Η Πράσινη Επανάσταση

“Μέσα σε λίγες ώρες, δεκάδες και στη συνέχεια χιλιάδες άνθρωποι άρχισαν να βλέπουν παράξενα πλάσματα στους κήπους τους, σε πάρκα, σε δάση σε λίμνες ακρογιάλια και χωράφια, τα οποία τους συστήνονταν με ένα πλατύ χαμόγελο ως μυθολογικά όντα. Σε πολλά σπίτια, ειδικά στα παλαιότερα από αυτά, σε όλο τον κόσμο, έκπληκτοι ένοικοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με οικιακά ξωτικά που τους χαμογελούσαν καλοπροαίρετα και θέλανε να μάθουν πως λειτουργούν τα πλυντήρια ρούχων…”

20 Απριλίου 2020

“Από τη σχισμή βγήκε μια γυναίκα…”

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που διαθέτουμε, το πρώτο σχετικό συμβάν έλαβε χώρα στη Βραζιλία. Ο Juan Santos, ξυλοκόπος, ετοιμαζόταν να πελεκίσει ένα υπεραιωνόβιο φοινικόδεντρο, όταν είδε τον κορμό του να ανοίγει στη μέση. Από την κάθετη σχισμή που άνοιξε από τη μια στιγμή στην άλλη, βγήκε μια πανέμορφη γυναίκα η οποία τον πλησίασε, στάθηκε μπροστά του και του συστήθηκε ως μια Αμαδρυάδα. Τον παρακάλεσε να αφήσει το δέντρο της ήσυχο, διαφορετικά, τον διαβεβαίωσε με πολύ σοβαρό ύφος, θα τον στοίχειωνε και θα του έκανε τη ζωή κόλαση. Ο Juan αποφάσισε να πάρει στα σοβαρά αυτή την προειδοποίηση, όχι μόνο εξαιτίας του απροσδόκητου τρόπου με τον οποίο εμφανίστηκε η γυναίκα, αλλά και γιατί το δέρμα τα μάτια και τα μαλλιά της ήταν καταπράσινα. Συγκεκριμένα, είχαν ακριβώς την απόχρωση των φύλλων του δέντρου που ετοιμαζόταν να κόψει.

Αν ζούσε σε κάποια προγενέστερη εποχή, ο Juan σίγουρα θα πλήρωνε ένα βαρύ τίμημα για τούτη την απόφαση που πήρε. Ιδιαίτερα αν επέλεγε να μιλήσει δημόσια γι’ αυτό που του είχε συμβεί. Σίγουρα θα έχανε τη δουλειά του ενώ θα γινόταν και ο περίγελος του κοινωνικού του περιβάλλοντος. Ίσως δε να τον έκαιγαν ζωντανό ως δαιμονισμένο. Ωστόσο, στον υπέρ-δικτυωμένο κόσμο του, όπου όλοι διέθεταν από ένα κινητό τηλέφωνο με κάμερα και σύνδεση στο ίντερνετ, μέχρι το τέλος εκείνης της επεισοδιακής ημέρας, παρόμοιες ιστορίες άρχισαν να ξεπηδούν από παντού στην υδρόγειο και έτσι δεν του συνέβη τίποτα κακό:

Για παράδειγμα, ένας τρομοκρατημένος βεδουίνος σε κάποια όαση της Σαουδικής Αραβίας, έστειλε ένα βίντεο στη γυναίκα του που απεικόνιζε μια Νηρηίδα η οποία αναδύθηκε από το νερό μιας λιμνούλας και του έκανε ανήθικες προτάσεις. Η γυναίκα του, που δεν πείστηκε καθόλου για τις ηθικές αντιστάσεις του εν λόγω βεδουίνου, κατήγγειλε το γεγονός στον ιμάμη της γειτονιάς της ο οποίος το προώθησε σε ένα site με ακραίο Ισλαμικό περιεχόμενο, με αποτέλεσμα το επίμαχο βίντεο να γίνει viral. Στο μεταξύ στην Αγγλία, όπου ακόμα δεν είχε ξημερώσει, σε ένα χωράφι στο Silbury κάποιοι νέο-παγανιστές ξενύχτηδες κατάφεραν να καταγράψουν μια ομάδα λαμπερών πλασμάτων να χορεύουν κυκλικά και να σχηματίζουν ένα crop-circle.

