Η παράξενη περίπτωση της 9ης Ρωμαϊκής Λεγεώνας (και άλλων στρατιωτικών σωμάτων)

“Στο σημείο της υποτιθέμενης μάχης, δεν βρέθηκε ποτέ ούτε ένα ίχνος που να υποδηλώνει ότι η μάχη υπήρξε ένα ιστορικό γεγονός. Δεν βρέθηκαν όπλα ή ασπίδες, υπολείμματα ανθρώπινων σκελετών ή αλόγων, μα ούτε συνοδευτικών ζώων του στρατού…”

12 Σεπτεμβρίου 2020

Η 9η Ρωμαϊκή Λεγεώνα, έφερε το προσωνύμιο, Legio IX Hispana, δηλαδή αυτή που εδρεύει στην Ισπανία. Ιδρύθηκε το 65 π.Χ, με επικεφαλής τον Ιούλιο Καίσαρα. Αποτελούνταν από 5.000 άντρες, άριστα εκπαιδευμένους κι εμπειροπόλεμους. Ξεχώριζε για το βαρύ οπλισμό και την άρτια αποτελεσματικότητά της, στο πεδίο της μάχης. Έτσι, ως η αφρόκρεμα του στρατού της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, επιλέχθηκε από το Κλαύδιο ως ανίκητη, το 43 μ.Χ, ώστε να πρωτοστατήσει, στην κατάκτηση των εδαφών της Βρετανίας – μιας προσπάθειας που κράτησε περίπου 70 χρόνια.

 Μέσα σε δύο χρόνια ο Ρωμαϊκός Στρατός, κατάφερε να κατακτήσει τη Ν. Βρετανία. Η επεκτατική πολιτική της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, βασιζόταν στον ισχυρό, εκπαιδευμένο και έμπειρο στρατό της. Η αδυναμία της κατάκτησης ολόκληρης της Βρετανίας, αποτέλεσε αγκάθι γι’ αυτούς. Επί αυτοκράτορος Κλαυδίου, συγκεντρώθηκε στρατιωτική δύναμη, ώστε να ολοκληρωθεί η κατάκτηση. Στάλθηκαν 4 λεγεώνες, ανάμεσά τους και η 9η, που αποτελούσε τη κορωνίδα του στρατεύματός τους.

Μετά τις πρώτες μάχες, η 9η λεγεώνα ανασυγκροτήθηκε και κατευθύνθηκε προς το Βορρά, προκειμένου να καταπνίξει τις εξεγέρσεις των Βορείων και να εισέλθει στις Κέλτικες περιοχές, οι οποίες ήταν πολύ δύσκολο να κατακτηθούν. Αιτία γι’ αυτό εκτός των γενναίων πολεμιστών τους, ήταν και η δύσκολη μορφολογία του εδάφους, μα και του πολύ άγριου καιρού. Ήταν σημαντικό για τους Ρωμαίους να τα κατακτήσουν, καθότι ήταν πολύ πλούσια σε ορυκτά. Η προσπάθεια εισβολής στα κέλτικα εδάφη, αποδείχτηκε κάθε άλλο παρά εύκολη. Οι επίμονοι μαχητές γνώριζαν πολύ καλά τη περιοχή κι είχαν το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού.

Λέγεται ότι η θρυλική λεγεώνα εγκαταστάθηκε στα εδάφη της Υόρκης (Β. Yorkshire), όπου βρέθηκε η τελευταία αναφορά παρουσίας της. Εκεί βοήθησαν στο χτίσιμο ενός οχυρού. Ήταν σε μια επιγραφή, που χρονολογείται το 108 μ.Χ. που έλεγε:

Ο Καίσαρας Τραϊανός Αύγουστος, γιος του θεού Νέρβα,

Κατακτητή της Γερμανίας και της Δακίας,

Έχτισε αυτή τη πύλη, με τη βοήθεια της 9ης λεγεώνας.

