Ακαδημία Rasnarry ~ Ένα online συγγραφικό rp

Η Ακαδημία Rasnarry είναι μiα προσπάθεια πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα, συγγραφικού rp.Ειδικότερα, θεωρείται ένα play-by-post game όπου…

Οι πέντε σοφοί

Μπορείς να συνδυάσεις την τέρψη προς τους κόσμους της φαντασίας, την αγάπη για τη συγγραφή και τη μυθοπλασία και το κόλλημα με τα παιχνίδια ρόλων; Η Ακαδημία Rasnarry είναι μία τέτοια προσπάθεια, πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα, συγγραφικού rp. Μία ομάδα ανθρώπων οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους, τη φαντασία και την εργατικότητά τους για να συγγράψουν μαζί, ένα νέο κόσμο και να παρασύρουν όσους ψάχνουν μία διαφορετική εμπειρία μέσα στις παρυφές του.

Τι είναι ακριβώς η Ακαδημία Rasnarry; Πρόκειται για ένα pen and paper game. Ειδικότερα, η Ακαδημία Rasnarry θεωρείται ένα play-by-post game, ένα online παιχνίδι ρόλων δηλαδή στο οποίο οι παίκτες αλληλεπιδρούν μεταξύ τους σε ένα προκαθορισμένο περιβάλλον αποκλειστικά μέσω κειμένου. Πρόκειται για ένα υποσύνολο της διαδικτυακής κοινότητας ρόλων που εξυπηρετεί τόσο τους παίκτες όσο και τους δημιουργούς – συγγραφείς. Αυτή η δραστηριότητα συνδέεται στενά τόσο με τη διαδραστική φαντασία όσο και με τη συγγραφική έκφραση. Σε σύγκριση με άλλες μορφές παιχνιδιού ρόλων, αυτός ο τύπος τείνει να έχει τα χαλαρότερα σύνολα κανόνων.

Οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 5 κύριες φατρίες και 5 φυλές και να δημιουργήσουν έναν χαρακτήρα, δίνοντάς του τα χαρακτηριστικά που εκείνοι επιθυμούν. Η ομορφιά του συγκεκριμένου τύπου παιχνιδιού είναι πως – πέρα από κάποιους βασικούς κανόνες που πλαισιώνουν τον κόσμο – οι παίκτες μπορούν να αφεθούν ελεύθεροι στις περιγραφές τους και να επιμείνουν σε όποια λεπτομέρεια θεωρούν όμορφη η σημαντική για τον χαρακτήρα τους.

Ωκεανία: Η Θεά των Ωκεανών

Από τα πιο σημαντικά πράγματα σε ένα παιχνίδι με μαγεία και δυνάμεις, είναι πως η Ακαδημία Rasnarry αφήνει ελεύθερους τους παίκτες να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν τις δυνάμεις τους περιγραφικά, μοναδικές για τον κάθε χαρακτήρα. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται, όχι μόνο η μοναδικότητα του εκάστοτε χαρακτήρα, αλλά και η αναγωγή του κάθε παίκτη σε δημιουργό. Έτσι εμπλουτίζονται τα παραδοσιακά εργαλεία του rp με τη δημιουργική γραφή και με την εφαρμογή μίας ελαφριάς μυθιστορηματικής αύρας, τα όρια παιχνιδιού και μυθιστορίας γίνονται ρευστά, έρχονται πιο κοντά και προσφέρουν νέες προοπτικές και επιλογές παιχνιδιού.

Μέσα σε λίγους μήνες λειτουργίας η Ακαδημία, έχοντας συγκεντρώσει ένα γόνιμο και ζωντανό δυναμικό συντελεστών και παικτών, το οποίο επιθυμεί να διανθίζει συνεχώς, ξεκίνησε το ταξίδι της πλέοντας σε αχαρτογράφητα νερά, ελπίζοντας να καταφέρει να δώσει το στίγμα της στην ελληνική rp πραγματικότητα.

Το φανταστικό στην Ελλάδα είναι σε άνθηση τα τελευταία μόλις χρόνια, ενώ τα παιχνίδια ρόλων, όλων των ειδών, έχουν αρχίσει πρόσφατα να γίνονται γνωστά σε ευρύτερους κύκλους. Η Ακαδημία Rasnarry έρχεται να συνδράμει με τον τρόπο της στην καλλιέργεια του φανταστικού και της συγγραφής, συγκεντρώνοντας στις επάλξεις της, τόσο έμπειρους παίκτες, αλλά και νέους εισάγοντας τους δεύτερους μάλιστα διπλά, στον κόσμο του φανταστικού και στον κόσμο των παιχνιδιών ρόλων.

Νάρφος (Τέρας του παιχνιδιού)

Ο παίκτης είναι λοιπόν σε θέση να εξερευνήσει την κύρια ιστορία της Ακαδημίας Rasnarry, η οποία εξελίσσεται και καλλιεργείται συνεχώς με νέα στοιχεία και προσθήκες. Σε αυτό το πλαίσιο, προστίθεται φυσικά η προσωπική ιστορία κάθε χαρακτήρα καθώς και οι αυτόβουλες προσωπικές σχέσεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των χαρακτήρων.

Πόλεμοι, ίντριγκες, έρωτες, μεγάλοι οίκοι και μαγεία. Μία φαινομενικά ειρηνική περίοδος ή όχι; Όλα μπλεγμένα σε ένα παρόν και μία πραγματικότητα αρκετά ιδιαίτερη. Ποια η θέση του παίκτη σε όλα αυτά; Ατομική πρωτοβουλία, ομαδική δουλειά, αποδοχή η αμφισβήτηση των πραγμάτων; Η επιλογή βρίσκεται στην πένα του…

 

Εκ μέρους της Ακαδημίας Rasnarry,

Νίκος Μπαλατσός & Μαρία Κοτίβα

Tags: article , fairytale , fantasy , Interview , mystery , pen and paper , play-by-post game , weird , Ακαδημία Rasnarry , αλλόκοτο , άρθρο , δημιουργική γραφή , μυστήριο , παιχνίδι , παιχνίδια ρόλων , παίχτες , συγγραφικό rp , φαντασία , φατρίες , φυλές

Φίλοι της σελίδας : Άρθρα & διηγήματα

Δημοσιεύτηκε 1 Νοεμβρίου, 2019

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.