Ο διάβολος της διπλανής πόρτας

Εντ Γκέιν, η σατανική προσωπικότητα, που ενέπνευσε δεκάδες δημιουργούς ταινιών τρόμου. Ο διάβολος της διπλανής πόρτας, που σόκαρε ένα ολόκληρο έθνος με τις χειροτεχνίες του. Ποίος ήταν όμως πραγματικά αυτός ο άνθρωπος;

16 Ιανουαρίου 2020

 

Εντ Γκέιν, η σατανική προσωπικότητα, που ενέπνευσε δεκάδες δημιουργούς ταινιών τρόμου. Ο διάβολος της διπλανής πόρτας, που σόκαρε ένα ολόκληρο έθνος με τις χειροτεχνίες του. Ποιος ήταν όμως πραγματικά αυτός ο άνθρωπος;

Ο Γκέιν γεννήθηκε στο Ουισκόνσιν της Αμερικής το 1906 έχοντας έναν μεγαλύτερο αδερφό, τον Χένρι. Η οικογένεια του ζούσε σε ένα απομονωμένο αγρόκτημα στην περιοχή του Πλεινφίλντ.

Οι γονείς του δεν άφηναν ούτε εκείνον, ούτε τον αδερφό του, να επικοινωνούν με κανέναν, κρατώντας τους σχεδόν όμηρους στο ίδιο τους το σπίτι. Ο πατέρας του ήταν αλκοολικός, μη μπορώντας να κρατήσει μια σταθερή δουλειά για την οικογένεια του, πράγμα που έκανε την γυναίκα του να τον μισεί.

Από πολύ μικρή ηλικία ο Εντ και η μητέρα του απέκτησαν στενούς δεσμούς, με τον ίδιο να κάνει ότι ακριβώς ήθελε εκείνη. Μεγάλωσε με κάπως αλλόκοτο τρόπο, κλεισμένος τον περισσότερο καιρό στο σπίτι, διαβάζοντας θρησκευτικά βιβλία.

Εκείνος και ο αδερφός του μεγάλοι πια, έβγαιναν απ’ το σπίτι τους μόνο για να πάνε σχολείο και κάθε φορά που προσπαθούσαν να κάνουν φιλίες, τιμωρούνταν για αυτό. Παρ’ όλες τις αντιξοότητες των περιστάσεων όμως, κατάφεραν να αποφοιτήσουν και οι δύο.

Όλα ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 1940 όταν ο πατέρας του πέθανε από ανακοπή καρδιάς λόγο του αλκοολισμού του. Ο Χένρι και ο Εντ άρχισαν να κάνουν όλων των ειδών τις δουλειές για να υποστηρίξουν την οικογένεια τους, από χειροτεχνίες σε σπίτια, μέχρι φύλαξη παιδιών. Το 1944 ξέσπασε μια φωτιά στο αγρόκτημα τους, λόγο κάποιων εργασιών που έκαναν και έτσι χρειάστηκαν την βοήθεια της πυροσβεστικής. Στο συμβάν αυτό ο Χένρι έχασε την ζωή του. Βρέθηκε κάποιες μέρες μετά το ατύχημα, στο δάσος κοντά στο αγρόκτημα νεκρός, με το πρόσωπο του θαμμένο στο χώμα.

Έχοντας μείνει μόνος του τώρα με την πολυαγαπημένη του μητέρα, αφοσίωσε την ζωή του, στο να την φροντίζει. Δυστυχώς τον Δεκέμβριο του 1945 μετά από μια σειρά εγκεφαλικών άφησε την τελευταία της πνοή και εκείνη.

Έχοντας χάσει τον ένα και μοναδικό φίλο που είχε εν ζωή, ο Εντ έπεσε σε βαθειά μελαγχολία. Σφράγισε όλα τα μέρη που σύχναζε η μητέρα του στο σπίτι, όλο τον επάνω όροφο που διέμενε και περιόρισε τον εαυτό του σε ένα μικρό δωμάτιο και την κουζίνα, που σταδιακά έπεσαν σε άθλια κατάσταση.

Ο Έντ για τα επόμενα δέκα χρόνια έκανε ότι δουλειά έβρισκε στην κοινότητα. Βοηθούσε στα σπίτια άλλων με χειρονακτικές εργασίες, δούλεψε στο κλάδεμα δέντρων σε κεντρικούς δρόμους, έκανε φύλαξη μικρών παιδιών σε γειτονικές φάρμες και πήρε επιδότηση για την ανάπτυξη του αγροκτήματος του.

Τον Νοέμβριο του 1956 μια ιδιοκτήτρια ενός καταστήματος στο Πλεινφιλντ εξαφανίσθηκε. Οι αρχές αναγνώρισαν από κάποιες αποδείξεις αγοράς που είχε στο καλάθι των αχρήστων της, ότι ο τελευταίος πελάτης της ήταν ο Εντ Γκέιν. Έτσι ακλουθώντας αυτό το στοιχείο έπιασαν το ίδιο απόγευμα τον Γκέιν και έβγαλαν ένταλμα για να ψάξουν στο αγρόκτημα του. Αυτό που ανακάλυψαν ήταν πέρα από κάθε αρρωστημένη φαντασία.

