Μυστικό Δείπνο

“Το κουδούνι ήχησε. Η ίδια τραντάχτηκε ολόκληρη, ξυπνώντας από τον βυθό των σκέψεων της. Προχώρησε, όσο γρηγορότερα μπορούσε, στην πόρτα. Πριν ανοίξει, έριξε μια τελευταία ματιά στο τραπέζι. Όλα ήταν στην θέση τους. Ένιωθε λίγο τρακ, είναι η αλήθεια. Της είχε ζητήσει να έρθει αρκετές φορές, μα εκείνη όλο το ανέβαλλε…”

07 Μαρτίου 2020

Καθόταν και χάζευε το είδωλο της στον καθρέφτη. Έμοιαζε και ένιωθε τόσο ζωντανή που δεν μπορούσε να το πιστέψει. Ακόμη και το ελαφρύ ρουζ που είχε χρησιμοποιήσει, έδινε άλλη χάρη στο γερασμένο της πρόσωπο. Στόλισε τα φανερά αδυνατισμένα χέρια της με χρυσά βραχιόλια ενώ στον λαιμό κρέμασε ένα παλιό κολιέ με ψεύτικες πέρλες. Βέβαια, το αγαπημένο της κόκκινο φόρεμα φαινόταν σαν να επιπλέει από την τελευταία φορά που το είχε φορέσει.

«Το αγόρι μου, ο Τάκης, τι να κάνει άραγε;». Είχε να δει χρόνια την κορμοστασιά του γιου της και ο ήχος της φωνής του χανόταν πια στο κουρασμένο της μυαλό. Από τότε που αρρώστησε η ίδια, δεν ξαναφάνηκε. Πρόσφατα, έμαθε πως χώρισε με την γυναίκα του, σε μια τυχαία συζήτηση με την κόρη της, την Ελένη. Στο γάμο τους ήταν κι η τελευταία φόρα που το φόρεμα αυτό κοσμούσε το σώμα της. Το κρατούσε για ειδικές περιπτώσεις, όπως η σημερινή.

«Ίσως να μην τους έφερε γούρι», σκέφτηκε.

Η μυρωδιά της ψητής μπριζόλας ταξίδευε ως την κάμαρα της. Μπορεί να είχε χρόνια να πλησιάσει τα μαγειρικά της σκεύη, μα οι ικανότητες της ως μαγείρισσα δεν είχαν χαθεί τελείως. Το περασμένο της ηλικίας της και η ασθένεια της δεν στάθηκαν αρκετά να την εμποδίσουν να περιποιηθεί μεγαλοπρεπώς τον αποψινό της καλεσμένο.

Η κόρη της, όμως, πιθανότατα θα της έβαζε τις φωνές, αν μάθαινε για αυτό. Ξέρει κι η ίδια πως δεν πρέπει να κουράζεται, συν του ότι δεν ήθελε να δημιουργεί και προβλήματα στην Ελενίτσα, όπως την φώναζε μικρή. Αλλά δυστυχώς, συνεχώς την στεναχωρεί. Τις προάλλες, ενώ το κοριτσάκι της είχε προβλήματα με την δουλειά, η ίδια δεν κατάφερε να κρατηθεί και τα έκανε πάνω της, με αποτέλεσμα να γεμίσει με υγρά σχεδόν όλο της το σώμα και να κάνει την κορούλα της να εκνευριστεί, τόσο που σηκώθηκε κι έφυγε, αφήνοντας την μόνη για καμιά ώρα.

Και μια άλλη φορά, μην μπορώντας η ίδια να αποδεχτεί για μια ακόμη φορά την πάθηση της, αποφάσισε να συμμαζέψει το σπίτι, μα δεν κατάφερε να κρατήσει την ισορροπία της και έπεσε με δύναμη στο πάτωμα, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στα πόδια της.

