Μετενσάρκωση και προηγούμενες ζωές

“Η μετενσάρκωση ή αλλιώς μετεμψύχωση είναι η ιδέα που υποστηρίζει ότι η ψυχή μετά θάνατον δεν εξαφανίζεται, αλλά μεταφέρεται ή αναγεννάτε σε κάποιο άλλο σώμα. Υπάρχουν διάφορες μαρτυρίες ανθρώπων που θυμούνται παλαιότερες ζωές τους ή έρχονται στη συνειδητοποίηση πως στην τωρινή τους ζωή έχει επιστρέψει η ψυχή τους στο σώμα κάποιου άλλου”.

10 Απριλίου 2020

 

“Αγαπώ πολύ το νέο μου μπαμπά!”

Η μητέρα κοιτάζει το γιο της προβληματισμένη. Το παιδί δεν είχε ποτέ άλλον μπαμπά πέρα από το βιολογικό του.

“Γιατί;” τον ρωτάει.

“Ο παλιός μου μπαμπάς ήταν πολύ κακός. Με μαχαίρωσε στην πλάτη και πέθανα. Ο νέος μου μπαμπάς δεν θα μου το έκανε ποτέ αυτό! Γι’ αυτό τον αγαπώ πολύ!”

Ζωηρή φαντασία ενός μικρού παιδιού ή ζωηρή ανάμνηση μιας προηγούμενης ζωής;

Η μετενσάρκωση ή αλλιώς μετεμψύχωση είναι η ιδέα που υποστηρίζει ότι η ψυχή μετά θάνατον δεν εξαφανίζεται, αλλά μεταφέρεται ή αναγεννάτε σε κάποιο άλλο σώμα. Το νέο σώμα που τη φιλοξενεί μπορεί να είναι σώμα ανθρώπου, ζώου, ακόμα και φυτού. Αυτή η πεποίθηση είναι πολύ ισχυρή σε κάποιες θρησκείες, ιδιαίτερα των ανατολικών χωρών, ενώ η αναζήτηση και ανεύρεση προηγούμενων ζωών έχει πολύ σοβαρό χαρακτήρα. Υπάρχουν διάφορες μαρτυρίες ανθρώπων που θυμούνται παλαιότερες ζωές τους ή έρχονται στη συνειδητοποίηση πως στην τωρινή τους ζωή έχει επιστρέψει η ψυχή τους στο σώμα κάποιου άλλου.

Ο παππούς του Gus Taylor, Augie, είχε πεθάνει πριν γεννηθεί ο εγγονός του. Παρόλο που ο Gus δεν τον γνώρισε ποτέ και δεν ήξερε πολλά πράγματα για αυτόν, από μικρή ηλικία έλεγε πράγματα που θύμιζαν τον παππού του, ή ακόμη πράγματα που θα έλεγε εκείνος. Κάποια στιγμή που ο πατέρας του τον άλλαζε του είπε “Θυμάμαι όταν ήμουν κι εγώ στην ηλικία σου και σου άλλαζα την πάνα”. Ο πατέρας του το θεώρησε περίεργο, αλλά δεν έδωσε πολύ σημασία. Ο μικρός όμως συνέχισε να κάνει τέτοιες περίεργες παρατηρήσεις. Ένα βράδυ που καθόταν με τους γονείς του και έβλεπαν παλιές φωτογραφίες το μάτι του έπεσε σε μια φωτογραφία με το πρώτο αμάξι του παππού του. Αμέσως ο Gus το αναγνώρισε λέγοντας “Να το αμάξι μου!”

