Οι Τέσσερις Μάγισσες – H Μεταμόρφωση

Ένα βιβλίο γεμάτο φαντασία, περιπέτεια και εσωτερική αναζήτηση!
Συγγραφέας Μάγδα Ασημακοπούλου

Οι μεγαλύτερες διαμάχες, οι μεγαλύτερες διενέξεις και φιλονικίες, μα ακόμη κι οι μεγαλύτεροι πόλεμοι, εδαφικοί ή οικονομικοί, δεν έχουν συμβεί μεταξύ στρατιωτικών, κρατικών ηγετών ή διαφορετικών φυλετικών ομάδων. Όλα τα παραπάνω έχουν συμβεί μεταξύ αδελφών που μεγαλώνουν σε κοινό χώρο και αφορούν στο ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο δωμάτιο ή το πιο τροφαντό χαρτζιλίκι, ποιος θα πάρει το πιο αστραφτερό παιχνίδι, ποιος θα φάει την καλύτερη μερίδα φαγητού και ποιο μέρος του τραπεζιού ανήκει σε ποιον και παρότι θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε αέναα, σταματάμε εδώ, γιατί έχουμε και μία κριτική να κάνουμε. Όσοι έχουν αδέλφια, πιστέψτε με, γνωρίζουν καλά σε τι αναφέρομαι άνωθεν. Όχι, εγώ δεν έτυχε να έχω, αλλά γνωρίζω.

Γνωρίζω που σας λέω!

          Σκεφτείτε τώρα ότι αντί για δύο έχουμε, όχι τρία αλλά, τέσσερα αδέλφια και δη ότι και τα τέσσερα ανήκουν στο ωραίο φύλο, το γυναικείο! Σκεφτείτε τώρα επίσης, ότι οι τέσσερις αυτές αδελφές τυχαίνει να είναι μάγισσες και ότι, από εκεί που δεν το περιμένουν, τους βρίσκει η μεγαλύτερη από όλες τις συμφορές που θα μπορούσε να τους βρει· να χάσουν τις δυνάμεις τους!

( BOOM! )

Τι θα συνέβαινε εν τοιαύτη περίπτωση; ρωτάει ο υποφαινόμενος.

Τότε θα έρχονταν τα πάνω κάτω, θα προτρέξουν να σχολιάσουν πολλοί και ομολογουμένως δε θα έχουν πέσει κατά πολύ έξω. Φέρνοντας στο νου τα λόγια του κ. Neale Donald Walsch, ο οποίος είπε πως “η ζωή του ανθρώπου ξεκινάει εκεί όπου τελειώνει η ζώνη άνεσής του”, με τη φράση “τα πάνω κάτω” θα μπορούσαμε να αναφερόμαστε στις όποιες περιπέτειες που μας φέρνει η ζωή και καλούμαστε να ακολουθήσουμε και να μπλεχτούμε, μα και στις όποιες αναποδιές και στα όποια εμπόδια που άτσαλα προσγειώνονται μπρος μας και καλούμαστε να τα υπερπηδήσουμε με γυμνά και βρώμικα χέρια ή πόδια, μα με καθαρό μυαλό και καρδιά.

Γνωρίζουμε ότι τα παραμύθια δεν έχουν ηλικία. Ότι τα παραμύθια δεν κάνουν διακρίσεις. Δεν απευθύνονται σε κάποιους και χλευαστικά αποκλείουν κάποιους άλλους. Γνωρίζουμε ότι τα παραμύθια είναι μαγικά και μοιράζονται τη μαγεία τους δίχως φραγμούς και ιδιοτέλειες. Έτσι και σε τούτο το παραμύθι, η Τροφαντή, η Καλαμιά, η Ασχημιά και η, ευφάνταστα ανορθόγραφη, Ορέα, καλούν τον αναγνώστη να ανταποκριθεί στο κάλεσμά τους για περιπέτεια και μαζί τους να ταξιδέψει σε κόσμους μαγικούς, σε ερημικά νησιά, σε θάλασσες και ωκεανούς, να παλέψει ή να τρέξει να κρυφτεί από πλάσματα μυθικά (ή και όχι) και μέσα από τις περιπέτειές αυτές να πάρει μαθήματα ζωής και να αναδείξει ό,τι πραγματικά καλόβολο και θετικό κρύβει μέσα του.

Αναζητήστε το βιβλίο εδώ: Οι Τέσσερις Μάγισσες – Η Μεταμόρφωση

Δημήτρης Κοντορούσης

Tags: adventure , book , creatures , fairytale , fantasy , mythical creatures , witches , βιβλίο , μαγικά πλάσματα , μάγισσες , μυθικά πλάσματα , παραμύθι , περιπέτεια , φαντασία

Φίλοι της σελίδας : Άρθρα & διηγήματα

Δημοσιεύτηκε 13 Οκτωβρίου, 2019

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.