«Πρόσεχε, ρε μάνα! Στο τέλος, θα φεύγει η σύνταξη σου σε νοσοκόμες και τα παιδιά ούτε τον καφέ τους δεν θα μπορούν να πληρώσουν», ανέφερε η κόρη της όταν αναγκάστηκε να την σηκώσει.

«Έχεις δίκιο κορίτσι μου», της απάντησε, σχεδόν μέσα από το στόμα της.

Το κουδούνι ήχησε. Η ίδια τραντάχτηκε ολόκληρη, ξυπνώντας από τον βυθό των σκέψεων της. Τα χέρια της κατευθύνθηκαν ασυναίσθητα στα άσπρα της μαλλιά, τα οποία είχε γεμίσει με Λακ. Προχώρησε, όσο γρηγορότερα μπορούσε, στην πόρτα. Πριν ανοίξει, έριξε μια τελευταία ματιά στο τραπέζι. Όλα ήταν στην θέση τους. Τα πιάτα, το καλό της σερβίτσιο, τα ποτήρια με το κόκκινο κρασί και κάτω από αυτά ένα κάτασπρο πεντακάθαρο τραπεζομάντηλο. Ένιωθε λίγο τρακ, είναι η αλήθεια. Της είχε ζητήσει να έρθει αρκετές φορές, μα εκείνη όλο το ανέβαλλε. Οπότε ήθελε να τον ευχαριστήσει όσο μπορούσε .

Παίρνει μια βαθιά εισπνοή και ξεκλειδώνει. Η μαύρη κουκούλα εμπόδιζε στο να φανεί καθαρά το πρόσωπο του. Το μόνο που αντίκριζε ολοφάνερα ήταν το δρεπάνι που κρατούσε στο δεξί του χέρι. Πέρασε μέσα βιαστικά. Υπέθεσε πως θα πείναγε πολύ. Αρχικά, καθάρισε, πάνω στον χιτώνα του, τις κόκκινες κηλίδες που βρώμιζαν το εντυπωσιακό όπλο του. Έπειτα, το ακούμπησε στον τοίχο και κάθισε στην καρέκλα του τραπεζιού, περιμένοντας κι εκείνη.

Εκείνη, γεμάτη ενθουσιασμό, κατευθύνθηκε στο παλιό της πικάπ, βάζοντας να παίζει τραγούδια του αγαπημένου της Αττίκ. Πόσο καιρό έχω να δειπνήσω με κάποιον;, σκέφτηκε. Στη συνέχεια, κάθισε στην απέναντι καρέκλα του τραπεζιού. Σήκωσε ψηλά το ποτήρι με το κρασί, όπως αντίστοιχα έκανε κι ο καλεσμένος της. Πλέον, η κουκούλα του έλειπε και η ίδια εστίασε στην άνω και κάτω γνάθο του προσώπου του. Νόμισε πως της χαμογελά κι έτσι του ανταπέδωσε κι εκείνη ένα χαμόγελο.

 

Main Image Reference

Tags: death , horror , scary , Spooky , story , weird , Αγόρι , αλλόκοτο , ανατριχίλα , ασθένεια , βραχιόλι , γάμος , γιός , γούρι , γυναίκα , δείπνο , διήγημα , δουλεία , δρεπάνι , είδωλο , θάνατος , ιστορία , καθρέφτης , καλεσμένος , καρέκλα , κάτω γνάθος , κόκκινο , κολιέ , κόρη , κουκούλα , κρασί , μαλλιά , μυαλό , Μυστικό Δείπνο , όπλο , πάθηση , πικάπ , πόρτα , πρόσωπο , Σκέψη , σκοτάδι , σπίτι , σύνταξη , Τραγούδι , Τραγούδια , τραπέζι , τρόμος , φόρεμα , φωνή , χαμόγελο , χάρη , χιτώνας , ψυχολογία

Δημήτρης Τάσκου

Δημοσιεύτηκε 7 Μαρτίου, 2020

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.