Τα Πιο Weird Μέρη Όπου Έχουν Βρεθεί Πτώματα, Μέρος Β’

“Οι Sargent πέρασαν τελικά τρεις μέρες στο δωμάτιο 222 του μοτέλ πριν τελικά αναγκάσουν τους υπεύθυνους να κάνουν κάτι για την δυσωδία. Τότε ήταν που κάτω από το στρώμα, στο πλαίσιο του κρεβατιού, ανακάλυψαν το πτώμα της Sony Millbrook…”

Δεν βρίσκονται όλα τα πτώματα μέσα στους καταψύκτες, ούτε πάνω στα κρεβάτια των νοσοκομείων. Μπορούν να εντοπιστούν σε ξεχασμένα κλιμακοστάσια, σφηνωμένα σε στενές σχισμές, κάτω από κρεβάτια ή καναπέδες. Παρακάτω παρουσιάζονται ορισμένα από τα πιο αλλόκοτα μέρη στα οποία έχουν βρεθεί πτώματα.

Ο Καταψύκτης

Έχουμε ακούσει αμέτρητες ιστορίες για τεμαχισμένα πτώματα τα οποία βρέθηκαν μέσα σε καταψύκτες από την αστυνομία όταν οι γείτονες άρχισαν να παραπονιούνται για τους φραγμένους σωλήνες. Για πτώματα όμως πίσω από τους καταψύκτες; Ναι, υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο. Στην περίπτωση του Larry Ely Murillo-Moncada, το σώμα του βρέθηκε δέκα χρόνια έπειτα από την εξαφάνισή του σφηνωμένο πίσω από τον καταψύκτη του σούπερ μάρκετ στο οποίο εργαζόταν. Αυτή δεν ήταν η τροπή που περίμενε η οικογένειά του όταν τον είχε δει για τελευταία φορά να εγκαταλείπει το σπίτι του σε παραληρηματική κατάσταση, στη μέση μιας χιονοθύελλας, χωρίς κάλτσες, παπούτσια, χρήματα, ή τα κλειδιά του αυτοκινήτου. Είχαν πιστέψει ότι η αποχή του από την φαρμακευτική αγωγή τον οδήγησε στο να κάνει κάποια απερίσκεπτη πράξη. Ωστόσο, αυτό που φαίνεται να συνέβη ήταν πως μόλις έφυγε από το σπίτι του ο Larry πήγε στο σούπερ μάρκετ που τότε ήταν κλειστό, σκαρφάλωσε για κάποιον λόγο που μάλλον δεν θα κατανοηθεί ποτέ πλήρως πάνω στον καταψύκτη αλλά παραπάτησε και έπεσε σε ένα κενό ανάμεσα αυτού και του τοίχου, με αποτέλεσμα να παγιδευτεί και να πεθάνει. Το πώς κανείς δεν αντιλήφθηκε από τη μυρουδιά πως κάτι συνέβαινε παραμένει ένα μεγάλο μυστήριο.

Μια Αναγουλιαστική Μυρουδιά

Τα μοτέλ αποτελούν την πιο οικονομική λύση για όποιον θέλει να ταξιδέψει αλλά όχι να αφήσει τον μισό μισθό του σε κάποιο φανταχτερό ξενοδοχείο για να έχει απλά ένα κρεβάτι να κοιμηθεί. Είναι τόσο οικονομικά που αν βρει μια ξεχασμένη τρίχα στον νιπτήρα μπορεί ακόμα και να την αγνοήσει. Δεν θα συνέβαινε το ίδιο όμως με μια βαριά, αναγουλιαστική μυρουδιά που κάνει τα μάτια να δακρύζουν και το στομάχι να σφίγγεται. Οι James και Rhonda Sargent αποφάσισαν πως όσο λίγο και αν πλήρωσαν για ένα δωμάτιο μοτέλ στο Τενεσί, δεν θα ανέχονταν την φριχτή μυρουδιά κάτω από το κρεβάτι τους. Ειδοποίησαν το προσωπικό του ξενοδοχείου αλλά εκείνοι πάλι δεν θεώρησαν ότι πληρώνονται αρκετά για να αντιμετωπίζουν τις ιδιοτροπίες των πελατών τους, οπότε δεν έδωσαν σημασία στα παράπονά τους. Οι Sargent πέρασαν τελικά τρεις μέρες στο δωμάτιο 222 του μοτέλ πριν τελικά αναγκάσουν τους υπεύθυνους να κάνουν κάτι για την δυσωδία. Τότε ήταν που κάτω από το στρώμα, στο πλαίσιο του κρεβατιού, ανακάλυψαν το πτώμα της Sony Millbrook. Λίγες μέρες νωρίτερα είχε μείνει στο ίδιο δωμάτιο με τον φίλο της και τα παιδιά της. Κάποιος καυγάς όμως έκανε τον φίλο της να τη δολοφονήσει και έπειτα, όταν σε κατάσταση πανικού κατάλαβε ότι έπρεπε να βρει κάπου να ξεφορτωθεί το πτώμα της, κάτι που μάλλον δεν είχε συνειδητοποιήσει όταν τη δολοφονούσε, το έκρυψε στο κρεβάτι. Έπειτα από την αποχώρηση του δολοφόνου της Sony, το προσωπικό του μοτέλ είχε καθαρίσει το δωμάτιο αρκετές φορές αλλά δεν είχαν δώσει σημασία στην μυρουδιά που ερχόταν από το κρεβάτι.

