Fantastic Beasts: Thestral – Part 5

“Τα Θέστραλ είναι σαρκοφάγα ζώα και προσελκύονται από τη μυρωδιά του αίματος. Η καθηγήτρια Γουλιελμίνα Γκράμπλι – Πλανκ αναφέρει ότι συχνά επιτίθενται σε πουλιά. Αυτό δείχνει ότι δεν κυνηγούν για φαγητό μόνο στο έδαφος, αλλά κυνηγούν και ιπτάμενα θηράματα.”

29 Απριλίου 2021

Θέστραλ

Πληροφορίες

 • Χρώμα ματιών: Άσπρο
 • Χρώμα δέρματος: Μαύρο
 • Χρώμα μαλλιών: Μαύρο
 • Σχετίζεται με: Φτερωτό άλογο, Αμπραξάν, Εθόναν, Γκράνιαν
 • Προέλευση: Βρετανικά νησιά, Γαλλία, Ιβηρική χερσόνησος, Ιρλανδία
 • Ύψος μέσου ενήλικα: Μεγαλύτερο από ένα κανονικό άλογο
 • Μήκος μέσου ενήλικα: Μεγαλύτερο από ένα κανονικό άλογο
 • Διακριτικά χαρακτηριστικά: Είναι ορατό μόνο σε όσους έχουν δει έναν θάνατο και έχουν αποδεχθεί την πραγματικότητα του.
 • Δεσμός: Κάστρο Χόγκουαρτς, Ρούμπεους Χάγκριντ, Λούνα Λάβγκουντ, Χάρι Πότερ
 • Ταξινόμηση Υπουργείου Μαγείας: ΧΧΧΧ (Επικίνδυνο / Χρειάζεται προχωρημένες γνώσεις / Αντιμετωπίζεται μόνο από έμπειρο μάγο)
 • Κατάσταση: Υπάρχων

Το Θέστραλ είναι μια φυλή φτερωτού αλόγου με σκελετωμένο σώμα, πρόσωπο με ερπετά χαρακτηριστικά και φαρδιά δερμάτινα φτερά που μοιάζουν με νυχτερίδας. Προέρχεται από τις Βρετανικές νήσους και την Ιρλανδία, αν και έχει εντοπιστεί σε περιοχές της Γαλλίας και της Ιβηρικής χερσονήσου. Τα Θέστραλ είναι πολύ σπάνια και θεωρούνται επικίνδυνα από το Βρετανικό Υπουργείο Μαγείας. Από πολλούς μάγους είναι ανεπιθύμητο, γνωστό ως οιωνός κακοτυχίας και επιθετικότητας, επειδή είναι ορατό μόνο σε όποιον έχει δει θάνατο τουλάχιστον μια φορά ή λόγω της κάπως βλοσυρής και λιπόσαρκης εμφάνισης του.

Λόγω της ταξινόμησης του ως ΧΧΧΧ, μόνο έμπειροι μάγοι πρέπει να προσπαθήσουν να χειριστούν ένα Θέστραλ. Η αναπαραγωγή και η κατοχή αυτών των θηρίων μπορεί να αποθαρρυνθεί ή ακόμη και παράνομα χωρίς τη συγκατάθεση του Υπουργείου Μαγείας. Οι μάγοι που ζουν σε περιοχές που δεν προστατεύονται από τους Μαγκλς, αναγκάζονται από το νόμο να υποβάλλουν το Θέστραλ με ένα ξόρκι καμουφλάζ σε τακτά χρονικά διαστήματα. Είναι επίσης μια πιθανή σωματική μορφή του ξορκιού του “Προστάτη”.

Το Θέστραλ έχει μια αρκετά ενοχλητική εμφάνιση και οι μάγοι που είναι σε θέση να το δουν, συχνά το περιγράφουν ως απαίσιο και τρομακτικό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι θεωρείται ότι έχει μεγάλες, οστικές φιγούρες και το πρόσωπο του μοιάζει με δράκο και φέρει λευκά, λαμπερά μάτια που δεν έχουν έκφραση. Επιπλέον δελεάζονται από το άρωμα του αίματος.

