Η Ωκεάνια Δυναστεία των Μεροβιγγείων

“Θυμάστε την τριλογία των κινηματογραφικών ταινιών “Τhe Matrix” και τη βαθιά επιρροή που άσκησε στο κίνημα του τεχνομυστικισμού των αρχών του 21ου αιώνα; Αν ναι, τότε,  ίσως το όνομα “Μεροβίγγειοι” να σας θυμίζει κάτι…”

Διαβάστε στον παρακάτω σύνδεσμο ένα weird άρθρο από τον Έρικ Σμυρναίο για τους αλλόκοτους μύθους γύρω από την καταγωγή της Δυναστείας των Μεροβιγγείων.

21 Μαρτίου 2021

Θυμάστε την τριλογία των κινηματογραφικών ταινιών “Τhe Matrix” και τη βαθιά επιρροή που άσκησε στο κίνημα του τεχνομυστικισμού των αρχών του 21ου αιώνα; Αν ναι, τότε,  ίσως το όνομα “Μεροβίγγειοι” να σας θυμίζει κάτι. Για όσους από εσάς δεν  έχετε καταλάβει ακόμα σε τι ακριβώς αναφέρομαι, θα μου επιτρέψετε να σας κάνω μια μικρή  παρουσίαση των παραπάνω ταινιών: Στο “Matrix” λοιπόν, μια λέξη που σημαίνει “μήτρα” αλλά και “καλούπι”, ο κεντρικός ήρωας της πλοκής, ανακαλύπτει ότι ο γκρίζος κόσμος της καθημερινότητάς του αποτελεί μια προσομοίωση, μια τεχνητή κατασκευή που προβάλλεται στη συνείδησή του ως πραγματικότητα. Η αντικειμενική πραγματικότητα είναι πολύ πιο σκοτεινή: Η ανθρωπότητα έχει υποδουλωθεί από υπέρ-ευφυείς μηχανές που χρησιμοποιούν τους ανθρώπους ως μπαταρίες και τους κρατούν εγκλωβισμένους σ’ ένα εικονικό σύμπαν. Στη δεύτερη ταινία της σειράς, ο κεντρικός ήρωας τον οποίο υποδύεται ο Keanu Reeves, αντιμετωπίζει κάποιες τεχνητές νοημοσύνες, τους Μεροβιγγείους, οι οποίοι αποτελούν κατά κάποιο τρόπο μια τάξη αριστοκρατικών και πανίσχυρων οντοτήτων στο ψηφιακό πεδίο του “Μatrix”.

Όπως έχω ανακαλύψει, η επιλογή του παραπάνω ονόματος από τους παραγωγούς της σειράς δεν είναι καθόλου τυχαία. Βλέπετε, οι Μεροβίγγειοι υπήρξαν στα αλήθεια και όπως πιστεύουν ορισμένοι, υπάρχουν ακόμα και ασκούν μια υπόγεια και ισχυρότατη επιρροή στη λειτουργία του κόσμου μας και ιδιαίτερα, στο σύγχρονο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι…..

Σύμφωνα λοιπόν με τις καταγραφές της επίσημης ιστορίας, οι Μεροβίγγειοι ήταν μια πολύ ισχυρή δυναστεία Φράγκων βασιλιάδων που αναδύθηκαν μέσα από τις στάχτες της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Κατάφεραν να σφυρηλατήσουν μια αρραγή πολιτική ηγεμονία τον έκτο αιώνα μετά χριστό που αγκάλιασε ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη και για τέσσερις ολόκληρους αιώνες κανένας δεν τολμούσε να διεκδικήσει το χαρακτηρισμό του βασιλιά αν δεν ήταν άνδρας και αν δεν ήταν μέλος της δικής τους δυναστείας…

