Fantastic Beasts – Part 1

“Το Niffler (Νίφλερ) είναι ένα μαγικό πλάσμα με μακρύ ρύγχος και μαύρη αφράτη γούνα. Μοιάζει με τρωκτικό και το ρύγχος του είναι παρόμοιο με εκείνο του πλατύπους.” “Ο Κάππα είναι ένας δαίμονας από την Ιαπωνία που τρέφεται με ανθρώπινο αίμα. Έχει φολιδωτή επιδερμίδα και όσοι τον έχουν δει λένε ότι μοιάζει με πίθηκο με λέπια ψαριού αντί για γούνα.”

15 Μαρτίου 2021

Wizarding World: Niffler

Πληροφορίες

 • Χρώμα γούνας: Μαύρο
 • Προέλευση: Μεγάλη Βρετανία
 • Θνητότητα: Θνητό
 • Διακριτικά χαρακτηριστικά: Μοιάζει με τρωκτικό, έχει μακρύ ρύγχος, ήπια διάθεση, έλκεται από μέταλλα, είναι ειδικευμένα στο κυνήγι θησαυρού, μπορεί να καταστρέψει το εσωτερικό περιβάλλον.
 • Ταξινόμηση Υπουργείου Μαγείας: ΧΧΧ (Ένας μέσος μάγος το αντιμετωπίζει επιτυχώς)
 • Κατάσταση: Υπάρχων

Το Niffler (Νίφλερ) είναι ένα μαγικό πλάσμα με μακρύ ρύγχος και μαύρη αφράτη γούνα. Μοιάζει με τρωκτικό και το ρύγχος του είναι παρόμοιο με εκείνο του πλατύπους. Εγγενή στη Βρετανία, ζει σε λαγούμια τόσο βαθιά όσο 20 πόδια κάτω από το έδαφος. Σκάβει τις φωλιές του σε βάθος μέχρι και 6 μέτρων και τα θηλυκά γεννούν από 6 έως 8 νεογνά κάθε φορά. Είναι από τη φύση του ευγενικό και μπορεί να γίνει στοργικό απέναντι στον ιδιοκτήτη τους. Ωστόσο μπορεί να καταστρέψει τα υπάρχοντα ψάχνοντας για λαμπερά αντικείμενα και για τον λόγο αυτό δεν πρέπει να γίνεται κατοικίδιο. Προσελκύεται από λαμπερά πράματα, τα οποία το κάνει εξαιρετικό στην ικανότητα εντοπισμού θησαυρού. Μπορεί όμως να προκαλέσει καταστροφή αν διατηρηθεί σε εσωτερικούς χώρους. Διαφορετικά, είναι πλάσμα ακίνδυνο. Οι μαθητές του Χόγκουαρτς μαθαίνου για τα Nifflers στο μάθημα Φροντίδα Μαγικών Πλασμάτων, ένα μάθημα επιλογής που μπορεί να επιλεγεί κατά το τρίτο έτος της εκπαίδευσης τους. Έχει υπονοηθεί ότι θα μπορούσαν να γίνουν κακά, καθώς το δεύτερο Niffler που απελευθερώθηκε στο γραφείο της Dolores Umbridge προσπάθησε να βγάλει ένα κομμάτι από το πόδι της. Πολλές φορές τα χρησιμοποιούν οι καλλικάντζαροι για να τους βρουν θησαυρό.

Ο Newt Scamander κατείχε ένα Niffler, το οποίο δραπέτευσε δυο φορές από τη βαλίτσα του κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Νέα Υόρκη το 1926 και προσπάθησε να ληστέψει τόσο την Εθνική Τράπεζα Steen όσο και ένα κοσμηματοπωλείο με πολλά πολύτιμα αντικείμενα. Το 1927, το ίδιο Niffler παρήγαγε 4 απογόνους, ο καθένας με διαφορετικό χρώμα.

Είναι γνωστό ότι ο Silvanus Kettleburn είχε 12 Niffler (ακόμη και όταν του είχαν καταστρέψει το σπίτι), τη βάρκα και το αγαπημένο του προσθετικό πόδι. Ο αδερφός του ο Jacob, μπορούσε να κρατήσει ένα στο Magical Creature Reserve και δανείστηκε το Niffler της κυρίας Rakepick για το τρίτο καταραμένο θησαυροφυλάκιο. Είναι γνωστό ότι το Niffler της είχε καλή συμπεριφορά.

