Φωτογραφίες Που Κρύβουν Μια Σκοτεινή Ιστορία, Μέρος Γ’

“Μια στιγμή χαράς μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε τραγωδία ενώ μια φαινομενικά αθώα φωτογραφία μπορεί να κρύβει περισσότερα μυστικά απ’ όσα θα μπορούσε κανείς να φανταστεί”

Μια στιγμή χαράς μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε τραγωδία ενώ μια φαινομενικά αθώα φωτογραφία μπορεί να κρύβει περισσότερα μυστικά απ’ όσα θα μπορούσε κανείς να φανταστεί. Σε αυτό το άρθρο παρουσιάζονται φωτογραφίες που κρύβουν μια ιστορία που θα σας στοιχειώσει.

ΤΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Αυτό που είναι ίσως πιο ανατριχιαστικό από την φωτογραφία την ίδια, είναι ο τρόπος που έφτασε στη δημοσιότητα. Στις 15 Ιουνίου του 1989, μια γυναίκα στη Φλόριντα έσκυψε και σήκωσε μια πεσμένη φωτογραφία που εντόπισε σε ένα πάρκινγκ αυτοκινήτων έξω από ένα κατάστημα προμηθειών. Με τρόμο συνειδητοποίησε πωςστην polaroid που κρατούσε, δύο παιδιά, σε εμφανώς κατάσταση απελπισίας, κοιτούσαν τον φακό δεμένα και φιμωμένα. Η γυναίκα που βρήκε την φωτογραφία είπε πως πρέπει να έπεσε από ένα λευκό βαν χωρίς παράθυρα, παρόμοιο με αυτό που φαίνεται να βρίσκονται τα παιδιά, το οποίο οδηγούσε ένας άντρας με μουστάκι. Αν και η αστυνομία έστησε μπλόκα, κανένα λευκό βαν δεν εντοπίστηκε. Κανένα από τα παιδιά δεν βρέθηκε ή ταυτοποιήθηκε ποτέ, αλλά εικάζεται ότι η κοπέλα είναι η Tara Calico και το αγόρι ο Michael Henley που είχαν χαρακτηριστεί ως αγνοούμενοι το 1988 στην πολιτεία του Νέου Μεξικού.

ΕΝΑ ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΠΑΡΤΙ

Κανένας από τους παρευρισκόμενους του πάρτι που διοργάνωσε ο Tyler Hadley στις 16 Ιουλίου του 2011 δεν θα το ξεχάσει. Ενώ εκείνοι έπιναν και άκουγαν δυνατά μουσική, στον επάνω όροφο, στο υπνοδωμάτιό τους, ο Blake και η Mary-Jo Hadley κείτονταν σε μια λίμνη αίματος με το σφυρί που ευθυνόταν για τον θάνατό τους να βρίσκεται ανάμεσα στα πόδια τους. Ο ένοχος, ο γιος τους, τους είχε δολοφονήσει νωρίτερα το ίδιο απόγευμα και έπειτα αποφάσισε να περάσει τις τελευταίες ώρες του ως ελεύθερος άνθρωπος με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο που μπορούσε να σκεφτεί. Κάλεσε πάνω από εξήντα άτομο στο σπίτι του για να παρτάρουν λέγοντάς τους πως οι γονείς του έλειπαν. Όταν όλα τελείωσαν, ο Tyler εκμυστηρεύτηκε στον καλύτερό του φίλο, Michael Mandell, τι είχε κάνει πριν αρχίσει το πάρτι και του έδειξε έπειτα τα σώματα των γονιών του. Αποφάσισαν να βγάλουν μια αναμνηστική φωτογραφία γιατί όπως πολύ καλά ήξεραν και οι δύο, η μέρα θα τελείωνε με τον έναν από τους δύο στη φυλακή, χωρίς καμία προοπτική να φύγει ποτέ από εκεί. Ο Tyler φαίνεται στα δεξιά και ο Michael στα αριστερά.

ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ

Αυτή, μαζί με λίγες ακόμα, ήταν οι τελευταίες φωτογραφίες που τράβηξαν οι Ολλανδές φίλες Kris Kremers και Lisanne Froon στα δάση του Παναμά πριν χαθούν οριστικά τα ίχνη τους. Όταν ο σκύλος τους επέστρεψε χωρίς εκείνες, η οικογένεια ου φιλοξενούσε τα κορίτσια ήξερε ότι κακό είχε συμβεί. Επικοινώνησε με τις τοπικές αρχές και σύντομα μια τεράστια επιχείρηση διάσωσης οργανώθηκε. Για αρκετές εβδομάδες δεν βρήκαν το παραμικρό ίχνος, μέχρι τη στιγμή που μια γυναικά παρέδωσε στην αστυνομία ένα σακίδιο που βρήκε στις όχθες ενός ποταμού. Το σακίδιο άνηκε στα κορίτσια. Μέσα του βρήκαν μετρητά, την φωτογραφική με τις τελευταίες τους φωτογραφίες και τα κινητά τους. Διαπιστώθηκε ότι είχαν επιχειρήσει να κάνουν εβδομήντα εφτά κλήσεις σε πυροσβεστική και αστυνομία, όλες αποτυχημένες εξαιτίας του ανύπαρκτου σήματος κινητής τηλεφωνίας. Το ενδιαφέρον είναι πως το ένα κινητό είχε κλειδώσει γιατί κάποιος είχε εισάγει πολλές φορές λάθος κωδικό. Λίγους μήνες έπειτα, πλησίον της περιοχής που βρέθηκε το σακίδιο ανακαλύφθηκαν τα οστά των κοριτσιών. Τα οστά της Lisanne έμοιαζαν να έχουν αποσυντεθεί με φυσικό τρόπο αλλά της  Kris ήταν τόσο λευκά που έμοιαζαν να έχουν υποστεί επεξεργασία με χλωρίνη. Μέχρι σήμερα, το τι τους συνέβη είναι ένα μυστήριο.

ΑΠΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ

Στην φωτογραφία από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης βλέπουμε ένα μικρό αγόρι, τον James Patrick Bulger, να συνοδεύεται από ένα μεγαλύτερο, που του κρατάει το χέρι. Θα μπορούσε να είναι ο μεγάλος του αδελφός που πηγαίνει το νεαρό James στη μητέρα τους, ή κάποιος μεγαλύτερος σε ηλικία φίλος του που έχει αναλάβει να τον προσέχει. Στην πραγματικότητα όμως το μεγάλο αγόρι μαζί με ένα φίλο του, μόλις δέκα χρονών και οι δύο, απαγάγουν τον James από το εμπορικό κέντρο New Strand. Τα δύο παιδιά, Robert Thompson και Jon Venables οδήγησαν τον αβοήθητο James σε μια απόμερη περιοχή όπου και τον βασάνισαν για αρκετή ώρα μέχρι τελικά να τον σκοτώσουν θρυμματίζοντάς του το κρανίο. Η αστυνομία γρήγορα έφτασε στα ίχνη τους και συνέλλαβε τα δύο παιδιά. Είναι οι νεότεροι καταδικασμένοι δολοφόνοι της Βρετανίας.

ΣΧΕΔΟΝ ΚΕΡΒΕΡΟΣ

Ο  Vladimir Demikhov διεκδικεί άξια τον τίτλο του τρελού επιστήμονα του 20ου αιώνα. Ο Vladimir και η ομάδα του, έπειτα από είκοσι τρεις αποτυχημένες προσπάθειες, άλλες σε μεγαλύτερο και άλλες σε μικρότερο βαθμό, κατάφεραν την εικοστή τέταρτη φορά να ενώσουν ένα γερμανικό ποιμενικό, την Brodyaga με ένα μικρότερο σκύλο, την Shavka. Και οι δύο σκύλοι είχαν άθικτες τις αισθήσεις της αφής, όσφρησης και όρασης. Παρόλα αυτά, μια βλάβη σε ένα αγγείο υπήρξε η αιτία ο παράδοξος αυτός Κέρβερος να πεθάνει σε μόλις τέσσερις μέρες. Παρά τις έντονες επικρίσεις για προφανείς λόγους βιοηθικής, οι έρευνες του Vladimir  ήταν πρωτοποριακές για την εποχή και φαίνεται πως σύντομα οι μεταμοσχεύσεις κεφαλιού δεν θα μοιάζουν να είναι βγαλμένες από ταινία τρόμου.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Ο Jesse McBane και η Patricia Mann ήταν ένα πολύ δεμένο ζευγάρι και σχεδίαζαν μάλιστα να παντρευτούν στο μέλλον. Στις 14 Φεβρουαρίου του 1971, οι δύο νέοι όπως και πολλοί άλλοι, με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου έβαλαν τα καλά τους και πήγαν σε ένα χορό ερωτευμένων. Όταν ο χορός τελείωσε, το ζευγάρι αποχαιρέτησε τους φίλους του και αποχώρησε έχοντας πρώτα βγάλει ορισμένες αναμνηστικές φωτογραφίες, σαν αυτή παραπάνω. Οι συγγενείς τους θα τους έβλεπαν δεκατρείς μέρες μετά, όταν η αστυνομία βρήκε τα σώματα του ζευγαριού στο δάσος, δεμένα στον κορμό ενός δέντρου. Φαίνεται πως αφότου έφυγαν από το χορό, κάποιος τους προσέγγισε και με κάποιο τρόπο τους έκανε να βγουν από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.  Μέχρι σήμερα η ταυτότητα του ανθρώπου που δολοφόνησε με φριχτό τρόπο την Patricia και τον Jesse την ημέρα των ερωτευμένων παραμένει άγνωστη.

 

Διαβάστε το Μέρος Α’ εδώ

Διαβάστε το Μέρος Β’ εδώ

Tags: Brodyaga , James Patrick Bulger , Jesse McBane , Jon Venables , Kris Kremers , Lisanne Froon , Michael Henley , Michael Mandell , New Strand , Patricia Mann , polaroid , Robert Thompson , Shavka , Tara Calico , The Weird Side Daily , Tyler Hadley , Vladimir Demikhov , Άγιος Βαλεντίνος , Αγόρι , αγωνία , αδελφός , αίμα , αίματα , αλκόολ , αλλόκοτο , άντρας , απελπισία , αποσύνθεση , άρθρα , άρθρο , αρχές , Αστυνομία , βαν , Βρετανία , δάση , δάσος , δημοσιότητα , διάσωση , δολοφονία , δολοφόνος , εμπορικό κέντρο , ζευγάρι , θάνατος , ιστορία , ίχνη , ίχνος , Κέρβερος , κινητά , κινητό , Κορίτσι , κορίτσια , λευκά , λευκό , μητέρα , Μουσική , μυστήριο , νεκροί , νεκρός , οικογένεια , οστά , οστό , όχθες , Παιδί , παιδιά , πάρκινγκ , Πάρτι , ποταμός , ποτό , πτώμα , πυροσβεστική , σακίδιο , σήμα , σκύλος , σφυρί , σώμα , σώματα , ταινία τρόμου , ταυτότητα , τρόμος , φίλοι , φίλος , Φλόριντα , φόνος , φυλακή , φωτογραφία , φωτογραφική μηχανή , φωτογράφος , χέρι , χλωρίνη , Χορός

Αγγελική Παπανικήτα

Δημοσιεύτηκε 10 Μαρτίου, 2021

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.