Η λίστα του Άγιου Βασίλη

Οι επιθυμίες των παιδιών για δώρα από τον Άγιο Βασίλη παίρνουν μία απρόσμενα ανατριχιαστική τροπή…

25 Δεκεμβρίου 2019

 

Τα πολύχρωμα παιχνίδια ήταν παραταγμένα το ένα δίπλα στο άλλο. Πλησίασε το πρόσωπό του κοντά τους και τα κοίταξε ένα-ένα. Τα στρογγυλά γυαλιά του καθρεφτίστηκαν στα γυάλινα, γαλάζια μάτια της πορσελάνινης κούκλας με τις ξανθές μπούκλες. Η μακριά, λευκή γενειάδα του αντικατοπτρίστηκε στη λαμαρίνα του τενεκεδένιου ρομπότ με το ανοιχτό στόμα και τα μάτια που έμοιαζαν με μαύρα κουμπιά. Η αντανάκλαση της κόκκινης στολής του φάνηκε μέσα στο παράθυρο του πύργου από lego που ήταν στημένος δίπλα στο τζάκι. Όρθωσε το σώμα και κοίταξε γύρω του. Προχώρησε προς το τεράστιο έπιπλο και παρατήρησε τις μινιατούρες που υπήρχαν πίσω από τη τζαμαρία. Αυτοκινητάκια, ποδήλατα, σετ τσαγιού και οτιδήποτε άλλο μπορούσε να βάλει ο παιδικός νους βρίσκονταν εκεί, φροντισμένα και γυαλισμένα. Χαμογέλασε. Έβγαλε από την τσέπη του έναν τεράστιο πάπυρο, τον ξεδίπλωσε και άρχισε να μελετάει τη φετινή, τεράστια λίστα. Χάιδεψε τα γένια του σκεφτικός. Είχε λίγο χρόνο στη διάθεσή του. Έπρεπε να βιαστεί. Κούνησε το καμπανάκι που κρατούσε. Ένας φάλτσος, στριγκός ήχος ακούστηκε.

Ο Τζακ καθόταν κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τα πολύχρωμα φωτάκια του λαμπύριζαν μέσα στο σκοτάδι. Η φωτιά στο τζάκι σιγόκαιγε τα ξύλα δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα θαλπωρής μέσα στο σαλόνι. Ξαφνικά, άκουσε έναν ήχο από την καμινάδα. Η φωτιά έσβησε απότομα. Το αγόρι σηκώθηκε με αργές κινήσεις και πήγε κοντά του. Έχωσε το κεφάλι του στην καμινάδα. Ξαφνικά ένιωσε ένα ρεύμα αέρα Άρχισε να ουρλιάζει καθώς «κάτι» τον ρούφηξε απότομα και τον τραβούσε μέσα στο στενό διάδρομο της καμινάδας. Προσπαθώντας μάταια να κρατηθεί από κάποια προεξοχή για να σταματήσει την τρελή πορεία του έκλεισε τα μάτια και περίμενε. Τα άνοιξε την τελευταία στιγμή, όταν ένιωσε να βρίσκεται στο κενό, για nα προλάβει να απλώσει τα χέρια του πριν σωριαστεί στο πάτωμα. Ανασηκώθηκε και κοίταξε γύρω του. Η ησυχία που επικρατούσε ήταν απόλυτη. Η πρώτη εντύπωση που του δημιουργήθηκε ήταν ότι βρισκόταν μέσα σε ένα παιχνιδάδικο. Κοιτάζοντας όμως καλύτερα, παρατήρησε πως τα παιχνίδια φαίνονταν από καιρό παρατημένα. Τα φορέματα από τις κούκλες ήταν σκονισμένα. Τα φλιτζάνια του τσαγιού ήταν σπασμένα σε διάφορα σημεία και τα γρανάζια του ρολογιού κούκου πεταμένα στο πάτωμα. Ένας ανεπαίσθητος ήχος που έσπασε τη σιωπή τον έκανε να αναπηδήσει. Αφουγκράστηκε προσεκτικά, κι αφού εντόπισε την πηγή του κατευθύνθηκε προς τα εκεί με δειλά βήματα. Όσο πλησίαζε, ο ήχος δυνάμωνε. Ένα αγόρι-κούκλα με κοντομάνικη μπλούζα και σορτσάκι κλωτσούσε μια μπάλα που ήταν δεμένη με σκοινί στο πόδι του. Όσο την κλωτσούσε, εκείνη απομακρυνόταν, για να επιστρέψει και πάλι πίσω λες και την συγκρατούσε ένα ελατήριο. Μόλις έφτασε μπροστά της, η κούκλα σταμάτησε να κινείται και στράφηκε προς το μέρος του. Ύστερα από λίγα δευτερόλεπτα σιωπής, άνοιξε το στόμα της και φάνηκαν τα άσπρα, αλλόκοτα ίσια και αλφαδιασμένα δόντια του. Άρχισε να κινείται προς το μέρος του με αφύσικα μεγάλη ταχύτητα. Η μπάλα, ξεμάκραινε όλο και πιο πολύ από το πόδι της, μέχρι που έφτασε τον Τζακ κι άρχισε να τον χτυπάει στα πόδια.

«Άου!», φώναξε εκείνος κι άρχισε να οπισθοχωρεί.

