Ποια είναι η Valak του Conjuring?

Ένα άρθρο για την ιστορία πίσω από τον δαίμονα των ταινιών της σειράς Conjuring.

Το 2018 είναι ήδη μια πολύ καλή χρονιά για τις ταινίες τρόμου με έργα όπως τα: Ένα ήσυχο μέρος, Η διαδοχή, και Ιστορίες Φαντασμάτων (διαβάστε εδώ την κριτική μου για την ταινία). Παρόλα αυτά, χωρίς αμφιβολία, το μεγάλο όνομα για φέτος δεν έχει φτάσει ακόμη στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ο λόγος για το «The Nun» ( που θα φέρει πιθανότατα τον λιγότερο εμπορικό τίτλο «Η Καλόγρια» στη χώρα μας) που εδώ και δύο χρόνια, και συγκεκριμένα μετά το τέλος του δεύτερου Conjuring, περιμένουν για να τρομάξουν οι φαν του τρόμου. Με αφορμή το πρώτο trailer της ταινίας spin off του «φραντσάιζ» Conjuring αναζητάμε τι κρύβεται πίσω από τον ομώνυμο χαρακτήρα του The Nun, την ίδια τη Βάλακ.

Ο δαίμονας Βάλακ (δεν του αποδίδεται το θηλυκό γένος) εμφανίζεται στην Κλείδα του Σολομώντα (καλό είναι να μην την αναζητήσετε παρά μόνο για πληροφοριακούς σκοπούς) που είναι ίσως το πιο γνωστό γριμόριο (όρος για μαγικά βιβλία με σκοπό την επίκληση δαιμόνων και πνευμάτων) και είναι ο μέγας άρχοντας της Κόλασης. Συχνά απεικονίζεται ως ένα φτερωτό αγόρι που καβαλά ένα δικέφαλο δράκο, μια εμφάνιση που διαφέρει από αυτήν που έχει στην ταινία. Παρόλα αυτά, οι δαίμονες εικονίζονται γενικά με διάφορες μορφές.

Ο Βάλακ (αναφέρεται και ως Ουάλακ ή Βόλακ) έχει τη δύναμη να βρίσκει χαμένους θησαυρούς και είναι κυρίαρχος τριάντα λεγαιώνων δαιμόνων σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Στην πρώτη ταινία που εμφανίστηκε δεν υπήρχε κανένα από τα παραπάνω στοιχεία στον χαρακτήρα του. Και αυτό είναι φυσικό αν σκεφτούμε ότι ο Βάλακ δεν έχει καμία σχέση με τα γεγονότα του Αμίτιβιλ ή με την υπόθεση του Άινφιλντ που εξιστορήθηκαν στα δύο «Καλέσματα», όπως ανέφερε και ο σκηνοθέτης Τζέιμς Γουάν σε σχετική συνέντευξη. Θα έχει όμως ενδιαφέρον να δούμε αν στο The Nun υπάρξουν κάποια από τα παραπάνω χαρακτηριστικά του δαίμονα.

Η Καλόγρια θα κυνηγήσει και θα στοιχειώσει τα θύματα της τον Σεπτέμβριο στις κινηματογραφικές αίθουσες. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Κόριν Χάρντι ενώ πρωταγωνιστούν οι Ντέμιαν Μπίχιρ, Τάισα Φαρμίγκα και Μπόνι Άαρονς.

Δείτε εδώ το νέο τρέιλερ της ταινίας:

 

Tags: Amityville , Conjuring , Film , horror , James Wan , Movies , Nun , The Nun , Valak , Valak Conjuring , valak demon , Valak The Conjuring , valak καλόγρια , valak μύθος , weird , αλλόκοτο , βάλακ δαίμονας , βάλακ ιστορία , Βάλακ Κάλεσμα , Βάλακ το κάλεσμα , δαίμονας , δαίμονες , Η Καλόγρια , Η Καλόγρια Βάλακ , Κάλεσμα , Καλόγρια , Κινηματογράφος , Κλείδα , Κλείδα Σολωμόντα , Ουάλακ , Σολωμόντας , Ταινίες , τρόμος , Φαντάσματα

Πέτρος Κουτρουμπίλας

Δημοσιεύτηκε 26 Απριλίου, 2020

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.