To Νοσοκομείο των Τζίνι

”Το κτήριο είναι εγκαταλελειμμένο εδώ και πολλά χρόνια και τώρα είναι απλώς μια δομή που βασίζεται σε σκοτεινούς, στενούς διαδρόμους και άδειους θαλάμους. Στην αρχική του μορφή ήταν ένα από τα ωραιότερα κτήρια του Αραβικού κόσμου…”

09 Οκτωβρίου 2021

Όλοι ξέρουμε για τους μύθους και τους αστικούς θρύλους της Αραβίας. Η μυθολογία τους, καθορίζει τα πιστεύω του λαού από αρχαιοτάτων χρόνων έως και σήμερα. Ποιός δεν ξέρει για το μαγικό λυχνάρι και το τζίνι; Η Ανατολή είναι γεμάτη από υπερφυσική δραστηριότητα και αυτό την κάνει ακόμα πιο μαγική και ανατριχιαστικά γοητευτική. Σήμερα θα ταξιδέψουμε στη ζεστή Σαουδική Αραβία, με τους πολλούς μύθους και τα αξέχαστα παραμύθια.

Πρόσφατα, έχουν λάβει χώρα κάποιες μυστηριώδεις δραστηριότητες στο νοσοκομείο Iqra του Ριάντ, και φήμες λένε ότι είναι στοιχειωμένο. (Μπρρρ… προσωπικά έχω ταξιδέψει στο Ριάντ και είχα την… τιμή να δώ το νοσοκομείο από κοντά).

Παρόλο που η επιστήμη ακόμα ερευνά τα παραφυσικά φαινόμενα και η παραψυχολογία είναι ένας τομέας εξελισσόμενος, σε αυτά τα μέρη, είναι κοινό ότι τα Τζιν υπάρχουν και ζουν ανάμεσα στους ανθρώπους. Αυτά τα υπερφυσικά πλάσματα συχνά δείχνουν την παρουσία τους τρομάζοντας τους ανθρώπους. Στην Αραβική λαογραφία, το Τζιν είναι ένα παρεμβατικό πνεύμα, συνήθως με δαιμονική μορφή αλλά χωρίς να έχει σχέση με τους Δαίμονες. Αντίστοιχα με τα Ελληνικά Δαιμόνια, τα Τζιν είναι πλάσματα που αυτό-αναπαράγονται και μπορούν να είναι ή δαιμονικά ή καλοκάγαθα. Διαθέτουν υπερφυσικές δυνάμεις και μπορούν να επικαλεστούν σε μαγικές τελετές για να εκτελέσουν διάφορες υπηρεσίες. Στο Ριάντ πιστεύουν ότι το νοσοκομείο Iqra είναι γεμάτο από αυτές τις οντότητες.

Το κτήριο είναι εγκαταλελειμμένο εδώ και πολλά χρόνια και τώρα είναι απλώς μια δομή που βασίζεται σε σκοτεινούς, στενούς διαδρόμους και άδειους θαλάμους. Στην αρχική του μορφή ήταν ένα από τα ωραιότερα κτήρια του Αραβικού κόσμου, ανατολίτικη αρχιτεκτονική με ένα άρωμα αρχοντικού πλούτου. Απο όταν εγκαταλείφθηκε και ερήμωσε έγινε σημείο συνάντησης για πολλούς ερευνητές παγκοσμίως. Οι κυνηγοί φαντασμάτων βρίσκονται σε ένα κυνήγι των τζιν και των οντοτήτων  που πιστεύεται ότι κατοικούν εκεί και δυστυχώς ή ευτυχώς, κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί στην ομορφιά του σκοτεινού αυτού κτίσματος.

Το νοσοκομείο Iqra είναι ευρέως γνωστό  για τη θεραπεία των μαχητών του πολέμου του Κόλπου το 1991. Ωστόσο, τώρα γοητεύει πολλούς για τις φήμες ότι στοιχειώνεται από φαντάσματα. Νέοι άνθρωποι χτυπήθηκαν μέχρι θανάτου, πυρκαγιές ξέσπασαν από το πουθενά, τζάμια έτριζαν και πόρτες έσπαγαν…

Σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή των μέσων ενημέρωσης τοπικού καναλιού, κάποιοι νέοι που βίωσαν αυτά τα γεγονότα, έστειλαν μηνύματα στις αρχές για να ξεκινήσουν επιχείρηση κατά των τζίνι που κατοικούν στους χώρους του νοσοκομείου. Τα τζίνι θεωρούνται υπεύθυνα για την καταστροφή των παραθύρων, του εξοπλισμού και της φωτιάς που έκαψε το 60% του νοσοκομείου αλλά και των θανάτων.

Υπάρχουν πολλά βίντεο στο YouTube όπου φαίνονται άνθρωποι να εξερευνούν το κτίριο αναζητώντας στοιχεία για τα τζίνι. Ένα από τα πιο τρομακτικά βίντεο ήταν αυτό όπου ένας φοίνικας είχε πάρει φωτιά μπροστά από έναν κυνηγό φαντασμάτων. Ωστόσο, τα πράγματα έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ισχυρίζεται ότι το κτίριο είναι ιδιωτική ιδιοκτησία και αποποιείται οποιαδήποτε ευθύνη για ζημιές ή τραυματισμούς από το ετοιμόρροπο κτίριο. Το κτίριο είναι κατεστραμμένο σε βαθμό που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά ως νοσοκομείο. Ένας αρθρογράφος έχει επίσης δείξει ανησυχία για το κτήριο και το βαθμό επικινδυνότητας και έχει ζητήσει να σχηματιστεί “μια επιτροπή ελέγχου”, ώστε οι ιδιοκτήτες να μπορέσουν να ανακτήσουν το κτίριο. Οι κακοί μάγοι έχουν κάνει τη ζωή πολλών ανθρώπων δυστυχισμένη και τους έχουμε βαρεθεί, υποστηρίζει ο αρθρογράφος.

Κανένας όμως δεν μπορεί να αντισταθεί στη γοητεία της εξερεύνησης του αγνώστου και της πύλης του μυστηρίου της Ανατολής. Αν βρεθείτε στο Ριάντ το πιο πιθανό είναι να νιώσετε μια ανεξήγητη έλξη προς το άγνωστο και να είστε σίγουροι, ότι δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε. Οπλιστείτε με υπομονή και προσέξτε να μη χάσετε την αίσθηση της πραγματικότητας. Κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα βρείτε το δρόμο της… επιστροφής…

Tags: article , death , djiin , fire , ghosts , Hospital , Iqra , mythology , Supernatural , The Weird Side Daily , The Weird Side Daily άρθρα , twsd , weird , ανατολή , ανατολίτικη αρχιτεκτονική , άνθρωποι , Αραβία , Αραβική μυθολογία , άρθρο , άρθρο φανταστικού , δαιμόνια , εγκαταλελειμμένο , θάνατος , κατεστραμμένο , Κτήριο , κυνηγός φαντασμάτων , Λυχνάρι , μυθολογία , νοσοκομείο , νοσοκομείο Iqra , οντότητες , Παράξενο , παραφυσικό , στοιχειωμένο , τζιν , τζίνι , υπερφυσικά όντα , υπερφυσικά πλάσματα , Υπερφυσικό , Φαντάσματα , φωτιά

Λίνα Αθανασίου

Δημοσιεύτηκε 9 Οκτωβρίου, 2021

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.