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 1994-1995, ο Rubeus Hagrid σε ένα μάθημα Φροντίδας Μαγικών Πλασμάτων με τους τεταρτοετείς ως μέρος της τάξης. Πριν από το μάθημα έκρυψε το χρυσό ενός Λέπρεκον στη γη μπροστά από την καλύβα του. Συνδύασε κάθε μαθητή με ένα Niffler και υποσχέθηκε ένα έπαθλο σε όποιον βρει το μεγαλύτερο χρυσό. Ο Ron Weasley ρώτησε τον Hagrid αν θα μπορούσαν να τα αγοράσουν και να τα έχουν ως κατοικίδια και με γνώση ο Hagrid απάντησε ότι η μητέρα του δεν θα ήθελε ένα, διότι καταστρέφουν σπίτια, αλλά αυτό το όχι δεν ήταν οριστικό. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πολύ καλή πιθανότητα να αγοράσουν Nifflers οι μάγοι. Όταν ο Hagrid τσάκωσε τον Gregory Goyle να τσεπώνει χρυσό, εξήγησε ότι η προσπάθεια κλοπής ήταν άσκοπη καθώς ο χρυσός του Λέπρεκον είναι άχρηστος διότι εξαφανίζεται μετά από μερικές ώρες. Το Niffler του Ron βρήκε το μεγαλύτερο χρυσό και ο Hagrid τον αντάμειψε με μια μεγάλη πλάκα σοκολάτας από το Honeydukes.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της Dolores Umbridge ως διευθύντρια του Hogwarts, ο Lee Jordan χρησιμοποίησε το ξόρκι της ύψωσης (Engorgement Charm) για να ανεβάσει 2 Niffler από το παράθυρο του γραφείου της για να το καταστρέψει. Η Umbridge κατηγόρησε τον Hagrid για αυτό, και αυτό δεν τον βοήθησε στο ελάχιστο κατά τη διάρκεια των επιθεωρήσεων του Υψηλού Ανακριτή/Επιθεωρητή του Hogwarts.

Tα Nifflers ήταν μεταξύ των απειλών για το καταστατικό της μυστικότητας που έπρεπε να αντιμετωπίσει η Διεθνής Συνομοσπονδία Μάγων κατά τη δεκαετία του 2010.

 

Wizarding World: Bowtruckle, ο οσφυοκάμπτης

Πληροφορίες

 • Xρώμα επιδερμίδας: Πράσινο
 • Χρώμα ματιών: Καφέ
 • Προέλευση: Δυτική Αγγλία, Νότια Γερμανία, Σκανδιναβία
 • Ύψος μέσου ενήλικα: 20 εκατοστά
 • Θνητότητα: Θνητό
 • Διακριτικά χαρακτηριστικά: Μοιάζει με μικρό δέντρο, κατοικεί σε δέντρα, τρώει έντομα
 • Ταξινόμηση Υπουργείου Μαγείας: ΧΧ (Ακίνδυνο/Μπορεί να εξημερωθεί)
 • Κατάσταση: Υπάρχων

Το Bowtruckle είναι ένα μαγικό πλάσμα σε μέγεθος ενός χεριού (20 εκατοστά το πολύ), έχει μακριά αιχμηρά δάχτυλα, καστανά μάτια και μια εμφάνιση με επίπεδη όψη από φλοιό και κλαδιά, το οποίο είναι καλό καμουφλάζ στο φυσικό τους περιβάλλον. Τρέφεται με έντομα και είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστούν. Μπορούν να βρεθούν στη Δυτική Αγγλία, στη Νότια Γερμανία και σε ορισμένα σκανδιναβικά δάση. Τα δάχτυλά τους, που μοιάζουν με κλαδιά, είναι καλά προσαρμοσμένα για να σκάβουν ξύλινες ψείρες στα δέντρα και μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως όπλο εναντίον ενός εχθρού στοχεύοντας τον στα μάτια. Ζουν σε δέντρα τα οποία και προστατεύουν από ξυλοκόπους. Είναι γενικά επιφυλακτικό και ειρηνικό πλάσμα, αλλά αν κάποιος πειράξει το αγαπημένο του δέντρο γίνεται έξαλλο. Σύμφωνα με μαρτυρίες πηδάει πάνω στον ξυλοκόπο και χώνει τα μακριά και κοφτερά του δάχτυλα στα μάτια του. Για να επιτρέψει να πάρει κάποιος φύλλα ή ξύλα από το δέντρο του, πρέπει να του προσφέρει ένα μπολάκι με ξυλόψειρες ή αυγά νεράιδας.