Και αυτή ήταν μόνο η αρχή. Μέσα σε λίγες ώρες, δεκάδες και στη συνέχεια χιλιάδες άνθρωποι άρχισαν να βλέπουν παράξενα πλάσματα στους κήπους τους, σε πάρκα, σε δάση σε λίμνες ακρογιάλια και χωράφια, τα οποία τους συστήνονταν με ένα πλατύ χαμόγελο ως μυθολογικά όντα. Ο θεός Πάνας για παράδειγμα, αποδείχτηκε ιδιαίτερα δραστήριος ως προς τις εμφανίσεις του σε πεζοπόρους, το ίδιο και οι ακόλουθοί του ενώ στη συνέχεια, το φαινόμενο απέκτησε μια ακόμα πιο υλική υπόσταση: Σε πολλά σπίτια, ειδικά στα παλαιότερα από αυτά, σε όλο τον κόσμο, έκπληκτοι ένοικοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με οικιακά ξωτικά που τους χαμογελούσαν καλοπροαίρετα και θέλανε να μάθουν πως λειτουργούν τα πλυντήρια ρούχων.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι εκείνο το καλοκαίρι, μιλάμε για το έτος 2021, μια ζαλισμένη ανθρωπότητα ακόμα προσπαθούσε να ορθοποδήσει από τις καταστροφικές επιπτώσεις της επιδημίας του κορωνοϊού που είχε προηγηθεί, και η οποία είχε σημαδέψει ανεξίτηλα την οικονομική κατάσταση αλλά και την κοινωνική ζωή σχεδόν κάθε ανθρώπου στον πλανήτη. Επομένως, η ψυχολογική κατάσταση της πλειοψηφίας των πολιτών του Βόρειου αλλά και του Νότιου Ημισφαιρίου, είχε περιέλθει σε μια μάλλον εύθραυστη κατάσταση. Όπως λοιπόν μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε και εσείς, όταν διαδόθηκαν τα νέα, οι αντιδράσεις σε ολόκληρη την υφήλιο υπήρξαν εντελώς αλλοπρόσαλλες, σχεδόν όσο είχαν υπάρξει και κατά το ξέσπασμα της επιδημίας του κορωναϊού.

Έχουμε και λέμε:

Αρχικά είχαμε τον αναπόφευκτο πανικό. Τα σούπερ-μάρκετ ξεπούλησαν όλα τα αποθέματα που είχαν αρχίσει να ξαναμαζεύουν σε χαρτιά υγείας και ζυμαρικά. Μετά είχαμε τις ανακοινώσεις των κυβερνητικών εκπροσώπων: Με ύφος εντελώς ηλίθιο -και πως θα μπορούσες να μην έχεις ηλίθιο ύφος όταν γύρω σου χαμογελάνε όλη την ώρα καλόβολες νεράιδες- δήλωσαν στον πληθυσμό των δύσπιστων ψηφοφόρων ότι η κατάσταση δεν ήταν εκτός ελέγχουν και ότι οι αρχές μελετάνε πολύ προσεκτικά τη συμπεριφορά των νεράιδων και των ξωτικών. Ευτυχώς αυτή τη φορά δεν τόλμησαν να μιλήσουν για την επιβολή νέας καραντίνας γιατί τα εν λόγω εκλογικά σώματα θα τους έπαιρναν με τις λεμονόκουπες. Ύστερα, ξεσηκώθηκαν οι θρησκευτικοί ηγέτες ολόκληρου του πλανήτη-εκτός από τους Νεοπαγανιστές βέβαια που έπλεαν σε πελάγη εκστατικής ευτυχίας. Για πρώτη φορά μετά από πολλά μα πάρα πολλά χρόνια, ο Πάπας της Ρώμης και οι εκπρόσωποι της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, οι Ηγέτες του Ισλαμισμού και  ο Δαλάι-Λάμα συμφώνησαν σε κάτι (αν και ο τελευταίος δήλωσε ότι εκείνες οι οντότητες ίσως και να ήταν «Ντέβας»). Καταδίκασαν από κοινού τα φαινόμενα ως δαιμονικές εκδηλώσεις κακόβουλων δυνάμεων.