Όντας τύπος φτερωτού αλόγου, το μεγαλύτερο μέρος της ανατομίας του είναι όμοιο με ενός αλόγου, εξαιρουμένων των μεγάλων φτερών του που βλαστάνουν από την πλάτη του. Σε αντίθεση με το Αμπραξάν -μια άλλη φυλή φτερωτού αλόγου- τα φτερά του Θέστραλ δεν έχουν καθόλου πούπουλα. Είναι τεράστια, μαύρα και δερμάτινα που μοιάζουν περισσότερο με τα φτερά των νυχτερίδων. Τα σαρκώδη, λαμπερά τους σώματα είναι με ημιδιαφανές και γυαλιστερό επικάλυμμα. Αυτό το απαλό και σκούρο δέρμα είναι λίγο ολισθηρό και τόσο λεπτό που τα οστά του ορίζονται ξεκάθαρα σε όλη την έκταση του λείου σώματος του. Έχουν μακριές μαύρες χαίτες, καθώς και μεγάλη ουρά, είτε με ρέοντα μαλλιά σαν άλογα, ή που καταλήγουν σε τούφα όπως οι ζέβρες. Ένα άλλο διακριτικό χαρακτηριστικό του, είναι τα αιχμηρά δόντια του που χρησιμοποιούνται για να αρπάζει και να κόβει το θήραμα του.

Το Θέστραλ είναι κοινωνικό πλάσμα που ζει σε κοπάδια. Ο καθηγητής Ρούμπεους Χάγκριντ δήλωσε ότι είναι «νεκρά έξυπνα». Στην πραγματικότητα, το εκπαιδευμένο Θέστραλ είναι αρκετά έξυπνο για να κατανοήσει τα λόγια του αναβάτη του όταν ζητάει να ταξιδέψει σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία. Βρίσκεται σε σκοτεινά περιβάλλοντα και το δάσος είναι ο φυσικός του βιότοπος. Τα Θέστραλ επικοινωνούν μέσα από περίεργες και παράξενες κραυγές που μοιάζουν με κάποιο είδος τερατώδους πουλιού.

Φαίνεται να είναι πλάσμα πιστό και ικανό να διακρίνει έναν φίλο από έναν εχθρό και να προσφέρει βοήθεια σε ανθρώπους που χρειάζονται μεταφορά. Επιτίθεται σε οποιονδήποτε ή οτιδήποτε θεωρεί ως απειλή και ασυνήθιστη περίπτωση εξημερωμένου Θέστραλ, σε οποιονδήποτε εχθρό του ιδιοκτήτη του. Το Θέστραλ δεν είναι σημάδι κακών οιωνών, ούτε (παρά την τρομακτική εμφάνιση του) απειλητικό με οποιονδήποτε τρόπο για τον άνθρωπο. Ο παρατηρητής πάντα τρομοκρατείται στο πρώτο του βλέμμα.

Στη μάχη του Χόγκουαρτς, το εκπαιδευμένο κοπάδι Θέστραλ του Χόγκουαρτς συνεργάστηκε με τον Μπάκπικ, τον Ιππόγρυπα για να επιτεθεί στους Γίγαντες από το στρατό του Βόλντεμορτ. Δεν είναι σαφές εάν τα άγρια κοπάδια μπορούν επίσης να συνεργαστούν με άλλα είδη.

Διατροφή

Τα Θέστραλ είναι σαρκοφάγα ζώα και προσελκύονται από τη μυρωδιά του αίματος. Η καθηγήτρια Γουλιελμίνα Γκράμπλι – Πλανκ αναφέρει ότι συχνά επιτίθενται σε πουλιά. Αυτό δείχνει ότι δεν κυνηγούν για φαγητό μόνο στο έδαφος, αλλά κυνηγούν και ιπτάμενα θηράματα. Τα Θέστραλ που ζουν στους χώρους του Χόγκουαρτς, στο Απαγορευμένο Δάσος, τρέφονται σωστά και είναι καλά εκπαιδευμένα. Δεν επιτίθενται σε άλλα πλάσματα ή μαθητές εκτός εάν ενοχληθούν σοβαρά.