Οι γονείς του από τη μια σύμπτωση στην άλλη είχαν αρχίσει να ανησυχούν. Αποφάσισαν σαν πείραμα να του δείξουν μια σχολική φωτογραφία του Augie, την οποία δεν θα μπορούσε να αναγνωρίσει, ακόμα κι αν είχε δει κάποια πιο πρόσφατη εικόνα του παππού του. Κι όμως ο μικρός Gus σκανάροντας τη φωτογραφία με τα μάτια του έδειξε με το δάχτυλό του τον Augie λέγοντας με χαρά “Να ‘μαι!” Το πιο σοκαριστικό απ’ όλα συνέβη όταν οι γονείς του τον ρώτησαν αν έχει αδέρφια. Τότε εκείνος μίλησε για την οικογένεια του Augie και τόνισε πως είχε μια αδερφή την οποία “την έκαναν ψάρι”. Όταν οι γονείς του ρώτησαν ποιοι το έκαναν αυτό, απάντησε “κάποιοι κακοί άνθρωποι”. Ύστερα από μια μικρή έρευνα ανακάλυψαν πως ο Augie είχε πράγματι μια αδερφή η οποία δολοφονήθηκε και πέταξαν το πτώμα της στο νερό. Αυτή ήταν μια πληροφορία που ήταν αδύνατον να ξέρει ο μικρός Gus, εφόσον δεν γνώριζαν ούτε οι ίδιοι οι γονείς του τις λεπτομέρειες. Ύστερα από λίγο καιρό τους αποκάλυψε πως και εκείνος είχε πεθάνει και ο Θεός του έδωσε την ευκαιρία να γυρίσει πίσω ως μικρό παιδί.

Άνθρωποι που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για κάποια προηγούμενη ζωή τους, μπορούν να δοκιμάσουν την “past life regression therapy”, μια υπνοθεραπεία κατά την οποία ο ψυχαναλυτής επιχειρεί να οδηγήσει τον ασθενή σε μνήμες της άλλης ζωής. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ασθενών ύστερα από τη θεραπεία φεύγουν κλαίγοντας, δεδομένου ότι βλέπουν τι είχαν χάσει και τι είχαν κερδίσει κατά τη διάρκεια, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο είχαν πεθάνει. Κάποιοι παραδέχονται πως όταν είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν ως τι θα επιστρέψουν. Νιώθοντας τύψεις για τη ζωή που έζησαν, η επόμενη ζωή που επιλέγουν είναι επίτηδες τοξική, ώστε να ζήσουν δυστυχισμένοι και να τιμωρήσουν τους εαυτούς τους. Ένας άντρας ο οποίος υπηρέτησε στο στρατό και σκότωσε πολλούς αθώους ανθρώπους, αποφάσισε να επιστρέψει ως μαύρος άντρας σε μια εποχή και περιοχή όπου υπήρχαν μεγάλα κρούσματα φυλετικού ρατσισμού. Τελικά αυτός και η γυναίκα του δολοφονήθηκαν πάνω σε μια επίθεση από λευκούς άντρες. Παρόλο που η ύπνωση για την ανασυγκρότηση αναμνήσεων – αλλά και γενικά σαν μορφή ψυχοθεραπείας – είναι μια μέθοδος που έχει κατακριθεί από πολλούς και τα αποτελέσματά της είναι αμφίβολα, αν υπάρχει πράγματι η πιθανότητα να λειτουργεί, δεν μπορούμε παρά να θαυμάσουμε τους ανθρώπους που τη χρησιμοποιούν.

