O Τέλης και το Φάντασμα

”Ο Savalas έριξε μια ματιά πάνω από τον ώμο του και αντίκρισε μια μεγάλη και λευκή Cadillac, που είχε σταματήσει στη μέση του δρόμου. Στη θέση του οδηγού καθόταν ένας άνδρας με άτριχο κεφάλι ο οποίος φορούσε ένα, επίσης, λευκό κοστούμι.” 

09 Ιουνίου 2021

Δεν είναι λίγες οι διασημότητες που ισχυρίζονται ότι έχουν βιώσει κάποια παραφυσική εμπειρία. Ο Σόν Κόνερι για παράδειγμα, όταν ζούσε στη Σκωτία και έβγαζε τα προς το ζειν ως γαλατάς, είχε μια παράξενη συνάντηση στα ερημικά Highlands. Ωστόσο, μια από τις πιο εντυπωσιακές και ανατριχιαστικές εμπειρίες αυτού του είδους ισχυριζόταν, μέχρι το θάνατό του, ότι έζησε ο Ελληνικής καταγωγής επιτυχημένος ηθοποιός και τραγουδιστής Telly Savalas.

Γεννημένος στο Garden City της Νέας Υόρκης το 1922, από γονείς έλληνες μετανάστες, ο Savalas κατάφερε να χτίσει μια πολύ καλή καριέρα στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Αρχικά σταδιοδρόμησε στο Your Voice of America, στις ειδήσεις του ABC και σε ραδιοφωνικά προγράμματα του ίδιου σταθμού εξαιτίας της βαθιάς και μελωδικής φωνής του, προτού μεταπηδήσει στην τηλεόραση όπου έγινε γνωστός εξαιτίας των αδρών χαρακτηριστικών του προσώπου του και του άτριχου κεφαλιού του. Εμφανίστηκε σε αναρίθμητα τηλεοπτικά προγράμματα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 60 καθώς και σε κινηματογραφικές ταινίες, όπως για παράδειγμα, στην ταινία του James Bond “Στην Υπηρεσία της Αυτού Μεγαλειότητας” όπου υποδυόταν τον μεγαλοφυή εγκληματία Ernst Stavro Blofeld. Έγινε ακόμα πιο γνωστός χάρη στην ερμηνεία του ως Theo Kojak στην ομώνυμη αστυνομική τηλεοπτική σειρά Kojak, που διήρκησε από το 1973 έως το 1978, εξαιτίας της οποίας κέρδισε ένα βραβείο Emmy και δυο Χρυσές Σφαίρες. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 70 επίσης, τα πήγε αρκετά καλά και ως τραγουδιστής.

Ένα βράδυ ωστόσο, προτού γίνει διάσημος, ο Telly Savalas έτυχε να οδηγεί μόνος, στην εξοχή της Πολιτείας της Νέας Υόρκης. Δυστυχώς το αυτοκίνητο του έμεινε από βενζίνη στις δυο το πρωί με αποτέλεσμα να σταματήσει να κινείται σ’ έναν ερημικό εξοχικό δρόμο. Εκείνος βγήκε από το αυτοκίνητο και πήγε με τα πόδια σ’ ένα ερημικό εστιατόριο που ονομαζόταν White Castle προκειμένου να μάθει πως θα μπορούσε να πάει μέχρι το κοντινότερο βενζινάδικο. Το προσωπικό του εστιατορίου τον συμβούλεψε να κόψει δρόμο μέσα από ένα σκοτεινό και πυκνό δάσος στην απέναντι άκρη του οποίου θα έβρισκε ένα βενζινάδικο που λειτουργούσε 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Στον Savalas δεν του άρεσε ιδιαίτερα η ιδέα να βαδίσει μόνος του ανάμεσα σ’ εκείνα τα σκοτεινά δέντρα αλλά τελικά αποφάσισε να το αποτολμήσει. Τη στιγμή όμως που έμπαινε στο δάσος άκουσε μια φωνή πίσω από την πλάτη του, κάτι που ήταν από μόνο του αρκετά παράξενο αν σκεφτεί κανείς πόσο περασμένη ήταν η ώρα.