Εξαφάνιση Στο Νοσοκομείο

Τα νοσοκομεία είναι ίσως τα πιο συνηθισμένα μέρη όπου σώματα ανθρώπων βρίσκονται να κείτονται στα κρεβάτια χωρίς σφυγμό και με βλέμμα κενό. Είναι κάθε άλλο παρά ασυνήθιστο να καταγράφονται θάνατοι στο νοσοκομείο. Αυτό δεν ισχύει όμως και για περιπτώσεις όπου τα σώματα των ασθενών παρέμειναν άψυχα στο χώρο του για μέρες μέχρι τελικά κάποιος να τα εντοπίσει. Στην περίπτωση της Lynne Spalding, χρειάστηκε δεκαεφτά μέρες μέχρι να βρουν το σώμα της σε ένα κλιμακοστάσιο του νοσοκομείου που είχε νοσηλευτεί λίγες μέρες νωρίτερα. Η Lynne είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο για μια μόλυνση που την βασάνιζε. Δύο μέρες έπειτα, αν και δεν είχε πάρει εξιτήριο, κατά τη διάρκεια ενός καθιερωμένου ελέγχου από το ιατρικό προσωπικό, το κρεβάτι της βρέθηκε άδειο. Προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με την οικογένειά της για να διαπιστώσουν εάν ήταν μαζί τους ή εάν είχε αποφασίσει να επιστρέψει στο σπίτι της αλλά κανείς δεν είχε ιδέα που βρισκόταν η Lynne. Σύντομα, κλήθηκε ο σερίφης της κομητείας και μαζί με μια μικρή αστυνομική δύναμη έψαξαν όχι και τόσο σχολαστικά το νοσοκομείο χωρίς να βρουν κάτι. Η οικογένεια της Lynne γέμισε την περιοχή με αφίσες ελπίζοντας πως κάποιος θα την είχε δει ή θα ήξερε κάτι που θα μπορούσε να τους βοηθήσει να την βρουν. Τελικά, αποδείχτηκε πως δεν είχε φύγει ποτέ από το νοσοκομείο. Ο σερίφης δεν είχε ελέγξει όλα τα κλιμακοστάσια και σε ένα από αυτά βρισκόταν και το σώμα της Lynne. Είχε πεθάνει από αφυδάτωση και βλάβη στο συκώτι εξαιτίας της χρόνιας κατάχρησης αλκοόλ.

Ο Αναποδογυρισμένος Καναπές

Όταν βρίσκεσαι με τους φίλους σου και τα κουτάκια μπύρας από το ψυγείο αρχίζουν να αδειάζουν με εκθετικό ρυθμό, μπορεί είτε να μην πάει τίποτα στραβά και απλά να περάσετε το βράδυ λέγοντας ασυναρτησίες και να χαχανίζοντας ενώ κοιτάτε την τηλεόραση, ή να αποφασίσετε να βάλετε ο ένας στον άλλο κάποια παράλογη δοκιμασία, όπως το περπατήσετε πάνω στο περβάζι του μπαλκονιού χωρίς να πέσετε από κάτω. Κάποιες από αυτές τις βραδιές μπορεί να καταλήξουν με κάποιον στο νοσοκομείο και κάποιες, όπως στην περίπτωση του Dennis Pring, στον άλλο κόσμο. Ένα βράδυ του 1998, ο Alan Derrick και ο παράνομος συγκάτοικός του Dennis Pring, έπιναν βαριά στο διαμέρισμα που μοιράζονταν. Την επόμενη μέρα, ο Alan επιχείρησε να σηκώσει τον Dennis όταν είδε ότι ο δεύτερος περνούσε υπερβολικά πολύ ώρα ακούνητος και τότε αποδείχτηκε πως αυτό που φοβόταν είχε συμβεί. Ο Dennis ήταν νεκρός. Σε αυτό το σημείο, η κοινή λογική υπαγόρευε να καλέσει την αστυνομία και να αναφέρει το συμβάν. Επειδή όμως φοβόταν ότι θα του έκαναν έξωση, καθώς ζούσε σε ένα επιδοτούμενο σπίτι και παραβίαζε τον κανόνα περί κοινής χρήσης του σπιτιού με δεύτερο άτομο, αποφάσισε να προσποιηθεί πως τίποτα δεν είχε συμβεί. Τούμπαρε τον καναπέ πάνω από τον Dennis και τον άφησε να αποσυντίθεται σε μια γωνιά του σπιτιού του ενώ ο ίδιος χρησιμοποιούσε το υπόλοιπο. Η μυρουδιά είχε αρχίσει να γίνεται αφόρητη για τους υπόλοιπους ένοικους που επανειλημμένα κάλεσαν τις αρχές για να κάνουν έλεγχο στο σπίτι του Alan. Όταν επισκέφτηκαν τελικά το σπίτι του Alan, αρκετές φορές μάλιστα, τα σκουπίδια που ήταν μαζεμένα στον χώρο ήταν τόσο που δεν υποπτεύτηκαν ότι η δυσωδία προερχόταν από κάποιο πτώμα. Δέκα χρόνια έπειτα, η έξωση που τόσο φοβόταν ο Alan πραγματοποιήθηκε και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι. Τότε, όταν το συνεργείο καθαρισμού άρχισε να συμμαζεύει στο σπίτι και να βγάζει έξω σωρούς από σκουπίδια αρκετών χρόνων παλιά, έφτασαν στον καναπέ και ήρθαν αντιμέτωποι με ένα θέαμα πολύ χειρότερο από σάπια τρόφιμα και λιγδιασμένα κουτιά από έτοιμα γεύματα. Κάτω του ήταν τα οστά του Dennis. Ο Alan τελικά δεν κατηγορήθηκε για τον φόνο του φίλου του όταν εξακριβώθηκε ότι δεν υπήρχε κάποιου είδους τραύμα.

