To καταραμένο χωριό της Ιαπωνίας

Ένα άρθρο για το μυστήριο χωριό Inunaki της Ιαπωνίας. Γράφει ο ταλαντούχος συγγραφέας Έρικ Σμυρναίος.

28 Μαρτίου 2020

Στην επαρχία Fukuoka της Ιαπωνίας υπάρχουν ακόμα πανέμορφα ορεινά τοπία που δεν τα έχει αγγίξει το χέρι του ανθρώπου. Είναι μια περιοχή που μοιάζει να έχει παραμείνει σε μια άλλη πιο ήρεμη εποχή, μακριά από τις πολύβουες Μητροπόλεις της νησιώτικης εκείνης χώρας. Ωστόσο, η γαλήνη και η ομορφιά που αποπνέουν, κρύβουν ένα δυσοίωνο μυστικό.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι επισκέπτεστε αυτά τα μέρη. Καθώς λοιπόν απολαμβάνετε έναν όμορφο περίπατο στα πράσινα εκείνα μονοπάτια που τα σκιάζουν οι φυλλωσιές των αιωνόβιων δέντρων, ανακαλύπτετε την είσοδο μιας  στοάς που μοιάζει να διασχίζει τα σωθικά του όρους Inunaki. Σας φαίνεται κάπως απειλητική, έτσι σκοτεινή που είναι. Αν τολμήσετε βέβαια να κάνετε κάποια αβέβαια βήματα μέσα στο ψυχρό εσωτερικό της, δεν αποκλείεται ν’ ακούσετε παράξενους ολολυγμούς που αναδύονται από τα βάθη της, ίσως δε διακρίνετε και κάποιες σκιερές φιγούρες μέσα στη σκοτεινιά. Σε αυτή την περίπτωση, καλό θα ήταν να οπισθοχωρήσετε αμέσως και να ξαναβγείτε στο φως της ημέρας. Αλλά η περιπέτειά σας δεν έχει ολοκληρωθεί. Τώρα ανακαλύπτετε κάτι καινούργιο, κάτι που δεν είχατε παρατηρήσει προηγουμένως: Δίπλα από την είσοδο της στοάς ξεκινάει ένα καινούργιο μονοπάτι που οδηγεί προς κάποιον άγνωστο προορισμό. Αν επιλέξετε να το ακολουθήσετε, κάποια στιγμή θα συναντήσετε μια πινακίδα που κρέμεται από ένα δέντρο. Πάνω της, υπάρχει η εξής φράση, η οποία φαίνεται να είναι γραμμένη με το χέρι:

«Οι Κανονισμοί και οι κανόνες της Ιαπωνίας δεν ισχύουν εδώ».

Εσείς συνεχίζετε τον περίπατό σας απτόητοι από όλα αυτά τα ασυνήθιστα συναπαντήματα. Ξαφνικά, λίγο πιο μακριά από την πινακίδα, ανακαλύπτετε τα ερείπια ενός χωριού που φαίνεται να έχει εγκαταλειφθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, από την περίοδο της εποχής Edo που καλύπτει τα έτη 1603 έως 1868. Βρίσκετε στο χωριό Inunaki ένα μέρος που περιβάλλεται από παράξενες ιστορίες, ανεξήγητα και τρομακτικά φαινόμενα και ακόμα πιο ανεξήγητες εξαφανίσεις ανθρώπων.

Η ιστορία του τόπου είναι εξαιρετικά δυσοίωνη: Η στοά που αποπειραθήκατε να εξερευνήσετε ονομάζεται  Inunaki Toge Tunnel ή αλλιώς «Παλιά στοά του Inunaki». Μια εκτεταμένη κατάρρευση κατά τη διάρκεια της κατασκευής της σκότωσε πολλούς εργάτες ενώ λέγεται ότι το 1988, ένας άνδρας πέθανε εκεί κατά τρόπο μαρτυρικό, όταν κάποιοι αλήτες προσπάθησαν να τον κάψουν ζωντανό. Εκείνος κατάφερε να τους ξεφύγει τρέχοντας μέσα στη στοά. Εκεί μέσα έθεσε ο ίδιος τέλος στη ζωή του για να ξεφύγει από τον αβάσταχτο πόνο των εγκαυμάτων. Οι δολοφόνοι του δεν βρέθηκαν ποτέ.

Λέγεται επίσης ότι αν κάποιος καταφέρει και βγει ζωντανός από τη στοά, θα ανακαλύψει ένα μονοπάτι που οδηγεί σ’ ένα χωριό που δεν υπάρχει σε κανέναν χάρτη. Είναι πολύ μικρό, καλά κρυμμένο μέσα στην οργιαστική βλάστηση και εμφανίζεται μόνο σε αυτούς που αυτό το ίδιο επιθυμεί.

