Οι Άνθρωποι των Σκιών – Όνειρο ή Πραγματικότητα;

“Έχετε παρατηρήσει ποτέ κάτι με την άκρη του ματιού σας για το οποίο δεν ήσασταν σε θέση να καταλάβετε αν πρόκειται για ένα άτομο που απομακρύνθηκε από το οπτικό σας πεδίο ή αν ήταν απλώς μια σκιά;…”

22 Σεπτεμβρίου 2021

Οι σκιώδεις άνθρωποι, το παραφυσικό φαινόμενο στο οποίο βλέπουμε κάτι που μοιάζει με ανθρώπους να κρύβονται στη γωνία του δωματίου ή να κάθονται πάνω στο σώμα μας, γίνεται μία όλο και πιο ενδιαφέρουσα περιοχή μελέτης για πολλούς, ακριβώς επειδή δεν ξέρουμε τι ακριβώς είναι αυτά τα σκιώδη όντα. Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός θεωριών, μερικές από τις οποίες υποστηρίζουν ότι αυτές οι μαύρες σκιές είναι απλώς φαντάσματα που παίρνουν μια πιο… σκοτεινή μορφή, ενώ άλλες θεωρίες τείνουν περισσότερο προς την ιδέα ότι πρόκειται για ταξιδιώτες του χρόνου ή για όντα από άλλη διάσταση. Υπάρχουν θεωρίες ακόμη και για εξωγήινους. Μάλιστα, εξωγήινους. Ίσως οι άνθρωποι των σκιών να είναι όλα τα παραπάνω, ή ίσως να είναι κάτι πιο σκοτεινό.

Τι είναι όμως τελικά αυτές οι οντότητες;

Οι εξηγήσεις για το τι είναι στην πραγματικότητα οι άνθρωποι των σκιών διαφέρουν ανάλογα με το πού εστιάζετε, αλλά από επιστημονική άποψη όταν βλέπουμε αυτές τις φιγούρες, είναι απλά το μυαλό μας που γεμίζει τα κενά και δημιουργεί κάτι “ανθρώπινο” από τα σχήματα που μπορούμε να δούμε. Μια άλλη εξήγηση προέρχεται από το φαινόμενο των νυχτερινών τρόμων ή αλλιώς sleep paralysis. Μεγάλο μέρος της λαογραφίας γύρω από τους ανθρώπους των σκιών επικεντρώνεται σε ιστορίες ανθρώπων που ξυπνούν αφού αισθάνονται πίεση στο στήθος τους, μια βαρύτητα στον αέρα και ένα βαθύ φόβο, στα όρια του τρόμου. Όταν ξυπνούν, αυτός ο φόβος συνεχίζεται και είναι εντελώς ανίκανοι να κουνηθούν. Οι περισσότεροι αναφέρουν ότι νιώθουν παράλυτοι. Συχνά, αυτό συνοδεύεται από θεάσεις προσώπων, σκιών που κάθονται στο στήθος τους ή παραμονεύουν στις γωνίες του δωματίου. Αυτή είναι η πιο ευρέως αποδεκτή επιστημονική εξήγηση γι’ αυτό το φαινόμενο, αλλά φυσικά υπάρχουν πολλά σενάρια που αφορούν σκιώδεις μορφές και δεν μπορούν να εξηγηθούν τόσο εύκολα.

Έχοντας βιώσει προσωπικά αυτή την κατάσταση (sleep paralysis) από βρεφική ηλικία μπορώ να πω πως εκείνη τη στιγμή, ό,τι έβλεπα ήταν αληθινό. Πολλές φορές βρισκόμουν στο δικό μου χώρο με την εικόνα του ονείρου που ζούσα λίγα λεπτά πριν ανοίξω τα μάτια μου. Εκείνη τη στιγμή δεν ξέρεις τι είναι πραγματικό και τι όχι, τι θα μπορούσε να είναι παιχνίδι του μυαλού ή παιχνίδι διαστάσεων… Τρομακτική εμπειρία ομολογουμένως…

Εσείς; Έχετε παρατηρήσει ποτέ κάτι με την άκρη του ματιού σας που δεν ήσασταν σε θέση να καταλάβετε αν πρόκειται για ένα άτομο που απομακρύνθηκε από το οπτικό σας πεδίο ή αν ήταν απλώς μια σκιά; Μπορεί κάλλιστα να ήταν μια σκιά. Οι σκιάνθρωποι διαφέρουν από τα πνεύματα και τα φαντάσματα γιατί έχουν σκούρο χρώμα: η σκιά είναι η απουσία φωτός, και έτσι τα χαρακτηριστικά του προσώπου, τα ρούχα και άλλες λεπτομέρειες είναι γενικά μη ανιχνεύσιμα οπτικά. Αυτές οι σκιώδεις φιγούρες εμφανίζονται με μια ανθρωποειδή όψη. Μπορεί να έχουν το μέγεθος ενός ενήλικα, αλλά μπορεί να τις δείτε να εμφανίζονται στο μέγεθος ενός παιδιού. Είναι τρομακτικό, συμφωνώ απόλυτα! Μπορεί να τις δείτε στη γωνία ενός δωματίου, να περνούν μέσα από τοίχους και μπορεί να κινούνται εξαιρετικά γρήγορα. Οι σκιές μπορεί να φαίνονται συμπαγείς ή να μοιάζουν με σύννεφο από καπνό, και παρόλο που είναι πιο συνηθισμένο να βλέπετε τις οντότητες αυτές με την άκρη του ματιού μπορεί κάλλιστα να έρθετε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν άνθρωπο των σκιών. Ένα πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι ότι οι άνθρωποι των σκιών συχνά περιγράφονται ως έχοντες λαμπερά μάτια και τρομακτικό στόμα…

