Ο αστικός μύθος του Bunnyman

Ο Bunnyman, πρόκεται για έναν από τους ανατριχιαστικότερους θρύλους της Virginia. Πως γενήθηκε όμως ο μύθος του άντρα με τα αυτιά λαγού που στοιχειώνει το Colchester Overpass αφήνοντας πίσω του διαμελισμένα πτώματα;

12 Φεβρουαρίου 2020

Οι αστικοί μύθοι ανέκαθεν αποτελούσαν ένα από τα αγαπημένα θέματα συζήτησης τις νυχτερινές ώρες, όταν ο χτύπος του ρολογιού στο σαλόνι αντηχεί εκκωφαντικά μέσα στην απόλυτη, σχεδόν νεκρική σιωπή. Με τις τρίχες στο σβέρκο να ορθώνονται και ένα κύμα ψύχους να κάνει το σώμα να ριγεί, οι μύθοι μεταφέρονται από το ένα άτομο στο άλλο, με χείλη που τρέμουν από μια απροσδιόριστη αίσθηση φόβου. Αν και ακούγονται εξωπραγματικοί και κάθε ένας που τους μεταφέρει προσθέτει τη δική του προσωπική νότα, μέσα τους κρύβεται μια σκοτεινή αλήθεια που πυροδότησε τη δημιουργία τους. Αυτή η κρυμμένη αλήθεια είναι που τους κάνει τόσο ανατριχιαστικούς και καταφέρνουν να κολλήσουν στο νου σου, αναγκάζοντάς σε να κοιτάς κάτω από το κρεβάτι πριν σβήσεις το φως –αν το σβήσεις- ή να αποφύγεις το γρήγορο μονοπάτι για το σπίτι… Ο αστικός μύθος του Bunnyman από την κομητεία Fairfax της Virginia των Ηνωμένων Πολιτειών δεν διαφέρει από αυτό το μοτίβο. Δεν είναι μια ιστορία για τον αγαπημένο αγαθό λαγό του Πάσχα, αλλά αντίθετα ένα ψυχρό, σχιζοφρενή δολοφόνο.

Ο μύθος του Bunnyman μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, στις αρχές του 20ου αιώνα, στην αγροτική ακόμα κομητεία Fairfax. Κυριακή του Πάσχα. Ένας άντρας δολοφονεί με τσεκούρι τους γονείς του ή την οικογένειά του (χωρίς να είναι ξεκάθαρα τα γεγονότα εκείνης της μέρας). Έπειτα από την αιματηρή δολοφονία, οι αρχές τον συλαμβάνουν και τον μεταφέρουν στο ψυχιατρικό άσυλο της πολιτείας. Καθώς οι κάτοικοι της περιοχής ωστόσο ήταν δυσαρεστημένοι με την παρουσία μιας τέτοιας εγκατάστασης κοντά στις κατοικίες τους, έπειτα από αρκετές διαμαρτυρίες, αποφασίστηκε να σταματήσει η λειτουργία του. Συνεπώς, προέκυψε η ανάγκη όλοι οι τρόφιμοι να μεταφερθούν σε άλλα ιδρύματα. Κάποιοι από αυτούς θα πήγαιναν στην φυλακή Lorton. Επιβιβασμένοι λοιπόν στο λεωφορείο, τρόφιμοι και σωφρονιστικοί υπάλληλοι, συμβαίνει ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα με αποτέλεσμα το όχημα που επέβαιναν να ανατραπεί. Είτε όλοι όσοι επέβαιναν πέθαιναν είτε κατάφεραν να συλληφθούν ξανά, ο μύθος συγκλίνει στο γεγονός πως ένας δεν βρέθηκε ποτέ. Ο Douglas Griffon. Ο Bunnyman.

Οι τοπικές αρχές αναζητούσαν πυρετωδώς τον ψυχικά ασταθή δραπέτη στα δάση της γύρω περιοχής. Τα μόνα ίχνη που άφηνε πίσω του ωστόσο ήταν μισοφαγωμένα πτώματα από κουνέλια τα οποία πίστευαν ότι χρησιμοποιούσε ως τροφή. Πολλά από αυτά είχαν επίσης διαμελιστεί υποδεικνύοντας πως ήταν κάτι που απολάμβανε ιδιαίτερα να κάνει ο Griffon στον ελεύθερο χρόνο που είχε ως φυγάς.

