Στοργικές Συμβουλές

«Οι Άνθρωποι είναι μια βραχύβια φυλή δίποδων πλασμάτων που εμφανίστηκαν πολύ πρόσφατα στο σύμπαν τους. Ως διάνοιες είναι μάλλον πρωτόγονες και αδύναμες αλλά δυστυχώς για μας, διαθέτουν μια ικανότητα που τις καθιστά ιδιαίτερα ενοχλητικές: Έχουν αποκτήσει τη δύναμη να μας υποχρεώνουν να υλοποιούμαστε στον κόσμο τους όποτε το επιθυμούν!»

30 Δεκεμβρίου 2020

Ένα πρωινό ο δαίμονας Βελφεγκόρ μάζεψε γύρω του την τελευταία φουρνιά των παιδιών του. Χίλια τριακόσια δαιμόνια συνολικά. Φυσικά, η χρήση του ρήματος «μάζεψε» είναι αρκετά ανακριβής ως προς την περιγραφή της συγκεκριμένης ενέργειας καθώς, ως γνωστόν, οι δαίμονες κατοικούν σ’ έναν πενταδιάστατο κόσμο όπου οι νόμοι του χώρου και του χρόνου, όπως τους αντιλαμβάνεται η ανθρωπότητα, δεν ισχύουν. Ωστόσο, επειδή και εγώ που γράφω αυτές τις γραμμές και εσείς που τις διαβάζετε, ανήκουμε, ελπίζω, στη φυλή των ανθρώπων, είμαι υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσω λέξεις που ταιριάζουν στο δικό μας χωροχρονικό συνεχές.

Ο Βελφεγκόρ που λέτε, κοίταξε ένα-ένα τα λαμπερά και νεανικά πρόσωπα των παιδιών του. Είχαν απαντήσει αμέσως στο κάλεσμά του και είχαν συγκεντρωθεί γύρω του, μέσα στο μεγαλόπρεπο παλάτι του από στροβιλιζόμενους κεραυνούς και σπειροειδή ενεργειακά πεδία.

Αφού περίμενε λιγάκι μέχρι να βολευτούν όλα γύρω του, άνοιξε το στόμα του και τους είπε τα εξής:

«Αγαπητά μου παιδιά, όπως γνωρίζετε και εσείς πολύ καλά, έχετε μπει πλέον στη φάση της ενηλικίωσης. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κινείστε ελεύθερα ανάμεσα στις διαστάσεις και να εξερευνάτε τους Πέρα Κόσμους για τους οποίους έχετε ακούσει τόσα πολλά και παράξενα πράγματα».

Αν και κανένα από τα συγκεντρωμένα δαιμόνια δεν έβγαλε κιχ, διότι ο νόμος του σεβασμού στους Πρεσβύτερους εφαρμόζεται με σιδερένια αποφασιστικότητα στα πενταδιαστατικά βασίλεια, το κύμα της αδημονίας και της περιέργειας που δημιουργήθηκε γύρω του, ήταν η καλύτερη απόδειξη ότι τα λόγια του, τους είχαν τραβήξει την προσοχή.

«Σας κάλεσα λοιπόν εδώ για να σας δώσω ορισμένες συμβουλές που κάποια μέρα θα σας φανούν πολύ χρήσιμες, ίσως και αναγκαίες για την επιβίωσή σας».

Μια νέα έκρηξη περιέργειας ακολούθησε αυτή τη δήλωση. Κάποια από τα δαιμόνια μάλιστα, τόλμησαν να ανακαθίσουν νευρικά, μια πράξη που ο Βελφεγκόρ αποφάσισε να παραβλέψει με γενναιόδωρη επιείκεια.

«Θα είμαι σαφής. Σε κάποιον από τους Πέρα Κόσμους, κατοικεί μια πολύ ενοχλητική φυλή πλασμάτων που ονομάζονται Άνθρωποι».

Το συγκεκριμένο όνομα αντιμετωπίστηκε με απλανή βλέμματα απορίας.

Ο Βελφεγκόρ κατάλαβε πως κάποιες περαιτέρω εξηγήσεις ήταν απόλυτα αναγκαίες.

