Ένας θρύλος ξυπνά από τη νάρκη του! Vampire: the Masquerade Bloodlines 2

  Αρχές του 2019 και ένας λογαριασμός Twitter με το όνομα KnoxJ2019 κάνει την εμφάνισή του στα μέσα δικτύωσης, με σχόλια που παρέπεμπαν στο θρυλικό παιχνίδι Vampire: The Masquerade, Bloodlines. Ο κόσμος των social media, όπως ήταν αναμενόμενο, πήρε φωτιά, με φήμες για μια νέα περιπέτεια μέσα στα σκοτεινά δρομάκια, παρέα με τους άρχοντες της […]

 

Αρχές του 2019 και ένας λογαριασμός Twitter με το όνομα KnoxJ2019 κάνει την εμφάνισή του στα μέσα δικτύωσης, με σχόλια που παρέπεμπαν στο θρυλικό παιχνίδι Vampire: The Masquerade, Bloodlines. Ο κόσμος των social media, όπως ήταν αναμενόμενο, πήρε φωτιά, με φήμες για μια νέα περιπέτεια μέσα στα σκοτεινά δρομάκια, παρέα με τους άρχοντες της νύχτας. Παράλληλα, μια εφαρμογή ονόματι Tender (εμφανής παραπομπή του γνωστού Tinder) κάνει την εμφάνισή της, ζητώντας από τους χρήστες τον τύπο αίματος τους, ακόμα και να αναφέρουν χόμπι τους όπως blogging, κυνήγι ή λιγότερο αθώα όπως θαυματουργία ή αποκρυφισμός.

Φτάνουμε, λοιπόν στις 21 Μαρτίου, όπου η ανακοίνωση του νέου παιχνιδιού της Paradox Interactive γίνεται πραγματικότητα με τον πλέον εμφατικό και πρωτότυπο τρόπο. Το μάρκετινγκ μέσω των social media έκανε το θαύμα του (κάτι που δεν υπήρχε στην ίδια έκταση το 2004 που βγήκε το προηγούμενο Bloodlines) και οι fans σε όλο τον κόσμο είχαν ήδη κάνει φύλλο και φτερό τα βιβλία της Camarilla και όχι μόνο, βρίσκοντας στοιχεία κρυμμένα που επιβεβαίωναν τη νέα νυχτερινή περιπέτεια που ήταν στα σκαριά.

Προσωπικά, δεν έχω παίξει πάνω από πέντε παιχνίδια RPG σε όλη μου τη ζωή. Ίσως να μην είμαι ο πλέον αρμόδιος για να εκφράσω άποψη, αλλά το Vampire το έχω τιμήσει και σαν Pen & Paper παιχνίδι (σε Middle Ages και σημερινή εποχή), στη λογοτεχνική του μορφή με όλη την σειρά των Clans, αλλά και τα δύο Vampire the Masquerade Redemption και Bloodlines. Όσοι έχουν παίξει το Vampire Bloodlines, θα υποστηρίξουν ανένδοτα πως είναι από τα καλύτερα RPG όλων των εποχών και θα συμφωνήσω μαζί τους.

Το Redemption ακολουθούσε την ιστορία του Cristof, ενός στρατιώτη του Θεού στην Μεσαιωνική Ευρώπη, που μπλέκεται στα δίχτυα της πολιτικής και των μαχών για την εξουσία αδυσώπητων βαμπίρ, αγκαλιάζεται και προσπαθεί να σώσει την Anezka, στο πρόσωπο της οποίας βλέπει την απόλυτη και αιώνια αγάπη και μόνη σωτηρία της ψυχής του.

Το Bloodlines μας ξεναγεί στους δρόμους του Los Angeles στις αρχές της νέας χιλιετίας, όπου οι Ομόαιμοι συνεχίζουν τα παιχνίδια και τις αντιπαραθέσεις εξουσίας και δύναμης, στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν περισσότερο έδαφος επιρροής. Με τον φόβο της Τελικής Νύχτας να κρέμεται πάνω από το κεφάλι όλων τους, ο χαρακτήρας μας έμπλεκε στις δολοπλοκίες τους, συμμαχούσε ή δημιουργούσε εχθρούς, αντιμετώπιζε απειλές από άλλες εποχές ή μακρινές χώρες, έλυνε οικογενειακές διαμάχες ετών, έκανε διαρρήξεις, κατέστρεφε ζωές ή οικοδομικά τετράγωνα και γενικότερα προσπαθούσε να ισορροπήσει μεταξύ Άναρχων, Καμαρίλα ή απλά διάλεγε το Status “Αφήστε με στην ησυχία μου”. Και να μην ξεχάσω ότι δεν θα ξαναπατούσε στο Griffith Park! Ποτέ! Ποτέ! Ποτέ!