Στη συνέχεια σημειώθηκαν απόπειρες βανδαλισμών από ζηλωτές Χριστιανούς και Μουσουλμάνους οι οποίοι προσπάθησαν να κάψουν δάση με πυρσούς και εμπρηστικές βόμβες. Ωστόσο, απέτυχαν παταγωδώς όταν μέσα από τις φλόγες βγήκαν κάτι φλογερά όντα που με το γνωστό πλέον πλατύ χαμόγελο τους συστήθηκαν ως Σαλαμάνδρες και τους εξήγησαν -ευγενικά πάντα- ότι ήταν στοιχειακά της φωτιάς και δεν υπήρχε περίπτωση να επιτρέψουν στις φλόγες να κάψουν τα αδέλφια τους του υπόλοιπου στοιχειακού κόσμου.

Την μεθεπόμενη μέρα, τα διεθνή χρηματιστήρια, κατά την προσφιλή τους συνήθεια, όπως κάθε φορά δηλαδή που συμβαίνει κάτι αναπάντεχο, κατέρρευσαν.

Μετά ξεκίνησαν τα πραγματικά παρατράγουδα. Η κοινωνική ομάδα που επλήγη περισσότερο από όλες από εκείνες τις συγκλονιστικές εξελίξεις ήταν οι Vegans. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι αντιμετώπισαν μια ολέθρια υπαρξιακή κρίση διότι, πως μπορείς να βασίζεις τη δίαιτα σου σε όσπρια, ζαρζαβατικά και φρούτα όταν από το μαρούλι που πας να φας βγαίνει ένα χαμογελαστό ανθρωπάκι και σου συστήνεται ως το πνεύμα του φυτού; Από την άλλη, οι δασοκόμοι και οι κηπουροί άρχισα να βιώνουν μια ουτοπία. Οι δασοκόμοι διότι αναρίθμητες -και υπέροχες- νύμφες και Δρυάδες ήθελαν να τους γνωρίζουν καλύτερα και οι κηπουροί γιατί είχαν πλέον την ευκαιρία να επικοινωνήσουν πραγματικά με τα λαλίστατα φυτά τους.

Στο μεταξύ, στις χώρες του Δυτικού κόσμου κυρίως, άρχισαν να συμβαίνουν κοσμογονικές αλλαγές. Υπήρξε για παράδειγμα ένα μαζικό κύμα αποχωρήσεων από τα αστικά κέντρα με πρωταγωνίστριες ανύπαντρες κατά κανόνα γυναίκες οι οποίες, ενθουσιασμένες από το αρρενωπότατο look του Πάνα και των Σειληνών του, και απηυδησμένες από την metrosexual και πολιτικά ορθή υπερευαισθησία των συντρόφων τους, αποφάσισαν να δοκιμάσουν την τύχη τους στα δάση. Εκμεταλλευόμενες λοιπόν τις αφύσικα καλές καιρικές συνθήκες εκείνου του καταπληκτικού καλοκαιριού, μεταμορφώθηκαν σε έξαλλες νέο-χίπισσες που κατασκήνωσαν σε δάση και λιβάδια.

Οι πολεμικές συρράξεις σε ολόκληρο τον κόσμο τερματίστηκαν δραματικά γιατί όσο και να θέλει κανείς, είναι δύσκολο να πιλοτάρει (για παράδειγμα) ένα πολεμικό αεροσκάφος όταν η στρατόσφαιρα βρίθει ξαφνικά από γοητευτικότατες Ουντίνες και άλλα πνεύματα του αέρα. Οι βόλτες με αερόστατα από την άλλη, έγιναν τρομερά δημοφιλής.

Όπως φαντάζεστε και εσείς λοιπόν, μετά από μια μόλις βδομάδα από την έναρξη του φαινόμενου, τα πάντα είχαν γίνει άνω-κάτω. Οι ηγέτες των χωρών ολόκληρου του κόσμου, όπως και οι εξαιρετικά πλούσιοι, όσοι δηλαδή δεν τα παράτησαν για να ασχοληθούν με την δεντροκομία, υπέθεσαν ότι πλησίαζε ολοταχώς ένας πρωτοφανής Αρμαγεδδώνας οπότε κρύφτηκαν στα αντιπυρηνικά τους καταφύγια. Αυτή η ιδέα αποδείχτηκε μάλλον ατυχής γιατί με το που μπήκαν στα πολυτελέστατα Μπούνκερς τους βρέθηκαν αντιμέτωποι με στρατιές από Γνώμους, στοιχειακά και ξωτικά της Γης δηλαδή, που μπαινόβγαιναν μέσα από τους απόρθητους τοίχους τους και τους καλούσαν σε κάτι γλέντια που είχαν στήσει σε κρυστάλλινες σπηλιές.

