Το Στοιχειωμένο Ενυδρείο της Georgia

“Έχουμε ακούσει και διαβάσει για στοιχειωμένα σπίτια, ξενοδοχεία, φυσικά και για νεκροταφεία. Αλλά ενυδρείο; Φαίνεται πως υπάρχει και τέτοιο. Αν επισκεφτεί κανείς το ενυδρείο της Georgia για να θαυμάσει τα τροπικά ψάρια και τους επιβλητικούς καρχαρίες, δεν είναι απίθανο να φύγει από εκεί τρομοκρατημένος όχι εξαιτίας των χονδριχθύων αλλά των αλλόκοτων συμβάντων που θα βιώσει…”

Έχουμε ακούσει και διαβάσει για στοιχειωμένα σπίτια, ξενοδοχεία, φυσικά και για νεκροταφεία. Αλλά ενυδρείο; Φαίνεται πως υπάρχει και τέτοιο. Αν επισκεφτεί κανείς το ενυδρείο της Georgia για να θαυμάσει τα τροπικά ψάρια και τους επιβλητικούς καρχαρίες, δεν είναι απίθανο να φύγει από εκεί τρομοκρατημένος, όχι εξαιτίας των χονδριχθύων αλλά των αλλόκοτων συμβάντων που θα βιώσει.

Δεν χρειάζεται να πει κανείς πολλά για τον Τιτανικό. Όλοι γνωρίζουν για την τραγωδία που συνέβη το 1912 στα παγωμένα νερά του Βόρειου Ατλαντικού και στοίχισε τη ζωή σε 1514 άτομα. Στο σημείο που βρίσκεται το ναυάγιο έχουν πραγματοποιηθεί αμέτρητες καταδύσεις. Οι δύτες συνέλλεγαν όσα στοιχεία μπορούσαν να ανακτήσουν από το βυθισμένο πλοίο, όπως μπουκάλια, βαλίτσες, κοσμήματα κ.α.

Το 2008, αντιμέτωποι με την μειωμένη προσέλευση επισκεπτών στο ενυδρείο, οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να κάνουν μια παράτολμη κίνηση. Δεν θα εξέθεταν μόνο τους κάτοικους της θάλασσας αλλά και όσους σχετίζονταν με αυτή. Έτσι, εγκαινίασαν ένα χώρο στον οποίο παρουσιάζονταν διάφορα αντικείμενα που είχαν ανασυρθεί από το ναυάγιο του Τιτανικού, όπως ρούχα, πιάτα και εργαλεία. Όπως υπέθεταν, και πράγματι έτσι έγινε, η έκθεση θα ενθουσίαζε τον κόσμο και θα αύξανε τα κέρδη τους.

Αυτό που σίγουρα δεν περίμεναν οι υπεύθυνοι του ενυδρείου ήταν πως μαζί με τα εκθέματα που μετέφεραν στους χώρους του ενυδρείου, θα μετέφεραν και τα πνεύματα των προηγούμενων κατόχων τους. Αν το σκεφτεί ξανά κανείς εξάλλου, δεν ακούγεται και πολύ περίεργο τα προσωπικά αντικείμενα των αποθανόντων να σχετίζονται με κάποιου είδους παραφυσική δραστηριότητα όταν οι ιδιοκτήτες τους πέθαναν με τόσο φριχτό τρόπο.

Οι εθελοντές του ενυδρείου που περνούν πολλές ώρες την εβδομάδα κοντά στα εκθέματα του Τιτανικού κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων που κάνουν, έχουν να πουν πολλές περίεργε ιστορίες για όσα βίωσαν εκεί.

«Μπορούσα να νιώσω σαν ένα χέρι να κινούταν πάνω από το κεφάλι μου και μέσα στα μαλλιά μου», είπε η Margarit Mourino που εργαζόταν εθελοντικά. Ήταν σίγουρη πως γι΄ αυτά τα αλλόκοτα συμβάντα ευθύνονταν οι ψυχές των ατόμων που δεν είχαν καταφέρει να επιβιώσουν από το ναυάγιο και τώρα είχαν παγιδευτεί στα προσωπικά τους υπάρχοντα.