Η επιλογή της πατριάς ήταν στο χέρι μας, έχοντας να διαλέξουμε ανάμεσα σε οξύθυμους Brujah, μαγικούς σφετεριστές Tremere, ψηλομύτες πολιτικάντηδες Ventrue, ζωόμορφους Gangrel, λεπτεπίλεπτους Toreador, ανισόρροπους Malkavians και όμορφους Nosferatu. Παρά τα bugs και τις συνεχείς ενημερώσεις, το παιχνίδι έγινε αγαπητό από όλους και έχει κατακτήσει επάξια τις καρδιές μας.

Το Bloodlines 2 έχει προγραμματιστεί να βγει στις αγορές τον Μάρτιο του 2020 και γνωρίζουμε τα εξής: η ιστορία μας εξελίσσεται στο Seattle USA. Μετά από ένα μαζικό αγκάλιασμα, στους δρόμους της γενέτειρας του grunge ξεχύνονται πολυάριθμοι ThinBloods (14η Γενιά αν θυμάμαι καλά). Ένας από αυτούς είσαι κι εσύ. Ένας νέος Ομόαιμος, χωρίς γεννήτορα να τον καθοδηγήσει στον νέο τρόπο ζωής και τους νέους κανόνες που διέπουν την νύχτα και τον κόσμο των βαμπίρ. Στο επίσημο site  μέχρι στιγμής ελεύθερες είναι και οι πατριές των Brujah και Tremere της οποίες διαλέγεις αλλά σαν ThinBlood θα πρέπει να επιλέξεις ποια ατραπό θα έχεις. Με επιλογές όπως να μετατρέπεσαι σε ομίχλη, να πετάς σαν νυχτερίδα ή να τηλεμεταφέρεις αντικείμενα πέραν των κλασικών Ταχύτητας, Υπερδύναμης και Υπεραισθησίας οι δυνατότητες είναι πολλές αλλά και οι περιορισμοί είναι επίσης. Θα πρέπει να βρεις τρόπο να φέρεις εις πέρας τις αποστολές σου δίχως να κινδυνέψει η Μεταμφίεση ούτε και η Ανθρωπιά σου και πάνω απ’ όλα να επιβιώσεις με τις δυνάμεις που έχεις σε έναν άγνωστο και αφιλόξενο σκοτεινό κόσμο. Κρυφή μου επιθυμία είναι να μπορώ να διαλέξω έναν μικρό και ακίνδυνο Assamite, αλλά ποιος με ακούει εμένα;

Το trailer δείχνει ότι θα κινούμαστε σε 1st person, κάτι που οι δημιουργοί του παιχνιδιού υποστήριξαν ότι θα μας κάνει να ζήσουμε την εμπειρία της επιβίωσης και ανέλιξης στα ranks των Ομόαιμων σαν να είμαστε εμείς μέσα στη δράση. Ένα ακόμα ωραίο feature είναι ότι θα μπορούμε να διαμορφώσουμε την εικόνα του χαρακτήρα μας όπως θέλουμε και ακόμα καλύτερα να προσθέσουμε back-story, που θα μας επηρεάσει στην εξέλιξη του παιχνιδιού (Πχ αν δηλώσουμε ότι ο χαρακτήρας μας ήταν αστυνομικός πριν το Αγκάλιασμα, αν βρεθούμε σε αστυνομικό τμήμα, οι χαρακτήρες του παιχνιδιού θα μας συμπεριφερθούν διαφορετικά, αναγνωρίζοντάς μας.) Παρακάτω αφήνω κάποια links με αναλυτικό υλικό για το game play καθώς και τρόπους παραγγελίας.

https://www.ign.com/articles/2019/03/22/vampire-bloodlines-2-demo-preview-reveal

https://www.pcgamer.com/everything-we-know-about-vampire-the-masqueradebloodlines-2/

Αρκετά όμως με όλα αυτά! Ως τον Μάρτιο του 2020 έχουμε ακόμα πολύ χρόνο που θα μας φανεί και ατελείωτος. Οπότε πάω να επιβεβαιώσω τον θρύλο ότι όποτε κάποιος αναφέρει τον τίτλο Vampire the Masquearde, κάπου στον κόσμο κάποιος εγκαθιστά το 15 ετών παιχνίδι. Εγώ θα το πάω ακόμα πιο μακριά και θα φορτώσω το Redemption, γιατί ή κάνουμε σωστά τη δουλειά ή δεν την κάνουμε καθόλου! Σας φιλώ λοιπόν αγαπητά μου Bloodbags και θα τα πούμε σύντομα… σε κάποιο σκοτεινό δρομάκι ίσως!

Tags: article , blood , Bloodbags , Bloodlines. , books , Clans , creatures , dark , fantasy , horror , L.A. , Los Angeles , Masquerade , Nosferatu , Pen & Paper , Redemption , RPG , Seattle USA , Tender , The Masquerade , Tinder , twitter , Vampire , Vampire the Masquerade Redemption , Vampire: The Masquerade , vampires , Video Game , weird , αλλόκοτο , θάνατος , τρόμος , Φόβος

Δημήτρης Ψωμαδέλλης

Δημοσιεύτηκε 19 Μαΐου, 2019

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.