Ικανότητες

 • Τα μαλλιά της ουράς του Θέστραλ είναι μια ισχυρή και δύσκολη ουσία που μπορεί να κατέχει μόνο μια μάγισσα ή μάγος ικανή/ός να αντιμετωπίσει το θάνατο. Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η ουσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πυρήνας στη σύλληψη ενός ραβδιού και χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του πιο ισχυρού ραβδιού, Elder Wand.
 • Η πιο γνωστή ικανότητα αυτών των θηρίων είναι η αορατότητα τους σε εκείνους που δεν έχουν δει θάνατο. Με άλλα λόγια, είναι ορατά μόνο σε άτομα που έχουν δει κάποιον να πεθαίνει και να αποδεχθεί πλήρως, να κατανοήσει και να ενσωματώσει την ιδέα.
 • Έχει επίσης μια πολύ χρήσιμη αίσθηση κατεύθυνσης. Το Θέστραλ μπορεί να καταλάβει ακριβώς που πρέπει να πάει ο αναβάτης του. Εάν ο αναβάτης του έχει κατά νου έναν συγκεκριμένο προορισμό, πρέπει μόνο να πει τον προορισμό και το πλάσμα θα τον μεταφέρει επιμελώς στην επιθυμητή τοποθεσία – όπως και οι κουκουβάγιες με τα γράμματα.
 • Είναι πολύ ικανό και γρήγορο στις πτήσεις και μπορεί να ταξιδέψει γρήγορα σε μεγάλες αποστάσεις. Για παράδειγμα το 1996, 6 Θέστραλ από το κοπάδι του Χόγκουαρτς (καβαλημένα από τον Χάρι Πότερ, την Ερμιόνη Γκρέιντζερ, τον Ρον Γουέσλι, την Τζίνι Γουέσλι, τον Νέβιλ Λονγκμπότομ και τη Λούνα Λάβγκουντ) ήταν σε θέση να πετάξουν από το Χόγκουαρτς (Σκωτία) στο Υπουργείο Μαγείας (Λονδίνο) σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι πιθανό ότι ήταν γρηγορότερα από το γρηγορότερο σκουπόξυλο, καθώς όταν ο Χάρι καβάλησε Θέστραλ δεν πίστευε ότι μετακινήθηκε τόσο γρήγορα παρόλο που ήταν και κάτοχος ενός από τα πιο γρήγορα σκουπόξυλα. Του σκουπόξυλου
 • Τα ισχυρά φτερά του είναι ικανά να ανυψώσουν τουλάχιστον, το βάρος 2 ανθρώπων συν το δικό του βάρος

Αλληλεπίδραση με ανθρώπους

Το Θέστραλ μπορεί να εξημερωθεί και να καβαληθεί, οπότε χρησιμοποιείται ως εναλλακτική λύση για τα ιπτάμενα σκουπόξυλα και άλλες μεθόδους μεταφοράς. Μόλις εκπαιδευτεί είναι πολύ επιμελής και θα μεταφέρει γρήγορα τον αναβάτη του εκεί που θέλει να πάει. Ωστόσο το ταξίδι με Θέστραλ είναι τεχνικά παράνομο, καθώς αποτελεί παραβίαση του Διεθνούς Καταστατικού της Μυστικότητας των Μάγων.

Ακόμα και με όλες τις χρήσιμες ικανότητες του, το Θέστραλ σπάνια χρησιμοποιείται ως μέθοδος μεταφοράς λόγω της φήμης του ως οιωνός του κακού και της κάπως τρομερής και ακόμη και δυσάρεστης εμφάνισης του.

Όταν καβαλά ένα Θέστραλ, ο ταξιδιώτης κρατά συνήθως τη χαίτη του πλάσματος για να εξασφαλίσει ισορροπία. Για να βοηθήσουν την τοποθέτηση, οι μάγοι τοποθετούν επίσης τα πόδια τους πίσω από τις αρθρώσεις των φτερών για να παρέχουν ασφάλεια. Το να πετάς στο πίσω μέρος ενός Θέστραλ κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου ταξιδιού, είναι συχνά μια δυσάρεστη εμπειρία, ειδικά στους μάγους που τολμούν να το καβαλήσουν χωρίς να μπορούν να το δουν. Η πτήση υψηλής ταχύτητας με ένα Θέστραλ μπορεί να είναι τρομακτική. Ο άνεμος, τελικά, θα προκαλέσει προσωρινή κώφωση και θα αναγκάσει τον αναβάτη να κλείσει τα μάτια του. Συχνά είναι δύσκολο να διατηρηθεί ισορροπία στη λεία πλάτη του.

Το κοπάδι Θέστραλ του Χόγκουαρτς είναι ευγενικό απέναντι στον άνθρωπο, αντιδρά ικανοποιητικά σε χάδια. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη το χαρακτηρισμό του Υπουργείου Μαγείας ως «επικίνδυνο», αυτή η συμπεριφορά μπορεί να είναι αποκλειστική για καλά εκπαιδευμένα Θέστραλ, ή απλώς προκατάληψη από το Υπουργείο Μαγείας.

