Berserk, ένα anime ισάξιο του Game of Thrones

Ένα anime γεμάτο δράση, φαντασία και δαίμονες.

Πώς είναι δυνατόν να συγκρίνω ένα anime με το Game of Thrones? Πριν αναρωτηθείτε διαβάστε το άρθρο και θα σας λυθεί η απορία.

Δεν θέλω να συγκρίνω το Berserk και το Game of Thrones, απλά δεν μπορώ να παραλείψω το γεγονός ότι έχουν πολλά κοινά: είναι και τα δυο μεσαιωνικής εποχής, έχουν επικές μάχες, τέρατα, δαίμονες, αιμομιξία, βασιλιάδες που προσπαθούν να τους εκθρονίσουν, σκληρές και ερωτικές σκηνές, ιππότες, δολοπλόκους, δολοφόνους και πολλά άλλα! Τώρα που το σκέφτομαι και με το Witcher έχει κοινά – just saying.

Το Berserk κέρδισε τις εντυπώσεις από τα manga με τον τίτλο ως του καλύτερου Dark Fantasy. Όπως καταλαβαίνετε δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το Game of Thrones. Μπορώ να πω βέβαια ότι το Berserk έχει περισσότερο φαντασία αλλά τα σκηνικά έχουν σχεδόν το ίδιο μοτίβο με το Game of Thrones και σίγουρα για anime μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι συνηθισμένο. Δεν έχει καμία δόση χιούμορ, οι πρωταγωνιστές δεν έχουν περίεργα χρωματιστά μαλλιά και σίγουρα δεν έχει χαριτωμένα anime girls με μεγάλα boobs. Είναι ένα anime που θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ρεαλιστικό ως προς το πως αποδίδουν τους χαρακτήρες.

Story

Η ιστορία έχει να κάνει με τον Guts έναν μισθοφόρο πολεμιστή όπου η μοίρα του τον φέρνει στην ομάδα του Γερακιού και γνωρίζει τον ασυνήθιστα γοητευτικό, θηλυπρεπή Griffith, που σκοπός της ζωής του είναι να γίνει βασιλιάς ή μάλλον Θεός. Ο Griffith παθαίνει μια εμμονή με τον Guts, τον βλέπει ως φίλο αλλά και ως ένα σύντροφο που θα είναι για πάντα δίπλα του στην μάχη και μη. Έχουμε όμως και την Casca την υπαρχηγό και μοναδική γυναίκα της συντροφιάς του Γερακιού, η οποία μισεί τον Guts γιατί: «ποιος είναι αυτός ο καινούργιος που μπαίνει στην ομάδα και ο Griffith μου έχει μάτια μόνο για αυτόν;» ναι, η Casca είναι ερωτευμένη με τον Griffith, αλλά εκείνος έχει μάτια μόνο για τον Guts. Συνεχίζουμε όμως με την ιστορία, όταν ο Guts φεύγει από την ομάδα, τα πράγματα αρχίζουν να σκουραίνουν με τον Griffith να κάνει μη σωστές κινήσεις όπως να κάνει σεξ με μια πριγκίπισσα, ενώ ξέρει ότι θα τιμωρηθεί άμα το μάθουν και όταν το μαθαίνει ο βασιλιάς φυσικά τον αιχμαλωτίζει και τον βασανίζει για 2 χρόνια. Να πούμε εδώ και ένα έξτρα πραγματάκι, ότι ο βασιλιάς ήθελε την κόρη του για τον εαυτό του – αν με πιάνετε! Η συνέχεια είναι τραγική, καθώς ο Guts τον απελευθερώνει αλλά ο Griffith δεν είναι αυτός που ήταν, έχει γίνει ένα σκελετωμένο πράγμα που δεν μπορεί να κουνηθεί γιατί του έχουν κόψει όλες τις αρτηρίες. Γίνεται όμως κάτι απρόσμενο, οι δαιμονικές θεότητες εμφανίζονται και κάνουν τον Griffith έναν από αυτούς, με αποτέλεσμα ο Griffith να γίνει δαίμονας και να σκοτώνει όλη του την ομάδα και να βιάζει την Casca μπροστά στα μάτια του Guts, με την οποία τελικά είχαν γίνει ζευγάρι.

Αυτό είναι, στο περίπου, το στόρι από την πρώτη σεζόν που προβλήθηκε το 1997. Η συνέχεια ήταν στο manga. Όμως το 2012 βγήκε remake της πρώτης σεζον με 3 ταινίες που έκαναν θραύση. Μετά τις ταινίες συνεχίζεται η σειρά με άλλες 2 σεζόν, όμως δυστυχώς δεν καλύπτουν όλο το manga με αποτέλεσμα να υπάρχουν κενά. Σε πολλά σημεία θα αναρωτηθείτε τι συμβαίνει εδώ και δυστυχώς η απάντηση βρίσκεται στα manga.

Το manga δυστυχώς δεν έχει τελειώσει με αποτέλεσμα οι φαν να κάνουν παράπονα στον δημιουργό του τον  Kentaro Miura, ο οποίος για άγνωστους λόγους αποφασίζει να βγάζει το manga όποτε του ‘ρθει.

Τώρα θα αναρωτιέστε να δούμε την πρώτη σεζόν ή τις ταινίες;

Προσωπικά αγαπώ την πρώτη σεζόν πιο πολύ λόγο του παλιού σχεδίου και γιατί πως να το κάνουμε μεγάλωσα με αυτό. Ωστόσο θα σας έλεγα να ξεκινήσετε με τις ταινίες. Η μόνη διαφορά πέρα από το σχέδιο και το animation είναι ότι στην πρώτη σεζόν δείχνει κάποια πράγματα που δεν δείχνει στις ταινίες αλλά και αντίστοιχα. Όπως και να ‘χει όμως θα μείνετε με κάποιες απορίες αν δεν διαβάσετε τα manga τα οποία είναι πολύ πιο αναλυτικά και αρκετά διαφορετικά από το anime.

Εσείς διαλέγετε. Αν με ρωτήσετε, να τα δείτε και να τα διαβάσετε όλα! Γιατί αξίζει! Καλή προβολή ή μάλλον καλό κάψιμο!

Tags: action , animation , anime , assassins , Band , berserk , blood , dark fantasy , demons , Epic Fantasy , fantasy , fights , Game of Thrones , horror , japan , kings , knights , magic , manga , monsters , Movies , romance , seasons , Supernatural , The Weird Side Daily , warrior , weird , αίμα , βασιλιάδες , δαίμονες , δολοφόνους , δράση , Επική φαντασία , έρωτας , ιαπωνία , ιππότες , Κινούμενα σχέδια , μαγεία , μάχες , μεσαίωνας , μεσαιωνική εποχή , ομάδα , πολεμιστής , τέρατα , τρόμου , Υπερφυσικό , φαντασία

Μάγδα Ασημακοπούλου

Δημοσιεύτηκε 21 Μαΐου, 2020

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.