Η κούκλα όμως έγειρε το κεφάλι στο πλάι και άρχισε να τρέχει προς το μέρος του ενώ η μπάλα συνέχιζε να τον χτυπάει. Ο Τζακ συνέχισε να κινείται προς τα πίσω, μέχρι που ένιωσε να ακουμπάει σε κάτι συμπαγές. Έπεσε απότομα κάτω και τη στιγμή που η μπάλα ήταν έτοιμη να τον χτυπήσει στο πρόσωπο, μια πόρτα πίσω του άνοιξε και κάποιος τον τράβηξε έξω. Εκείνος, κατέβασε τα χέρια που είχε σηκώσει στο πρόσωπό του για να προστατευτεί και είδε τον Άγιο Βασίλη να στέκεται από πάνω του. Τον βοήθησε να σηκωθεί και τον έστησε στα πόδια του. Ο Τζακ κοίταξε γύρω του λαχανιασμένος. Βρισκόταν σε ένα άλλο δωμάτιο. Ένα δωμάτιο όπου τα παιχνίδια ήταν καθαρά, περιποιημένα και καινούρια.

«Άγιε Βασίλη», άρχισε προσπαθώντας να ξαναβρεί την ανάσα του, «τι συνέβη; Πού βρίσκομαι;»

«Ηρέμησε νεαρέ μου», έκανε εκείνος, «γνώρισες τον Τόμυ. Του αρέσει να τρομάζει τους επισκέπτες μας».

«Τον Τόμυ;», τραύλισε εκείνος.

«Ναι. Το αγόρι με την μπάλα», έκανε απλά ο Άγιος Βασίλης. «Του έχω εξηγήσει πως δεν είναι σωστό να τρομάζει τους νεοφερμένους.

Αρκετή τρομάρα θα πάρουν αργότερα έτσι κι αλλιώς»

«Τι εννο…», άρχισε ο Τζακ, αλλά εκείνος δεν τον άφησε να τελειώσει.

«Αγαπητέ Άγιε Βασίλη,», άρχισε «Θα ήθελα να μου φέρεις για τα Χριστούγεννα μία μούμια. Μούμια», επανέλαβε και τον κοίταξε στα μάτια. «Περίεργη επιθυμία, αλλά ποιος είμαι εγώ να την αρνηθώ;», πρόσθεσε χαμογελώντας πονηρά.

Χτύπησε παλαμάκια και μια λευκή κορδέλα άρχισε να κατεβαίνει από την οροφή. Οι κραυγές του Τζακ αντήχησαν μέσα στη σιωπή.
Λίγη ώρα αργότερα ο Άγιος Βασίλης ξεδίπλωνε και πάλι τον πάπυρο. Είχε ξεχάσει να σβήσει τα τελευταία ονόματα.

«Μαρί – Ανν», είπε φωναχτά. «Πορσελάνινη κούκλα»

Στράφηκε προς την κούκλα με τα γαλανά μάτια και τις ξανθές μπούκλες και χαμογέλασε. Ήταν σίγουρος ότι έβλεπε το μικρό ξανθό κορίτσι με τα γαλανά μάτια να ουρλιάζει πίσω από το σκληρό δέρμα της.

Διέγραψε το όνομά της από τη λίστα.

«Κριστόφ, ρομπότ!»

Κοίταξε το ρομπότ που στεκόταν ακίνητο. Μπορούσε να ακούσει τις κραυγές του σγουρομάλλικου αγοριού πίσω από τη λαμαρίνα του.

Διέγραψε το όνομά του.

«Ιζαμπέλ, μαγικό κάστρο»

Είδε το μικρό κορίτσι με τα κοτσιδάκια να χτυπάει τα χέρια του στο μικροσκοπικό παράθυρο του κάστρου από lego προσπαθώντας να δραπετεύσει. Διέγραψε το όνομά της.

Και τέλος…

«Τζακ, μούμια!»

Στράφηκε προς το νεοφερμένο παιχνίδι που στεκόταν ακίνητο δίπλα στο τζάκι. Μπορούσε να δει τα γουρλωμένα μάτια του αγοριού πίσω από τις λευκές γάζες και να ακούσει τις βουβές του κραυγές καθώς δεν είχε συνειδητοποιήσει ακόμα τι του είχε συμβεί. Διέγραψε το όνομά του από τη λίστα.

Χτύπησε το κουδουνάκι του. Ένας στριγκός ήχος ακούστηκε. Μερικοί αποστεωμένοι τάρανδοι με κόκκινα λαμπερά μάτια εμφανίστηκαν.

«Χο Χο Χο!», φώναξε εκείνος.

Ανέβηκε στο έλκηθρο και ξεκίνησε για το επόμενο όνομα της λίστας.

 

Main Image Reference

Tags: creatures , dark , death , fairytale , fantasy , horror , mystery , scary , Spooky , weird , άγιος βασίλης , ανατριχίλα , δέντρο , διήγημα , δώρα , επιθυμία , ήχος , θάνατος , κάστρο , μούμια , ρομπότ , τάρανδοι , τρόμος , φαντασία , Φόβος , Χριστούγεννα

Ερωδίτη Παπαποστόλου

Δημοσιεύτηκε 25 Δεκεμβρίου, 2019

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.