Ένα Αληθινό Μυστήριο

Στην μακρά της πορεία, η ομάδα του CSI: New York ήρθε αντιμέτωπη με εκατοντάδες θανάτους, δολοφονίες και σκηνές ειδεχθών εγκλημάτων. Τίποτα όμως δεν τους είχε προετοιμάσει για τη στιγμή που θα βρίσκονταν σε μια πραγματική σκηνή εγκλήματος, όπου το πτώμα δεν ήταν κάποια κούκλα ή ηθοποιός αλλά ένας αληθινός, μουμιοποιημένος πια, άνθρωπος. Το συμβάν συνέβη το 2006, λίγους ορόφους πιο ψηλά από το μέρος όπου το καστ της σειράς έκανε τα γυρίσματα για ένα ακόμα επεισόδιο. Και ενώ στον ένα όροφο γίνονταν τα γυρίσματα της σειράς, στον άλλο ένας υπεύθυνος χτύπαγε την πόρτα ενός ενοίκου που είχε καθυστερήσει υπερβολικά πολύ να πληρώσει το ενοίκιο και η μυρωδιά του σπιτιού είχε αρχίσει να προκαλεί δυσφορία στους γείτονες. Όταν δεν άνοιξε, κλήθηκε η πραγματική αστυνομία η οποία και βρήκε το πτώμα. Παραδόξως, λίγο καιρό αργότερα, πάλι το 2006, ένα πτώμα ξεβράστηκε σε μια ακτή στην περιοχή των γυρισμάτων. Αυτό το εντόπισε ένας από τους πιλότους των ελικοπτέρων που είχαν συμμετείχαν στη σειρά.

Διαβάστε εδώ το Μέρος Α’

Main image

Tags: Alan Derrick , CSI: New York , Dennis Pring , JamesSargent , Larry Ely Murillo-Moncada , Lynne Spalding , Rhonda Sargent , Sony Millbrook , The Weird Side Daily , weird , Αγγελική Παπανικήτα , αλκόολ , αλλόκοτο , άρθρα , άρθρα τρόμου , άρθρο , αρχές , Αστυνομία , αφυδάτωση , άψυχο , άψυχος , βράδυ , γείτονας , γείτονες , γύρισμα , διαμέρισμα , δολοφονία , δολοφόνος , δυσωδία , δωμάτιο , Έγκλημα , Εγκλήματα , ελικόπτερο , ένοικος , εξαφάνιση , έξωση , Ηθοποιοί , θάνατος , ιστορία , καθαρισμός , καναπές , καστ , καταψύκτης , καυγάς , κενό , κόκαλα , κόκαλο , κομητεία , κρεβάτι , μόλυνση , μοτέλ , μουμιοποίηση , μπύρα , μυρουδιά , μυρωδιά , μυστήριο , νοσοκομείο , ξενοδοχείο , οικογένεια , οστά , οστό , Παιδί , παιδιά , πανικός , περίεργο , προσωπικό , πτώμα , σειρά , σερίφης , σκουπίδια , σούπερ μάρκετ , σπίτι , συγκάτοικος , συμβάν , σώμα , τεμαχισμός , Τενεσί , τοίχος , τραύμα , τρίχα , ύπνος , φαρμακευτική αγωγή , φίλοι , φίλος , φόνος , χιονοθύελλα

Αγγελική Παπανικήτα

Δημοσιεύτηκε 21 Μαΐου, 2021

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.