Hannah Cranna, η Διαβολική Μάγισσα του Monroe

“Η Hannah Cranna, ή για την ακρίβεια Hannah Hovey, ήταν ευρέως γνωστή ως η «Διαβολική Μάγισσα του Monroe». Αυτό το ψευδώνυμο άρχισε να αντικαθιστά το όνομά της έπειτα από τον περίεργο θάνατο του συζύγου της, του καπετάνιου Joseph Hovey…”

Κοντά στο Trumbull της Πολιτείας του Connecticut, υπάρχει ένα μικρό παλιό νεκροταφείο, το Gregory’s Four Corners. Αν και είναι δίπλα στο δρόμο, οι σκιές από τα δέντρα που γέρνουν πάνω από τα μνήματα κάνουν το μέρος να μοιάζει σκοτεινό και ανατριχιαστικό, παρά την κίνηση των αυτοκινήτων. Οι τάφοι που χρονολογούνται πριν από το 1800 έχουν μνήματα που έχουν φαγωθεί στις γωνίες από το χρόνο και τις βροχές, έχουν πρασινίσει από τα βρύα ή έχουν πέσει στο πλάι και κανείς δεν έχει βρεθεί να τα βάλει ξανά στη θέση τους. Δεν ισχύει όμως αυτό για όλα τα μνήματα. Ένας συγκεκριμένος τάφος, αυτός με το όνομα Hannah Cranna χαραγμένο στην πέτρα, όχι μόνο μοιάζει να έχει παραμείνει ανέπαφος στο πέρασμα του χρόνου αλλά είναι πάντα γεμάτος λουλούδια, κέρματα και μικρά διακοσμητικά.

Κάποιος θα υπέθετε ότι οι συγγενείς της Hannah τιμούν τη μνήμη της τόσες δεκάδες χρόνια τώρα, από το 1860 που πέθανε. Αυτό θα ήταν όμως ψέμα. Κανείς από όσους αφήνουν κάτι στο μνήμα της δεν την ξέρει ή έχει κάποια συγγένεια μαζί της. Αν δεν το κάνουν όμως, υπάρχουν πολύ σοβαρές πιθανότητες το πνεύμα της Hannah να εξαγριωθεί και να αποφασίσει να τους ακολουθήσει μέχρι το σπίτι τους, επιφυλάσσοντάς τους μια σκοτεινή μοίρα.

Η Hannah Cranna, ή για την ακρίβεια Hannah Hovey, ήταν ευρέως γνωστή ως η «Διαβολική Μάγισσα του Monroe». Αυτό το ψευδώνυμο άρχισε να αντικαθιστά το όνομά της έπειτα από τον περίεργο θάνατο του συζύγου της, του καπετάνιου Joseph Hovey. Ο άντρας είχε αποφασίσει να βγει για ένα νυχτερινό περίπατο σε μια περιοχή που γνώριζε εξαιρετικά καλά, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ στο σπίτι του. Όπως αποκαλύφθηκε το επόμενο πρωί, ο άτυχος καπετάνιος είχε χάσει με κάποιον τρόπο την ισορροπία του και είχε πέσει από ένα γκρεμό. Η πτώση ήταν μοιραία.

Οι κάτοικοι του Monroe άρχισαν να υποψιάζονται πως πίσω από τον θάνατό του κρυβόταν η γυναίκα του, Hannah. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως ένας καπετάνιος, που είχε επιβιώσει από αμέτρητες άγριες καταιγίδες και ογκώδη κύματα, είχε απλά παραπατήσει και έπεσε στο γκρεμό. Ήταν σίγουροι πως η Hannah ήταν μάγισσα και του είχε κάνει κάποιου είδους ανίερο ξόρκι για να τον οδηγήσει στο θάνατο.

Η Hannah, σαν για να επιβεβαιώσει της φήμες που την ήθελαν μάγισσα, δεν παντρεύτηκε ξανά. Ζούσε μόνη της, στην καλύβα της, με μοναδική της συντροφιά έναν κατάμαυρο κόκορα, τον Γέρο Βοριά, ο οποίος αντί να λαλεί με την αυγή, κραύγαζε στις δώδεκα τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με τους θρύλους, από την ώρα εκείνη και μέχρι τις τρεις τα ξημερώματα, είναι οι σκοτεινότερες ώρες της μέρας, όπου ο πραγματικός κόσμος μπλέκεται μαζί με αυτούς των πνευμάτων. Στο διάστημα αυτό διαδραματίζονται τα περισσότερα παραφυσικά φαινόμενα.

Όπως θα φαντάζεται κανείς, μια ιδιότροπη χήρα που ζει μακριά από τον κόσμο με συντροφιά έναν ρωμαλέο μαύρο κόκορα που έχει περίεργα ωράρια είναι ακριβώς η εικόνα που είχαν οι άνθρωποι της εποχής για μάγισσες. Γι’ αυτό και προσπαθούσαν να αποφεύγουν με κάθε τρόπο τη Hannah ή, όταν αναγκάζονταν να της μιλήσουν, να περιόριζαν τη συνομιλία τους στο μικρότερο δυνατό χρόνο.