Οι εμφύλιες συγκρούσεις που κατασπάραζαν την μεγάλη αυτή οικογένεια, δεν κατάφεραν να μειώσουν τη δύναμή της. Παρά το γεγονός ότι Μεροβίγγειοι συγγενείς πρώτου βαθμού πολεμούσαν μεταξύ τους και σκότωναν ο ένας τον άλλο, σε μια εποχή που τα περισσότερα Ευρωπαϊκά βασίλεια συνίστατο σε μικρά και ασταθή κρατίδια,  οι Μεροβίγγειοι κατέκτησαν μια έκταση που ισοδυναμούσε με τη σημερινή Γαλλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και την Ολλανδία. Κατάφεραν να ενοποιήσουν τα έθνη των Φράγκων και των λαών που είχαν Γάλλο-Ρωμαϊκή καταγωγή και να δημιουργήσουν μια καινούργια κουλτούρα που περιείχε Ρωμαϊκά και Γερμανικά στοιχεία. Το συγκεκριμένο αυτό επίτευγμα είχε ως αποτέλεσμα να εξαλειφθούν οι εθνικιστές συγκρούσεις στην καρδιά της Ευρώπης και να σχηματιστούν, έμμεσα, τα θεμέλια του σημερινού οράματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι Μεροβίγγειοι κατάφεραν να διατηρήσουν τα δυναστευτικά τους δικαιώματα ακόμα και όταν έχασαν την πολιτική τους δύναμη. Κατά τις τελευταίες δεκαετίες της δυναστείας τους, η εξουσία είχε μεταφερθεί από τα χέρια των Μεροβιγγείων βασιλιάδων στα χέρια των διοικητών των παλατιών της έως ότου, το έτος 751, ένας από αυτούς, ο “Pippin the Short” (ο Πίππιν ο Κοντός) εκθρόνισε τον βασιλιά του. Ωστόσο η επιρροή της δυναστείας εξακολουθούσε να είναι τόσο ισχυρή  ώστε ο Πίππιν χρειάστηκε να αποσπάσει την συγκατάθεση του Πάππα της Ρώμης προκειμένου να γίνει αποδεκτή η εξουσία του. Αναγκάστηκε επίσης να επινοήσει καινούργιες τελετές και διαδικασίες ενθρόνισης, καθώς, μέχρι τότε, η διαδοχή της εξουσίας που περιοριζόταν στα χέρια της οικογένειας, γινόταν αυτόματα.

Πως όμως κατάφεραν οι Μεροβίγγειοι να γίνουν τόσο ισχυροί; Και πως κατάφεραν να ενώσουν λαούς που ήταν τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους, να κατακτήσουν τεράστιες εκτάσεις γης και να διατηρήσουν την εξουσία τους για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα;

Σύμφωνα με τους ίδιους, η πηγή της δύναμής τους οφειλόταν στο γεγονός ότι η δυναστεία τους καταγόταν από μια παράξενη ωκεάνια οντότητα!

Σήμερα γνωρίζουμε ότι το όνομά τους προέρχεται από έναν μυθικό βασιλιά, τον Merovech. Ο συγκεκριμένος δυνάστης πρέπει να έζησε ανάμεσα στα έτη 411 με 460 μ.Χ. Δεν γνωρίζουμε τίποτα ως προς την εμφάνισή του, τον γάμο του, ή τα επιτεύγματα του. Αυτό που γνωρίζουμε ωστόσο είναι ότι ο πατέρας του ήταν “ένα παιδί του Ποσειδώνα”.

Σύμφωνα με ένα χρονογράφημα του 7ου αιώνα μ.χ, που ονομάζεται “Το χρονικό του Fredegar”, ο Φράγκος βασιλιάς Chlodio της φυλής Salian, πέρασε ένα καλοκαίρι δίπλα στη θάλασσα με τη γυναίκα του το έτος 410.  Κατά πάσα πιθανότητα έμειναν κάπου στις Βελγικές ακτές. Ένα μεσημέρι, η γυναίκα του βούτηξε στη θάλασσα για να κολυμπήσει και δέχτηκε την επίθεση ενός “θαλάσσιου πλάσματος”, ενός “Θαλασσόταυρου”. Ύστερα από εκείνη την περιπέτεια ανακάλυψε πως είχε μείνει έγκυος και ύστερα από εννέα μήνες έφερε στον κόσμο ένα αγόρι που ονομάστηκε Merovech, και που ίδρυσε τη δυναστεία των Μεροβιγγείων.

