Το Στοιχειωμένο Νοσοκομείο Old Changi

“Επισκέπτες ανέφεραν πως άκουγαν φωνές και κραυγές από αβοήθητους ανθρώπους. Έβλεπαν επίσης ορατές, σκιώδεις παρουσίες, τόσο τη μέρα όσο και τη νύχτα.”

Πολλοί από εμάς έχουμε αναρωτηθεί στο πέρασμα του χρόνου, τι συμβαίνει με όλες αυτές τις ψυχές που χάνονται από αυτόν τον κόσμο σε ένα μέρος όπως για παράδειγμα ένα… νοσοκομείο! Τόπος γεμάτος με πόνο, απώλεια, θυμό…

Πολλές επίσης και οι ιστορίες για στοιχειωμένα νοσοκομεία, στοιχειώματα, φαντάσματα, υπερφυσικές δραστηριότητες που ακόμα και στην όψη ενός τέτοιου νοσοκομείου δημιουργεί ρίγος στους περισσότερους από εμάς.  Πολυσυζητημένο στο είδος του το νοσοκομείο Old Changi στη Σιγκαπούρη, μια χώρα όπου ο αστικός θρύλος, οι πεποιθήσεις και η πραγματικότητα γίνονται ένα.

Είτε είσαι σκεπτικιστής είτε όχι, τα γεγονότα παραμένουν γεγονότα και ένα είναι σίγουρο… τα νοσοκομεία προκαλούν δέος και τρόμο.

Το συγκεκριμένο νοσοκομείο χτίστηκε το 1935 από την Βρετανική αποικιοκρατία ως κομμάτι της στρατιωτικής τους βάσης. Εκείνη την εποχή το κτίριο ονομαζόταν “RAF Hospital”. Οι Βρετανοί αποσύρθηκαν από το ξέσπασμα πολέμου στον Ειρηνικό και την Ιαπωνική κατοχή της Σιγκαπούρης το 1942. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου οι Ιάπωνες χρησιμοποίησαν το κτίριο ως στρατόπεδο φυλακών για τους Βρετανούς στρατιώτες και τους συμμάχους τους. Πηγές αναφέρουν ότι το νοσοκομείο χρησιμοποιήθηκε επίσης και ως βάση για την Ιαπωνική μυστική αστυνομία Kempeitai, η οποία είχε δικαιώματα παρέμβασης σε κατεχόμενα εδάφη καθώς και σε κρατούμενους.

Θεωρείται πολύ πιθανό η αστυνομία Kempetai να βασάνιζε με τρομακτικά βάναυσους τρόπους τους κρατούμενους, με αποτέλεσμα πολλές φορές οι άνθρωποι αυτοί να καταλήγουν σε θάνατο. Μετά τον πόλεμο το νοσοκομείο επέστρεψε στα χέρια των Βρετανών, δίχως όμως να έχουν αντιληφθεί εκείνο το διάστημα πως τα πράγματα δεν θα ήταν ποτέ ξανά ίδια. Όλος αυτός ο πόνος μετέτρεψε το κτίριο, η ενέργεια είχε γίνει απειλητική και θα το ζούσαν σύντομα όσοι βρίσκονταν στο χώρο του νοσοκομείου.

Κατά τη διάρκεια κήρυξης της ανεξαρτησίας στη Σιγκαπούρη, το νοσοκομείο μετονομάστηκε σε “Anzuk Hospital” το 1965. Εκεί πλέον υπηρέτησαν μέλη της κοινοπολιτείας της νέας Ζηλανδίας, της Αυστραλίας, καθώς επίσης και του Ηνωμένου Βασιλείου. Δέκα χρόνια αργότερα το νοσοκομείο παραδόθηκε στην ηγεσία της Σιγκαπούρης μέχρι το 1997, όπου ο χώρος έκλεισε και όλες οι υπηρεσίες μεταφέρθηκαν στο πιο κοντινό νοσοκομείο το “Toa Payoh”, το οποίο έγινε το νέο γενικό νοσοκομείο “Changi”. Το παλιό νοσοκομείο Changi, αφέθηκε στην τύχη του και με τον καιρό ρήμαξε από την εγκατάλειψη.