Ένας από τους βοηθούς Σερίφη βρήκε το άτυχο σώμα της ιδιοκτήτριας του καταστήματος αποκεφαλισμένο και κρεμασμένο ανάποδα από τα πόδια. Το κεφάλι της βρισκόταν στην κουζίνα σε μια πλαστική σακούλα. Μετά από αυτό οι αρχές έστησαν ολόκληρη επιχείρηση, για να ψάξουν το σπίτι και όλα τα στρέμματα γύρω από την φάρμα του. Συνολικά βρέθηκαν:

– Ολόκληρα ανθρώπινα κόκαλα
– ανθρώπινα κρανία που χρησιμοποιούνταν ως σκεύος φαγητού
– Καρέκλες ντυμένες από ανθρώπινο δέρμα
– Γυναικεία γεννητικά όργανα μέσα σε ένα κουτί παπουτσιών
– Ένα σκελετωμένο ανθρώπινο κεφάλι σε ένα κουτί
– Μια ανθρώπινη καρδιά μέσα σε μια τσάντα
– Δύο ζευγάρια χείλη πάνω σε ένα παράθυρο
– Ένα φωτιστικό από ανθρώπινο δέρμα προσώπου
– Μάσκες από δέρμα προσώπου
– Γάντια από ανθρώπινο δέρμα
– Γυναικεία κρανία δίχως την κορυφή της κεφαλής
– Ένας κορσές από γυναικείο δέρμα, από τους ώμους μέχρι την μέση
– Ένας κάδος απορριμμάτων από ανθρώπινο δέρμα
– Νύχια από γυναικεία δάχτυλα
– Μια ζώνη από γυναικείες ρόγες
– Μεγάλες Γκέτες από γυναικείο δέρμα
– Ένα περιλαίμιο από γλώσσες
– Ένα γυναικείο πρόσωπο που περίτεχνα είχε μετατρέψει σε μάσκα
– Τέσσερις ανθρώπινες μύτες

Όταν ο Γκέιν ανακρίθηκε αποκάλυψε ότι από το 1947 μέχρι το 1952 είχε ξεθάψει γύρω στους σαράντα αποθανόντες από τους τάφους τους. Ύστερα από πίεση ομολόγησε ότι είχε σκοτώσει ακόμα μια γυναίκα, που είχε εξαφανισθεί κάποια χρόνια πριν. Ήταν το δικό της σκελετωμένο κεφάλι, που βρήκαν στην κουζίνα του. Αποκάλυψε ότι το σχέδιο του, από τότε που τον άφησε η μητέρα του, ήταν να δημιουργήσει ένα περίβλημα από γυναικείο δέρμα για να το φορέσει. Ώστε να γίνει η μητέρα του. Αρνήθηκε πως είχε κάνει σεξ με τα θύματα γιατί «μυρίζαν άσχημα»!

Για τα εγκλήματα του έμεινε έγκλειστος σε ψυχιατρική κλινική για την υπόλοιπη ζωή του, αφού διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια. Στην Αμερική θεωρείτε ένας από τους πιο βάναυσους και απαίσιους δολοφόνους, που στιγμάτισε για πάντα το Πλεινφιλντ.

Ένας χειρονάκτης που άφησε το αποτύπωμα του στην τοπική κοινωνία. Ένας υπάκουος γιος που αγαπούσε θανατηφόρα την μητέρα του.

 

Main Image Reference

Tags: horror , scary , story , weird , αγρόκτημα , αλκόολ , αλκοολισμός , αλλόκοτο , ανατριχίλα , Άνθρωπος , αποκεφαλισμός , απομόνωση , αποτύπωμα , άρθρο , αρχές , βιβλία , γάντια , γιός , γλώσσα , γλώσσες , δέρμα , δολοφόνος , εγκεφαλικό , έθνος , Εντ Γκέιν , ένταλμα , επικοινωνία , θάνατος , ιστορία , καρδιά , κλινική , κοινωνία , κόκαλα , κορσές , κρανία , μάσκα , μάσκες , μελαγχολία , μητέρα , νεκρός , νύχια , οικογένεια , Όμηρος , Ουισκόνσιν , περίβλημα , Πλεινφίλντ , πόρτα , προσωπικότητα , πρόσωπο , σεξ , σερίφης , σπίτι , σχολείο , Ταινίες , ταινίες τρόμου , τρόμος , φωτιά , φωτιστικό , Χένρι , χώμα , ψυχιατρική κλινική , ψυχολογία

Άγγελος Θεοδωρόπουλος

Δημοσιεύτηκε 16 Ιανουαρίου, 2020

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.