Πόση αλήθεια θα μπορούσε να υπάρχει σε αυτή την εξωφρενική ιστορία; Γεγονός είναι ότι πολλές βασιλικές γενεές, από τα αρχαία μέχρι και τα χρόνια του πρώιμου μεσαίωνα, ισχυρίστηκαν πως είχαν υπερφυσική καταγωγή, μια πεποίθηση που αναπόφευκτα ενίσχυε το δικαίωμά τους να κυβερνούν. Ως παράδειγμα, θα μπορούσα να σας αναφέρω την περίπτωση της Μελουσίνας, μιας παράξενης νεράιδας-ερπετού, από την οποία κατάγονται ορισμένες δυναστείες της Γαλλίας, του Βελγίου αλλά και της Βρετανικής Βασιλικής οικογένειας. Η  περίπτωση των Μεροβιγγείων ωστόσο είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή. Καταρχήν, γιατί η μοναδική ιστορική πηγή που αναφέρει το μύθο της καταγωγής τους είναι το προαναφερθέν χρονικό αλλά και γιατί είναι η μοναδική περίπτωση όπου αναφέρεται ένας “Θαλασσόταυρος” στα Μεσαιωνικά χρόνια ως ιδρυτής μιας πανίσχυρης οικογένειας.

Επιπρόσθετα, υπάρχει ένα επιπλέον χειροπιαστό στοιχείο που αναφέρεται στο συγκεκριμένο εκείνο μύθο:

Ο Childeric ο πρώτος, σε αντίθεση με τον πατέρα του τον Merovech, έχει γίνει απόλυτα  αποδεκτός ως ένας άνθρωπος που υπήρξε στα αλήθεια: Γνωρίζουμε ότι κυβέρνησε από το έτος 440 μέχρι το έτος 481 μ.Χ. και ο τάφος του ανακαλύφθηκε τον 17ο αιώνα μετά Χριστόν. Μέσα στο μνήμα του βρέθηκε μια μεγάλη ποσότητα από κτερίσματα, από χρυσό και πολύτιμους λίθους  ενώ ανάμεσα στα πολύτιμα εκείνα ευρήματα εντοπίστηκε και το χρυσαφένιο κεφάλι ενός ταύρου. Στο μέτωπο αυτού του κεφαλιού υπάρχει ένα σπειροειδές σχέδιο και στη μύτη του ένα μοτίβο που μοιάζει με την ουρά ενός ψαριού. Θα μπορούσε λοιπόν το χρυσαφένιο εκείνο κεφάλι να είναι η απεικόνιση ενός “Θαλασσόταυρου;”

Το σίγουρο πάντως είναι ότι οι Μεροβίγγειοι χρησιμοποιούσαν τον ταύρο ως σύμβολο της δυναστείας τους. Δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα να μελετηθεί περισσότερο το συγκεκριμένο εύρημα καθώς το 1831, κάποιοι άγνωστοι διέρρηξαν το κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας και έκλεψαν τα συγκεκριμένα ευρήματα. Όλως περιέργως, και παρά το εκτεταμένο ανθρωποκυνηγητό που ακολούθησε, τα ίχνη των διαρρηκτών δεν βρέθηκαν ποτέ και έτσι το μοναδικό άμεσο στοιχείο που θα μπορούσε να μας βοηθήσει να ξεδιαλύνουμε το μυστηριώδες παρελθόν εκείνης της παράξενης δυναστείας χάθηκε για πάντα…..

