Mother! Ο τίτλος ίσως να μην είναι τόσο ελκυστικός. Μπορεί να σκεφτείτε μια δραματική ιστορία με μια μητέρα , κλισέ πράμα… Κι όμως! Το “Mother” είναι μια πρωτότυπη ταινία με πολύ ενδιαφέρον περιεχόμενο, το οποίο σε κάνει να απορείς, να ανατριχιάσεις και να νιώσεις έντονα συναισθήματα. Θα χρειαστεί πολύ σκέψη και ανάλυση για να μπορέσει […]

13 Ιανουαρίου 2019

Mother! Ο τίτλος ίσως να μην είναι τόσο ελκυστικός. Μπορεί να σκεφτείτε μια δραματική ιστορία με μια μητέρα , κλισέ πράμα… Κι όμως! Το “Mother” είναι μια πρωτότυπη ταινία με πολύ ενδιαφέρον περιεχόμενο, το οποίο σε κάνει να απορείς, να ανατριχιάσεις και να νιώσεις έντονα συναισθήματα.
Θα χρειαστεί πολύ σκέψη και ανάλυση για να μπορέσει κάποιος να καταλάβει όλα του τα νοήματα. Θα πρότεινα μόλις τελειώσετε την ταινία, ακόμα και αν πιστεύετε πως έχετε μείνει χωρίς κάποια απορία (που δύσκολο να το πιστέψω), να δείτε την επεξήγηση στο youtube.

Πλοκή:
Η Ταινία ξεκινάει κάπως απότομα βλέποντας ένα σπίτι να ξαναφτιάχνεται μόνο του από την αρχή. Στο κρεβάτι ξυπνάει μια νεαρή κοπέλα που μοιάζει σαν να έβλεπε όνειρο.
Κατά τη διάρκεια της ταινίας μας δείχνει ότι η κοπέλα φτιάχνει μόνη της το σπίτι, ενώ ο σύζυγός της προσπαθεί να βρει ιδέες για το νέο του βιβλίο, αλλά δεν έχει έμπνευση.
Εντελώς ξαφνικά έρχεται στο σπίτι ένας ξένος (γνωστός του άντρα της) και μένει μαζί τους. Η κοπέλα νιώθει κάπως άβολα με αυτήν την κατάσταση, που ένας ξένος μένει έτσι ξαφνικά μαζί τους, αλλά προσπαθεί να είναι ευγενική και να μην το δείξει. Στη συνέχεια έρχεται και η γυναίκα του που περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Αργότερα έρχονται και τα παιδιά τους και εκεί ξεκινάει το δράμα σιγά σιγά, καθώς ο ένας από τα αδέρφια σκοτώνει τον άλλον.
Η τραγωδία συνεχίζεται με το ζευγάρι να ξανάρχεται σπίτι τους αφού ο άντρας της θέλει να τους συμπαρασταθεί για το χαμό του γιου τους και ξανά μανά τα ίδια και χειρότερα! Έρχονται και άλλοι συγγενείς και γίνεται χαμός! Αφού τα νεύρα της κοπέλας έχουν γίνει τσατάλια με όλους αυτούς που καταπατάνε το σπίτι της και δε σέβονται τίποτα, ξεσπάει και τους διώχνει. Όταν επιτέλους φεύγουνε όλοι και το ζευγάρι κάπως ηρεμεί, η γυναίκα μένει έγκυος και Μπαμ! Αυτό ήταν! Οι ιδέες του άντρα της ξεχειλίζουν και γράφει μανιωδώς το βιβλίο που τόσο καιρό πάλευε να γράψει. Όμως όταν το βιβλίο εκδίδεται συμβαίνει κάτι απρόσμενο. Εντελώς ξαφνικά όλοι όσοι διαβάζουν το βιβλίο τρέχουν μανιασμένοι να γνωρίσουν τον συγγραφέα και να του πάρουν αυτόγραφα. Στη συνέχεια δεν φεύγει κανείς από το σπίτι του ζευγαριού! Όλοι δείχνουν να έχουν πάθει μια παράξενη ψύχωση με τον συγγραφέα. Αυτός θολωμένος από την αγάπη των φαν του, θεωρεί ότι με το να τους διώξει θα τους πληγώσει καθώς εκείνοι του δείχνουν τόση αγάπη και δεν θα μπορούσε να τους αρνηθεί τίποτα. Η κοπέλα είναι απελπισμένη και δεν ξέρει τι να κάνει παρά μόνο προσπαθεί να λογικέψει τον άντρα της. Η συνέχεια είναι τρομακτική, καθώς ο βανδαλισμός στο σπίτι δεν έχει τελειωμό! Μιλάμε για πραγματικό πόλεμο! Η κοπέλα μέσα σε όλη την ταραχή της προσπαθεί να πείσει τον άντρα της να τους διώξει όλους γιατί είναι έτοιμη να γεννήσει. Αλλά αυτός το βιολί του. Εκείνη απελπίζεται και κλειδώνεται σε ένα δωμάτιο και γεννάει…
Η Συνέχεια είναι τόσο σοκαριστική που δεν θα μπορούσα να πω περισσότερες λεπτομέρειες γιατί είναι μεγάλο σπόιλερ και ήδη σας έχω βάλει στο κλίμα.
Το τέλος είναι και αυτό απρόσμενο και φυσικά δε θα σας το χαλάσω λέγοντάς σας τι γίνεται.

Το “Mother” είναι μια φοβερά έξυπνα δομημένη ταινία. Πραγματεύεται συγκεκριμένα θέματα και ίσως δεν είναι για όλους, ωστόσο σας την προτείνω γιατί την θεωρώ ένα από τα καλύτερα mystery, horror, fantasy που έχω δει μέχρι σήμερα.

*Βαθμολογία: 9/10
Είδος: Drama, horror, Mystery, Supernatural

Actors: Jennifer LawrenceJavier Bardem
Director: Darren Aronofsky
Writer: Darren Aronofsky

Tags: fantasy , horror , mother , movie , mystery , κριτικές , μητέρα , μυστήριο , ταινία , τρόμος , φαντασία

Μάγδα Ασημακοπούλου

Δημοσιεύτηκε 13 Ιανουαρίου, 2019

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.