Στο μεταξύ η κατάσταση εκτραχύνονταν όλο και πιο πολύ: Τα ακρογιάλια ολόκληρου του κόσμου δέχτηκαν επισκέψεις από φιλικότατες γοργόνες. Ηλικιωμένοι δήλωναν ενθουσιασμένοι με τα οικιακά τους ξωτικά που έκαναν όλες τις δουλειές του σπιτιού δωρεάν και είχαν και χιούμορ.

Εννοείται ότι η παγκόσμια οικονομία αποδιοργανώθηκε εντελώς. Η τιμή του πετρελαίου έπεσε στην τιμή του ενός λεπτού ανά τόνο μια και κανείς δεν ενδιαφερόταν να αγοράσει ούτε λίτρο, οι μονοθεϊστικές θρησκείες κατέρρεαν, οι Νέο-παγανιστές αποκτούσαν νέους οπαδούς κατά εκατομμύρια και η φλογερή Γκρέτα Τούνμπεργκ αναδείχτηκε σε παγκόσμια ιέρεια της επιστροφής στη φύση και-δυστυχώς-σε πρότυπο της γυναικείας ομορφιάς για τη νέα εποχή.

Εννοείται επίσης ότι ένα σωρό θεωρίες συνομωσίας είχαν ξεφυτρώσει σαν μανιτάρια στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με επικρατέστερη, στην πραγματικότητα η παρουσία των υπερφυσικών εκείνων πλασμάτων που είχαν κυριεύσει τον κόσμο ήταν απατηλή. Ήταν μια παραίσθηση που προκαλούνταν από κάτι που έριχναν οι συνωμότες της Νέας Πράξης Πραγμάτων στο νερό, στον αέρα ή στο φαγητό. Η συγκλονιστική εκείνη θεωρία σκόνταφτε βέβαια σε ένα ολοφάνερο δεδομένο: Η  ελίτ του κόσμου είχε επηρεαστεί στον ίδιο βαθμό με τους πληβείους από όλα αυτά. Για παράδειγμα, ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump είχε παραιτηθεί από το αξίωμά του, είχε χωρίσει τη Melania , είχε αποσυρθεί σε ένα ράντσο στο Τέξας και είχε δηλώσει ότι από δω και εμπρός θα καλλιεργούσε Αζαλέες.

Οι νέο-εποχίτες πάλι δήλωναν με μπλαζέ  ύφος ότι αυτό που συνέβαινε ήταν κάτι το πολύ απλό: Η «Πέμπτη Διάσταση» συγχωνεύονταν με τη δική μας, οι «Πύλες» άνοιγαν και εν ολίγοις, αν κάποιος ήθελε να μάθει τι θα μπορούσε να κάνει για να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα, δεν είχε παρά να αγοράσει έναν κρύσταλλο ή να κάνει subscribe στο κανάλι τους στο Youtube και να παρακολουθήσει τα σεμινάρια τους  έναντι μιας πολύ λογικής αμοιβής.

Ύστερα από τον πρώτο μήνα της αναταραχής βέβαια, άρχισαν να εμφανίζονται και οι πρώτες παρενέργειες: Τα αποθέματα τροφίμων άρχισαν να εξαντλούνται. Πολλά φάρμακα έγιναν δυσεύρετα. Η ανεργία χτύπησε ύψη ρεκόρ σε παγκόσμιο επίπεδο αν και αυτό το τελευταίο πρόβλημα λίγους άγγιξε καθώς από τη μια στιγμή στην άλλη ακόμα και οι υπερ-δραστήριοι γιάπηδες των καπιταλιστικών μητροπόλεων είχαν αρχίσει να συμπεριφέρονται  σαν τον Bob Marley (take it easy man…) Ο πολιτισμός κλονιζόταν σοβαρά.

