Ερωτευμένη με τον Διάβολο

Σας αρέσουν τα στοιχειωμένα μέγαρα; Το Loftus Hall, λοιπόν, έχει μια πολύ ασυνήθιστη ιστορία και γύρω του έχουν ριζώσει παράξενοι θρύλοι εκ των οποίων, ο πιο εντυπωσιακός, αναφέρεται στον έρωτα που αναπτύχθηκε ανάμεσα σε μια νεαρή και όμορφη κοπέλα και τον άρχοντα του Σκότους!

27 Αυγούστου 2020

Σας αρέσουν τα στοιχειωμένα μέγαρα; Νιώθετε ρίγη συγκίνησης κάθε φορά που αντικρίζετε τη σιλουέτα ενός παλιού αρχοντικού με φόντο μια μαύρη καταιγίδα; Τότε, μάλλον θα σας κινήσει το ενδιαφέρον η πληροφορία ότι το πιο στοιχειωμένο κτίριο σε ολόκληρη την Ιρλανδία, μια χώρα που βρίθει από τις εκδηλώσεις του παραφυσικού, πωλείται στο ποσό των €2.5 εκατομμυρίων λιρών. Το εν λόγω αρχοντικό ονομάζεται Loftus Hall αν και είναι γνωστό και με το όνομα Hall of Dreams, δηλαδή, «Η αίθουσα των Ονείρων». Βρίσκεται στο Ακρωτήριο Hook στην περιοχή του Wexford και στη θέση του, από το έτος 1.100 και έπειτα, υψωνόταν ένα αγέρωχο κάστρο. Το 1870, το παραπάνω κτίριο υπέστη πολλές μετατροπές και μεταμορφώθηκε σε ένα εντυπωσιακό μέγαρο το οποίο διέθετε, και διαθέτει μέχρι τις μέρες μας, 22 κρεβατοκάμαρες. Σήμερα, το Loftus Hall περιβάλλεται από 63 εκτάρια όμορφων αγρών και λιβαδιών όπου φυτρώνουν ανεμοδαρμένα δέντρα και θάμνοι που νιώθουν την υγρή ανάσα του ωκεανού.

Φαντάζομαι ότι όπως και εγώ, μάλλον δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσετε το συγκεκριμένο μέγαρο, γεγονός όμως που δεν εμποδίζει, ούτε εσάς, ούτε και εμένα, να το επισκεφτούμε νοερά και να μάθουμε κάτι για την αλλόκοτη ατμόσφαιρα που το περιβάλλει:

Το Loftus Hall λοιπόν, έχει μια πολύ ασυνήθιστη ιστορία και γύρω του έχουν ριζώσει παράξενοι θρύλοι εκ των οποίων, ο πιο εντυπωσιακός, αναφέρεται στον έρωτα που αναπτύχθηκε ανάμεσα σε μια νεαρή και όμορφη κοπέλα και τον άρχοντα του Σκότους!

Που λέτε, μια φορά και έναν καιρό, κατά τη διάρκεια μιας θυελλώδους νύχτας όπου τον ουρανό μαστίγωναν εκκωφαντικοί κεραυνοί και η θάλασσα μούγκριζε και άφριζε σαν λυσσασμένο θηρίο, ένας νέος άνδρας χτύπησε την εξώπορτα του αρχοντικού και ζήτησε καταφύγιο για τη νύχτα. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, το πλοίο του είχε εξοκείλει στον ύφαλο του ακρωτηρίου Hook. Επειδή φαινόταν καλλιεργημένος και εμφανίσιμος, με καλούς τρόπους και προφανώς αναθρεμμένος σ’ ένα αριστοκρατικό περιβάλλον, οι ιδιοκτήτες του αρχοντικού τον δέχτηκαν με χαρά και του πρόσφεραν την αμέριστη φιλοξενία τους. Έτσι, κατέληξε να μείνει μαζί τους για αρκετές βδομάδες.

Η κόρη της οικογένειας, η νεαρή και όμορφη Anne Tottenham  άρχισε να περνάει πολλές ώρες με τον νεαρό και γοητευτικό εκείνο κύριο στο δωμάτιο με τις ταπετσαρίες («The Tapestry Room») και τελικά τον ερωτεύτηκε.

Μια νύχτα, καθώς η Anne έπαιζε χαρτιά μαζί του, ένα χαρτί της τράπουλας της έπεσε στο πάτωμα. Όταν έσκυψε να το μαζέψει, ανακάλυψε με τρόμο ότι τα πόδια του άνδρα που είχε αγαπήσει, κατέληγαν σε οπλές! Έβγαλε μια κραυγή τρόμου και τότε ο άνδρας της αποκάλυψε ότι ήταν ο διάβολος. Την ίδια ακριβώς στιγμή μεταμορφώθηκε σε μια σφαίρα φωτιάς που απογειώθηκε σαν πύραυλος προς τα πάνω και διαπέρασε την οροφή του κτιρίου.

Η Anne υπέστη ένα πολύ σοβαρό ψυχικό τραύμα από εκείνη την εμπειρία.  Έπαθε νευρικό κλονισμό, έχασε τα λογικά της και τελικά η οικογένειά της την έκλεισε στο δωμάτιο με τις Ταπετσαρίες όπου παρέμεινε έγκλειστη και τελικά πέθανε το 1775.