Οι κάτοικοί του αποφάσισαν να κόψουν κάθε επαφή με τον έξω κόσμο όταν ασπάστηκαν μια παράξενη λατρεία η οποία χαρακτηριζόταν από την εκτέλεση πανάρχαιων τελετουργιών που απευθύνονταν σε ορισμένους εξωκοσμικούς θεούς. Πολλοί τρελάθηκαν, κάποιοι άλλοι σκότωσαν μέλη της οικογένειάς τους ενώ οι επιζώντες υιοθέτησαν τις αποτρόπαιες πρακτικές της αιμομιξίας και του κανιβαλισμού. Λέγεται επίσης ότι το ερειπωμένο αυτό χωριό κατοικείται ακόμα από τους εκφυλισμένους απόγονους εκείνων των ανθρώπων που έχουν στήσει παντού παγίδες και που θα επιτεθούν με τσεκούρια και δρεπάνια σε οποιονδήποτε τολμήσει και παραβιάσει την επικράτειά τους. Δεν λείπουν και οι ιστορίες για τουρίστες και εξερευνητές που εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς στην ευρύτερη περιοχή ενώ υπάρχουν ισχυρισμοί ότι οι ηλεκτρονικές συσκευές δεν λειτουργούν εκεί γύρω. Τις νύχτες με πανσέληνο ακούγονται διαπεραστικά ουρλιαχτά μέσα στα δάση. Tέλος, κάποιοι ευφάνταστοι ερευνητές μιλάνε για διαστατικά «ανοίγματα» που έχουν μείνει ανοιχτά εξαιτίας των τελετουργιών των χαμένων εκείνων χωρικών και για περιπτώσεις αμνησίας που αναφέρουν πολλοί επισκέπτες του βουνού.

Υπάρχει άραγε κάποια αλήθεια πίσω από όλους αυτούς τους εξωφρενικούς ισχυρισμούς; Μήπως όλες αυτές οι δυσοίωνες αφηγήσεις είναι απλά και μόνο ένας αστικός μύθος της σύγχρονης Ιαπωνίας;

Στην πραγματικότητα, ένα χωριό με το όνομα Inunaki, υπήρξε κάποτε στ’ αλήθεια. Μάλιστα, για κάποια περίοδο είχε εξελιχθεί σε μια πολιτεία μεταλλωρύχων που εργάζονταν για την οικογένεια Kuroda έως ότου καταστράφηκε στο μεγαλύτερο μέρος του μια νύχτα του 1889 εξαιτίας μιας φοβερής πλημμύρας. Έπειτα από αυτό το γεγονός, εγκαταλείφθηκε ολοκληρωτικά και οι κάτοικοι του αποφάσισαν να μετοικίσουν στα γύρω χωριά. Εντούτοις, κάθε ομοιότητα με το Inunaki των αστικών μύθων και του εξωδιαστατικού τρόμου σταματάει εκεί. Όπως έχει εξακριβωθεί, τα περισσότερα στοιχεία των προαναφερθέντων δοξασιών είναι πανομοιότυπα με τα δεδομένα μιας σειράς βίντεο-παιχνιδιών Ιαπωνικής καταγωγής που ονομάζονται Siren και Forbidden Siren. Στα εν λόγω παιχνίδια εμφανίζεται το χωριό Hanuda ένα κρυμμένο χωριό στα βουνά του οποίου οι κάτοικοι ακολουθούν μια παράξενη λατρεία. Το Hanuda  αποτελείται από εγκαταλειμμένα σπίτια με ματωμένα ρούχα πεταμένα εδώ και εκεί, και βρίσκεται σε ένα σημείο του χώρου που εφάπτεται με άλλες διαστάσεις. Ένας απρόσεκτος επισκέπτης μπορεί πολύ εύκολα να χαθεί χωρίς ίχνη. Οι διαφημιστές του παιχνιδιού χρησιμοποίησαν κάθε είδους τέχνασμα για να το προωθήσουν στο καταναλωτικό κοινό: Φτιάξανε ιστοσελίδες που το παρουσίαζαν ως πραγματικό με φωτογραφίες και αφηγήσεις υποτιθέμενων επιζώντων ενώ ζητούσαν από τους επισκέπτες των ιστοσελίδων να συνεισφέρουν με παραπάνω πληροφορίες που τυχόν είχαν πέσει στην αντίληψή τους. Όλη αυτή η παρουσίαση είχε έναν πολύ ρεαλιστικό χαρακτήρα με αποτέλεσμα κάποιοι χρήστες του διαδικτύου να πειστούν ότι βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα.

Φυσικά, όπως θα περίμενε ίσως κανείς, υπάρχουν πολλοί που ισχυρίζονται ότι μπορεί να ισχύει ακριβώς το αντίθετο: Το ίδιο το παιχνίδι βασίζεται σε κάποια πραγματική ιστορία. Αλλά ποιος μπορεί να ξέρει; Στο κάτω-κάτω η Ιαπωνία είναι μια χώρα όπου το φαινόμενο της αστυφιλίας είναι ιδιαίτερα έντονο, επομένως βρίθει από χωριά τα οποία εγκαταλείφθηκαν για διάφορους λόγους.

Εσείς τι νομίζετε; Λέτε να υπάρχει στ’ αλήθεια κάποιο κρυμμένο χωριό στα βουνά της Ιαπωνίας όπου κακόβουλες δυνάμεις «από κάπου αλλού» έχουν χτίσει ένα δυσοίωνο προπύργιο;

Πηγές:

 

Tags: article , cursed , cursed village , forbidden siren , ghost , ghost village , inunaki , Inunaki Toge Tunnel , Inunaki Tunnel , inunaki village , japan , mystery , siren game , village , άρθρα , άρθρο , Έρικ Σμυρναίος , ιαπωνία , καταραμένο , καταραμένο χωριό , μυστήριο , παιχνίδια , στοά , τούνελ , Φαντάσματα , χωριό , χωριό ινουνάκι , χωριό φάντασμα

Έρικ Σμυρναίος

Δημοσιεύτηκε 28 Μαρτίου, 2020

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.