Η φωνή τον ρώτησε αν ήταν καλά και να χρειαζόταν βοήθεια. Ο Savalas έριξε μια ματιά πάνω από τον ώμο του και αντίκρισε μια μεγάλη και λευκή Cadillac που είχε σταματήσει στη μέση του δρόμου. Στη θέση του οδηγού καθόταν ένας άνδρας με άτριχο κεφάλι ο οποίος φορούσε ένα, επίσης, λευκό κοστούμι.  Ο Savalas θα ορκιζόταν ότι δεν είχε προσέξει αυτό το αυτοκίνητο όταν είχε φτάσει στο εστιατόριο, και αναρωτήθηκε πως του είχε ξεφύγει ένα τόσο μεγάλο και εντυπωσιακό όχημα. Από που είχε ξεφυτρώσει; Ξανακοίταξε το αυτοκίνητο και τον αινιγματικό του οδηγό πιο προσεκτικά και αποφάσισε τελικά να του εξηγήσει ότι είχε ξεμείνει από βενζίνη και έπρεπε να πάει να βρει ένα βενζινάδικο. Ο λευκοντυμένος οδηγός του αυτοκινήτου προσφέρθηκε να τον πάει μέχρι εκεί και ο Savalas αποδέχτηκε την πρόσκλησή του απρόθυμα. Καθώς έμπαινε στο αυτοκίνητο ένιωσε ότι υπήρχε μια εξωπραγματική ατμόσφαιρα στην όλη κατάσταση: Όχι μόνο το αυτοκίνητο είχε εμφανιστεί από το πουθενά, αλλά και ο οδηγός του είχε μια παράξενη, ασταθή και “χαλικώδη” φωνή ενώ άγγιζε όλη την ώρα το λαιμό του λες και τον πονούσε.

Τελικά έφτασαν στο βενζινάδικο, και τότε ο Savalas ανακάλυψε ότι δεν είχε χρήματα επάνω του. Το είπε στον οδηγό και εκείνος του έδωσε αμέσως 5 δολάρια. Ο Savalas ζήτησε τότε να του δώσει τον αριθμό του τηλεφώνου του προκειμένου να του επιστρέψει τα χρήματα με την πρώτη ευκαιρία και μετά γέμισε ένα μπιτόνι με βενζίνη. Στη συνέχεια άρχισαν να οδηγούν πίσω προς στο εστιατόριο και κατά τη διάρκεια της επιστροφής τους ο γενναιόδωρος ξένος τον ρώτησε ξαφνικά αν γνώριζε κάποιον παίχτη του baseball που έπαιζε με την ομάδα των Boston Red Sox και ο οποίος ονομαζόταν  “Jimmy” ή “Harry Aganis”, σε αυτό το σημείο οι εκδοχές της ιστορίας διαφέρουν. Ο Savalas του απάντησε πως όχι. Ήταν μια παράξενη ερώτηση γιατί μέχρι εκείνη τη στιγμή η συζήτησή τους δεν είχε περιστραφεί γύρω από αθλητικά θέματα. Ο Savalas αργότερα θα έλεγε ότι ο παράξενος εκείνος άνδρας τον είχε ρωτήσει με την πιο απόκοσμη φωνή που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί. Ο οδηγός στη συνέχεια του είπε ότι ήταν πολύ κρίμα που ο Savalas δεν γνώριζε τον συγκεκριμένο αθλητή γιατί ήταν πολύ καλοί φίλοι. Στη συνέχεια τον οδήγησε πίσω στο αυτοκίνητό του και του έδωσε και ένα σημείωμα με το τηλέφωνό του.

Την επόμενη μέρα ο Savalas πήγε στη δουλειά του ως συνήθως όπου κάποια στιγμή διάβασε σε μια εφημερίδα ότι ένας παίκτης του baseball είχε πεθάνει. Το όνομά του ήταν αυτό που του είχε αναφέρει ο παράξενος οδηγός της χθεσινής νύχτας. Νιώθοντας σοκαρισμένος από αυτή την παράξενη σύμπτωση, αποφάσισε να τηλεφωνήσει στον χθεσινοβραδινό ευεργέτη του για να του εκφράσει τα συλλυπητήρια του. Κάλεσε λοιπόν τον αριθμό που του είχε δώσει και τότε η όλη ιστορία απέκτησε μια ακόμα πιο παράξενη και απόκοσμη απόχρωση: Στο τηλέφωνο απάντησε μια γυναίκα η οποία, μόλις άκουσε τον Savalas να ζητάει να μιλήσει με τον λευκοντυμένο οδηγό της Cadillac, έγινε πολύ εχθρική. Του έδωσε μάλιστα την εξής αλλόκοτη απάντηση:

