Χωρίς Ίχνη-Το αλλόκοτο μυστήριο της εξαφάνισης του Damian McKenzie

Η φράση που χρησιμοποιούμε «χάθηκε από προσώπου γης» δεν θα μπορούσε να περιγράψει καλύτερα αυτή την αλλόκοτη εξαφάνιση στα δάση της Αυστραλίας. Ο νεαρός Damian McKenzie χάθηκε σχεδόν μπροστά στα μάτια 40 ατόμων και μέχρι σήμερα κανείς δεν γνωρίζει τι του συνέβη. Πίσω του έχει αφήσει μια σειρά από αλλόκοτα στοιχεία να περιπλέκουν την υπόθεση…

24 Σεπτεμβρίου 2020

Σε προηγούμενο άρθρο του, ο Βαγγέλης Βενιζέλος μας είχε εισάγει στα μυστήρια που κρύβουν τα αχανή δάση των ΗΠΑ, όταν άνθρωποι απλά εξαφανίζονται, χωρίς να αφήσουν πίσω τους κανένα απολύτως ίχνος. Μια τέτοια περίπτωση είναι του Damian McKenzie.

Η φράση που χρησιμοποιούμε «χάθηκε από προσώπου γης» δεν θα μπορούσε να περιγράψει καλύτερα αυτή την αλλόκοτη εξαφάνιση στα δάση της Αυστραλίας. Η ιστορία ξεκινά με το πιο κοινό σενάριο να εκτυλίσσεται. Στις 4 Σεπτεμβρίου του 1974, μια παρέα 40 παιδιών από ένα camp ξεκινά για ένα ταξίδι πέντε ημερών που διοργανώθηκε από την Young Australia League, με στόχο να φτάσουν τον καταρράκτη Steavenson. Δεν ήταν κάτι που δεν είχε πραγματοποιηθεί ξανά. Η εκδρομή είχε επαναληφθεί στο παρελθόν χωρίς προβλήματα. Οι συνοδοί των παιδιών εξάλλου ήταν άρτια εκπαιδευμένοι, γνώριζαν καλά τα μονοπάτια του βουνού και φρόντιζαν πάντα να έχουν οπτική επαφή με κάθε μέλος της ομάδας. Όλα έδειχναν πως θα ήταν μια ακόμα αξέχαστη εμπειρία για τα νεαρά παιδιά. Πράγματι η εμπειρία χαράχτηκε στο νου του τους αλλά όχι επειδή πέρασαν υπέροχα.

Η ομάδα είχε ήδη ξεκινήσει την πεζοπορία όταν ο Damian επιτάχυνε ελαφρώς, ίσως γιατί δεν κρατιόταν να αντικρίσει τους καταρράκτες που ζύγωναν, και προπορευόμενος χάθηκε για κυριολεκτικά ένα με δύο λεπτά από το οπτικό πεδίο όσων ακολουθούσαν. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που θα έβλεπε κανείς το αγόρι. Στην αρχή, όταν δεν βρήκαν τον Damian να τους περιμένει, όλοι πρέπει να νόμιζαν πως ήταν αστείο. Ίσως να ήθελε να κρυφτεί πίσω από τους θάμνους και να τους τρομάξει ή να είχε σκαρφαλώσει στα δέντρα. Έχοντας όμως ώρες πεζοπορίας μπροστά τους πριν τους βρει η νύχτα, δεν μπορούσαν να καθυστερούν πολύ περιμένοντας τον Damian να τους αιφνιδιάσει οπότε άρχισαν να τον φωνάζουν να βγει όπου και αν είχε κρυφτεί.

Το αγόρι δεν εμφανιζόταν όμως. Το κλίμα χαράς μετατράπηκε σε αγανάκτηση και τελικά σε φόβο. Οι ώρες περνούσαν και ο Damian δεν είχε δώσει κανένα σημάδι ζωής. Το μυαλό όλων έκανε την ίδια μουδιασμένη σκέψη. Κάτι κακό του είχε συμβεί.

Η εκδρομή αναβλήθηκε απότομα και έπειτα από την ειδοποίηση των αρχών, πάνω από 300 άτομα είχαν ξεχυθεί στο δάσος αναζητώντας το αγόρι, σχηματίζοντας μια από τις μεγαλύτερες επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης στα ιστορικά της Αυστραλίας. Μαζί τους βρίσκονταν τόσο σκυλιά όσο και αεροσκάφη που σάρωναν τις πλαγιές ψάχνοντας για ίχνη.