Η Hannah δεν ήταν διόλου πληγωμένη από αυτά που έλεγαν πίσω από την πλάτη της οι κάτοικοι του Monroe. Αντίθετα, τα χρησιμοποιούσε υπέρ της. Ξέροντας πως οι άνθρωποι θα πίστευαν ότι θα έριχνε και σε εκείνους κατάρα αν δεν έκαναν αυτό που τους ζητούσε, άρχιζε να απαιτεί να της δίνουν δωρεάν τρόφιμα και καυσόξυλα. Ποιος θα μπορούσε εξάλλου να το αρνηθεί σε μια ανατριχιαστική μάγισσα;

Υπάρχουν διάφοροι θρύλοι και μύθοι γύρω από τη Hannah και τις σχέσεις της με τους κατοίκους της περιοχής. Όταν μια γυναίκα, εκνευρισμένη από την τεμπελιά και το ύφος της Hannah αρνήθηκε να της δώσει μεγαλύτερο κομμάτι ζεστή πίτα από αυτό που της είχε ήδη προσφέρει, εκείνη την καταράστηκε και έκτοτε η γυναίκα δεν μπόρεσε ποτέ ξανά να ψήσει μια καλή πίτα. Σύμφωνα με μια άλλη ιστορία, η Hannah έπιασε έναν ψαρά να έχει ρίξει τις πετονιές του εντός της δικής της ιδιοκτησίας για να πιάσει πέστροφες και του ζήτησε να φύγει με το δικό της ιδιότροπο τρόπο. Όταν εκείνος αρνήθηκε, η Hannah τον καταράστηκε και, όπως θα μαντεύει κανείς, κανένα ψάρι δεν πιάστηκε ξανά στο αγκίστρι του.

Πολλά περίεργα συμβάντα γύρω από τη Hannah προβλημάτιζαν τους θρησκευόμενους κατοίκους του Monroe μέχρι τη στιγμή του θανάτου της, όπου και ήταν πια σίγουροι πως η Hannah είχε κερδίσει άξια τον τίτλο της Διαβολικής Μάγισσας του Monroe.

Μια μέρα, ο σύντροφος της Hannah για όλα αυτά τα χρόνια, ο Γέρος Βοριάς λάλησε μια τελευταία φορά σημαίνοντας την έναρξη της σκοτεινότερης ώρας της μέρας και έπειτα ξεψύχησε. Την ίδια μέρα, η Hannah θρήνησε το θάνατο του πτηνού όπως δεν έκανε με τον άντρα της, σε μια μάλλον περίεργη τελετή με κεριά στη μέση της νύχτας όπως είπαν κάποιοι. Έπειτα, αναζήτησε ένα γείτονά της. Του εκμυστηρεύτηκε ότι και οι δικές της μέρες είχαν σχεδόν τελειώσει και του έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες για το τι θα έκανε μόλις άφηνε την τελευταία της ανάσα. Του είπε ότι έπρεπε να ανεβάσουν στο λόφο το φέρετρό της γυμνά χέρια και να τη θάψουν μετά το ηλιοβασίλεμα. Η Hannah έφυγε για την καλύβα της και ο γείτονας μάλλον υπέθεσε ότι η Hannah είχε στεναχωρηθεί τόσο με την απώλεια του Γέρου Βοριά που  παραληρούσε και έκανε ανόητες σκέψεις. Την επόμενη μέρα όμως, πράγματι, ήταν νεκρή.

Τις μέρες εκείνες είχε ρίξει πολύ χιόνι στο Monroe οπότε οι κάτοικοι αν κα είχαν ακούσει τις οδηγίες της, δεν τους έδωσαν και πολύ σημασία. Εξάλλου, η Hannah δεν ήταν πολύ αγαπητή στην κοινότητά τους και δεν τους ένοιαζε ιδιαίτερα αν δεν έφερναν σε πέρας τις τελευταίες επιθυμίες μιας γυναίκας που η παρουσία της τους προκαλούσε προβλήματα εβδομήντα εφτά χρόνια τώρα. Έτσι, αποφάσισαν πως αντί να ανεβάζουν το φέρετρο με τα χέρια μέχρι την κορυφή του λόφου όπου ήταν το νεκροταφείο Gregory’s Four Corners, μπορούσαν να εκμεταλλευτούν το χιόνι και να το σύρουν πάνω σε ένα έλκηθρο. Εξάλλου, έπρεπε να διανύσουν μια απόσταση πέντε μιλίων και κανείς τους δεν ήθελε να τους πέσει κάτω το φέρετρο και να ανοίξει. Θεωρούταν ιδιαιτέρως κακός οιωνός.