Ευτυχώς η λύση δόθηκε από τους ίδιους του υπαίτιους της αναστάτωσης. Ένα όμορφο πρωινό του Σεπτεμβρίου, στο κτίριο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη (το οποίο είχε γίνει αγνώριστο από τα νέο-εποχίτικα γκράφιτι που το είχαν καλύψει πατόκορφα), εμφανίστηκε μια πανέμορφη γυναίκα γύρω από την οποία πετούσαν λαμπερές πεταλούδες, λιβελούλες και άλλα γοητευτικά πλάσματα.  Οτιδήποτε άγγιζε καλύπτονταν με πρασινάδες και κισσούς. Συστήθηκε ως Γαία, το πνεύμα της Γης,  και εξήγησε στους εναπομείναντες κυβερνητικούς εκπροσώπους που είχαν μείνει μέσα στο έρημο κτίριο και κάπνιζαν χόρτο, ότι θα έπρεπε να εφαρμοστούν ορισμένοι κανόνες ώστε να διασφαλιστεί η επιβίωση του ανθρώπινου είδους.

Έτσι λοιπόν τα πράγματα μπήκαν σε μια σειρά.

Οι άνθρωποι επέστρεψαν στις πόλεις οι οποίες πρασίνισαν εν ριπή οφθαλμού και μετατράπηκαν σε ανθοφορούσες οάσεις. Τα εργοστάσια ξανάρχισαν να δουλεύουν αλλά με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Ο τρόπος της ζωής μας άλλαξε, έγινε λιγότερο καταναλωτικός, περισσότερο συμμετοχικός και κυρίως, λιγότερο σπάταλος.

Τώρα ζω σε ένα δεντρόσπιτο, παρέα με μια φιλική οικογένεια δεντροξωτικών και μια Δρυάδα που μου κρατάει συντροφιά. Από το παράθυρο του δωματίου μου, εδώ όπου γράφω αυτό το κείμενο, βλέπω τις κορφές του δάσους που έχει καταλάβει την περιοχή όπου κάποτε απλωνόταν η Αθήνα.

Απόψε γιορτάζεται η Νύχτα του Μεσοκαλόκαιρου. Αυτό σημαίνει ότι σε λίγο θα καληνυχτίσω τις πυγολαμπίδες που φωτίζουν το δωμάτιο μου και θα κατέβω μέχρι το έδαφος απ’ όπου ξεκινάει το μονοπάτι που θα με βγάλει μέχρι τον Εθνικό Κήπο. Εκεί, ήδη στήνεται μια ορχήστρα που θα παίζει όλο το βράδυ, όσο εμείς θα χορεύουμε με τις νεράιδες και τα ξωτικά που θα κατέβουν από την Πάρνηθα και τον Υμηττό για να μας συναντήσουν.

Ανυπομονώ.

 

Main Image Reference

Tags: Bob Marley , Donald Trump , site , viral , Youtube , Αγγλία , βεδουίνος , Βίντεο , βόμβα , Βραζιλία , γειτονία , Γη , γκράφιτι , γλόγες , γυναίκα , δαιμονισμένος , δάση , δάσος , δέντρα , δέντρο , δεντρόσπιτο , δέρμα , διήγημα , δωμάτιο , εποχή , ζωή , ηγέτης , Θρησκεία , ιμάμης , Ίντερνετ , καλοκαίρι , καραντίνα , κατασκήνωση , καταφύγιο , κήπος , κοινωνία , κόλαση , κορμός , κορονοΪός , κόσμος , λίμνες , λύση , μάτια , Μουσουλμάνοι , Νέα Υόρκη , νεράιδα , νεράιδες , νερό , νύμφες , νύμφη , ξωτικό , Πάνας , πανικός , παπάς , παρενέργεια , πάρκο , περιβάλλον , πλανήτης , πλάσμα , πλάσματα , πνεύμα , πολιτισμός , πυρά , ρύποι , στοιχειό , συμπεριφορά , Τέξας , τηλέφωνο , Υπερφυσικό , υφήλιος , φάρμακο , φύλλα , φύλλο , φύση , φωτιά , χαμόγελο , Χιούμορ , χίπης , Χριστιανοί , Ψυχή , ψυχολογία

Έρικ Σμυρναίος

Δημοσιεύτηκε 20 Απριλίου, 2020

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.