Το Χόγκουαρτς έχει ένα νησί με Bowtruckle στη Μεγάλη Λίμνη. Ο Newt Scamander συνήθιζε να πηγαίνει εκεί όταν ήταν μαθητής στο Χόγκουαρτς και κέρδισε την εμπιστοσύνη τους. Στο διάστημα μεταξύ Φεβρουαρίου και Ιουνίου 1913, πήγε εκεί τη Leta Lestrange σε μια προσπάθεια να την ενθαρρύνει.

Στο Χόγκουαρτς τη σχολική χρονιά 1987-1988, τα Bowtruckles μελετήθηκαν από τους μαθητές του τέταρτου έτους στο μάθημα Φροντίδα Μαγικών Πλασμάτων, από τον καθηγητή Silvanus Kettleburn, οπού τα περιέγραψε ως πιο ολισθηρούς και από το σαπούνι βατράχου. Ένα από τα προσωπικά Bowtruckles του Kettleburn πήρε το όνομα του από τον αδερφό του Jacob και ονομάστηκε Jacob, Barnaby, Junior ή Newt, μετά από ένα άτομο με το ίδιο όνομα.

Μελετήθηκαν και από τους πεμπτοετείς στο ίδιο μάθημα, κατά το σχολικό έτος 1995-1996 από την αναπληρωτή καθηγήτρια Wilhelmina Grubbly-Plank.

Τον 21ο αιώνα, ένας κλάδος των Bowtruckles εξαπολύθηκε ως «Συγχέσιμος από την Καταστροφή» και έπρεπε να αντιμετωπιστεί από το Ειδικό Καταστατικό της Ειδικής Ομάδας και να επιστρέψει στο Black Forest της Γερμανίας.

Facts

 • Είναι άγνωστο γιατί τα Bowtruckles χαρακτηρίζονται ως αβλαβές δεδομένης της επιθετικότητας τους όταν απειλείται το δέντρο τους ή και τα ίδια.
 • Στην έκδοση PC του video game HP: Chamber of Secrets, τα Bowtruckle εμφανίζονται ως εχθροί των οποίων η επίθεση αποτελείται από ρίψη ξύλου. Ο Χάρι πρέπει να κάνει χρήση του ξορκιού Diffindo για να τα νικήσει, κάτι που του κερδίζει ένα κομμάτι φλοιού Wiggentree, ένα από τα 2 συστατικά του φίλτρου Wiggenweld.
 • Στην GBA έκδοση του video game HP: Goblet of Fire, εμφανίζονται ως εχθροί. Όταν πλησιάσεις ένα δέντρο στο οποίο ζουν σου ρίχνουν κομμάτια ξύλου. Για να τα νικήσεις πρέπει να τους ρίξεις το γούρι του Confundus.
 • Στο video game LEGO Harry Potter: Years 1-4, βοηθούν στην κατασκευή ξύλινων σκάλων στο Απαγορευμένο Δάσος.
 • Στην ταινία Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου Μέρος 1, ο Χάγκριντ σχολιάζει στον Χάρι «Σε έφερα εδώ 16 χρόνια πριν, όταν δεν ήσουν μεγαλύτερος από ένα Bowtruckle».

 

Wizarding World: Ο Ιαπωνικός δαίμονας Kappa

 

Πληροφορίες

 • Επιδερμίδα: Φολιδωτή, σκεπασμένη με λέπια
 • Προέλευση: Ιαπωνία
 • Θνητότητα: Θνητός
 • Διακριτικά χαρακτηριστικά: Κοίλος με νερό στο πάνω μέρος του κεφαλιού του, τρέφεται με ανθρώπινο αίμα.
 • Ταξινόμηση υπουργείου μαγείας: ΧΧΧΧ (Eπικίδυνο / χρειάζεται προχωρημένες γνώσεις / αντιμετωπίζεται μόνο από έμπειρο μάγο)
 • Κατάσταση: Υπάρχων

Ο Κάππα είναι ένας δαίμονας από την Ιαπωνία που τρέφεται με ανθρώπινο αίμα. Έχει φολιδωτή επιδερμίδα και όσοι τον έχουν δει λένε ότι μοιάζει με πίθηκο με λέπια ψαριού αντί για γούνα. Στην κορυφή του κεφαλιού του έχει μια τρύπα με νερό οπού αποτελεί την πηγή της δύναμης του. Ο Κάππα έγινε γνωστός στραγγαλίζοντας ανθρώπους που βρέθηκαν στις ρηχές λίμνες και ποτάμια που ζουν. Για να αποφύγεις επίθεση από ένα Κάππα πρέπει ή να έχεις ένα αγγούρι με το όνομα του πιθανού θύματος χαραγμένο, ή να το ξεγελάσεις για να υποκλιθεί ή να σκύψει. Τότε το νερό θα κυλήσει από το κεφάλι του και θα του στερήσει όλη του τη δύναμη.