Το φέρετρο λοιπόν φορτώθηκε πάνω στο έλκηθρο και άρχισαν να το σέρνουν. Είχαν φτάσει λίγα μέτρα μακριά όταν με κάποιο περίεργο τρόπο το φέρετρο γλίστρησε από το έλκηθρο και τσούλησε μέχρι την πόρτα του σπιτιού της. Το συμβάν αυτό προκάλεσε ανατριχίλα και βλέμματα αμηχανίας αλλά δεν πτοήθηκαν. Έβαλλαν ξανά το φέρετρο στο έλκηθρο και ξεκίνησαν. Αλλά το έλκηθρο κύλησε ξανά και ξανά και ξανά. Ακόμα και όταν κάποιος κάθισε πάνω του, δεν άλλαξε τίποτα. Με κάποιον ακατανόητο τρόπο, η Hannah έμοιαζε να επιβάλλει τις επιθυμίες της περί των τελετουργικών ταφής.

Τελικά, την ανέβασαν με τα χέρια στο λόφο και την έβαλαν μέσα στον τάφο. Όταν τελείωσαν μαζί της, έπειτα από τα πολλά πισωγυρίσματα και τη δύσκολη ανάβαση, είχε σχεδόν ξημερώσει. Είχαν ξεχάσει ότι η δεύτερη απαίτηση της Hannah ήταν να τη θάψουν μετά το ηλιοβασίλεμα.

Επιστρέφοντας στον οικισμό εξουθενωμένοι, κοκάλωσαν στη θέα μιας τεράστιας πύρινης μάζας με φόντο το λευκό τοπίο. Το σπίτι της Hannah είχε πάρει φωτιά. Θυμούμενοι το δεύτερο μέρος των τελευταίων της λογιών, ήξεραν ότι αυτό που έβλεπαν ήταν το αποτέλεσμα της οργής της μάγισσας. Δεν βρήκαν το  κουράγιο να παλέψουν με τη φωτιά. Την άφησαν να καίει για τέσσερις ακόμα μέρες.

Είναι αναμενόμενο πως οι θρύλοι και μύθοι γύρω από το πρόσωπο της Hannah οργιάζουν. Λέγεται πως μια γυναικεία φιγούρα με μακριά γκρι μαλλιά στέκεται στη μέση του δρόμου, δίπλα από το νεκροταφείο. Όταν οι οδηγοί στρίβουν απότομα το τιμόνι για να αποφύγουν τη μεσήλικη που έμοιαζε να εμφανίστηκε από το πουθενά, χάνουν τον έλεγχο του οχήματος και συντρίβονται πάνω στο μνήμα της Hannah Cranna. Οι κάτοικοι της περιοχής γνωρίζουν πολύ καλά να αποφεύγουν τη συγκεκριμένη περιοχή το βράδυ, ειδικά μεταξύ δώδεκα και τρεις τα ξημερώματα. Κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται πως την έχουν δει να περιφέρεται τη νύχτα στην περιοχή όπου ήταν παλιά το σπίτι της. Αυτό που όλοι συμφωνούν όμως είναι ότι αν περάσει κανείς κοντά στο νεκροταφείο και δεν της αφήσει κάτι θα εύχεται να το είχε κάνει γιατί πολύ άσχημα πράγματα επρόκειτο να του συμβούν…

Tags: Connecticut , Creepy , death , Eerie , Gregory's Four Corners , Hannah Cranna , Hannah Hovey , Joseph Hovey , Monroe , mystery , story , The Weird Side Daily , Trumbull , weird , witch , Αγγελική Παπανικήτα , αμάξι , ανατριχίλα , άντρας , άρθρα , άρθρο , Γέρος Βοριάς , γκρεμός , γυναίκα , Διαβολική Μάγισσα του Monroe , δρόμος , έλκηθρο , ηλιοβασίλεμα , ΗΠΑ , θάνατος , θρήνος , Θρύλοι , Θρύλος , ιδιοκτησία , ισορροπία , καλύβα , καπετάνιος , καταιγίδα , κατάρα , καυσόξυλα , κέρμα , κόκορας , κόσμος , κύματα , λουλούδι , μάγισσα , μεταφυσικό , μνήμα , μνήματα , μύθοι , μύθος , νεκροταφείο , νύχτα , ξόρκι , οικισμός , όχημα , παραφυσικά φαινόμενα , παραφυσικό , πέστροφα , πίτα , πλαγιά , πνεύμα , πνεύματα , Πολιτεία , πόρτα , ποτάμια , πρόβλημα , πτώση , Σκιά , σκιές , σκοτάδι , σπίτι , τάφος , τελετή , τελετουργία , τρόφιμα , Υπερφυσικό , Φάντασμα , Φαντάσματα , φιγούρα , φωτιά , χήρα , χιόνι , ψαράς , ψευδώνυμο

Αγγελική Παπανικήτα

Δημοσιεύτηκε 27 Μαρτίου, 2021

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.