Νεκροπομποί

“Η τελευταία φτυαριά χώμα έπεσε στο φέρετρο. Οι λιγοστοί παρευρισκόμενοι είχαν ήδη σκορπίσει σφίγγοντας τα μαύρα τους παλτά. Ο νεκροθάφτης λαχανιασμένος έδιωξε έναν κόμπο ιδρώτα από το πρόσωπό του και σφυρίζοντας χάθηκε στο σκοτάδι που είχε ήδη αρχίσει να απλώνει ζοφερό…”

07 Οκτωβρίου 2020

Η τελευταία φτυαριά χώμα έπεσε στο φέρετρο. Οι λιγοστοί παρευρισκόμενοι είχαν ήδη σκορπίσει σφίγγοντας τα μαύρα τους παλτά. Ο νεκροθάφτης λαχανιασμένος έδιωξε έναν κόμπο ιδρώτα από το πρόσωπό του και σφυρίζοντας χάθηκε στο σκοτάδι που είχε ήδη αρχίσει να απλώνει ζοφερό.

Μάτια τον παρακολουθούσαν από τα νεκρά κλαδιά που έτριζαν. Μόλις η νύχτα αγκάλιασε με τον βελούδινο μανδύα της στην πλάση, μορφές άρχισαν να φτερουγίζουν. Ένα σμήνος κοράκια σιωπηλά θρονιάστηκαν στο φρέσκο χώμα.

Ένας άντρας εμφανίστηκε από τις σκιές. Κάτω από τον μανδύα του έσφιγγε ένα μπουκάλι κονιάκ. Άπλωσε το χέρι του και άλικα τριαντάφυλλα χύθηκαν. Τα κοράκια παραμέρισαν βουβά. Ο ξένος ήπιε από την μποτίλια.

«Πάρτε τον νεκροπομποί. Ήρθε η ώρα. Χρόνια προετοιμαζόταν γι αυτή την στιγμή»

«Nevermore! Nevermore!», έκρωξαν και σκόρπισαν στο πυκνό σκοτάδι.

 

Tags: Flash-fiction , άντρας , βράδυ , Έντγκαρ Άλαν Πόε , θάνατος , κονιάκ , Κοράκι , κοράκια , μανδύας , μάτια , μαύρο , νεκροθάφτης , νεκροταφείο , νύχτα , ξένος , Σκιά , σκιές , σκοτάδι , σκότος , τριαντάφυλλα , τριαντάφυλλο , φαντασία , φέρετρο , χώμα

Αγγελική Παπανικήτα

Δημοσιεύτηκε 7 Οκτωβρίου, 2020

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.