Από κει κι ύστερα κάθε ίχνος της εξαφανίστηκε. Η επίσημη ακαδημαϊκή εκδοχή υποστηρίζει, πως έπεσε θύμα βαρβαρικής ενέδρας, καθώς προωθούνταν στα εδάφη της Καληδονίας (σημερινής Σκοτίας), για να καταπνίξουν μια εξέγερση. Η παρουσία των γνωστών για την άγρια φύση τους πολεμιστών, δικαιολογούν μια καθηλωτική ήττα των λεγεωνάριων και τη καταστροφή της λεγεώνας τους.

Ο καθηγητής Miles Russell του πανεπιστημίου του Bournemouth, συνδέει την εξέλιξη της ενέδρας αυτής, με τη χάραξη των συνόρων μεταξύ Αγγλίας και Σκωτίας. Μιας υπόθεσης, που ‘χε σαν αποτέλεσμα τη διαταραχή, στις σχέσεις των βασιλείων της Αγγλίας και της Σκοτίας. Εκτός αυτού, η ήττα των Ρωμαίων, συνέβαλε στην ανύψωση του ηθικού των Βρετανών, αφού κέρδισαν μια μάχη, του στυλ Δαβίδ – Γολιάθ. Για τους Σκοτσέζους, ήταν μια σελίδα θριάμβου στην ιστορία τους, ως προς την τόνωση της εθνικής τους ταυτότητας. Σαν μια συνέχεια της παράδοσης του Braveheart. Δηλαδή μια ιστορία αντίστασης και μάχης για την ελευθερία, εναντίον ενός πανίσχυρου εχθρού.

Σχεδόν 2.000 χρόνια αργότερα, η εξαφάνιση της 9ης, αποτελεί έναν μεγάλο γρίφο της ιστορίας. Η υπόθεση έχει δεχθεί έντονη κριτική, καθώς δεν υπάρχουν επαρκή αρχαιολογικά στοιχεία. Το πολύ παράξενο χαρακτηριστικό είναι, πως στο σημείο της υποτιθέμενης μάχης, δεν βρέθηκε ποτέ ούτε ένα ίχνος που να υποδηλώνει ότι αυτό υπήρξε ένα ιστορικό γεγονός. Δεν βρέθηκαν όπλα ή ασπίδες, υπολείμματα ανθρώπινων σκελετών ή αλόγων, μα ούτε συνοδευτικών ζώων του στρατού. Γενικά κανένα σημάδι που να υποδεικνύει τη παρουσία της 9ης στο σημείο. Ήταν σαν να μην υπήρξε ποτέ.

Μετά την εξαφάνιση της 9ης, ο αυτοκράτορας Αδριανός, θα επισκεφτεί τα εδάφη της Βρετανίας το 122 μ.Χ. Τότε θ’ αρχίσει κι η ανέγερση του ομώνυμου τείχους, που θα κρατήσει πάνω από 6 χρόνια. Υπήρξε το πιο εντυπωσιακό σύνορο σε ολόκληρη τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, αλλά ταυτόχρονα η παραδοχή μιας μεγάλης ήττας. Μέχρις εκεί ήταν το σημείο, όπου μπόρεσε να εξαπλωθεί η αυτοκρατορία. Βέβαια αυτό το κατασκευαστικό έργο, ερχόταν να επιβεβαιώσει το ρητό των Ρωμαίων που το ‘χαν κάνει πράξη, “Διαίρει και βασίλευε”. Μια διαίρεση δηλαδή των λαών της Βρετανίας, ούτως ώστε να μη μπορέσουν να προκαλέσουν περαιτέρω ζημιά στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Κατά τη περίοδο κατασκευής του έργου, υπήρξαν υποστηρικτικά οχυρωματικά έργα, μετακινούμενα προτείχια –όπως πρόσφατα ανακαλύφθηκε– προκειμένου οι Ρωμαίοι να προφυλάσσονται απ’ τις επιδρομές των Κελτών. Το τείχος αποτέλεσε τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στου Ρωμαίους και τους βαρβάρους. Κάθε τι στο Νότο, στρατιωτικό ή πολιτικό, ήταν Ρωμαϊκό.

