Η φρικιαστικά ρομαντική ιστορία του Carl Tanzler

Μια ιστορία, αγάπης. Μια ιστορία, πέρα από τα όρια της λογικής. Πρόκειται για τη φρικιαστικά ρομαντική ιστορία του Carl Tanzler.

Μια ιστορία αγάπης. Μια ιστορία πέρα από τα όρια της λογικής. Πέρα από τα όρια, οποιασδήποτε πραγματικότητας. Ο Καρλ Τάνζλερ ήταν ακτινολόγος σε μεγάλο νοσοκομείο στην Φλόριντα. Από μικρό παιδί, έβλεπε το όραμα μιας γυναίκας στα όνειρα του. Κάποιο απόγευμα στο νοσοκομείο γνώρισε μια ασθενή, όπου αμέσως αναγνώρισε ότι ήταν η γυναίκα που έβλεπε στον ύπνο του τόσα χρόνια. Έτσι, ερωτεύτηκε παράφορα την τοπική ομορφιά, που έφερε το όνομα Έλενα ντε Χόιος. Η Έλενα εκείνη την εποχή έπασχε από φυματίωση και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο που εργαζόταν ο γιατρός. Γνωρίζοντάς την καλύτερα, ανέπτυξε μια εμμονή προς το άτομό της. Της υποσχέθηκε πως θα βρει λύση στην αρρώστια της, ενώ παράλληλα έστελνε καθημερινά λουλούδια με εξομολογήσεις του έρωτά του. Κάτι που εκείνη λέγεται πως δεν ανταπέδωσε ποτέ. Τελικά στις 25 Οκτωβρίου του 1931 η κοπέλα απεβίωσε, κάτι που έριξε τον δόκτωρ σε βαθειά στεναχώρια.

Και εδώ ξεκινάει η περίεργη πλευρά των πραγμάτων. Ο γιατρός προσέφερε λεφτά στην οικογένεια και με την άδεια τους, έφτιαξε ένα μαυσωλείο, όπου η σορός της κοπέλας θάφτηκε. Ο Καρλ ισοπεδωμένος από την εμμονή του για εκείνη, την επισκεπτόταν κάθε βράδυ, τραγουδώντας και κάνοντας της παρέα, μέσα στο μαυσωλείο. Ένα απριλιάτικο απόγευμα του 1933 ο ακτινολόγος έσπασε το μπετόν και ξέθαψε την άτυχη γυναίκα, ώστε να την μεταφέρει σπίτι του, το ίδιο βράδυ. Ένωσε τα κόκαλα της με σύρμα και έβαλε κρεμάστρες για να κρατάνε το σχήμα του κορμιού της. Αφού την ταρίχευσε, έβαλε στο εσωτερικό της κοιλιάς της κουρελούδες, για να δείχνει όσο πιο ζωντανή γινόταν. Τοποθέτησε γυάλινα μάτια ίδιου χρώματος με το δικό της, ενώ από τα μαλλιά της έφτιαξε μια περούκα για να στολίζει το κεφάλι της. Με τον καιρό προσέθετε ένα μείγμα από γύψο και κερί πάνω στο δέρμα της, ενώ την ψέκαζε τακτικά με το αγαπημένο της άρωμα. Έτσι πέρασαν επτά χρόνια, μέχρι που η αδερφή της Έλενα άκουσε κάποιες φήμες για τον γιατρό. Τον είχαν δει να χορεύει μπροστά απ’ το παράθυρο του με μια κούκλα που έμοιαζε στην αδελφή της.

Όταν μπήκε στο σπίτι του με τη βία, αυτό που αντίκρισε ήταν ανατριχιαστικό. Βρήκε την αγαπημένη της Έλενα πλάι στο κρεβάτι του γιατρού. Η αδερφή της Έλενα ειδοποίησε τις αρχές και ο γιατρός συνελήφθη. Οι αρχές πήραν το πτώμα και το έθαψαν ξανά σε μυστικό μέρος για να αποφευχθεί μελλοντικός πειρασμός. Ο Καρλ διέφυγε της δικαιοσύνης και εγκαταστάθηκε σε κάποια κωμόπολη της Φλόριντα, όπου έγραψε την αυτοβιογραφία του. Το 1944 ο Τάνζλερ έφτιαξε ένα ομοίωμα της αγαπημένης του, με το οποίο έμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του, το 1952. Λέγεται ότι πέθανε αγκαλιά με το ομοίωμα που είχε φτιάξει. Ο τότε κόσμος θεώρησε τον Καρλ ως έναν εκκεντρικό ρομαντικό. Εσείς τι νομίζετε;

Tags: Carl Tanzler , dark , dead , death , horror , mystery , scary , Spooky , weird , Αγκάθα Κρίστι , αλλόκοτο , ανατριχίλα , απώλεια , Γιατρός , δικαστήρια , δόκτωρ , Έλενα ντε Χόιος , θάνατος , θλίψη , θρίλερ , ιστορία , Καρλ Τάνζλερ , μαυσωλείο , μυστήριο , νεκροί , νεκρός , ομοίωμα , Ρομαντισμός , τρόμος , φαντασία , Φλόριντα , ψυχολογία

Άγγελος Θεοδωρόπουλος

Δημοσιεύτηκε 24 Αυγούστου, 2019

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.