Κριτική: “Malevolent: Εκεί που Καραδοκούν οι Κακόβουλοι”

“Δολοφονικά πλάσματα που έχουν έρθει από άλλη διάσταση για να κυριεύσουν τη γη και να εξολοθρεύσουν τους κατοίκους της… Μανιακοί καθηγητές που ζητούν απελπισμένα εκδίκηση, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα αφήσουν ένα μακρύ κόκκινο μονοπάτι πίσω τους… Ο Κυριάκος Χριστοδούλου επέστρεψε δυναμικά για μια ακόμη φορά με τη νέα του συλλογή διηγημάτων «Malevolent: Εκεί που καραδοκούν οι κακόβουλοι» και υπόσχεται να σας χαρίσει εφιάλτες…”

Διαβάστε στον παρακάτω σύνδεσμο μια κριτική από την Αγγελική Παπανικήτα για τη νέα συλλογή διηγημάτων τρόμου και φαντασίας από τον Κυριάκο Χριστοδούλου.

12 Οκτωβρίου 2021

Δολοφονικά πλάσματα που έχουν έρθει από άλλη διάσταση για να κυριεύσουν τη γη και να εξολοθρεύσουν τους κατοίκους της… Μανιακοί καθηγητές που ζητούν απελπισμένα εκδίκηση, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα αφήσουν ένα μακρύ κόκκινο μονοπάτι πίσω τους… Μεταμεσονύχτιες -σχεδόν ρομαντικές- βόλτες στη ρόδα του λούνα παρκ με μικρούς, τερατόμορφους παρατηρητές να περιμένουν υπομονετικά στο σκοτάδι τη στιγμή που τα βαγόνια θα επιστρέψουν στο έδαφος… Ο Κυριάκος Χριστοδούλου επέστρεψε δυναμικά για μια ακόμη φορά με τη νέα του συλλογή διηγημάτων «Malevolent: Εκεί που καραδοκούν οι κακόβουλοι» και υπόσχεται να σας χαρίσει εφιάλτες.

Έχοντας μπει στο χώρο της λογοτεχνίας τρόμου-φαντασίας με το βιβλίο του «Eerie – 33 ιστορίες σασπένς και μυστηρίου» που κυκλοφόρησε το 2020, κάνει ένα βήμα παραπέρα το 2021 προσφέροντας στο αναγνωστικό κοινό οκτώ ακόμα μακάβρια σκοτεινές ιστορίες τρόμου και φανταστικού. Πριν τον πίνακα περιεχομένων θα μπορούσε κάλλιστα να είχε συμπεριληφθεί και μια προειδοποιητική σελίδα με μια μεγάλη επιγραφή Προσοχή! Στο βιβλίο υπάρχουν σκληρές περιγραφές! για να γλιτώσουν από το σοκ οι αναγνώστες που δεν αντέχουν τις αιματηρές ιστορίες, γιατί όπως ίσως έχει ήδη μαντέψει κάποιος που έχει διαβάσει και το προηγούμενο βιβλίο του συγγραφέα, τα βιβλία του Κυριάκου Χριστοδούλου «στάζουν αίμα». Ανεξάρτητα του εάν ο διαβολικός πρωταγωνιστής θα είναι κάποιος φίλος, κολλητός, συγγενής ή κάποιο πλάσμα από άλλη διάσταση, η δίψα του για αίμα και εκδίκηση είναι αυτή που συνθέτει την κυρίως πλοκή των ιστοριών. Αν λοιπόν το στομάχι σας αντέχει τις σκληρές περιγραφές και σας εξιτάρουν τα plot twist, τότε ίσως αυτό να είναι ένα βιβλίο που θα θέλατε να διαβάσετε.

