Τα μυστήρια της κούκλας Annabelle

Όλοι γνωρίζουμε πλέον την διάσημη κούκλα Annabelle, η οποία έγινε ιδιαιτέρως γνωστή από τις κινηματογραφικές ταινίες ¨The Conjuring¨ και ¨¨Annabelle¨…

Όλοι γνωρίζουμε πλέον τη διάσημη κούκλα Annabelle, η οποία έγινε ιδιαιτέρως γνωστή από τις κινηματογραφικές ταινίες ¨The Conjuring¨ και ¨Annabelle¨. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε αν η κούκλα είναι προϊόν φαντασίας κάποιου Χολιγουντιανού σκηνοθέτη, η απάντηση είναι όχι. Η κούκλα υπάρχει όντως στον πραγματικό κόσμο. Φυσικά δεν έχει την ίδια αποκρουστική όψη όπως αυτή των ταινιών, αλλά η απόκοσμη ιστορία που οδήγησε στη μεταφορά της στις κινηματογραφικές αίθουσες και στο να γίνει ευρέως γνωστή, είναι εξίσου ανατριχιαστική.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στο 1970 όταν μία μητέρα αγόρασε στην κόρη της, η οποία ήταν φοιτήτρια νοσηλευτικής, μία κούκλα για δώρο γενεθλίων. Μετά από λίγο καιρό, η φοιτήτρια μαζί με τη συγκάτοικο της, παρατήρησαν ότι η κούκλα βρισκόταν  συνέχεια σε διαφορετική στάση σε σχέση με το σημείο που την άφηναν. Στην αρχή προσπαθούσαν να το εξηγήσουν με απλή λογική. Στη συνέχεια, όμως, όχι απλά άλλαζε στάση, αλλά άλλαζε μέχρι και δωμάτια. Τότε, άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι η Annabelle δεν πρέπει να ήταν και τόσο αθώα. Πρώτο τους καταφύγιο ήταν να  καλέσουν ένα μέντιουμ το οποίο ήρθε σε επαφή με το πνεύμα ενός μικρού κοριτσιού που είχε πεθάνει πριν πολλά χρόνια και σύμφωνα πάντα με το μέντιουμ, το πτώμα της είχε βρεθεί στο σημείο που χτίστηκε το κτήριο όπου βρισκόταν το διαμέρισμά τους. Το πνεύμα του κοριτσιού αντιμετώπιζε την κούκλα σαν ένα φυσικό δοχείο από το οποίο θα μπορούσε να αλληλεπιδράσει με τον πραγματικό κόσμο. Τότε είναι που τα πράγματα άρχισαν να γίνονται όλο και πιο περίεργα! Τα δύο κορίτσια άρχισαν να βλέπουν εφιάλτες οι οποίοι είχαν σχέση με το πνεύμα, μάλιστα ακόμη και ένας φίλος τους που έμεινε ένα βράδυ στο σπίτι τους είδε πως η κούκλα προσπαθούσε να τον στραγγαλίσει! Επίσης ακούγονταν περίεργα χτυπήματα μέσα στο σπίτι και το ακόμα πιο περίεργο είναι ότι ο φίλος των κοριτσιών βρέθηκε να έχει γρατσουνιές στο στήθος του!

Η πραγματική κούκλα στο μουσείο των Warrens

Στη συνέχεια απευθύνθηκαν σε ιερέα ο οποίος τους έφερε σε επαφή με τους δαιμονολόγους Ed και Lorraine Warren. Ισχυρίστηκαν ότι δεν ήταν ένα απλό πνεύμα, διότι τα πνεύματα δεν μπορούν να καταλάβουν ένα αντικείμενο. Όπως είναι φυσικό τα δύο κορίτσια δεν ήθελαν να την έχουν πλέον στην κατοχή τους. Οι δαιμονολόγοι δέχτηκαν να την πάρουν και να την τοποθετήσουν στο μουσείο τους μαζί με άλλα καταραμένα αντικείμενα για να μην προκαλέσει άλλο κακό. Σύμφωνα με το ζευγάρι όταν την πήγαν σπίτι η κούκλα συνέχισε να κινείται μέσα στον χώρο ακόμα και να αιωρείται! Μετέπειτα αφού την έκλεισαν σε ένα γυάλινο κουτί τοποθέτησαν έναν σταυρό και μια γραπτή προειδοποίηση έτσι ώστε όποιος την επισκέπτεται να προσέχει. Κάποια στιγμή ένας νεαρός μαζί με την κοπέλα του πήγαν στο μουσείο έχοντας ακούσει την ιστορία της κούκλας και άρχισαν να γελάνε και την κοροϊδεύουν. Σύμφωνα με την κοπέλα, ο νεαρός έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και προσέκρουσε σε ένα δέντρο βρίσκοντας τραγικό θάνατο, ενώ η ίδια έμεινε για ένα χρόνο στο νοσοκομείο! Και όλα αυτά μόλις είχαν φύγει από το μουσείο!

Σε ένα αμερικανικό τηλεοπτικό σόου τον περασμένο χρόνο γνωστή ομάδα παραφυσικών ερευνών έκανε ένα πείραμα στην κούκλα: την άφησαν σε μία ξύλινη καρέκλα και με «ειδικά» μηχανήματα όπως ισχυρίζονται, κατάφεραν να έρθουν σε επαφή με την οντότητα που βρίσκεται πίσω από την κούκλα.

Όλα αυτά τα περιστατικά βασίζονται στις μαρτυρίες του Ed και της Lorraine Warren. Οι ίδιοι ισχυρίζονταν ότι η Annabelle ήταν ό,τι πιο κακό υπάρχει στο μουσείο τους. Από την άλλη η ομάδα που έκανε την απόπειρα να έρθει σε επαφή με την Annabelle κατέγραψε στην κάμερα σημαντικά στοιχεία που συνηγορούν με τα όσα λέγονται για την κούκλα και με το παραπάνω! Μπορούμε όμως να τα εμπιστευτούμε; Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η κούκλα έχει καταληφθεί από μία δαιμονική οντότητα; Σίγουρα όλοι έχουμε ξανακούσει για καταραμένα αντικείμενα ακόμα και για κούκλες, χαρακτηριστικό παράδειγμα η κούκλα με το όνομα Robert. Όπως και να έχει, θα πρέπει πάντα να εξετάζουμε τα γεγονότα με λογική! Διότι έτσι έχουμε καταφέρει να δώσουμε απαντήσεις σε πολλά αντίστοιχα, προηγουμένως αναπάντητα, ερωτήματα.

Χρήστος Ξαγοράρης

Main article picture reference

Tags: Annabelle , article , Conjuring , dark , death , doll , Ed Warren , fantasy , horror , Lorraine Warren , monster , mystery , The Conjuring , weird , Άναμπελ , δαίμονας , θάνατος , κούκλα , μυστήριο , σατανικό , σκοτάδι , τέρας , Το Κάλεσμα , τρόμος , φαντασία , Φαντάσματα , Φόβος , ψυχολογία

Φίλοι της σελίδας : Άρθρα & διηγήματα

Δημοσιεύτηκε 3 Δεκεμβρίου, 2019

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.