Santa Claus is NOT Coming to Town

Όταν ο Άγιος Βασίλης κάνει την ευχή ενός παιδιού πραγματικότητα και το παίρνει μαζί του στο έλκηθρο τα πράγματα παίρνουν μια απρόσμενα ανατριχιαστική τροπή…

17 Δεκεμβρίου 2019

Ήταν 22 Δεκεμβρίου. Eκείνος καθόταν στη μεγάλη άνετη πολυθρόνα και κοιτούσε το χιόνι που έπεφτε έξω από το παράθυρο. Το δωμάτιο ήταν σκοτεινό. Η μέρα των Χριστουγέννων πλησίαζε. Σε λίγο καιρό θα έπρεπε να πιάσει δουλειά. Άναψε το μικρό κερί που είχε πάνω στο γραφείο και φόρεσε τα στρογγυλά γυαλιά του στερεώνοντάς τα στο κάτω μέρος της μύτης του. Πήρε στα χέρια του το πρώτο γράμμα και άρχισε να το διαβάζει.

«Αγαπητέ Άγιε Βασίλη, με λένε Τσάρλι, και θα ήθελα να σε γνωρίσω από κοντά».

Ήταν η μοναδική φράση που είχε το χαρτί. Το γύρισε από την άλλη πλευρά, αλλά το φύλλο ήταν λευκό. Χτύπησε με το χέρι του ένα κουδουνάκι που υπήρχε πάνω στο γραφείο και τότε άνοιξε μια καταπακτή στο πάτωμα. Πήρε το άδειο τσουβάλι που ήταν ακουμπισμένο δίπλα του και κρατώντας το πάνω από το κεφάλι του, πήδηξε στην τρύπα χρησιμοποιώντας το σαν αλεξίπτωτο. Προσγειώθηκε με αργές κινήσεις στην κατάμεστη αίθουσα. Δεκάδες καλικάντζαροι με πράσινα ρούχα και ξωτικά με κόκκινα έτρεχαν πέρα δώθε. Χρυσές κι ασημένιες γιρλάντες και τεράστια γκι κρέμονταν από την οροφή, ζαχαρωτά μπαστούνια έριχναν άχνη στο πάτωμα και πολύχρωμα φωτάκια ήταν κρεμασμένα στους τοίχους. Διάφανες στρόγγυλες μπάλες μέσα στις οποίες βρίσκονταν παιχνίδια αιωρούνταν σε όλο το χώρο. Τους προσπέρασε όλους και κατευθύνθηκε προς ένα κυκλικό δωμάτιο που υπήρχε στο κέντρο της αίθουσας. Έκλεισε την πόρτα πίσω του και όλη η φασαρία έμεινε ξαφνικά απέξω. Χτύπησε τα δυο του δάχτυλα και τα φώτα άναψαν. Γύρω – γύρω στους τοίχους υπήρχε τζάμι από όπου μπορούσε να παρακολουθεί τους μικροσκοπικούς του φίλους. Αναστέναξε. Άραγε είχε έρθει η ώρα; Άραγε ο Τσάρλι ήταν εκείνος που άξιζε να τον γνωρίσει από κοντά; Ξεδίπλωσε το γράμμα που κρατούσε και ξαναδιάβασε τη μία και μοναδική φράση. Προχώρησε προς το κέντρο του δωματίου και άγγιξε με τα δάχτυλά του μια τεράστια, τετράγωνη οθόνη. Εκείνη άναψε κι ένα χιονισμένο τοπίο ζωντάνεψε μπροστά του. Τέντωσε το χαρτί και το έριξε μέσα σε μια εγκοπή. Το χιονισμένο τοπίο αντικαταστάθηκε από τη φωτογραφία ενός κοκκινομάλλικου αγοριού με γαλάζια μάτια. Το πρόσωπό του παρέμεινε στο κέντρο της οθόνης ενώ γύρω του άρχισαν να εμφανίζονται σκηνές από την πρώτη μέρα του έτους, μέχρι σήμερα. Ο Άγιος Βασίλης χαμογέλασε εγκάρδια. Σίγουρα το άξιζε.

Ήταν Παραμονή Χριστουγέννων και το δεκατριάχρονο αγόρι καθόταν δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η φωτιά στο τζάκι έκαιγε δυνατά. Εκείνη και τα πολύχρωμα λαμπιόνια στο δέντρο, ήταν τα μοναδικά φώτα μέσα στο δωμάτιο. Καθόταν με τα χέρια γύρω από τα γόνατά του και περίμενε. Οι σκιές από τις φλόγες θέριευαν στους τοίχους. Κοίταξε το μεγάλο ρολόι. Πέντε λεπτά πριν τα μεσάνυχτα… τέσσερα… τρία… δύο… ένα… δέκα δευτερόλεπτα… πέντε… τέσσερα… τρία… δύο… ένα… ένας δυνατός ήχος αντήχησε σε όλο το σπίτι. Σκόνη έπεσε μέσα από την καμινάδα στο τζάκι και η φωτιά έσβησε. Ο ήχος συρσίματος ακούστηκε, περισσότερη στάχτη έπεσε και στη συνέχεια ένας χοντρός άντρας με λευκά γένια και κόκκινα ρούχα προσγειώθηκε μπροστά του. Το αγόρι σηκώθηκε όρθιο γουρλώνοντας τα μάτια του με προσμονή. Ο Άγιος Βασίλης, τίναξε τις στάχτες από τα ρούχα του, άφησε το σάκο στο πάτωμα και τον πλησίασε.

