Κριτική Βιβλίου: «Τα Μυστικά των Κόσμων-Στο Μονοπάτι του Πεπρωμένου»

Διαβάζοντας το πρώτο του βιβλίο, που φέρει τον υπότιτλο «Στο Μονοπάτι του Πεπρωμένου» και αποτελεί αυτοέκδοση, μπορεί κανείς να συνειδητοποιήσει ότι ο Βασίλης έχει δομήσει έναν δικό του, πολύπλοκο φανταστικό κόσμο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχα μυθιστορήματα συγγραφέων του εξωτερικού.

27 Φεβρουαρίου 2020

Στο φεστιβάλ Φantasticon είχαμε την χαρά να γνωρίσουμε έναν ιδιαιτέρως αξιόλογο άνθρωπο και φιλόδοξο συγγραφέα. Ο λόγος για τον Βασίλη Αλεξανδρόπουλο, δημιουργό της σειράς βιβλίων φαντασίας «Τα Μυστικά των Κόσμων». Διαβάζοντας το πρώτο του βιβλίο, που φέρει τον υπότιτλο «Στο Μονοπάτι του Πεπρωμένου» και αποτελεί αυτοέκδοση, μπορεί κανείς να συνειδητοποιήσει ότι ο Βασίλης έχει δομήσει έναν δικό του, πολύπλοκο φανταστικό κόσμο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχα μυθιστορήματα συγγραφέων του εξωτερικού.

Στο πρώτο βιβλίο ακολουθούμε τον Σιγκν, έναν απόγονο της ανάμειξης δύο διαφορετικών φυλών. Από την μέρα της γέννησής του, ο Σιγκν θα κυνηγηθεί από υποχθόνιες και σκοτεινές δυνάμεις. Την καλύτερη διαφυγή για εκείνον θα αποτελέσει ένα ταξίδι στον χρόνο. Ο Σιγκν θα ζήσει ανέμελα τα πρώτα χρόνια της ζωής του και της μετέπειτα εφηβείας του. Το παρελθόν όμως, για το οποίο δεν ευθύνεται, θα επιστρέψει για να αναταράξει την ηρεμία του βίου του. Ο Σιγκν θα μεταφερθεί σε έναν άγνωστο κόσμο, στον κόσμο στον οποίο γεννήθηκε και πραγματικά ανήκει. Εκεί, θα κληθεί να αντιμετωπίσει το πεπρωμένο του και να εκπληρώσει τον σκοπό για τον οποίο γεννήθηκε.

Η κοσμοπλασία στο βιβλίο είναι αξιοθαύμαστη, προσεγμένη και μελετημένη. Μέσα από την πένα του Βασίλη Αλεξανδρόπουλου ζωντανεύουν πόλεις και χωριά, μυστηριώδη πλάσματα και πολεμιστές- παράγωγα της αστείρευτης φαντασίας του δημιουργού. Η απλή, προσιτή γραφή δημιουργεί μια απαραίτητη οικειότητα στον αναγνώστη, συμβάλλοντας έτσι στη μεταφορά του σε αυτούς τους φανταστικούς κόσμους. Ίσως θα χρειαζόταν ένα ακόμη «χέρι» επιμέλειας, με κάποια σημεία του κειμένου να έπρεπε ενδεχομένως να περιοριστούν σε έκταση ώστε να επιταχυνθεί η αφήγηση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο συγγραφέας έχει σφυρηλατήσει έναν κόσμο που μοιάζει ικανός να μας ταξιδέψει σε πανέμορφα μονοπάτια, ειδικά μέσα από τα επόμενα βιβλία της σειράς, τα οποία αναμένουμε στο μέλλον. Πλαισιωμένος από μια ομάδα αξιόλογων καλλιτεχνών που μέσα από τις ζωγραφιές τους έχουν δώσει πνοή στους ήρωες του βιβλίου, ο Βασίλης Αλεξανδρόπουλος και «Τα Μυστικά των Κόσμων» έχουν όλες τις αξιώσεις για να αποτελέσουν μία από τις πιο αγαπημένες σειρές βιβλίων του ελληνικού (high) fantasy.

 

Το Βιβλίο «Τα Μυστικά των Κόσμων-Στο Μονοπάτι του Πεπρωμένου» μπορείτε να το αποκτήσετε από εδώ.

Main Picture Reference

 

Tags: book , Book review , Epic Fantasy , fantasy , Review , weird , αλλόκοτο , Αυτοέκδοση , Βασίλης Αλεξανδρόπουλος , Βασίλης Αλεξανδρόπουλος Βιβλία , Βασίλης Αλεξανδρόπουλος Τα Μυστικά των Κόσμων , βιβλία , Βιβλία Επικής Φαντασίας , Βιβλία Φαντασίας , Βιβλιοκριτική , Επική φαντασία , Ηρωική Φαντασία , κριτική , κριτική βιβλίου , Στο Μονοπάτι του Πεπρωμένου , Τα Μυστικά των Κόσμων , Τα Μυστικά των Κόσμων Στο Μονοπάτι του Πεπρωμένου , φαντασία

Πέτρος Κουτρουμπίλας

Δημοσιεύτηκε 27 Φεβρουαρίου, 2020

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.