Οι οκτώ ιστορίες που συνθέτουν τη συλλογή αν και δεν είναι τόσο σύντομες όσο αυτές που είχαμε δει στο προηγούμενο βιβλίο του συγγραφέα, συνεχίζουν να εξελίσσονται με ταχύτατους ρυθμούς, χωρίς ουσιαστικά να αφήνουν τον αναγνώστη να ανασάνει πριν διαβάσει και την τελευταία πρόταση. Χωρίς πολλές περιγραφές να γεμίζουν ανούσια σελίδες, και με τη δράση και το σασπένς να είναι διαρκή, το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο μιας και ένα plot twist ελλοχεύει πάντα στις τελευταίες γραμμές για να ανατρέψει την υπόθεση. Πριν καν το καταλάβει κανείς θα έχει τελειώσει ολόκληρη τη συλλογή. Ίσως μάλιστα να αρχίσει να αναρωτιέται εάν και οι δικοί του φίλοι σχεδιάζουν να τον δολοφονήσουν μιας και το moto του συγγραφέα μοιάζει να είναι το «μην εμπιστεύεστε κανέναν και ειδικά την οικογένεια και τους φίλους σας».

Το μέχρι τώρα συγγραφικό έργο του Κυριάκου Χριστοδούλου μας υποδηλώνει πως ο συγγραφέας έχει έρθει στο χώρο της λογοτεχνίας του τρόμου και του φανταστικού για να μείνει και να αφήσει τη δική του ιδιαίτερη αιματηρή υπογραφή. Θα θέλαμε όμως να δούμε τον συγγραφέα να καταπιάνεται και με λιγότερο μακάβριες ιστορίες, στις οποίες δεν καταλήγει στη φυλακή ή στον τάφο τουλάχιστον ένας από τους πρωταγωνιστές της ιστορίας. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως για κάθε διήγημα που θα διαβάσουμε, θα ανταμειφθούμε με μπόλικες δόσεις σασπένς και αγωνίας, αισθήματα που τόσο αποζητούμε σήμερα να μας χαρίσει ένα βιβλίο.

 

Το βιβλίο Malevolent: Εκεί που καραδοκούν οι κακόβουλοι του Κυριάκου Α. Χριστοδούλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως

 

Από το οπισθόφυλλο:

Οκτώ σύγχρονες ιστορίες τρόμου και μυστηρίου περιλαμβάνει η συλλογή διηγημάτων του Κυριάκου Α. Χριστοδούλου “Malevolent”, με τον χαρακτηριστικό για το περιεχόμενό της υπότιτλο “εκεί που καραδοκούν οι κακόβουλοι”, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως.

Πρόκειται για ιστορίες με πρωταγωνιστές ανθρώπους που βρέθηκαν στο επίκεντρο μίας κοσμικής δίνης την οποία προκάλεσαν τέρατα και άλλοι άνθρωποι με σκοτεινές προθέσεις και κίνητρα.

Όλες οι ιστορίες εκτυλίσσονται εκεί όπου η πραγματικότητα ξεπερνά και την πιο νοσηρή φαντασία…

Εκεί που ακόμα και το απόκοσμο ωχριά…

Εκεί ζωντανεύουν οι χειρότεροι εφιάλτες.

Γιατί η ζωή και οι άνθρωποι γύρω μας, γνωστοί και άγνωστοι, κρύβουν τρομακτικές εκπλήξεις.

Tags: Eerie – 33 ιστορίες σασπένς και μυστηρίου , Malevolent: Εκεί που Καραδοκούν οι Κακόβουλοι , moto , plot twist , The Weird Side Daily , αγωνία , αίμα , αιματηρό , αναγνώστες , αναγνώστης , άρθρα , άρθρο , βιβλία , βιβλίο , Γη , διαβολικός , διάσταση , διήγημα , Διηγήματα , δολοφονία , δολοφόνος , δράση , έδαφος , εκδίκηση , εφιάλτης , θάνατος , κολλητός , κριτική , Κυριάκος Χριστοδούλου , λογοτεχνία Τρόμου , λούνα παρκ , νεκροί , νεκρός , οικογένεια , πλάσμα , πλάσματα , πρωταγωνιστής , ρόδα , ρυθμός , σασπένς , σκοτάδι , σκότος , σοκ , Συγγραφέας , Συλλογή , συλλογή διηγημάτων , τάφος , τρόμος , φίλος , φόνος , φυλακή

Αγγελική Παπανικήτα

Δημοσιεύτηκε 12 Οκτωβρίου, 2021

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.