Το αγόρι στο κουτί

Τo 1957 ένας κυνηγός σε κάποιο πάρκο της Βόρειας Φιλαδέλφειας, έκανε τον καθημερινό του έλεγχο στις παγίδες του. Όσο περπατούσε στο δασάκι ανακάλυψε ένα κουτί…

Τo 1957 ένας κυνηγός σε κάποιο πάρκο της Βόρειας Φιλαδέλφειας, έκανε τον καθημερινό του έλεγχο στις παγίδες του. Όσο περπατούσε στο δασάκι ανακάλυψε ένα κουτί. Το κουτί είχε μέσα ένα γυμνό παιδί, νεκρό, τυλιγμένο σε μια λεπτή κουβέρτα. Ο κυνηγός φοβήθηκε ότι αν αναφέρει το εύρημα του στην αστυνομία θα κατασχέσουν τις παγίδες του, επειδή ήταν παράνομες. Δυστυχώς συνέχισε την πορεία του χωρίς να δώσει άλλη σημασία.

Αρκετές μέρες μετά, ένα κολεγιόπαιδο της περιοχής οδηγούσε κοντά στο πάρκο αυτό, όταν είδε έναν λαγό να τρέχει προς την πυκνή βλάστηση στο βάθος του δάσους. Γνωρίζοντας ότι η περιοχή έχει παγίδες, σταμάτησε το αμάξι του και ακολούθησε τον λαγό, έτσι ώστε να σιγουρευτεί ότι δε θα μπλεχτεί κάπου. Ψάχνοντας για παγίδες μέσα στους θάμνους έπεσε και αυτός πάνω στο κουτί με το αγόρι. Αν και φοβήθηκε και εκείνος να καλέσει την αστυνομία, τελικά ειδοποίησε τις αρχές.

Ποιο ήταν το αγόρι στο κουτί; Δεδομένου του γεγονότος ότι το αγόρι ήταν μικρό μεταξύ τριών και επτά χρονών, η αστυνομία πίστευε ότι θα βρεθεί γρήγορα η οικογένεια του. Εξετάζοντας το αγόρι οι αρχές έχασαν τις ελπίδες τους. Τα αγόρι ήταν εμφανώς κακοποιημένο με χτυπήματα παντού στο κορμί του, λιπόσαρκο και βρώμικο. Τα μαλλιά του ήταν πρόσφατα κομμένα άτσαλα. Κάποιες από τις τούφες ήταν ακόμα κολλημένες στο κορμί του. Το σώμα του ήταν υπερβολικά υποσιτισμένο, γεμάτο μώλωπες και ουλές κυρίως στους καρπούς, αστραγάλους και στα γεννητικά του όργανα. Στο εσωτερικό του στομάχου του, βρέθηκε ένα μαύρο κατάλοιπο από κάποια άγνωστη ουσία. Το περίεργο ήταν ότι στα άκρα του παρατηρήθηκαν σημάδια υγρασίας λόγω του γεγονότος ότι πριν ή μετά το θάνατο του ίσως να βρισκόταν σε νερό πολύ ώρα. Τελικά, ο θάνατος του αγοριού υπολογίζεται ότι προήλθε από τρομερά χτυπήματα που είχε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του και στην κορυφή του κρανίου.

Ποιο ήταν όμως αυτό το αγόρι; Οι αρχές τις επόμενες μέρες μοίρασαν στις τριγύρω περιοχές χιλιάδες φυλλάδια με την περιγραφή του αγοριού, μετέδωσαν πολυάριθμες εκπομπές σε δελτία ειδήσεων και εφημερίδες. Όλη η Αμερική ήξερε την ιστορία του παιδιού. Δε βρέθηκε όμως κανένας που να σχετίζεται με την υπόθεση. Κάποιοι ντετέκτιβ ακολούθησαν μερικά στοιχεία που συνέλεξαν από τον τόπο που βρέθηκε το αγόρι, όπως και τον κατασκευαστή της κούτας που βρέθηκε μέσα, αλλά και ένα μυστήριο άσπρο καπέλο. Τίποτα δεν ήταν αρκετό για να καταλήξουν κάπου.