Η Margarit ωστόσο δεν ήταν η μοναδική που βίωσε κάτι το ασυνήθιστο. Πολλοί ακόμα επισκέπτες και εργαζόμενοι στο χώρο μιλούν για κινούμενες σκιές και φωνές που δεν ανήκουν σε κανέναν άνθρωπο αλλά και για έναν καταιγισμό από σφοδρά αισθήματα όπως αδυναμίας, λιποθυμίας και στρες όταν βρέθηκαν κοντά στα εκθέματα. Φαίνεται πως για ορισμένους, όπως ένα νεαρό ναύτη, έναν πλούσιο άντρα και μια ηλικιωμένη, το ενυδρείο έχει γίνει ο τόπος μόνιμης κατοικίας τους.

Τα γεγονότα ήταν τόσα πολλά και σε κάποιες περιπτώσεις τόσο έντονα που οι υπεύθυνοι, βέβαιοι πια πως κάτι που ξεπερνούσε τους κανόνες της λογικής συνέβαινε στην έκθεση με τα αντικείμενα από τον Τιτανικό, κάλεσαν την Roswell Georgia Paranormal Investigations. Η ομάδα των ερευνητών πέρασε δύο βράδια στο ενυδρείο προσπαθώντας να διαπιστώσει αν οι ισχυρισμοί ήταν πραγματικοί ή ένα ακόμη τέχνασμα των υπεύθυνων για να τραβήξουν το ενδιαφέρον του κοινού.

Φαίνεται πως όσα λέγονταν δεν ήταν ψέματα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως υπήρχαν στους εκθεσιακούς χώρους πολλά παγωμένα σημεία, όπου για κάποιο ανεξήγητο λόγο η θερμοκρασία έπεφτε κατακόρυφα. Άκουσαν βήματα που δεν ανήκαν σε κανέναν της ομάδας τους και ένιωσαν άυλα χέρια να τους αγγίζουν, ακόμα και να τους σπρώχνουν. Όταν άρχισαν να ακούν τις κασέτες που είχαν χρησιμοποιήσει για να καταγράψουν τυχόν φωνές, ανακάλυψαν πως πράγματι, υπήρχαν. «Όχι, σε παρακαλώ, περίμενε», έλεγε μια φωνή σε ένα από τα δωμάτια. Η ομάδα των ερευνητών ήταν πια βέβαιη. Οι νεκροί δεν είχαν χαθεί στην άβυσσο αλλά βρίσκονταν εκεί, στο ενυδρείο της Georgia, τριγυρνώντας ανάμεσα στους επισκέπτες και τους ξεναγούς.

 

Main Image Reference

Tags: death , Eerie , Margarit Mourino , Roswell Georgia Paranormal Investigations , sppoky , The Weird Side Daily , Titanic , weird , άβυσσος , Αγγελική Παπανικήτα , αδυναμία , αλλόκοτο , άντρας , άρθρα , άρθρο , άρθρο τρόμου , άρθρο φαντασίας , Ατλαντικός , Βόρειος Ατλαντικός , βράδια , βράδυ , βυθός , δύτες , δωμάτιο , έκθεμα , εκθέματα , έρευνα , ερευνητές , ηλικιωμένη , θάλασσα , θάνατος , ιστορία , Κασέτα , κατάδυση , κάτοχος , κέρδος , μαλλιά , μεταφυσικό , ναυάγιο , ναύτης , νεκροί , νεκρός , νεκροταφείο , νερό , νύχτα , παραφυσική δραστηριότητα , παραφυσικό , πνεύμα , πνεύματα , ρούχα , Σκιά , σκιές , σκοτάδι , σπίτι , στοίχειωμα , στοιχειωμένο , συμβάν , τέχνασμα , Τιτανικός , τραγωδία , Υπερφυσικό , Φάντασμα , Φαντάσματα , φωνές , φωνή , χέρι , ψάρι , ψάρια , ψυχές , Ψυχή , ωκεανός

Αγγελική Παπανικήτα

Δημοσιεύτηκε 2 Μαΐου, 2021

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.