Κοπάδι του Χόγκουαρτς

Το Χόγκουαρτς έχει ένα κοπάδι Θέστραλ που χρησιμοποιείται κυρίως για να τραβήξει τις άμαξες που οδηγούν μαθητές από το σταθμό Χόγκσμιντ στις πύλες του κάστρου. Σε άτομα που δεν μπορούν να δουν Θέστραλ, φαίνεται ότι οι άμαξες είναι αυτόνομες. Το κοπάδι του Χόγκουαρτς ξεκίνησε με ένα αρσενικό και πέντε θηλυκά. Ο Χάρι Πότερ και μια ομάδα μαθητών πέταξαν με Θέστραλ από το Χόγκουαρτς στο Υπουργείο Μαγείας σε μια προσπάθεια διάσωσης του Σείριου Μπλακ. Χρησιμοποιήθηκαν επίσης από τον Άλμπους Ντάμπλντορ όταν έπρεπε να ταξιδέψει αλλά δεν ήθελε να εμφανιστεί.

Ο Ρούμπεους Χάγκριντ, ο εκπαιδευτής και δημιουργός αυτού του κοπαδιού, υποψιάστηκε έντονα ότι αυτό ήταν το μόνο εκπαιδευμένο κοπάδι Θέστραλ σε ολόκληρη τη Μεγάλη Βρετανία.

Στο Χόγκουαρτς κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 1989-1990, ο καθηγητής Σιλβάνους Κετλμπαρν δίδαξε στους εκτοετείς N.E.W.T. μαθητές σχετικά με τα Θέστραλ στο μάθημα Φροντίδα Μαγικών Πλασμάτων, το οποίο περιελάμβανε μέλη της αγέλης Θέστραλ του Χόγκουαρτς.

Η συνάντηση του Χάρι Πότερ με τα θέστραλ

Ο Χάρι Πότερ πρωτοείδε τα Θέστραλ στο Χόγκουαρτς το Σεπτέμβριο του 1995, αφού είδε τη δολοφονία του Σέντρικ Ντίγκορι τον Ιούνιο. Ο Χάρι δεν μπορούσε να τα δει εκείνο τον Ιούνιο επειδή δεν είχε ακόμη ξεπεράσει αυτό που είδε. Πρώτα αναρωτήθηκε γιατί οι υποτιθέμενες αυτοκινούμενες άμαξες (χωρίς άλογα) τραβιούνται από τόσο απαίσια πλάσματα αφού αυτές μπορούσαν να κινηθούν μόνες τους. Έδειξε τα Θέστραλ στον Ρον και συνειδητοποίησε ότι αυτός δεν μπορούσε να τα δει. Κατανοώντας την απελπισία του η Λούνα Λάβγκουντ τον διαβεβαίωσε ότι ήταν λογικός και ότι μπορούσε και αυτή να τα δει. Γνωρίζοντας όμως τις περίεργες συνήθειες και πεποιθήσεις της Λούνα, αυτή η δήλωση δεν τον καθησύχασε εντελώς.

Ταυτοποιήθηκαν για πρώτη φορά με το όνομα τους από την καθηγήτρια Γουλιελμίνα Γκράμπλι Πλανκ, αφού η κουκουβάγια Χέντβιχ βρέθηκε τραυματισμένη, όταν ανέφερε ότι τα θΘέστραλ μερικές φορές κυνηγούν πουλιά. Στη συνέχεια αναφέρθηκαν από τον Χάγκριντ σε ένα μάθημα Φροντίδας Μαγικών Πλασμάτων όπου οι μαθητές είπαν ότι μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως αναβάτες και εισήγαγαν τις ικανότητες πλοήγησης τους.

Το Τάγμα του Φοίνικα έκανε χρήση Θέστραλ το καλοκαίρι του 1997 κατά τη διάρκεια της μάχης των 7 Πότερ. Έξι από τα μέλη του Τάγματος ήπιαν Πολυχυμικό Φίλτρο για να μεταμφιεστούν ως Χάρι και στη συνέχεια οι «7 Πότερ» και οι προστάτες τους έφυγαν από το σπίτι της οδού Πριβέτ 4 για ασφαλή σπίτια άλλων μελών. Τα Θέστραλ χρησιμοποιήθηκαν ως μέσα μεταφοράς από το τάγμα, καθώς είναι απίστευτα γρήγορα και πολύ έξυπνα. Η Ερμιόνη Γκρέιντζερ και ο Κίνγκσλι Σάκλμπολτ πέταξαν με ένα Θέστραλ, όπως και ο Μπιλ Γουέσλι και η Φλερ Ντελακούρ (στη Φλερ δεν αρέσουν τα σκουπόξυλα).