Η παράξενη εξαφάνιση της 9ης, ταλανίζει ακόμα τη φαντασία των πολιτών, αλλά και την επιστημονική κοινότητα, αφού δε βρέθηκαν ποτέ, αποδεικτικά στοιχεία. Άρα καταλήγουμε μονάχα σε θεωρίες. Φυσικά υπάρχει πάντα κι η θεωρία, πως ύστερα από μια σαρωτική νίκη των βορείων φυλών, η ιστορία αποσιωπήθηκε προκειμένου να σωθεί το γόητρο του Ρωμαϊκού στρατού. Μια τέτοια ήττα θα κατατρόπωνε τη φήμη τους, μιας και μιλάμε για την επίλεκτη μονάδα τους.

Αυτή η ιστορία, ενέπνευσε πολλούς δημιουργούς στη πορεία του χρόνου. Τόσο στην ενότητα του Φανταστικού, όσο και στην pop κουλτούρα. Πολύ γνωστό είναι το βιβλίο της Rosemary Sutcliff  “The Eagle of Ninth”, του 1954, το οποίο ενέπνευσε τη ταινία του 2011 “The Eagle”, αλλά και πληθώρα άλλων έργων. Θα αναφέρω χαρακτηριστικά κάτι πρόσφατο, το επεισόδιο του Doctor Who, του 2017, “The Eaters of light”.

Όμως η εξαφάνιση της 9ης Λεγεώνας, δεν είναι η μοναδική αναφορά εξαφάνισης στρατιωτικού σώματος στην ιστορία. Κατά τη διάρκεια του Β’Π.Π, έλαβε χώρα η εξαφάνιση ενός τάγματος του Κόκκινου Στρατού, κάτι που ποτέ όμως δεν αναγνώρισε η Ρωσία. Οι στρατιώτες δηλώθηκαν λιποτάκτες, αλλά ποτέ δεν επέστρεψε ούτε ένας πίσω στο σπίτι του. Το περιστατικό έλαβε χώρα λίγο πριν το τέλος του πολέμου κι όταν οι Ρώσοι ετοιμάζονταν να εισβάλουν στη Γερμανία. Σφοδρή μάχη μαίνονταν στα σύνορα. Τότε ήταν που κατέφτασε το τάγμα του Κόκκινου Στρατού στη περιοχή της μάχης, προκειμένου να συμβάλει. 1.500 άντρες μαζί με τους αξιωματικούς τους. Βάσει μαρτυριών απ’ τη γεωγραφική πλευρά των Γερμανών, καθώς το τάγμα ξεκινούσε, μια πυκνή ομίχλη κάλυψε τα πάντα. Ένα απαλό γκρίζο κίτρινο χρώμα, απλώθηκε. Οι στρατιώτες δίστασαν να συνεχίσουν, καθώς φοβήθηκαν ότι ήταν κάποιο δηλητήριο, όμως ο φόβος της εκτέλεσης σε περίπτωση που πισωγύριζαν, τους έκανε να συνεχίσουν. Συνειδητοποίησαν πως δε πρόκειται για δηλητηριώδη αέρια και συνέχισαν την πορεία τους. Σ’ ελάχιστο χρονικό διάστημα, η ομίχλη είχε διαλυθεί. Τότε οι Γερμανοί στρατιώτες, που δεν είχαν αλλάξει θέσεις, αντιλήφθηκαν πως το τάγμα των Ρώσων είχε εξαφανιστεί από προσώπου γης. Παρότι φοβήθηκαν να μιλήσουν επίσης, μαρτυρούν πως δεν έπεσε, ούτε ένας πυροβολισμός. Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, κατέταξε το περιστατικό ως τη διάδοση μιας φανταστικής ιστορίας, παρόλες τις διαφωνίες των παρευρισκομένων.