Αν και οι σκιάνθρωποι συχνά περιγράφονται ως σκιές φαντασμάτων ή άνθρωποι-φαντάσματα, η αλήθεια είναι ότι φαίνεται να συμπεριφέρονται με εντελώς διαφορετικό τρόπο από άλλα πνευματικά φαινόμενα. Σφαίρες ή εκτόπλασμα σπάνια παρατηρούνται γύρω από αυτά τα “φαντάσματα” σκιών. Φαίνεται ότι δρουν μόνοι τους, γεγονός που προσδίδει αξιοπιστία στις θεωρίες ότι μπορεί να είναι όντα από ένα άλλη διάσταση, εξωγήινοι, ταξιδιώτες του χρόνου ή ακόμη και κάτι που δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι πώς να το ορίσουμε. Μια άλλη θεωρία για αυτά είναι ότι έχουν στην πραγματικότητα δαιμονική φύση. Οι συναντήσεις συχνά συνοδεύονται από συναισθήματα έντονου τρόμου και οι μάρτυρες αυτών των σκιωδών φαινομένων δεν αισθάνονται ότι βρίσκονται ή έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με ένα ανθρώπινο όν.

Προσωπικά, θεωρώ πιο δημοφιλής απάντηση στην ερώτηση “τι είναι οι άνθρωποι των σκιών;” ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα ον από άλλη διάσταση. Οι εξωγήινοι συχνά ακούγονται ως απάντηση, και δεν είναι τόσο γελοίο όσο σας φαίνεται. Πολλοί πιστεύουν ότι οι εξωγήινοι είναι ήδη εδώ στη γη και απλώς μεταμφιέζονται. Άλλοι πιστεύουν ότι οι εξωγήινοι βρίσκονται στη γη, αλλά σε διαφορετική διάσταση και ότι αυτές οι σκιές είναι απλώς το “γλίστρημα” μεταξύ των διαστάσεων. Μια άλλη θεωρία που είναι ευρέως γνωστή, είναι πως απλώς αστρικά όντα ή ταξιδιώτες του χρόνου που έχουν γλιστρήσει μέσα από τη μία ή την άλλη διάσταση. Το πώς ακριβώς αυτοί οι ταξιδιώτες του χρόνου ή τα αστρικά όντα γλίστρησαν μέσα από αυτή τη διάσταση είναι κάτι για το οποίο δεν έχουμε ακόμη απάντηση, αλλά μια θεωρία για το γιατί μπορεί να νιώθουμε φόβο όταν συναντάμε αυτά τα όντα οφείλεται απλώς στην επίδραση που θα είχε ένα “γλίστρημα” στη διάστασή μας σε έναν υγιή άνθρωπο.

Αν βλέπετε μαύρες σκιές, προσπαθήστε να μην τρομάξετε. Μπορεί να είναι απλώς σκιές στη γωνία του δωματίου. Αν βιώνετε αυτά τα αισθήματα τρόμου και φόβου στη μέση της νύχτας και βλέπετε φιγούρες να παραμονεύουν στις γωνίες του δωματίου – και, εδώ είναι το βασικότερο – δεν μπορείτε να κινηθείτε, είναι πολύ πιθανό να βιώνετε νυχτερινό τρόμο. Αν και είναι εξαιρετικά τρομακτικές, στην πραγματικότητα είναι ακίνδυνες. Αν μπορείτε, προσπαθήστε να κουνήσετε το μικρό σας δάχτυλο ή προσπαθήστε να οραματιστείτε μια μπλε κορδέλα να εμφανίζεται μπροστά στα μάτια σας. Εστιάστε σε αυτή και σιγά σιγά θα ανακτήσετε τον έλεγχο του σώματός σας και σύντομα θα βγείτε από την παράλυση. Καλό είναι επίσης να παίρνετε ήρεμες ισομερείς ανάσες προκειμένου να έχετε τον έλεγχο.

Δεν ξέρουμε τι είναι οι φιγούρες αυτές. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσαν να είναι οτιδήποτε ή όλα τα φαινόμενα που αναφέραμε παραπάνω. Θα μπορούσαν να είναι φαντάσματα ή πνεύματα, αστρικοί ταξιδιώτες, ταξιδιώτες του χρόνου, εξωγήινοι κα. Θα μπορούσαν να είναι δαίμονες ή ψυχές παγιδευμένες σε αυτό το επίπεδο. Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Ποτέ δεν θα είστε απόλυτα σίγουροι αν εκείνη η σκιά από την άκρη του ματιού σας ήταν ακριβώς αυτό: μια σκιά ή μια σκιώδης φιγούρα. Άραγε μπορείτε να έχετε τον έλεγχο του ύπνου σας; Ή είστε “θύματα” μιας “πεινασμένης” σκιάς;

 

Tags: horror , sleep paralysis , The Weird Side Daily , ανάσα , άρθρα , άρθρα τρόμου , άρθρα φαντασίας , άρθρο , άρθρο τρόμου , ΑΤΙΑ , άτομο , δωμάτιο , εκτόπλασμα , εξωγήινοι , εξωγήινος , θεωρία , ιστορία , ιστορίες , καπνός , λαογραφία , Λίνα Αθανασίου , μεταφυσικό , ον , όνειρο , όντα , οπτικό πεδίο , όψη , παράλυση , Παράλυτος , παραφυσικό , πνεύμα , πνεύματα , πραγματικότητα , πρόσωπο , ρούχα , Σκιά , Σκιάνθρωποι , σύννεφο , ταξιδιώτης , τοίχος , τρόμος , Υπερφυσικό , φαινόμενο , Φάντασμα , Φαντάσματα , Φανταστικό , Φόβος , χρονοταξιδιώτης , χρώμα

Λίνα Αθανασίου

Δημοσιεύτηκε 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.