Οι περιπέτειες του Τζον Κομπς Ι

“Ο άνδρας μπήκε στον χώρο, κοίταξε δεξιά και αριστερά του. Κάτι τον ενοχλούσε. Κάτι στις φάτσες τους, στην συμπεριφορά τους. Σιχαινόταν ακόμα και να ακουμπήσει τον αναπτήρα του στους πάγκους τους. Προχώρησε παραβλέποντας το γεγονός ότι μια μονόφθαλμη πόρνη του έκανε νεύμα να πλησιάσει. Είχε δουλειά να κάνει…”

Ο άνδρας μπήκε στον χώρο, κοίταξε δεξιά και αριστερά του. Κάτι τον ενοχλούσε. Κάτι στις φάτσες τους, στη συμπεριφορά τους. Σιχαινόταν ακόμα και να ακουμπήσει τον αναπτήρα του στους πάγκους τους. Προχώρησε παραβλέποντας το γεγονός ότι μια μονόφθαλμη πόρνη του έκανε νεύμα να πλησιάσει. Είχε δουλειά να κάνει. Μπήκε στο μπάνιο, πίσω από την χέστρα ήταν το 9άρι που του είχε υποσχεθεί ο ξάδερφος Μάικ.

“Σαν παλιά γαμημένη μαφιόζικη ταινία” μονολόγησε και όπλισε το ρημάδι. Άνοιξε πλατιά το στόμα του και έχωσε την κάννη μέσα.

“1, 2» με μια μικρή κίνηση τράβηξε την σκανδάλη. Άνοιξε τα μάτια του και κοίταξε το πάτωμα.

«Πού στο διάολο είναι οι σφαίρες;» φώναξε και έχωσε το χέρι του μέσα στα βρομόνερα της τουαλέτας.

Ένα κλικ και η καύτρα φώτισε την περιοχή γύρω από την μύτη του. Αισθάνθηκε τον φρικτό αέρα να ποτίζει τον ουρανίσκο του. Σηκώθηκε από το πάτωμα, καθώς το βρεγμένο τσιγάρο από σκατόνερα σχιζόταν στο στόμα του. Με τον πυκνό καπνό να εμποδίζει την όραση στο ένα του μάτι, προχώρησε από την αισχρή τουαλέτα στο μπουρδέλο που ονόμαζαν «Μάικς Παμπ». Κοίταξε καλά τους θαμώνες, όσο ο δείκτης του γλιστρούσε στην σκανδάλη από το άδειο 9αρι στο αριστερό του χέρι. Η ίδια πόρνη σήκωσε το ποτό της, σε μια προσπάθεια να τον φέρει κοντά της. Την πλησίασε, της πήρε το κινητό και χωρίς κουβέντα αποχώρησε. Είχε δουλειά να κάνει. Βγήκε απ’ την Παμπ και με μια κίνηση κάλεσε έναν αριθμό από μνήμης. Οι άνθρωποι γύρω του απέφευγαν να περάσουν από κοντά του.

«Έλα… Μια γαμημένη δουλειά είχες να κάνεις» πέταξε το τσιγάρο στο πόδι κάποιου άτυχου περαστικού.

«Που είσαι;» έκανε και άναψε το επόμενο βρωμίδι.

Η απάντηση ήρθε γρήγορα, όπως η αναγούλα στα σωθικά του.

“Τρεις μέρες χωρίς φαγητό, μόνο αλκοόλ και μουνί” σκέφτηκε και έριξε μια πηχτή ροχάλα, όσο σκαρφάλωνε στη μηχανή του.

Έβαλε το κινητό στην τσέπη και το πιστόλι στ’ αρχίδια, και ξεκίνησε. Με το ένα χέρι πάτωνε το γκάζι, με το άλλο, έψαχνε να βάλει τις σατανικές κιθάρες, όπως έλεγε ο πατέρας του. Αφού κατάφερε να σφηνώσει ένα cd, τα ηχεία του τσόπερ ξεκίνησαν να στριγγλίζουν ένα μέταλ κομμάτι. Κοίταξε την μούρη του στον καθρέπτη. Η αλλοίωση από την κακουχία δεν του φάνηκε περίεργη.

“Έχω δει την μούρη μου και χειρότερα”.

Ψαχούλεψε κάτω από το πίσω κάθισμα με το χέρι του πίσω από την πλάτη. Ένα μισοάδειο μπουκάλι Τζακ, στόλισε το χέρι του. Χωρίς καθυστέρηση, έχωσε την κάννη του μπουκαλιού, στην μοναδική τρύπα που λειτουργούσε πάνω του.

«Πως είσαι έτσι ρε μαλάκα;» μια φωνή ακούστηκε από κάποιο αμάξι δίπλα του.

Γύρισε να τους κοιτάξει. Η κόκκινη μοϊκάνα στο κεφάλι του, πάντα προσέλκυε τα βλέμματα.

“Δύο ομορφούληδες σε μια μερσεντές” χαμογέλασε και τους έκανε νόημα να πλησιάσουν.

Γύρω του τα φώτα του δρόμου ήταν θολά. Δεν έβλεπε σωστά, το αλκοόλ και η ταχύτητα είχαν ξεθωριάσει την λογική. Οι δρόμοι άδειοι, αμίλητοι. Ο οδηγός γέλασε και πλησίασε, πατώντας τέρμα το γκάζι. Ο Τζον ήπιε μια μεγάλη τζούρα απ’ το Τζακ και το πέταξε. Το μπουκάλι έσπασε στο πρόσωπο του άτυχου άνδρα, γεμίζοντας τον αίματα. Έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και καρφώθηκε σε μια κολόνα.

“Έχω δουλειά να κάνω.” είπε μέσα του, καθώς μια κιθάρα σφύριζε το σόλο της στον εγκέφαλο του.

 

Main Image Reference

 

Tags: metal , The Weird Side Daily , Άγγελος Θεοδωρόπουλος , αέρας , αίμα , αίματα , αλκόολ , αμάξι , άνδρας , αριθμός , αυτοκίνητο , γκάζι , δείκτης , διήγημα , Εγκέφαλος , έλεγχος , ηχεία , θαμώνες , καθρέπτης , καθρέφτης , κακουχία , κάννη , καπνός , καύτρα , κιθάρα , κινητό , κλικ , κομμάτι , λογική , μνήμη , μούρη , Μουσική , μπουκάλι , μύτη , νερά , όπλο , πάτωμα , περιπέτεια , πόρνη , ποτό , σκανδάλη , στόμα , συμπεριφορά , σφαίρα , σφαίρες , ταινία , Ταινίες , ταχύτητα , Τζον Κομπς , τουαλέτα , τσιγάρο , τσόπερ , φωνή , χέρι

Άγγελος Θεοδωρόπουλος

Δημοσιεύτηκε 6 Ιουνίου, 2020

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.