«Οι Άνθρωποι είναι μια βραχύβια φυλή δίποδων πλασμάτων που εμφανίστηκαν πολύ πρόσφατα στο σύμπαν τους. Ως διάνοιες είναι μάλλον πρωτόγονες και αδύναμες αλλά δυστυχώς για μας, διαθέτουν μια ικανότητα που τις καθιστά ιδιαίτερα ενοχλητικές: Έχουν αποκτήσει τη δύναμη να μας υποχρεώνουν να υλοποιούμαστε στον κόσμο τους όποτε το επιθυμούν!»

«Κι όμως έτσι είναι», πρόσθεσε με δραματικό ύφος. «Εξαιτίας της αλληλεπίδρασής τους με κάποιους δαίμονες που έτυχε να εξερευνήσουν τη διάστασή τους, έμαθαν τη χρήση ηχητικών συχνοτήτων και συμβόλων που ανοίγουν τις Πύλες και εστιάζονται γύρω από όποιον από μας επιθυμούν να δουν από κοντά. Αυτό σημαίνει ότι τώρα που έχετε ενηλικιωθεί και έχετε αποκτήσει τα επίσημα ονόματά σας, θεωρητικά κινδυνεύετε ανά πάσα στιγμή να υλοποιηθείτε στον πνιγηρό και κακάσχημο κόσμο τους!»

Αυτή τη φορά ένα κύμα φόβου διέτρεξε το πολυάριθμο πλήθος των παιδιών του, οπότε ο Βελφεγκόρ βιάστηκε να τα καθησυχάσει.

«Βέβαια», πρόσθεσε, «η πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο είναι απειροελάχιστη καθώς οι άνθρωποι, εκτός από όντα βραχύβια, δεν έχουν αναπτύξει ακόμα την τέχνη της βιολογικής μετάδοσης της γνώσης. Βασίζονται σε εύθραυστα και ατελή υποκατάστατα όπως είναι η γλώσσα, η γραφή και οι ηλεκτρομαγνητικές εγγραφές. Αν θέλετε πραγματικά να μάθετε τι είναι αυτά τα αδέξια εργαλεία, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στη Κεντρική Βιβλιοθήκη όταν θα ολοκληρώσω αυτά που έχω να σας πω».

Μια χορογραφία καταφατικών νευμάτων τον έπεισε ότι αυτό ακριβώς θα έκαναν τα  φιλομαθέστατα βλαστάρια του.

«Σε κάθε περίπτωση πάντως, ανάμεσά στους ανθρώπους, πάντα υπάρχουν αυτοί οι λίγοι που καταφέρνουν να μας επικαλούνται επιτυχώς. Αν λοιπόν βρεθείτε σε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση, εγκλωβισμένοι δηλαδή στον αηδιαστικό τους κόσμο, πρέπει να προσέξετε πολύ και να κάνετε αυτά που σκοπεύω να σας πω τώρα!»

Μια θάλασσα ολοστρόγγυλων ματιών καρφώθηκαν επάνω του.

«Καταρχήν, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα βρεθείτε παγιδευμένοι μέσα σε έναν αδιαπέραστο κλοιό προστασίας που θα έχει φτιάξει ο Επικλητής σας. Οποιαδήποτε προσπάθεια να τον αρπάξετε και να τον διαμελίσετε θα είναι μάταιη. Γι’ αυτό, και αυτό είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα, σε καμία περίπτωση μην δείξετε ότι φοβάστε. Ο άνθρωπος που θα σας έχει καλέσει, θα το εκλάβει ως ένδειξη αδυναμίας και θα είναι ακόμα πιο απαιτητικός και θρασύς. Αντίθετα, θα πρέπει να φαίνεστε πολύ θυμωμένοι, δύστροποι και απειλητικοί. Αν θέλετε μάλιστα, μπορείτε να δημιουργήσετε και εντυπωσιακά οπτικοακουστικά φαινόμενα τη στιγμή της εμφάνισής σας: Κεραυνούς και αστραπές, βροντές, δυνατές οσμές και οτιδήποτε άλλο θελήσετε. Αν είστε τυχεροί, θα τον φοβίσετε αρκετά και θα σας απελευθερώσει αμέσως χωρίς άλλα παρατράγουδα».