Κάποιοι υποστηρίζουν πως άτομα που γεννιούνται με σημάδια στο σώμα τους, πολλές φορές υποδηλώνεται ο τρόπος που πέθαναν στην προηγούμενη ζωή. Ένα μικρό αγόρι από το Ισραήλ γεννήθηκε με ένα κόκκινο σημάδι στο πάνω μέρος του κεφαλιού του. Στην ηλικία των τριών χρόνων, άρχισε να υποστηρίζει πως σε κάποια προηγούμενη ζωή του είχε δολοφονηθεί με τσεκούρι. Οι κάτοικοι του χωριού στο οποίο έμενε πίστευαν πολύ στη μετενσάρκωση, οπότε άρχισαν να πηγαίνουν το παιδί από περιοχή σε περιοχή, από σπίτι σε σπίτι με σκοπό να θυμηθεί τι ακριβώς του είχε συμβεί. Όταν επιτέλους αισθάνθηκε οικειότητα στο περίγυρό του, είπε πως ήξερε και ποιος τον σκότωσε. Βρέθηκε στην εξώπορτα ενός άντρα. Αμέσως θυμήθηκε ποιος ήταν. Τον ρώτησε αν είναι ο τάδε, εκείνος το επιβεβαίωσε και το παιδί του είπε: “Κάποτε ήμασταν γείτονες. Πάνω σε έναν καβγά μας με χτύπησες με ένα τσεκούρι και πέθανα. Ξέρω που με έχεις θάψει”. Το αγόρι οδήγησε τους άντρες που ήταν μαζί του πάνω άπο ένα σωρό από πέτρες. Σηκώνοντας τες μία μία τελικά αποκαλύφθηκε το σώμα του άτυχου άντρα. Ο δολοφόνος φυσικά παραδέχτηκε την ενοχή του και φυλακίστηκε.

Τέλος οι φοβίες που μπορεί να έχουμε, είτε από τη γέννησή μας, είτε να εμφανίστηκαν κάποια στιγμή στην πορείας μας, μπορεί να υποδηλώνουν τον τρόπο με τον οποίο πεθάναμε σε κάποια προηγούμενη ζωή. Εάν για παράδειγμα κάποιος φοβάται πάρα πολύ τα αεροπλάνα (μόνο και μόνο στη θέα τους να τρέμει) ή τον πνιγμό, χωρίς να υπάρχει κάποιος προφανής λόγος, όπως κάποια τραυματική εμπειρία ή κληρονομικότητα, πιστεύεται πως η φοβία αυτή βασίζεται στο θάνατο που υπέστη κάποιος προηγούμενος του εαυτός. Επιπλέον, εάν η φοβία αυτή εμφανιστεί σε μια τυχαία ηλικία, μπορεί να δηλώνει την ηλικία του τότε θανάτου. Μελέτες σαν κι αυτές υποστηρίζονται από ψυχολόγους και παραψυχολόγους, αλλά και από πολλούς πνευματικούς ανθρώπους. Γεγονός είναι πως περιστατικά σαν κι αυτά ίσως να μην μπορέσουν να επιβεβαιωθούν ποτέ 100%, αλλά το σίγουρο είναι πως άτομα που τα έχουν βιώσει και μοιράζονται τις ιστορίες τους μπορούν να δώσουν απλόχερα τροφή για σκέψη στους περίεργους, σε αυτούς που ψάχνουν και πιστεύουν.

 

Main Image Refence

Tags: Augie , Gus Taylor , Αγόρι , αδελφή , αεροπλάνα , αεροπλάνο , αίμα , αμάξι , ανάμνηση , Άνθρωπος , άντρας , ασθενής , βράδυ , γέννηση , γονείς , γυναίκα , δολοφονία , εγγονός , ζωή , θάνατος , θεός , Θρησκεία , Ισραήλ , κακός , Μαρτυρία , μάτι , μαχαίρι , μετενσάρκωση , μετενψύχωση , μπαμπάς , νερό , Παιδί , παππούς , παρατήρηση , πατέρας , πείραμα , πεποίθηση , πληροφορία , προηγούμενη ζωή , πτώμα , ρατσισμός , σημάδι , στρατός , σώμα , τάφοι , τάφος , τιμωρία , τοξικό , τσεκούρι , υπνοθεραπεία , ύπνος , φαντασία , φοβί , Φοβία , Φοβίες , φόνος , φυλακή , φωτογραφία , χώρα , Ψυχανάλυση , ψυχαναλυτής , Ψυχή , ψυχοθεραπείας , ψυχολογία

Βέρα Παπαδοπούλου

Δημοσιεύτηκε 10 Απριλίου, 2020

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.