Οι έρευνες διήρκησαν μια εβδομάδα. Ίνες από τα ρούχα του, δακτυλικά αποτυπώματα ή αντικείμενα από την τσάντα του ήταν ανύπαρκτα. Αν και έψαξαν σε κάθε σπιθαμή του δάσους τα στοιχεία που βρήκαν ήταν ελάχιστα και κανένα από αυτά δεν ήταν ικανό να μαρτυρήσει τι συνέβη στον Damian λίγα μόλις μέτρα μακριά από την ομάδα του

Τα σκυλιά δεν κατάφεραν να βρουν κανένα απολύτως ίχνος του αγοριού. Πρέπει να τονιστεί πως δεν μιλάμε για την περίπτωση που έπιασαν κάποια μυρουδιά αλλά την έχασαν σε κάποιο σημείο. Εδώ, δεν φαινόταν να υπάρχει κανένα ίχνος του Damian, σαν να μην είχε υπάρξει ποτέ σε εκείνο το μέρος ή αν το είχε κάνει, με κάποιον μεταφυσικό θα λέγαμε τρόπο, η οσμή του είχε ξεπλυθεί από κάθε σπιθαμή γης.

Τα πράγματα γίνονται όμως ακόμα πιο περίεργα. Ο ερευνητής David Paulides κατέγραψε πως τα αποτυπώματα του αγοριού συνεχίζονταν για κάποια μέτρα και τελικά έφθαναν σε ένα σημείο, κοντά στο καταρράκτη, όπου από εκεί και έπειτα σταματούσαν απότομα, σαν το παιδί να είχε διακτινιστεί.

Όταν όλοι ήταν σχεδόν πεπεισμένοι πως ο μόλις 10 χρονών Damian είχε χαθεί οριστικά, το μόνο που απέμενε ήταν να εικάζουν τι είχε συμβεί το πρωί της 4ης Σεπτεμβρίου.

Η πρώτη και πολύ λογική σκέψη όλων ήταν πως ίσως είχε γλιστρήσει σε κάποιο βράχο και είχε πέσει στο ποτάμι. Μπορεί να είχε πεθάνει από την πτώση, να είχε πνιγεί ή να είχε πάθει υποθερμία. Οι υπόλοιποι πεζοπόροι της περιοχής ωστόσο δήλωσαν πως δεν είχαν δει κάτι ασυνήθιστο να πλέει στο νερό, στα σημεία τουλάχιστον που τους επιτρεπόταν από το τοπίο να προσεγγίσουν. Επίσης, δύτες που ερεύνησαν πολύ προσεκτικά το μέρος δεν κατάφεραν να βρουν κάτι ασυνήθιστο.

Η επόμενη εκδοχή ήταν πως είχε χαθεί ή/και τραυματιστεί στο δάσος. Όπως όμως ήδη αναφέρθηκε, η χερσαία έρευνα ήταν πολλή εντατική και ενδελεχής οπότε σε συνδυασμό με την ανικανότητα των σκύλων να τον εντοπίσουν, αυτό το σενάριο έμοιαζε αδύνατο. Δεδομένης της φύσης στο συγκεκριμένο σημείο μάλιστα, δεν υπήρχαν μεγάλου μεγέθους θηρευτές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν βλάβη στο αγόρι.

Ακολούθησε η ιδέα μιας πιθανής απαγωγής από κάποιον παιδόφιλο ή κατά συρροή δολοφόνο. Όσοι βρίσκονταν στην περιοχή όμως κατέθεσαν πως δεν υπήρχε κανένα ύποπτο άτομο ή κάποια κίνηση που τους τράβηξε την προσοχή. Η τελευταία υπόθεση ήταν μια ενδεχόμενη πτώση σε κάποιο ορυχείο της περιοχής αν και ούτε εκεί βρήκαν στοιχεία που να δίνουν έστω κάποια κατεύθυνση στις έρευνες.

Σήμερα, το μυστήριο είναι ακόμα ανοιχτό. Όπου η λογική δεν κατάφερε να δώσει εξηγήσεις, τα μυστήρια γεγονότα που κυκλώνουν την εξαφάνιση του Damian ενδεχομένως μια μεταφυσική αιτία να μπορούσε να ρίξει φως στα γεγονότα εκείνης της μέρας. Ήταν κάποια ύπαρξη που ανήκει στη σφαίρα του μεταφυσικού υπεύθυνη; Ο Damian κατέληξε σε ένα παράλληλο σύμπαν; Φαίνεται πως δεν θα μάθουμε ποτέ…

 

Main Image Reference

Tags: Damian McKenzie , dark , David Paulides , horror , mystery , scary , Spooky , Steavenson , weird , Young Australia League , αλλόκοτο , αναζήτηση , ανατριχίλα , αναφορά , άρθρο , αστείο , Αυστραλία , βουνό , δάσος , διάσωση , δύτες , εκδρομή , Εμπειρία , εξαφάνιση , επιχείριση , έρευνα , Ζώα , ζωή , ΗΠΑ , θάμνοι , θάμνος , ιστορία , ίχνη , καταρράκτης , μεταφυσικό , μονοπάτι , μονοπάτια , μυστήριο , νερό , παιδιά , παράλληλο σύμπαν , παραφυσικό , παρέα , πεζοπορία , ποτάμι , σκύλοι , σκύλος , σύμπαν , ταξίδι , Φόβος

Αγγελική Παπανικήτα

Δημοσιεύτηκε 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.