Το 2007, ο χώρος παραχωρήθηκε για μίσθωση, έτσι και αγοράστηκε από μια εταιρία. Σκοπός ήταν να μετατρέψουν το νοσοκομείο σε υπέρ πολυτελές θέρετρο. Γρήγορα όμως όλες οι διαδικασίες και οι ενέργειες που είχαν ξεκινήσει σταμάτησαν απότομα.  Εκείνη την εποχή επικαλέστηκαν οικονομικούς λόγους που οδήγησαν στην ακύρωση των σχεδίων ανοικοδόμησης. Με την πάροδο του χρόνου όμως, ιστορίες ήρθαν να ταράξουν τα νερά, αναφέροντας υπερφυσική δραστηριότητα στο χώρο και φαντάσματα που περιφέρονταν μέσα στο νοσοκομείο.

Δεν πέρασε πολύς καιρός και το νοσοκομείο Old Changi απέκτησε τη φήμη του περιβόητου στοιχειωμένου νοσοκομείου. Επισκέπτες ανέφεραν πως άκουγαν φωνές και κραυγές από αβοήθητους ανθρώπους. Έβλεπαν επίσης ορατές, σκιώδεις παρουσίες, τόσο τη μέρα όσο και τη νύχτα. Άλλοι ανέφεραν πως έβλεπαν στρατιώτες μέσα στα αίματα να περιφέρονται, ή ένα νεαρό αγόρι στο παράθυρο δακρυσμένο να κοιτάει έξω.

Συνεργεία κινηματογραφικά που βρέθηκαν στο χώρο για το γύρισμα σειράς ντοκιμαντέρ αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια διαμονής τους στον χώρο του νοσοκομείου άκουγαν παράξενους θορύβους, κραυγές, φωνές, έβλεπαν μια γυναίκα με μαύρη αύρα σαν σκιά, καθώς επίσης ένιωθαν αγγίγματα από «αόρατα χέρια». Κάποιοι άνθρωποι που πήγαιναν εκεί για ερασιτεχνική έρευνα, αναφέρουν πως υπήρχαν στιγμές που για λίγα λεπτά εξαφανιζόταν ξαφνικά σε μια ριπή αέρα κάποιος συνεργάτης τους και στη συνέχεια εμφανιζόταν ξανά λίγα μέτρα πιο μακριά.

Μπορεί όντως να είναι στοιχειωμένο το νοσοκομείο αυτό, μιας και οι μαρτυρίες είναι πολλές, από διάφορες πηγές και από ανθρώπους άγνωστους μεταξύ τους οι οποίοι έχουν διηγηθεί την ίδια ή παρόμοια ιστορία. Μπορεί όμως απλά η σκοτεινή του ιστορία να είναι αυτή που το «στοιχειώνει». Μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ, παρόλα αυτά δεν μπορούμε να αρνηθούμε το γεγονός ότι το Old Changi Hospital ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα πιο σκοτεινά και αλλόκοτα μέρη στον κόσμο…

Tags: Changi , Changi Hospital , ghosts , haunted , Hospital , Old Changi , Old Changi Hospital , Supernatural , The Weird Side Daily , twsd , voices , weird , weird article , άρθρο , άρθρο φανταστικού , Αστυνομία , Βρετανία , Ιάπωνες , Κτήριο , Λίνα Αθανασίου , νοσοκομείο , παλίο νοσοκομείο , Παράξενο , παρουσίες , Σιγκαπούρη , στοιχειωμένο , στοιχειωμένο νοσοκομείο , Υπερφυσικό , Φαντάσματα , φωνές

Λίνα Αθανασίου

Δημοσιεύτηκε 11 Μαΐου, 2021

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.