Μια παρόμοια εξαφάνιση, μαρτυρούν τρεις Νεο-Ζηλανδοί στρατιώτες, στις 12 Αυγούστου του 1915. Το τάγμα των στρατιωτών που ανήκε στο Βασιλικό Σύνταγμα του Norfolk, ανέβαινε σ’ ένα λόφο. Πραγματοποιούσε επίθεση στη θέση Sulva, της Τουρκίας. Ο λόφος ήταν καλυμμένος από ένα χαμηλό σύννεφο, μ’ έντονο λευκό χρώμα. Καθώς οι Άγγλοι προχώρησαν μέσα στο σύννεφο εξαφανίστηκαν, χωρίς γι’ άλλη μια φορά, να πέσει ούτε μια ντουφεκιά. Η Αγγλική κυβέρνηση πίστεψε πως το τάγμα συνελήφθη, παρότι οι Τούρκοι επέμεναν, πως ούτε τους συνέλαβαν, μα ούτε καν πολέμησαν ποτέ μαζί τους.

Το Δεκέμβρη του 1937, αναφέρθηκε η εξαφάνιση 3.000 Κινέζων στρατιωτών, που πολεμούσαν Ιάπωνες εισβολείς, στη περιοχή Ναν Κινγκ Το. Μια μάχη που μαίνονταν όλη τη νύχτα και συνεχίστηκε και το επόμενο πρωινό. Μια περίεργη ομίχλη, που δε κράτησε πάνω από 10 λεπτά, έπεσε στη περιοχή του κινεζικού στρατού. Γι άλλη μια φορά, χάθηκε κάθε ίχνος του στρατού, χωρίς να βρεθεί ούτε ένας νεκρός, μα ούτε και κάποιος ομαδικός τάφος.

Δεν είναι ανάγκη, όλα αυτά να αποδοθούν στο υπερφυσικό. Υπήρξαν περιπτώσεις που όπλα πειραματικού επιπέδου (πχ. υπερμοντέρνα αεροσκάφη), δε μπόρεσαν να αναγνωριστούν απ’ τους πολίτες και (λανθασμένα) χαρακτηρίστηκαν ως διαστημόπλοια εξωγήινων πολιτισμών.

Τέτοιες περιπτώσεις υπήρξαν πολλές στην Αμερική.

Πολλές φορές αρκετοί στρατοί, έχουν στη διάθεσή τους “εξωτικές” τεχνολογίες οπλικών συστημάτων, που χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά και δεν υπάρχει η δυνατότητα αναγνώρισής τους, από άλλους. Φημισμένη υπήρξε η μελέτη, κατασκευή και δοκιμή τέτοιων όπλων, απ’ τη Γερμανία, κατά τη διάρκεια του Β’ΠΠ. Κλασσικά παραδείγματα οι πύραυλοι της σειράς V (V1 και V2), αλλά κι αεροσκάφη σχήματος “ιπταμένου δίσκου”. Πολλές φορές αντίπαλοι ή ουδέτεροι που πρωτοείδαν τέτοιου τύπου όπλα, έδειξαν πλήρη αδυναμία αναγνώρισης – ταυτοποίησης – ταξινόμησής τους.

Οι μελετητές θα μιλήσουν για ενεργειακά μπερδεμένες πύλες του πλανήτη, αλλά και μεταφορά σε άλλες διαστάσεις. Όλα αυτά βέβαια θα μας φέρουν στο μυαλό, το πείραμα της Φιλαδέλφειας. Πραγματοποιήθηκε εντός των πλαισίων των στρατιωτικών αμερικάνικων πειραμάτων, το 1943. Ένα πείραμα με σκοπό την τηλεμεταφορά. Χρησιμοποιήθηκαν τεράστια πηνία που παρήγαγαν, μεγάλης έντασης ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Στηρίχθηκε στις ανακαλύψεις του Nikola Tesla και στη θεωρία των ενοποιημένων πεδίων του Albert Einstein. Λεπτομέρειες δεν έγιναν ποτέ γνωστές, μα έχει διαρρεύσει η πληροφορία πως ολόκληρο αντιτορπιλικό που τυλίχτηκε σε ένα τεχνητό σφαιρικό νέφος ομίχλης, εξαφανίστηκε από τη βάση Norfolk, έκανε την εμφάνιση του στη Φιλαδέλφεια κι επέστρεψε στην αρχική του θέση.