Ύστερα από το θάνατο της Anne στο Loftus Hall άρχισαν να εκδηλώνονται ακραία και τρομακτικά φαινόμενα poltergeist. Η οικογένειά της αποφάσισε να καλέσει έναν ιερέα, τον Thomas Broaders για να καθαρίσει το μέγαρο από τα κακά πνεύματα που το είχαν μολύνει. Εκείνος κατάφερε να ολοκληρώσει μια τελετή εξορκισμού σε όλα τα δωμάτια του μεγάρου εκτός από το δωμάτιο όπου πέθανε η Anne.

Αλλά η ιστορία του καταραμένου κτιρίου δεν τελειώνει εκεί. Κατά τη διάρκεια ανακαινίσεων που έγιναν στο Loftus Hall, βρέθηκε μέσα στους τοίχους του δωματίου όπου κρατούνταν φυλακισμένη η Anne ο σκελετός ενός μωρού. Τι να είχε συμβεί άραγε; Μήπως η βασανισμένη κοπέλα είχε μείνει έγκυος από τη σχέση της με το νεαρό φιλοξενούμενο και η οικογένειά της, για να προστατέψει την υπόληψη της οικογένειας από το σκάνδαλο, σκότωσε το παιδί που γεννήθηκε και το έθαψε σε ένα σημείο όπου δεν θα ανακαλύπτονταν ποτέ; Μήπως αυτός ήταν ο λόγος που η κοπέλα τρελάθηκε; Γνωρίζουμε σήμερα ότι εκείνη την εποχή, η οικογένεια των Tottenham  προσπαθούσε να κερδίσει την εύνοια της Βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας οπότε έπρεπε πάση θυσία να παρουσιάσει ένα άψογο προσωπείο στην συντηρητική κοινωνία της Αγγλοκρατούμενης Ιρλανδίας.

Ακόμα πιο παράξενο ωστόσο είναι το γεγονός ότι ο τάφος της Anne στο νεκροταφείο του Wexford είναι ολοκληρωτικά καλυμμένος με τσιμέντο έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς να ξεθάψει το πτώμα της. Ποιος ξέρει τι άλλα μυστικά κρύβονται εκεί μέσα μέχρι σήμερα;

Όσον αφορά την παραφυσική δραστηριότητα του μεγάρου, λέγεται ότι αυτή συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Πολλοί επισκέπτες έχουν δει το φάντασμα της Anne να περιπλανιέται στις αίθουσες του κτιρίου τη νύχτα. Επιπρόσθετα, λέγεται ότι ο ίδιος ο διάβολος στοιχειώνει το αρχοντικό και απόδειξη αυτού υποτίθεται ότι αποτελεί το παράξενο σημάδι που έχει μείνει στο ταβάνι μέσα από το οποίο εξαφανίστηκε ως πύρινη σφαίρα όταν αποκαλύφθηκε η πραγματική του ταυτότητα, εκείνη την τρομερή βραδιά. Επίσης, κάποιος επισκέπτης του αρχοντικού κατέγραψε εντελώς τυχαία με τη φωτογραφική του μηχανή τη φιγούρα μιας νεαρής κοπέλας μαζί με μια γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας να κάθονται μπροστά σ’ ένα παράθυρο. Πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για την Anne και τη μητέρα της.

Εσείς τι νομίζετε ότι συνέβη στο Loftus Hall; Υπήρξε η Anne Tottenham θύμα των βάρβαρων κοινωνικών προκαταλήψεων της εποχής της με αποτέλεσμα να περάσει τη ζωή της σ’ ένα δωμάτιο όπου μέσα στους τοίχους του είχε ταφεί το ίδιο της το παιδί; Ή μήπως εκείνο το βράδυ συνέβη κάτι πιο παράξενο στο παλιό αρχοντικό, κάτι που το μετέτρεψε σε εστιακό σημείο παραφυσικών φαινομένων; Εσείς πάντως, μπορείτε αν θέλετε να κάνετε μια εικονική επίσκεψη στο εντυπωσιακό εκείνο μέγαρο μέσα από την παρακάτω σελίδα του facebook: https://www.facebook.com/realLoftusHall/

Πηγές:

Tags: Anne Tottenham , article , dark , death , devil , fantasy , Hall of Dreams , horror , in love with the devil , Ireland , Loftus Hall , mystery , Poltergeist , scary , Spooky , story , The Tapestry Room , The Weird Side Daily , Thomas Broaders , Tottenham , weird , Weird Άρθρα , Wexford , αίμα , αλλόκοτο , ανατριχίλα , άρθρα τρόμου , άρθρα φαντασίας , άρθρα φαντασικού , άρθρο , γυναίκα , διάβολος , δολοφονία , δολοφόνος , Έρικ Σμυρναίος , θάνατος , Ιρλανδία , ιστορία , μυστήριο , νύχτα , παραφυσικά φαινόμενα , πτώμα , σκοτάδι , σπίτι , σώμα , τρόμος , φαντασία , Φόβος , ψυχολογία

Έρικ Σμυρναίος

Δημοσιεύτηκε 27 Αυγούστου, 2020

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.