Ο αστικός θρύλος της Yuki-Onna

Όταν σκεφτόμαστε διάφορους αστικούς θρύλους φυσικά το μυαλό μας πηγαίνει αυτόματα στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, αφού οι Ιάπωνες είναι μετρ του είδους. Υπάρχουν τρομακτικές ιστορίες, θρύλοι και μύθοι που είναι ικανοί να σου κόψουν την ανάσα. Ένας τέτοιος θρύλος, που προκαλεί ανατριχίλα στους αναγνώστες είναι και αυτός της Yuki-Onna.

Όταν σκεφτόμαστε διάφορους αστικούς θρύλους φυσικά το μυαλό μας πηγαίνει αυτόματα στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, αφού οι Ιάπωνες είναι μετρ του είδους. Υπάρχουν τρομακτικές ιστορίες, θρύλοι και μύθοι που είναι ικανοί να σου κόψουν την ανάσα, να σε κάνουν να κοιτάζεις πίσω σου μήπως κάτι σκοτεινό σε ακολουθεί και να κλείνεις καλά την πόρτα της ντουλάπας το βράδυ. Ένας τέτοιος θρύλος που προκαλεί ανατριχίλα στους αναγνώστες του είναι και αυτός της Yuki-Onna.

           Η Yuki – Onna ή αλλιώς στα ελληνικά, Η Γυναίκα Του Χιονιού, είναι πνεύμα που εμφανίζεται στις κρύες χιονισμένες νύχτες με τη μορφή μιας πολύ όμορφης γυναίκας με μακριά μαύρα μαλλιά, κατάλευκο δέρμα τόσο χλωμό που φαίνεται σαν είναι διάφανο και γίνεται ένα με το χιονισμένο τοπίο και μπλε χείλη φορώντας ένα λευκό κιμονό ή άλλοτε γυμνή, κινούμενη αθόρυβα πάνω στο χιόνι χωρίς να αφήνει ίχνη πάνω σε αυτό. Λέγεται ότι δεν έχει πόδια και απλά αιωρείται πάνω από το έδαφος. Εμφανίζεται σε ταξιδιώτες που έχουν χαθεί ή αποκλειστεί εξαιτίας της χιονοθύελλας. Τρέφεται με “ανθρώπινη ουσία” εξοντώνοντας τα θύματά της φυσώντας πάνω τους παγωμένο αέρα και έπειτα τους αφαιρεί την ζωή ρουφώντας τις ψυχές τους από τα στόματά τους.

       Ωστόσο υπάρχουν πολλές εκδοχές αυτού του θρύλου μία εκ των οποίων παρουσιάζει την Yuki – Onna να κρατά στα χέρια της ένα μωρό παροτρύνοντας τους καλόκαρδους ταξιδιώτες να βοηθήσουν εκείνη και το παιδί της σώζοντάς τους από την καταιγίδα. Λέγεται ότι μόλις ένας θνητός ακουμπήσει το μωρό παγώνει εκεί που στέκεται μαρμαρώνοντας. Παρότι η ομορφιά της είναι εξωπραγματική μπορεί κανείς να αντιληφθεί τον κίνδυνο από τα μάτια της τα οποία προκαλούν τρόμο στην καρδιά κάθε θνητού που έχει την ατυχία να την αντικρίσει.

         Η ιστορία της Yuki – Onna φαίνεται ότι είναι αρκετά παλιά αφού υπάρχουν μαρτυρίες για θεάσεις της μέχρι και τον 14ο αιώνα περιγράφοντάς την ως ένα διαβολικό κακόβουλο όν. Τέτοιου είδους θρύλοι κατατάσσονται στα Ιαπωνικά Yurei και Yiokai καθώς και Oni  όπως είναι γνωστά τα πνεύματα και οι δαίμονες σε απλή μετάφραση. Μέχρι τον 19ο αιώνα, η Yuki – Onna ταυτιζόταν με το κακό, αλλά σήμερα μέσα από τις ιστορίες περιγράφεται πιο ανθρώπινη, δίνοντας έμφαση στη φύση και την εφήμερη ομορφιά της.

Main Image Reference

Tags: Yuki - Onna , αιώνας , αλλόκοτο , αναγνώστης , ανατριχίλα , Άνθρωπος , άρθρο , Αστικός Θρύλος , βράδυ , γυμνή , γυναίκα , δέρμα , διαβολικό , έδαφος , είδος , Η Γυναίκα Του Χιονιού , θνητός , Θρύλος , θύμα , θύματα , ιαπωνία , ιστορία , ίχνη , ίχνος , κακό , κακόβουλο , κακόβουλο ον , καρδιά , καταιγίδα , κιμονό , κρύο , μαλλιά , μαύρο , μορφή , μύθος , μωρό , νύχτα , ομορφιά , ον , πνεύμα , Σκοτεινό , ταξιδιώτης , τρόμος , χιόνι , χώρα , Ψυχή

Δήμητρα Γεωργακοπούλου

Δημοσιεύτηκε 6 Απριλίου, 2020

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.