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου σταδίου της μάχης του Χόγκουαρτς, τα Θέστραλ επιτέθηκαν στους γίγαντες στρατιώτες του Λόρδου Βόλντεμορτ. Μπορεί να υποτεθεί ότι μετά τη μάχη αντιμετωπίστηκαν με πολύ περισσότερο σεβασμό από ότι στο παρελθόν και ίσως δεν θεωρούνταν τόσο οιωνοί κακής τύχης όσο πάντα πίστευαν.

19 χρόνια αργότερα, ο Τζέιμς Πότερ ΙΙ προειδοποίησε πεισματικά τον μικρότερο αδερφό του Άλμπους για τα Θέστραλ πριν φύγουν για το Χόγκουαρτς. Αυτά τα πειράγματα ωστόσο, σταμάτησαν από τον Χάρι Πότερ, ενημερώνοντας το γιο του ότι τα Θέστραλ δεν είναι επικίνδυνα χωρίς λόγο.

Κατά τη διάρκεια της πανωλεθρίας που επηρέασε τον κόσμο των μάγων κατά τη δεκαετία του 2010, τα Θέστραλ ήταν μεταξύ των διάφορων μαγικών πλασμάτων που μετατράπηκαν σε Foundables, φρουρούμενα από την αλυσίδα Confoundables, με τα μέλη της ειδικής ομάδας του καταστατικού της μυστικότητας να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν το ξόρκι Unlocking για να επιστρέψουν στη νόμιμη θέση τους

Ετυμολογία

Το όνομα Thestral προέρχεται από την αρχαϊκή αγγλική λέξη “thester”, που σημαίνει “σκοτεινό” ή “ζοφερό” και η κατάληξη -al που σημαίνει “σχετικά με”. Μαζί το όνομα σημαίνει “που σχετίζεται με το σκοτάδι”.

Facts

 • H J.K. Rowling δήλωσε ότι ο πυρήνας του Elder Wand είναι μαλλιά ουράς Θέστραλ.
 • H J.K. Rowling ανέφερε επίσης ότι ο λόγος που ο Χάρι δεν μπορούσε να δει τα Θέστραλ μέχρι τις αρχές του πέμπτου έτους, ήταν ότι όταν έφυγε από το Χόγκουαρτς τον Ιούνιο, δεν είχε ακόμη συμβιβαστεί πλήρως με το θάνατο του Σέντρικ.
 • Ο Χάρι είχε επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσει τουλάχιστον δυο ανθρώπους να πεθαίνουν πριν από το θάνατο του Σέντρικ Ντίγκορι. Η μητέρα του δολοφονήθηκε από τον Λόρδο Βόλντεμορτ όταν ήταν ενός έτους, και ο καθηγητής Κούιρελ στον πρώτο του χρόνο στο Χόγκουαρτς. Είναι επίσης πιθανό ότι όταν οι γονείς του πέθαναν, ο Χάρι ήταν πολύ μικρός για να καταλάβει πραγματικά την έννοια της αποδοχής του θανάτου κάποιου. Αυτό δημιουργεί ένα παράδοξο στις ταινίες, δεδομένου ότι η πρώτη ταινία δείχνει ότι ο Χάρι βλέπει τον Κούιρελ να πεθαίνει.
 • Ίσως ο Μπιλ Γουέσλι, η Φλερ Ντελακούρ και ο Κίνγκσλι Σάκλμπολτ να είχαν δει κάποιον να πεθαίνει καθώς καβάλησαν Θέστραλ κατά τη διάρκεια της μάχης των 7 Πότερ. Η εξήγηση είναι ότι ο Κίνγκσλι Σάκλμπολτ κατά πάσα πιθανότητα είδε έναν θάνατο κατά τη διάρκεια του πρώτου μαγικού πολέμου. Είναι πιθανό, η Φλερ Ντελακούρ να μην μπορούσε να δει τα Θέστραλ, καθώς ζούσε στη Γαλλία όπου ο πρώτος πόλεμος των μάγων δεν ήταν εκεί τόσο ισχύων και ήταν μόνο 4 ετών όταν ο Βόλντεμορτ νικήθηκε για πρώτη φορά. Ωστόσο είναι εξίσου πιθανό να είδε άλλο θάνατο κατά τη διάρκεια της ζωής της.
 • Στις ταινίες, τα Θέστραλ δεν φαίνεται να έχουν ορατά μαλλιά.
 • Τα Θέστραλ δεν φαίνεται να έχουν κυνόδοντες στην ταινία. Αντ’ αυτού έχουν ένα μυτερό ράμφος που το χρησιμοποιούν για να αρπάζουν τα τρόφιμα-θηράματα και στη συνέχεια να τα καταπιούν σχεδόν χωρίς να τα μασήσουν, σαν τα πουλιά που τρώνε σκουλήκια.
 • Ο Νέβιλ Λονγκμπότομ δεν φαίνεται να μπορεί να δει τα Θέστραλ στην ταινία “Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα”.
 • O Kazu Kibuishi εικονογράφησε το εξώφυλλο της ειδικής έκδοσης του πέμπτου βιβλίου που περιλαμβάνει τον Χάρι, τον Ρον και την Ερμιόνη να καβαλούν Θέστραλ στο βάθος.
 • Σε μια συνέντευξη της πέμπτης ταινίας, ο Daniel Radcliffe περιέγραψε τα Θέστραλ σαν να μοιάζουν με κάτι που θα οδηγούν οι 4 καβαλάρηδες της αποκάλυψης από την Χριστιανική Βίβλο.
 • Μετά τον δεύτερο μαγικό πόλεμο, κατά πάσα πιθανότητα πολλά άτομα μπορούσαν να δουν Θέστραλ καθώς πολλοί είδαν το θάνατο του Βόλντεμορτ.
 • Είναι πιθανό ότι ο Σκόρπιους Μαλφόι μπόρεσε να δει Θέστραλ μετά από πιθανή θέαση του θανάτου της μητέρας του Αστόρια το καλοκαίρι του 2019.
 • Είναι άγνωστο αν ο Άλμπους Πότερ μπόρεσε να δει Θέστραλ αφού είδε τον θάνατο του Κρεγκ Μπάκερ Jnr.