«Δεύτερον, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε τα όπλα του εναντίων του. Οι άνθρωποι επικοινωνούν μεταξύ τους, και μαζί μας, με ένα μέσον που ονομάζεται γλώσσα. Είναι ένα πρωτόγονο σύστημα μετάδοσης πληροφοριών που βασίζεται στην παραγωγή οργανικών ήχων. Οι άνθρωποι εξαρτώνται τόσο πολύ από αυτό το σύστημα που έχουν μάθει να σκέφτονται μέσα στο περιοριστικό του πλαίσιο και έτσι θα μπορέσετε πολύ εύκολα να τους μπερδέψετε με διάφορες λεκτικές ακροβασίες. Αν όμως πέσετε σε κανέναν πανούργο μάγο,- έτσι ονομάζουν τους εαυτούς τους οι Επικλητές-και πάλι μην φοβηθείτε. Συνήθως θα σας ζητήσουν να εκτελέσετε κάποια πολύ απλά και παιδαριώδη έργα, όσο απλές και παιδαριώδεις είναι οι επιθυμίες τους: Δύναμη πάνω στους άλλους, εξουσία δηλαδή, πλούτο, μακροβιότητα, υγεία και οι πιο έξυπνοι ανάμεσά τους, Γνώση. Ωστόσο, επειδή οι άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στην μονοδιάστατη αντίληψη του χρόνου, τον οποίο αντιλαμβάνονται γραμμικά, το ευκολότερο που έχετε να κάνετε, είναι να υλοποιήσετε τις γελοιωδέστατες επιθυμίες τους θέτοντας ως όρο μια ημερομηνία πληρωμής που για αυτούς θα φαίνεται πολύ μακρινή αρχικά αλλά που για σας δεν θα είναι παρά μια στιγμή. Ως επιπρόσθετο δέλεαρ για την εφαρμογή αυτής της τεχνικής, θα έχετε τη χαρά να απολαύσετε την αυξανόμενη αγωνία τους καθώς η στιγμή της πληρωμής των εξυπηρετήσεων που τους κάνετε, θα πλησιάζει ολοένα».

«Κάτι άλλο που θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει, ακόμα και αν μπείτε στον πειρασμό για λόγους περιέργειας, να δεχτείτε να κατοικήσετε μέσα σε κάποιο ανθρώπινο σώμα. Ως εμπειρία θα σας φανεί εφιαλτική και μετά θα προσπαθείτε με κάθε τρόπο να βγείτε από εκεί μέσα. Τα ανθρώπινα σώματα είναι δυσλειτουργικά και κακάσχημα, βρωμάνε, αρρωσταίνουν και πονάνε σχεδόν συνεχώς. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε τη συμφωνία σας και να επιστρέψετε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στη δική μας ανώτερη διάσταση».

Μια βαθιά σιωπή διαδέχτηκε τα λόγια του Βελφεγκόρ. Τα δαιμόνια του, τα αξιολάτρευτα παιδιά του, έγνεψαν καταφατικά. Ήταν ολοφάνερο πως τα λόγια του τα είχαν επηρεάσει βαθύτατα.

Ο αρχιδαίμονας αναστέναξε βαθιά και ευχήθηκε όλα να πήγαιναν καλά. Στατιστικά, τουλάχιστον για μια φορά στην αιώνια ζωή τους, κάποια από τα παιδιά του θα εγκλωβίζονταν από κάποιον άνθρωπο. Αν όμως θυμόνταν τις συμβουλές του, δεν θα ταλαιπωρούνταν ιδιαίτερα.

Tags: castle , demon , demons , fantasy , humans , magic , short-story , The Weird Side Daily , time , universe , άλλη διάσταση , άνθρωποι , αρχιδαίμονας , δαίμονας , δαίμονες , δαιμόνια , διάλογος , διήγημα , διήγημα φαντασίας , Επικλητής , Έρικ Σμυρναίος , κεραυνοί , κόσμοι , κόσμος , μαγεία , παλάτι , συμβουλές , συμβουλή , σύμπαν , φαντασία , Χορός , χρόνος

Έρικ Σμυρναίος

Δημοσιεύτηκε 30 Δεκεμβρίου, 2020

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.