Ο Έρωτας του Βορέα

“Ακόμα και εμείς οι θεοί αγαπάμε το γράψιμο. Αυτή τη φορά αποφάσισα να γράψω για τον μεγάλο έρωτα που ένιωσα για μία νύμφη.”

Ονομάζομαι Βορέας, γνωστός ως ο Θεός του Βορείου Ανέμου. Δεν συνηθίζω να εκδηλώνω τα αισθήματα μου προφορικά και για αυτό μερικές φορές το ρίχνω στο γράψιμο. Ναι, καλά διαβάσατε. Ακόμα και εμείς οι θεοί αγαπάμε το γράψιμο. Αυτή τη φορά αποφάσισα να γράψω για τον μεγάλο έρωτα που ένιωσα για μία νύμφη. Είχε τόση παραμυθένια ομορφιά…! Το όνομα της είναι Πίτυς. Την ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή που την είδα. Είχε ένα αφροδισιακό σώμα και αγγελικό πρόσωπο γεμάτο γαλήνη. Γαλήνη ένιωθα μόνο που την κοιτούσα. Δεν ξέρω αν η θεά Αφροδίτη βρίσκεται στο γεναλογικό της δέντρο, αλλά σίγουρα δεν είχε να ζηλέψει κάτι από αυτήν. Γιατί ακόμα και μια θνητή μπορεί να μοιάζει με θεά. Ωστόσο, βρισκόμουν σε μια μεγάλη θλιβερή απελπισία, επειδή η Πίτυ δεν είχε αισθήματα για ‘μένα αλλά για το θεό Πάνα. Δεν μπορούσα να το αποδεχτώ με τίποτα. Την ήθελα μόνο δική μου. Θα έκανα τα πάντα για να προτιμήσει εμένα αλλά και ολόκληρο τον Όλυμπο να της έταζα, θα εξακολουθούσε να έχει αισθήματα για τον Πάνα. Εφόσον λοιπόν δεν μπορούσα να την κάνω δική μου, έπρεπε να κάνω κάτι για να αποτρέψω τον έρωτα της για τον Πάνα. Και το έκανα! Φρόντισα με ένα δυνατό φύσημα να την ρίξω πάνω σε ένα βράχο και στη συνέχεια να την γκρεμίσω στη διπλανή χαράδρα. Έρωτας φονιάς όπως λένε οι θνητοί. Ποτέ δεν αποδέχομαι την ήττα και να μην παίρνω αυτό που θέλω. Αν δεν πάρω αυτό που θέλω τότε προσπαθώ με κάθε μέσο να πάρω σκληρή εκδίκηση. Έτσι έκανα και με τον Υάκινθο. Τον σκότωσα γιατί προτιμούσε την παρέα του Απόλλωνα αντί τη δική μου. Για να μην βγαίνουμε εκτός θέματος, όσον αφορά την Πίτυ, για καλή της τύχη την λυπήθηκε η Θεά Γαία και μεταμόρφωσε το κορμί της σε πεύκο. Από τότε λένε οι θνητοί πως η Πίτυς δείχνει τα συναισθήματα της με το φύλλωμα της: Ταράζεται με το άγγιγμα μου και ηρεμεί με την απαλή αύρα του Πάνα.

-Βασισμένο στον ερωτικό μύθο της Ελληνικής μυθολογίας, για τον έρωτα του θεού Πάνα με τη νύμφη Πίτυ. Μια άλλη εκδοχή του μύθου λέει ότι όταν ο Πάνας της εκδήλωσε τον έρωτα του, τρόμαξε τόσο πολύ που προτίμησε να μεταμορφωθεί σε πεύκο για να γλιτώσει από την πολιορκία του. 

Tags: fantasy , Flash-fiction , Greek Mythology , mythology , short-story , The Weird Side Daily , αγάπη , άνεμος , Αφροδίτη , Βορέας , Βόρειος άνεμος , Γαία , Γη , εκδίκηση , ελληνική μυθολογία , έρωτας , ζήλια , Θεοί , θεός , θεός Πάνας , ιστορία , Μιχάλης Ζωγράφος , μυθολογία , μύθος , νύμφη , ομορφιά , Πάνας , πεύκο , Πίτυ , φαντασία , φονιάς

Μιχάλης Ζωγράφος

Δημοσιεύτηκε 8 Μαΐου, 2021

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.