“Κοίτα να δεις! Μου λες ότι ο σύζυγός μου-λευκό κοστούμι, λευκή Cadillac, καραφλό κεφάλι, μακριά χέρια και δάχτυλα-και ψηλός έτσι; Μου λες ότι σταμάτησε και σε πήγε μέχρι ένα βενζινάδικο χτες το βράδυ! Μου λες ακόμα ότι σου δάνεισε πέντε δολάρια. Κoίταξε να δεις κύριε Savalas, απλά δεν σε πιστεύω γιατί ο άντρας μου πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια! Μου κάνεις κάποια αρρωστημένη πλάκα λοιπόν; Γιατί αν είναι έτσι, εμένα δεν μου φαίνεται καθόλου αστεία!”

Ο Savalas επέμεινε ότι έτσι είχαν τα πράγματα και τελικά κάπως κατάφερε να πείσει την επιφυλακτική γυναίκα να συναντηθούν για φαγητό. Εκείνη έφερε φωτογραφίες του πεθαμένου συζύγου της στις οποίες ο Savalas αμέσως αναγνώρισε τον ευεργέτη του. Του είπε επίσης ότι όντως οδηγούσε μια μεγάλη λευκή Cadillac. Του έδειξε επίσης δείγματα της υπογραφής του συζύγου της τα οποία ταίριαζαν απόλυτα με την υπογραφή του λευκοντυμένου άνδρα στο χαρτί που είχε δώσει στον Savalas. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε αυτοκτονήσει πριν από τέσσερα χρόνια πυροβολώντας τον εαυτό του στο λαιμό. Αυτή η τελευταία λεπτομέρεια εξηγούσε κατά κάποιο πολύ αλλόκοτο τρόπο την παράξενη φωνή του καθώς και το γεγονός ότι άγγιζε συνέχεια το λαιμό του λες και τον πονούσε.

Και οι δυο τους,  ένιωσαν βαθιά κλονισμένοι και φοβισμένοι μετά από το δείπνο μην ξέροντας τι να υποθέσουν και αργότερα, ο  Savalas θα αφηγούνταν αυτή την πολύ παράξενη αυτή ιστορία σε αρκετές συνεντεύξεις του, και θα επέμενε ότι ήταν αληθινή μέχρι το θάνατό του το 1989.

Τι να του συνέβη πραγματικά σε εκείνο τον ερημικό και σκοτεινό δρόμο; Κανείς δεν γνωρίζει και η μεταμεσονύχτια αυτή συνάντησή παραμένει μέχρι σήμερα ένα ανατριχιαστικό και άλυτο μυστήριο…


Πηγές:

1) https://anomalien.com/the-ghost-and-telly-savalas/

2) https://www.reddit.com/r/Paranormal/comments/8pspgm/ghost_picks_up_telly_savalas_and_gets_him_some/

3) https://normalparanormal.org/2020/04/12/telly-savalas-ghostly-encounters/

Tags: actor , America , article , Cadillac , car , dead , Film , forest , ghost , James Bond , Kojak , Movies , mystery , paranormal , road , strange , Supernatural , Telly Savalas , The Weird Side Daily , TV , twsd , voice , weird , weird article , weird άρθρο , Your Voice of America , αλλόκοτο , αμάξι , Αμερική , άντρας , άρθρο , αυτοκίνητο , αυτοκινητόδρομος , βενζινάδικο , βραβεία , δάσος , διάσημος , δρόμος , Έλληνας , Εμπειρία , Έρικ Σμυρναίος , εστιατόριο , ηθοποιός , Κινηματογράφος , κοστούμι , λευκό , μεταφυσική εμπειρία , μεταφυσικό , μυηστήριο , Νέα Υόρκη , νεκρός , Παράξενο , παραφυσικό , σειρά , Σον Κόνερι , Ταινίες , Τηλεόραση , τραγουδιστής , Υπερφυσικό , Φάντασμα , φωνή

Έρικ Σμυρναίος

Δημοσιεύτηκε 9 Ιουνίου, 2021

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.