Φωτογραφίες Που Κρύβουν Μια Σκοτεινή Ιστορία – Μέρος B’

“Δολοφόνοι που πήραν μια αναμνηστική φωτογραφία τα θύματά τους, ανίδεοι άνθρωποι που φωτογραφήθηκαν με δολοφόνους και ζωντανοί που στέκονται πίσω από το φακό μαζί με νεκρούς είναι μόνο ορισμένες από τις περιπτώσεις όπου η ιστορία πίσω από τη φωτογραφία είναι πιο ενδιαφέρουσα από τη φωτογραφία την ίδια.”

Υπάρχουν δεκάδες άτομα που γνωρίζοντάς το ή όχι τράβηξαν φωτογραφίες ακριβώς πριν τη στιγμή της απόλυτης καταστροφής. Δολοφόνοι που πήραν μια αναμνηστική φωτογραφία τα θύματά τους, ανίδεοι άνθρωποι που φωτογραφήθηκαν με δολοφόνους και ζωντανοί που στέκονται πίσω από το φακό μαζί με νεκρούς είναι μόνο ορισμένες από τις περιπτώσεις όπου η ιστορία πίσω από τη φωτογραφία είναι πιο ενδιαφέρουσα από τη φωτογραφία την ίδια. Ας δούμε ορισμένες περιπτώσεις φωτογραφιών που κρύβουν μια ανατριχιαστική ιστορία…

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΟΛΤΑ

Ο Loren Bunner πρώτα τράβηξε μία φωτογραφία την κοπέλα του, Jolee Callan, να θαυμάζει το τοπίο, και έπειτα τράβηξε τη σκανδάλη. Πυροβόλησε την άτυχη Jolee δύο φορές, και σαν να μην ήταν αυτό αρκετό για να την σκοτώσει, πέταξε το σώμα της από τον γκρεμό που φαίνεται και στη φωτογραφία. Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι πως την προηγούμενη μέρα, όταν η Jolee είχε δεχτεί την πρόταση του Loren για πεζοπορία στο μονοπάτι Pinhoti στα Απαλάχια Όρη, είχε στείλει μήνυμα σε φίλη της λέγοντάς της πως αν της συμβεί τίποτα τότε θα ξέρει ποιόν να υποδείξει στην αστυνομία.

ΕΝΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟΣ DARTH VADER

Μια εβδομάδα πριν το Halloween, στο σχολείο Kronan της Σουηδίας, ένας άντρας ντυμένος ως Darth Vader μπήκε στο σχολείο. Όπως ίσως θα θυμόμαστε και εμείς από τα σχολικά μας χρόνια κάθε τι παράταιρο τραβά αμέσως την προσοχή, και ένας μασκοφόρος είναι σίγουρα κάτι τέτοιο. Πολλοί έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί του, νομίζοντας πως ο περίεργος άντρας ανυπομονούσε τόσο για το Halloween που είχε ντυθεί μια εβδομάδα νωρίτερα. Κάποιοι ίσως παρατήρησαν το περιέργως αληθινό του σπαθί που δεν ταίριαζε με το σύνολο αλλά δεν έδωσαν σημασία. Ήταν μια φάρσα, σωστά; Φαίνεται πως όχι. Ο είκοσι ενός χρονών Anton Lundin Pettersson μαχαίρωσε μέχρι θανάτου ένα μαθητή και έναν καθηγητή αφότου πόζαρε στον φακό. Στο ενδιάμεσο έβγαλε μερικές ακόμα φωτογραφίες με μαθητές, με αίμα να στάζει από το σπαθί του. Κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν πως κατά τη διάρκεια των φόνων κραύγαζε τη χαρακτηριστική ατάκα «I am your father». Ο Pettersson πέθανε λίγες ώρες έπειτα, στην ανταλλαγή πυροβολισμών κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για τη σύλληψή του.

ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ

O Harvey Glatman είχε τρία αγαπημένα χόμπι. Το ένα ήταν η φωτογραφία. Το δεύτερο ήταν να κακοποιεί σεξουαλικά γυναίκες και να τις σκοτώνει. Το τρίτο συνδύαζε τα δύο προηγούμενα. Στην φωτογραφία φαίνεται η Judy Ann Dull, ένα μοντέλο μόλις δεκαεννιά ετών. Ο Harvey είχε προσφέρει μια φτηνή επαγγελματική φωτογράφιση στην Judy και εκείνη δεν έχασε την ευκαιρία. Η φωτογράφιση πράγματι έγινε, αφότου όμως πριν, υπό την απειλή του όπλου, ο Harvey είχε δέσει την Judy. Αφότου την κακοποίησε σεξουαλικά, τη στραγγάλισε και πέταξε το σώμα της στην έρημο. Το ίδιο έκανε με άλλες τρεις άτυχες γυναίκες, πριν τελικά συλληφθεί όταν απέτυχε να δολοφονήσει το πέμπτο του θύμα.

ΜΙΑ ΑΛΛΟΚΟΤΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑΝΗ ΤΑΣΗ

Με μια πρώτη ματιά μοιάζει με μια οικογενειακή φωτογραφία όπου το νεαρό μέλος της οικογένειας κουράστηκε από τη διαδικασία και τελικά αποκοιμήθηκε στα χέρια των γονιών του. Η σκληρή πραγματικότητα όμως είναι ότι το νεαρό μέλος της οικογένειας έχει πεθάνει. Όσο μακάβριο και αν ακούγεται αυτό σήμερα, στην Βικτωριανή εποχή, όπου οι ιατρικές γνώσεις ήταν πολύ φτωχές και ο θάνατος αποτελούσε συχνό φαινόμενο, το να φωτογραφίζεται η οικογένεια με ένα μέλος που είχε μόλις πεθάνει ήταν συνηθισμένο. Με αυτό τον τρόπο τιμούσαν τη μνήμη του ατόμου και παράλληλα είχαν κάτι όμορφο να θυμούνται από αυτό καθώς το περιποιούταν ιδιαίτερα και το έντυναν με κομψά ρούχα πριν τη φωτογράφιση.

ΕΝΑΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΕΦΗΒΟΣ

Για ποιο λόγο να είναι άραγε τόσο χαρούμενος ο Jeffrey Franklin; Μήπως γιατί του έκαναν κάποια έκπληξη οι φίλοι του; Μήπως του έκαναν δώρο κάτι που ήθελε πάρα πολύ; Ή ίσως γιατί ετοιμάζεται να πάει κάπου διακοπές; Ο Jeffrey πράγματι ετοιμάζεται να πάει κάπου αλλά όταν βρίσκεσαι στο πίσω μέρος ενός περιπολικού σίγουρα δεν πας διακοπές. Ο χαρούμενος έφηβος της φωτογραφίας είχε μόλις σκοτώσει τους γονείς του και αποπειράθηκε να σκοτώσει και τα τρία αδέλφια του, τραυματίζοντας σοβαρά το ένα. Για να το καταφέρει χρησιμοποίησε ένα μπαλτά, μια βαριοπούλα, μία λίμα και ένα κουζινομάχαιρο. Στην ομολογία του, ο Jeffrey υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια των φόνων είχε καταληφθεί από κάποιο αλλόκοτο σατανικό πλάσμα με κέρατα να προεξέχουν από το κρανίο του.

TO KOKKINO AYTOKINHTO

Αυτή είναι άλλη μια φωτογραφία που ποτέ δεν θα φανταζόμασταν ότι μπορούσε να κρύβει μια σκοτεινή φωτογραφία πίσω της. Εξάλλου, δεν φαίνεται τίποτα λάθος. Ένας πατέρας ποζάρει στο φακό έχοντας τον γιό του στους ώμους του, πίσω τους πηγαινοέρχεται κόσμος κάνοντας τα Σαββατιάτικα ψώνια τους. Ωστόσο, κανείς δεν γνώριζε πως το κόκκινο αυτοκίνητο της φωτογραφίας ήταν γεμάτο εκρηκτικά τα οποία θα έσκαγαν στιγμές έπειτα. Στις 15 Αυγούστου του 1998 συνέβη ο βομβαρδισμός της Omagh όπου διακόσια είκοσι άτομα τραυματίστηκαν και είκοσι εννιά έχασαν τη ζωή τους. Υπεύθυνος ήταν ο Real IRA, ο οποίος πριν την έκρηξη είχε ειδοποιήσει την αστυνομία να μεταβεί σε άλλο σημείο, ισχυριζόμενος πως είχαν τοποθετήσει εκεί τη βόμβα και παρακίνησε τους πολίτες να κινηθούν προς το σημείο όπου είχαν τοποθετήσει την πραγματική.

 

Διαβάστε το Μέρος Α’ εδώ

Διαβάστε το Μέρος Γ’ εδώ

Tags: Anton Lundin Pettersson , Darth Vader , Halloween , Harvey Glatman , Jeffrey Franklin , Jolee Callan , Judy Ann Dull , Kronan , Pinhoti , serial killers , serila killer , The Weird Side Daily , weird , Αγγελική Παπανικήτα , αίμα , αίματα , Απαλάχια Όρη , απειλή , άρθρα , άρθρο , Αστυνομία , βαριοπούλα , Βικτωριανή Εποχή , βομβαρδισμός της Omagh , γκρεμός , γονιός , γυναίκα , γυναίκες , δάση , δάσος , διακοπές , δολογόνος , δολοφονία , δολοφόνος , ειρωνία , εκρηκτικά , έρημος , έφηβος , Ήρα , θάνατος , θύμα , κακοποίηση , κάμερα , κατά συρρόη δολοφόνος , κέρας , κέρατα , κόρη , κουζινομάχαιρο , κρανίο , λίμα , μάσκα , μασκοφόρος , μαχαίρωμα , μέλος , μπαλτάς , μύνημα , νεκροί , νεκρός , οικογένεια , οικογενειακή φωτογραφία , όπλο , Παιδί , παιδιά , πατέρας , πεζοπορία , περιπολικό , πλάσμα , πλάσματα , πτώμα , σημείο , σκανδάλη , Σκοτεινό , Σουηδία , σπαθί , στραγγαλισμός , σύλληψη , σχολείο , σώμα , τοπίο , τραυματισμός , φίλοι , φόνος , φωτογραφία , φωτογράφιση , φωτογράφος , χόμπι , ψώνια

Αγγελική Παπανικήτα

Δημοσιεύτηκε 11 Μαρτίου, 2021

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.