Διαβάστε το Part 1, Part 2, Part 3, Part 4 εδώ.

Εμφανίσεις

 • Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (Indirectly mentioned only)
 • Harry Potter and the Order of the Phoenix (First appearance)
 • Harry Potter and the Order of the Phoenix (film)
 • Harry Potter and the Order of the Phoenix (video game)
 • Harry Potter and the Half-Blood Prince (Mentioned only)
 • Harry Potter and the Half-Blood Prince (film) (Flashback on Disc 2)
 • Harry Potter and the Deathly Hallows
 • Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1
 • Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (video game)
 • Harry Potter and the Cursed Child (Mentioned only)
 • Harry Potter and the Cursed Child (play) (Mentioned only)
 • Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald – The Original Screenplay
 • Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
 • Fantastic Beasts and Where to Find Them
 • Harry Potter: A Pop-Up Book
 • LEGO Harry Potter
 • LEGO Harry Potter: Years 5-7
 • LEGO Harry Potter: Building the Magical World
 • LEGO Harry Potter: Characters of the Magical World
 • LEGO Dimensions
 • Harry Potter and the Deathly Hallows: Motorbike Escape
 • Harry Potter: The Creature Vault
 • The Art of Harry Potter Mini Book of Graphic Design
 • Pottermore
 • Harry Potter: Hogwarts Mystery
 • Harry Potter: Wizards Unite
 • Harry Potter: Puzzles & Spells
 • Hogwarts Legacy

Tags: article , blood , Cinema , creature , death , fantastic beasts , fantasy , fantasy article , fantasy movies , Harry Potter , Hogwarts , J.K. Rowling , magic , Movies , potter , Pottermore , The Weird Side Daily , thestral , twsd , weird άρθρο , αγέλη , αίμα , άρθρο , άρθρο φαντασίας , άρθρο φανταστικού , βιβλία , Βόλντεμορτ , Ζώο , θάνατος , ιδιότητες , μαγικά πλάσματα , μαγικό πλάσμα , μάγοι , μάγος , Μιχάλης Ζωγράφος , Ντάμπλντορ , οικογένεια Ουέσλι , πλάσμα , πληροφορίες , σχολή μαγείας , ταινία , Ταινίες , Ταινίες Φαντασίας , Υπουργείο Μαγείας , φαντασία , Φανταστικά ζώα , φανταστικά πλάσματα , φροντίδα , φτερωτό άλογο , Χάγκριντ , χαρακτήρες , Χάρι Πότερ , Χόγκουαρτς

Μιχάλης Ζωγράφος

Δημοσιεύτηκε 29 Απριλίου, 2021

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.