Το Φάντασμα της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι ένας Κάππα ξεπήδησε στη δυτική θάλασσα το 1926. Επίσης αποτελούσε αξιοθέατο του τσίρκου Arcanus. To 1927 ένας Κάππα βρισκόταν σε μια περιοδεία στο Παρίσι. Αργότερα εντοπίστηκε η παρουσία του από τον σπουδαιότατο μάγο Newt Scamander χρησιμοποιώντας ξόρκι παρακολούθησης για να εντοπίσει την Tina Goldstein.

Κατά τη σχολική χρονιά 1989-1990 ο Bill Weasley δίδαξε τους μαθητές του έκτου έτους στο μάθημα άμυνα εναντίον των σκοτεινών τεχνών σε εξωσχολικά μαθήματα αργά το βράδυ, πως να χειριστούν ένα Κάππα.

Το 1993 ο καθηγητής της άμυνας εναντίον των σκοτεινών τεχνών Remus Loupin, παρουσίασε στους τριτοετείς τους Κάππα. Ήταν το τρίτο πλάσμα που έμαθαν. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, ο καθηγητής Λούπιν με τον καθηγητή Snape, υποστήριξαν εσφαλμένα ότι είναι πλάσματα κοκκινομάλλικα. Και κάτα την αντικατάσταση του καθηγητή Loupin την ίδια χρονιά, ο καθηγητής Snape ισχυρίστηκε εσφαλμένα ότι βρέθηκαν Κάππα στη Μογγολία.

Στην Ιαπωνία μερικά πιάτα με αγγούρι, όπως το σούσι αγγουριού (Kappa-Maki) και οι αγγουροπίκλες (Kappa-Zuke), πήραν το όνομα τους από αυτό το πλάσμα.

main image

Κάππα Εμφανίσεις

 • Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (First mentioned)
 • Harry Potter and the Goblet of Fire (Mentioned only)
 • Fantastic Beasts and Where to Find Them (First appearance)
 • Fantastic Beasts and Where to Find Them (film) (Concept art only)
 • Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald – The Original Screenplay
 • Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
 • Pottermore
 • Wizarding World (Mentioned only)
 • Harry Potter: Wizards Unite
 • Harry Potter: Hogwarts Mystery

Niffler Εμφανίσεις

 • Harry Potter and the Goblet of Fire (First appearance)
 • Harry Potter and the Order of the Phoenix
 • Fantastic Beasts and Where to Find Them
 • Fantastic Beasts and Where to Find Them: The Original Screenplay
 • Fantastic Beasts and Where to Find Them (film)
 • Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald – The Original Screenplay
 • Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
 • The Archive of Magic: The Film Wizardry of Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
 • LEGO Harry Potter: Years 1-4
 • LEGO Harry Potter: Years 5-7
 • LEGO Dimensions
 • LEGO Harry Potter
 • Wonderbook: Book of Spells
 • Harry Potter: Hogwarts Mystery
 • Harry Potter: Wizards Unite
 • Harry Potter: Magic Awakened

Tags: article , Bowtruckle , fantastic beasts , fantasy , fantasy movies , Harry Potter , Hogwarts , japan , Leprechaun , loupin , Magical Creatures , movie , Movies , Newt Scamander , Niffler , Rubeus Hagrid , snape , The Weird Side Daily , Wizarding World , άρθρο φανταστικού , εμφανίσεις , θησαυρός , ιδιότητες , κάππα , λέπρεκον , μαγεία , μαγικά πλάσματα , μάγοι , μαθητές , ξόρκια , όντα , πλάσματα , πληροφορίες , ταινία , Ταινίες , φαντασία , φύση , χαρακτήρες , Χόγκουαρτς , χρυσό

Μιχάλης Ζωγράφος

Δημοσιεύτηκε 15 Μαρτίου, 2021

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.