Η έρευνα άρχισε να φθίνει και η υπόθεση σταδιακά εξαφανίστηκε από το προσκήνιο. Κανένας δεν ήξερε ή είχε δει το παιδί, δεν είχε ούτε φίλους, ούτε οικογένεια, ούτε αδέρφια, σα να μην υπήρξε ποτέ. Οι ντετέκτιβ που είχαν αναλάβει την υπόθεση μάζεψαν λεφτά και το άτυχο παιδί θάφτηκε τον Γενάρη του 1957.

Μετά από σαράντα πέντε ολόκληρα χρόνια μια γυναίκα με το κωδικό όνομα Μ σε κατάθεση της σε ψυχιατρικό ίδρυμα αποκάλυψε τη δική της αλήθεια. Η Μ είπε στον γιατρό ότι οι γονείς της είχαν αγοράσει το μυστήριο αγόρι στο κουτί από τους γονείς του. Το έκαναν αυτό επειδή ήθελαν κάποιον σκλάβο στο σπίτι ώστε να μην ξεσπάνε τις άρρωστες πράξεις τους, στο παιδί τους. Συμπλήρωσε ότι καθημερινά το χτυπούσαν ή ασελγούσαν στο κορμί του, ενώ δεν το περιποιούνταν ποτέ. Για τη δολοφονία αναφέρει ότι μια μέρα η μητέρα της έκαψε το φαγητό του, αλλά το έδωσε να το φάει με το ζόρι. Το παιδί μετά από ώρα άρχισε να νιώθει άσχημα με το στομάχι του και έκανε εμετό.Αυτό εξόργισε την απάνθρωπη γυναίκα σε τέτοιο βαθμό που κυριολεκτικά το σκότωσε στο ξύλο. Μετά από αυτό, το βούτηξε μέσα στο μπάνιο να καθαρίσει τα αίματα και τον εμετό νομίζοντας ότι είναι ακόμα ζωντανό. Μόλις συνειδητοποίησε ότι είναι νεκρό εκείνη και ο άντρας της αποφάσισαν να το μεταφέρουν στο δάσος.

Αυτή η κατάθεση όπως είναι φυσικό ξεκίνησε μια σειρά από ενέργειες και έρευνες. Έψαξαν το ιστορικό των γονέων της και της ίδιας, αλλά και την κατοικία τους. Ρώτησαν τους γείτονες για κάποιο άγνωστο παιδί που ίσως είχαν δει τότε. Αν και τα στοιχεία που είχε δώσει η Μ συμβάδιζαν με την υπόθεση, όπως το καμένο φαγητό στο στομάχι του, τα μουλιασμένα άκρα ή τα ίχνη από ξυλοδαρμό στο κεφάλι του, τίποτα δεν ήταν αρκετό. Δυστυχώς κανείς δεν κατηγορήθηκε, δεδομένου και του γεγονότος ότι η κοπέλα βρισκόταν σε ψυχιατρικό ίδρυμα, η υπόθεση για ακόμα μια φορά έλαβε τέλος. Το άτυχο παιδί είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια ανήλικων φόνων στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Απέκτησε μέγιστη φήμη μέσα στις επόμενες δεκαετίες αλλά η ιστορία του χάθηκε με το πέρασμα του χρόνου. Μα η απορία μένει ακόμα στις σκέψεις λίγων..

Ποιο ήταν εκείνο το αγόρι στο κουτί;

Tags: article , child , children , dark , death , horror , murder , mystery , scary , Spooky , unsolved , Unsolved Cases , weird , αλλόκοτο , άρθρο , δολοφονία , θάνατος , ιστορία , μυστήριο , ντέντεκτιβ , Παιδί , τρόμος , Φιλαδέλφεια , Φόβος , ψυχολογία

Άγγελος Θεοδωρόπουλος

Δημοσιεύτηκε 25 Αυγούστου, 2019

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.