«Γεια σου Τσάρλι», του είπε ήρεμα.

«Γεια…», κόμπιασε εκείνος.

«Λοιπόν», άρχισε ο Άγιος Βασίλης, «ήθελες να με γνωρίσεις. Η ευχή σου πραγματοποιήθηκε».

Το αγόρι χαμογέλασε.

«Τι λες; Θέλεις να κάνουμε μια βόλτα με το έλκηθρο;»

Το χαμόγελο του Τσάρλι έγινε ακόμα πιο πλατύ. Τότε ο Άγιος Βασίλης του έδωσε μια γυάλινη σφαίρα.

«Δεν έχεις παρά να κουνήσεις τη σφαίρα», είπε και του έκλεισε το μάτι.

Ο Τσάρλι υπάκουσε και βρέθηκαν ξαφνικά και οι δυο στο έλκηθρο να πετούν πάνω από την πόλη.

Ο Μπρούνο το πιο περίεργο από τα ξωτικά μπήκε μέσα στην αίθουσα ελέγχου του Άγιου Βασίλη. Ήθελε να δει ποιο ήταν το αγόρι που άξιζε να γνωρίσει από κοντά τον Άγιο. Προχώρησε προς την τετράγωνη οθόνη που βρισκόταν στο κέντρο του δωματίου. Τα ποδαράκια του ήταν πολύ κοντά και δεν έφτανε να δει. Έκανε ένα μεγάλο σάλτο και προσγειώθηκε επάνω της. Η φωτογραφία του Τσάρλι φιγουράριζε πάνω στην οθόνη. Δεν μπόρεσε να αντισταθεί. Πάτησε ένα πλήκτρο κι άρχισε να παρακολουθεί την ιστορία του Τσάρλι από την πρώτη μέρα του χρόνου, μέχρι τότε. Όλα έμοιαζαν φυσιολογικά μέχρι δυο μέρες πριν που είχε σταματήσει να παρακολουθεί ο Άγιος Βασίλης. Μόνο που μέσα σε αυτές τις δυο μέρες, άλλαξαν πάρα πολλά. Πανικόβλητο έκανε να κατέβει από την οθόνη, αλλά πάνω στην ταραχή του γλίστρησε κι έπεσε στο πάτωμα, μένοντας λιπόθυμο για μερικά λεπτά.

Ο Άγιος Βασίλης και ο Τσάρλι βρίσκονταν στο έλκηθρο κι έκαναν βόλτα πάνω από τον κόσμο.

«Άγιε Βασίλη», τον ρώτησε τότε το αγόρι λίγο πριν προσγειωθούν στο πρώτο σπίτι, «τι θα συμβεί αν σπάσει η μπάλα που μου έδωσες;»

Ο Άγιος Βασίλης τον κοίταξε προβληματισμένος.

«Γιατί να σπάσει αγόρι μου;», τον ρώτησε.

«Επειδή ας πούμε», απάντησε ο Τσάρλι, «μπορεί να μου πέσει».

Λέγοντας αυτά, άνοιξε τα δάχτυλά του κι έριξε την μπάλα στο κενό. Πριν προλάβει ο Άγιος Βασίλης να συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί, το αγόρι είχε βγάλει ένα μαχαίρι από την τσέπη του και του το είχε καρφώσει στο λαιμό. Την επόμενη στιγμή ο στρουμπουλός, χαμογελαστός άντρας με τα λευκά γένια, τα στρογγυλά γυαλιά και τα κόκκινα ρούχα έπεφτε στο κενό.

Ο Μπρούνο ανασηκώθηκε ζαλισμένος. Χρειάστηκε μερικά δευτερόλεπτα για να συνέλθει. Πετάχτηκε όρθιος κι άρχισε να τρέχει. Έπρεπε να ειδοποιήσει κάποιον! Έπρεπε να προλάβει! Ο Άγιος Βασίλης έκανε μεγάλο λάθος. Το γράμμα, το είχε γράψει μεν ο Τσάρλι, αλλά το αγόρι που πήγαινε να συναντήσει απόψε δεν ήταν εκείνος. Είχε ένα δίδυμο αδερφό, ο οποίος νοσηλευόταν σε παιδοψυχιατρική κλινική. Στις 23 Δεκεμβρίου επέστρεψε σπίτι του προσωρινά για τις ημέρες των εορτών. Όταν ο αδερφός του, του αποκάλυψε τι είχε ζητήσει από τον Άγιο Βασίλη, εκείνος έριξε δηλητήριο στο φαγητό των γονιών τους και κλείδωσε τον πραγματικό Τσάρλι σε ένα μπαούλο αφήνοντάς τον να πεθάνει από ασφυξία, και πήρε τη θέση του μπροστά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Εκείνη τη στιγμή, άρχισε να χτυπάει ο συναγερμός έκτακτης ανάγκης στο σπίτι του Άγιου Βασίλη. Ο ήχος ενός έλκηθρου ακούστηκε απέξω. Ο Μπρούνο κράτησε την αναπνοή του. Τα φώτα έσβησαν.

Tags: books , creatures , dark , death , fairytale , fantasy , horror , murder , mystery , scary , Spooky , weird , άγιος βασίλης , αλλόκοτο , ανατριχίλα , γιορτές , γυάλινη σφαίρα , διήγημα , έλκηθρο , θάνατος , ιστορία , παραμύθι , τρόμος , φαντασία , Χριστούγεννα

Ερωδίτη Παπαποστόλου

Δημοσιεύτηκε 17 Δεκεμβρίου, 2019

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.