Ποτέ δεν κατάφεραν να τον συλλάβουν. Σύμφωνα με μια εκδοχή του μύθου, όταν οι αρχές εντόπισαν ένα διαμελισμένο ανθρώπινο πτώμα υπέθεσαν πως υπεύθυνος ήταν ο Douglas Griffon. Εντατικοποιώντας τις έρευνες, κάποια στιγμή τον βρήκαν κοντά στο σημείο όπου είχε συμβεί το αυτοκινητιστικό ατύχημα. Ξεκινώντας ένα ξέφρενο κυνήγι, ακολούθησαν τον δραπέτη ο οποίος πλησίαζε στις ράγες του τρένου. Όταν αντιλήφθηκαν ότι το τρένο βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής, οι αστυνομικοί οπισθοχώρησαν. Όχι όμως ο Griffon. Άφησε το μεταλλικό θηρίο να τον χτυπήσει, βγάζοντας λέγεται, μια σχεδόν δαιμονική κραυγή. Αν και το σώμα του δεν βρέθηκε, υπέθεσαν πως η σύγκρουση τον είχε σκοτώσει. Το συγκεκριμένο συμβάν υποθετικά έλαβε χώρα πάνω από μια γέφυρα, το Colchester Overpass, ή ανεπίσημα, Bunny Man Bridge. Έτσι ο μύθος υποστηρίζει πως το πνεύμα του στοιχειώνει πλέον την γέφυρα στην οποία πιστεύεται ότι έχουν πεθάνει 32 άτομα μέχρι σήμερα.

Γύρω από την ίδια γέφυρα κινούνται και άλλες ιστορίες που σχετίζονται με το μυστηριώδες αυτό πρόσωπο. Τη νύχτα του Halloween του 1905 μια παρέα παιδιών μαζεύτηκε κοντά στα μεσάνυχτα κάτω από την γέφυρα, απολαμβάνοντας αυτή τη σκοτεινή μέρα του χρόνου, όπου ανοίγουν οι πύλες που χωρίζουν τους ζωντανούς και τους νεκρούς. Την επόμενη μέρα, τα παιδιά βρίσκονταν ακόμα στη γέφυρα, μόνο που τώρα ήταν κρεμασμένα ανάποδα και γδαρμένα, όπως τα τομάρια των λαγών. Ο θρύλος υποστηρίζει πως όποιος επισκεφτεί τα μεσάνυχτα της νύχτας του Halloween τη συγκεκριμένη γέφυρα δεν μπορεί να ελπίζει σε τίποτα καλύτερο από την τύχη των συγκεκριμένων παιδιών.

Φυσικά, οι ανακρίβειες που υπάρχουν στον μύθο έχουν δώσει την αφορμή σε πολλούς να τον αμφισβητήσουν. Αρχικά, όπως είναι ήδη εμφανές υπάρχουν πολλές αντιφάσεις στην ιστορία της γένεσης του Bunnyman. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως κάποιοι υποστηρίζουν ότι σκότωσε την οικογένειά του και άλλοι τους γονείς του. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα πιο αδιάσειστα στοιχεία που ανάγουν την ιστορία σε ένα προϊόν καθαρής μυθοπλασίας. Δεν υπήρχαν λεωφορεία το 1903 όπου συνέβη το ατύχημα, δεν εμφανίζεται κάποιος πολίτης με το όνομα Douglas Griffon ούτε ακόμα και σε αρχεία της αστυνομίας της εποχής, αλλά ακόμα περισσότερο, η φυλακή Lorton ανεγέρθη το 1910 ενώ δεν υπάρχει καν το ψυχιατρικό άσυλο στην κομητεία Fairfax. Θα μπορούσαμε να πούμε λοιπόν πως όλη η ιστορία πρόκειται για ένα παραμύθι που έχει ως σκοπό να αποτρέψει τα παιδιά από το να παίζουν κοντά στη γέφυρα και τις γραμμές του τρένου. Θα ήταν ομολογουμένως αρκετά βολικό. Στην πραγματικότητα όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά γιατί υπάρχουν τουλάχιστον δύο έγκυρες αναφορές στον Bunnyman στο πολύ κοντινό παρόν.

1970. Σχεδόν μεσάνυχτα. Ο δόκιμος της Αεροπορικής Ακαδημίας Robert Bennett και η μνηστή του, βρίσκονται σταθμευμένοι στον Guinea Road, στην κομητεία Fairfax, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του θείου του Bennett. Τα πράγματα παίρνουν ανεξέλεγκτη τροπή όταν μέσα από το σκοτάδι εμφανίζεται μια φιγούρα φορώντας μια λευκή στολή και μεγάλα αυτιά λαγού. Δεν πρόκειται ωστόσο για το αξιαγάπητο λαγουδάκι του Πάσχα. Η συγκεκριμένη εκδοχή του φέρει ένα τσεκούρι το οποίο καρφώνει στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου ουρλιάζοντας πως παραβιάζουν ιδιωτική περιοχή. Σοκαρισμένος, αλλά όχι αρκετά ώστε να μην μποροεί να αντιδράει, ο Robert Bennett επιταχύνει και με το τσεκούρι να κρέμεται ακόμα στο παρμπρίζ σπεύδει στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα για να καταθέσει. Βγάζοντας γυαλιά από τα μαλλιά της μνηστής του, τους περιέγραψε το παράδοξο γεγονός που είχε μόλις συμβεί. Αν και η αστυνομία ερεύνησε το σημείο όπου εμφανίστηκε ο μυστηριώδης άντρας, δεν βρέθηκε κάποιο ίχνος του.

