιγραφή , επισκέπτες , επισκέπτης , έρευνα , ερευνητές , ΗΠΑ , θανατική ποινή , θάνατος , Θρύλοι , Θρύλος , ιερόδουλη , ιθαγενείς , ιθαγενείς Αμερικάνοι , Ινδιάνοι , Ινδιάνος , ιστορία , ιστορίες , καλύβα , καταδίκη , καταδίκη σε θάνατο , κάτοικοι , κάτοικος , κοινότητα , κόσμος , ληστεία , μαθητής , μέρα , μεταφυσική δραστηριότητα , μεταφυσικό , μονοπάτι , μύθοι , μύθος , νεκροί , νεκρός , Νεμπράσκα , νούμερο , ντισκ γκολφ , νύχτα , ομάδα , όνομα , παραφυσικό , πάρκο , πάρκο Hummel , πεζοπορία , πεντάλφα , περιήγηση , πικνίκ , πλαγιά , πνεύμα , πνεύματα , ποδήλατο , Πολιτεία , πτώμα , πτώματα , σατανιστικές τελετές , σκάλες , Σκάλες που Μεταμορφώνονται , Σκάλες της Κόλασης , σκαλιά , σκαλοπάτια , Σκιά , σκίαση , σκοτάδι , σκότος , σπηλιές , σύμβολα , σύμβολο , σώμα , τάφοι , τάφος , τελετή , τελετουργία , τελετουργίες , τρόμος , Υπερφυσικό , φόνος , φυλές , φυλή , φωτογραφία , φωτογραφίες , χιόνι , χρώμα , Ψυχή

Αγγελική Παπανικήτα

Δημοσιεύτηκε 23 Μαρτίου, 2021

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.