Αναφορές νεφελών ως προς τη μετακίνηση, συναντούμε απ’ την αρχαιότητα ακόμα. Η τηλεμεταφορά της Ιφιγένειας, μα και του Οδυσσέα, που μετακινήθηκε τυλιγμένος σε μια νεφέλη, που έστειλε η Θεά Αθηνά. Αργότερα, έχουμε την αναφορά της μεταφοράς του Προφήτη Ηλία με νεφέλες, αλλά και τη μετακίνηση των Αποστόλων, κατά τη Κοίμηση της Παναγίας, προκειμένου να βρεθούν στο τόπο της ταφής. Όλα αυτά μπορεί ν’ αποτελούν μια κατάσταση της φύσης, που εμείς δε γνωρίζουμε. Περαιτέρω εξηγήσεις έρχεται πιθανόν,  να δώσει η θεωρία του Stephen Hawking για τις Σκουληκότρυπες. Δηλαδή διαταραχές στο χωροχρονικό συνεχές, που επιτρέπουν τη τηλεμεταφορά σε διαφορετικά σημεία του σύμπαντος.

 

Πηγές:

https://en.wikipedia.org

https://www.noosfera.gr

https://youtu.be/bbImN_6_hWg

https://www.pronews.gr

https://periergaa.blogspot.com/2016/12/9_20.html

https://www.makeleio.gr

https://www.mixanitouxronou.gr

https://www.iellada.gr

https://www.diodos.gr

 

Main Image Reference

 

Tags: 9η Ρωμαϊκή Λεγεώνα , Albert Einstein , Bournemouth , Braveheart , Doctor Who , Legio IX Hispana , Miles Russell , Nikola Tesla , Rosemary Sutcliff , Stephen Hawking , Sulva , The Eagle , The Eagle of Ninth , The Eaters of light , The Weird Side Daily , Αγγλία , Αδριανός , αεροσκάφη , αιφνιδιασμός , αλλόκοτο , άρθρα , άρθρο , άρθρο φαντασίας , αρχαιολογία , Β. Yorkshire , Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος , βάρβαροι , Βασιλικό Σύνταγμα του Norfolk , βιβλία , βιβλίο , βοήθεια , Βρετανία , Γερμανία , γρίφος , Δακία , δηλητήριο , διαστημόπλοιο , δύναμη , εδάφη , ενέδρα , εξαφάνιση , εξέγερση , εξωγήινος , επιστήμη , έργο , εχθρός , Ζώα , Ζώο , ηθικό , ήττα , θάνατος , θεωρία , θεωρίες , Θρύλος , Ιούλιος Καίσαρας , ιπτάμενος δίσκος , Ισπανία , ιστορία , Ιφιγένεια , ίχνος , καιρός , Καληδονία , κατάκτηση , καταστροφή , Κλαύδιος , Κοίμηση της Παναγίας , κοινότητα , Κόκκινος Στρατός , κορωνίδα , κριτική , λεγεώνα , λευκό , λιποτάκτες , λόφος , μάρτυρας , Μαρτυρία , Μάχη , Ναν Κινγκ , Νέρβα , νέφος , νύχτα , Οδυσσέας , ομίχλη , όπλα , οπλισμός , οστά , οστό , οχυρό , Παράδοξο , πείραμα της Φιλαδέλφειας , πλανήτης , πόλεμος , ποπ κουλτούρα , πορεία , Προφήτης Ηλίας , πύραυλοι V , Ρωσία , σημάδι , σκελετός , Σκουληκότρυπες , Σκωτία , στοιχεία , στρατός , σύννεφο , τάγμα , ταινία , Ταινίες , τάφοι , τηλεμεταφορά , τοίχος , Τουρκία , Τραϊανός Αύγουστος , τρόμος , Υπερφυσικό , υπόθεση , φαντασία , Φανταστικό , Φόβος , Χαρά Κωστοπούλου

Χαρά Κωστοπούλου

Δημοσιεύτηκε 12 Σεπτεμβρίου, 2020

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.