Η ιστορία ωστόσο δεν σταματά εδώ. Στις 29 Οκτωβρίου του 1970, εξαιρετικά κοντά στο Halloween και στην ημερομηνία που θεωρητικά είχαν βρεθεί τα νεκρά παιδιά στη γέφυρα και είχε εκτροχιαστεί το λεωφορείο που μετέφερε τους τροφίμους, ο φρουρός ασφαλείας Paul Phillips είχε να δώσει μια κατάθεση στην αστυνομία που είχε εξαιρετικές ομοιότητες με τα γεγονότα στον Guinea Road που είχαν συμβεί μόλις δέκα μέρες νωρίτερα. Στο Kings Park West, στον Guinea Road, είχε εντοπίσει έναν άντρα ντυμένο στα γκρι-μαύρα με μεγάλα αυτιά λαγού στο κεφάλι, να βανδαλίζει με ένα τσεκούρι τη βεράντα ενός σπιτιού. Όταν τον ρώτησε τι έκανε, ένα από αυτά που του αποκρίθηκε ήταν: «Όλοι εσείς καταπατάτε την περιοχή εδώ. Αν δεν φύγετε, θα σας χτυπήσω στο κεφάλι». Αν και η αστυνομία βγήκε ξανά προς αναζήτησή του, δεν κατάφερε να τον εντοπίσει. Λόγω έλλειψης στοιχείων και αυτή η υπόθεση, όπως και η προηγούμενη εγκαταλήφθηκε. Ωστόσο, η ιστορία του έφτασε στις εφημερίδες με αποτέλεσμα η τοπική αστυνομία να δεχτεί πάνω από πενήντα κλήσεις, άλλες πιο αξιόπιστες και άλλες μη, από άτομα που υποστήριζαν ότι είχαν δει τον θρυλικό πλέον Bunnyman.

Με τα χρόνια ο μύθος μοιάζει να «φουσκώνει». Έχει καταφέρει να φτάσει ως την Washington, με ανθρώπους να υποστηρίζουν ότι ήρθαν αντιμέτωποι με τον Bunnyman. Γυρνώντας πίσω στα αρχεία με όλους τους ανεξιχνίαστους φόνους, πολλά στοιχεία ταυτίζονται με το προφίλ του σατανικού αυτού ανθρωπόμορφου λαγού. Άλλες αναφορές υποδεικνύουν έναν άντρα με αυτιά λαγού να καταδιώκει κόσμο, συνήθως παιδιά, κραδαίνοντας ένα τσεκούρι, ή να επιτίθεται σε αυτοκίνητα. Η συγκεκριμένη υπόθεση μάλιστα αποτέλεσε και την πηγή έμπνευσης της πασίγνωστης ταινίας Donnie Darko.

Μύθος ή πραγματικότητα, ο θρύλος του Bunnyman ζει και συνεχίζει να τρομοκρατεί μέχρι και σήμερα όχι μόνο τους εφήβους που μοιράζονται τρομακτικές ιστορίες γύρω από τη φωτιά αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας άτομα τα οποία αποφεύγουν να περνούν από το Colchester Overpass, όχι μόνο τη νύχτα του Halloween αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Γιατί ποτέ δεν θα μάθουν εάν το πνεύμα του Bunnyman υφίσταται και την στοιχειώνει, ή αν το κάνουν, δεν θα είναι ποτέ σε θέση να το μαρτυρήσουν καθώς ο Bunnyman με το τσεκούρι του θα τους έχει αφαιρέσει τη ζωή…

 

Main Image Reference

Tags: Bunny Man Bridge , Bunnyman , Colchester Overpass , death , Donnie Darko , Douglas Griffon , Fairfax , fantasy , Guinea Road , Halloween , horror , Kings Park West , Lorton , monster , murder , mystery , Paul Phillips , Robert Bennett , scary , Spooky , story , Virginia , Washington , weird , αεροπορία , αλλόκοτο , ανατριχίλα , αναφορά , απόδραση , άρθρο , αστικός μύθος , Αστυνομία , Άσυλο , ατύχημα , αυτιά , αυτοκίνητο , βανδαλισμός , γέφυρα , διαμελισμός , δολοφονία , δραπέτης , έρευνα , εφημερίδα , ζωή , ζωντανός , Ηνωμένες Πολιτείες , ΗΠΑ , θάνατος , θείος , Θρύλος , ιστορία , καταπάτηση , κλήση , κυνήγι , λαγός , λεωφορείο , μέρα , μεσάνυχτα , μύθος , μυστήριο , νεκρός , νύχτα , όχημα , παιδιά , παρμπρίζ , Πάσχα , προφίλ , πτώμα , πτώματα , σκοτάδι , σκότος , σπίτι , σχιζοφρενής , τμήμα , τρένο , τρόμος , τροπή , τσεκούρι , φαντασία , Φόβος , φυλακή , ψυχιατρικό άσυλο

Αγγελική Παπανικήτα

Δημοσιεύτηκε 12 Φεβρουαρίου, 2020

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.