Στις μέρες μας πάντως, η γοητεία της Δυναστείας των Μεροβιγγείων παραμένει ισχυρή: Σύμφωνα με ορισμένους συνομωσιολόγους, ο πραγματικός ιδρυτής της εν λόγω δυναστείας υπήρξε η Μαρία η Μαγδαληνή η οποία έφερε στον κόσμο το παιδί του Ιησού Χριστού ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που υποπτεύονται ότι οι απόγονοί τους εξακολουθούν να κυβερνούν μυστικά τον κόσμο μας και να τοποθετούν τα παιδιά τους σε νευραλγικές ηγετικές θέσεις. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος είναι, υποτίθεται, απόγονος της συγκεκριμένης γενεαλογίας και που με όχημα τις φαινομενικά αντιδραστικές του κινήσεις, στην πραγματικότητα επιτάχυνε τους ρυθμούς της εγκαθίδρυσης μιας Παγκόσμιας υπέρ-κυβέρνησης η οποία θα επιβάλλει μέχρι τα μέσα του αιώνα μας μια Νέα Τάξη Πραγμάτων!

Εσείς τι πιστεύετε για όλα αυτά; Θεωρείτε ότι η Δυναστεία των Μεροβιγγείων βυθίστηκε τελεσίδικα στις άμμους του χρόνου ή επιζεί ακόμα, δρα παρασκηνιακά και σμιλεύει τη μορφή του μελλοντικού κόσμου;

 

Main Image Reference

Tags: article , Childeric , Chlodio , Keanu Reeves , Matrix , Merovech , mystery , Pippin the Short , Salian , The Weird Side Daily , weird , Άνθρωπος , ανθρωπότητα , απόγονος , άρθρα , άρθρο , αριστοκρατία , βασιλάδες , βασιλιάς , Βέλγιο , Γαλλία , γάμος , γενεαλογία , Γερμανία , γυναίκα , δυναστεία , δυνάστης , εγκλωβισμένοι , έγκυος , Εθνική Βιβλιοθήκη Γαλλίας , εθνικιστές συγκρούσεις , εικονικό σύμπαν , εξουσία , επιρροή , Έρικ Σμυρναίος , ερπετό , Ευρώπη , ηγεμονία , ηγεσία , ΗΠΑ , ήρωας , θάλασσα , θαλάσσιο πλάσμα , Θαλασσόταυρος , θρόνος , Θρύλοι , Θρύλος , Ιησούς , ιστορία , καλοκαίρι , καλούπι , καταγωγή , κεφάλι , Κινηματογράφος , κλοπή , κόσμος , κουλτούρα , κτέρισμα , Κτερίσματα , λήθη , Λουξεμβούργο , Μαρία η Μαγδαληνή , Μελουσίνα , Μεροβίγγειοι , μήτρα , μηχανές , μηχανή , μνήμα , μπαταρία , μπαταρίες , μύθοι , μύθος , Νέα Τάξη Πραγμάτων , νεράιδα , Ντόναλντ Τραμπ , οικογένεια , Ολλανδία , ον , όνομα , όραμα , παγιδευμένοι , παιδί του Ποσειδώνα , παπάς , Παράξενο , παρελθόν , Πίππιν ο Κοντός , πλάσμα , πλάσματα , πλοκή , πολύτιμοι λίθοι , Ποσειδώνας , πραγματικότητα , πρόεδρος , πρωταγωνιστής , Ρωμαΐκή Αυτοκρατορία , Ρώμη , σινεμά , Σκοτεινό , σπείρα , στάχτες , σύμπαν , σχέδιο , Ταινίες , ταινιία , ταύρος , τάφος , Τεχνητή Νοημοσύνη , τεχνομυστικισμός , Το χρονικό του Fredegar , υπερφυσική καταγωγή , υποδούλωση , Φράγκοι , φυλή , Χριστός , χρονογράφημα , χρυσός , ψάρι , ωκεάνια οντότητα , ωκεανός

Έρικ Σμυρναίος

Δημοσιεύτηκε 21 Μαρτίου, 2021

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.